DHA YURT BÜLTENİ – 18

dha-yurt-bulteni-18-R5W82wpf.jpg

100 METRE ARAYLA CESETLERİ BULUNAN İKİ KADININ CENAZELERİ YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ (2)
1) TUĞÇE DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

Adana’nın Kozan ilçesinde pompalı tüfekle öldürülen Tuğçe Duman’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Saimbeyli ilçesine götürüldü. Duman’ın cenazesi, yakınlarının katılımıyla Çeralan Mahallesi Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi. 
Katil zanlısı F.A.’nın yakalanması için jandarma ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Ölen kadının defnedilmesi
– Yakınlarının cenazeye katılması

Haber-Kamera:Ali GÖKDAL/ SAİMBEYLİ,(Adana),(DHA)

========================================

2) EŞİNİ 46 YERİNDEN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜREN KOCAYA, ‘TAHRİK VE İYİ HAL’ İNDİRİMİYLE 18 YIL HAPİS
 
KONYA’da, 2 yıl önce 3 çocuğunun annesi eşi Tuba Erkol’u (37), 46 yerinden bıçaklayarak öldüren tutuklu Bekir Erkol’un (42), yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, Bekir Erkol’u ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Ardından da suçu haksız tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak ceza 18 yıl 4 aya indirildi.  
Olay, 22 Ağustos 2019’da merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Başak Caddesi’ndeki sitede meydana geldi. Belediyenin çöp toplama araçlarında şoförlük yapan Bekir Erkol ile eşi Tuba Erkol arasında, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik yaşanmaya başladı. Tuba Erkol, 18 Ağustos’ta kendisine şiddet uygulayan eşinden şikayetçi olup, evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Uzaklaştırma kararından 4 gün sonra eve gelen Bekir Erkol, eşiyle tartışmaya başladı. Bekir Erkol, çocuklarının gözleri önünde bıçakla Tuba Erkol’a saldırdı.
EVDEN KAÇMAYA ÇALIŞTI
Aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Tuba Erkol, can havliyle kapıyı açıp, dışarı kaçmaya çalıştı. Vahşete tanık olan çiftin yaşları 9 ile 13 arasında değişen 3 çocuğu da babalarını engellemeye çalıştı. Çocukların tüm çabalarına rağmen eşinin peşinden giden Bekir Erkol, Tuba Erkol’u koridorda, 46 yerinden bıçakladı. Tuba Erkol yaşamını yitirirken, Bekir Erkol kızını evde bırakarak, 2 oğluyla annesinin evine gitti. Polisi arayarak teslim olan Bekir Erkol, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkol, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yürütülen soruşturma sonunda tutuklu Erkol hakkında, ‘Canavarca hisle eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
KARNININ ÜZERİNE OTURUP BIÇAKLAMIŞ
Bekir Erkol’un iş çıkışı eşinin 3 çocuğuyla yaşadığı eve geldiği, eşini, karnının üzerine oturarak defalarca bıçakladığı vurgulanan iddianamede, verilecek cezada takdir indirimi uygulanmaması talep edildi. 
Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bekir Erkol, bugün görülen karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Öldürülen Tuba Erkol’un babası Mustafa, annesi Behiye, ağabeyleri Osman ve Derviş Ceran  salonda hazır bulunurken yanlarında getirdikleri Erkol’un 3 çocuğu ise salon dışına çıkartıldı. 
‘BENDEN UZAK DURDU’
Bekir Erkol ise son savunmasında, pişman olduğunu belirterek, eşinin kendisini aldattığını öne sürdü. Erkol, “Bu olay için çok pişmanım. Bu aldatma olayını aile fertlerinin hepsi biliyor. Ben çocuklarımı refah içinde yaşatmak için gece gündüz çalıştım. Son iki yıldır yanıma hiç yaklaşmadı. Bana hep ‘Sen çöp kokuyorsun’ diyerek benden uzak durdu. Bu yaşanan olay için çok pişmanım” dedi.  Duruşmaya katılan aile fertleri ise Tuba Erkol’un canavarca hisle katledildiğini belirterek, Bekir Erkol’un en ağır ceza almasını talep etti. 
18 YIL 4 AY CEZA ALDI 
Mahkeme heyeti, Bekir Erkol’u ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Ardından da suçu haksız tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak ceza 18 yıl 4 aya indirildi.  

Görüntü Dökümü
———————–
-10 Eylül 2019 tarihinde geçilen ARŞİV görüntüler

HABER: Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)- 

========================================

3) AĞRI’DA KOYUNLARINI OTLATIRKEN KAYBOLDU, GÖLDE CESEDİ BULUNDU

AĞRI merkez Otlubayır köyünde kendisine ait koyunları otlatırken kaybolan Muhammed Doğan (32) gölde ölü bulundu.
Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Otlubayır köyünün merasında koyunlarını  otlatan Muhammed Doğan kayboldu. Çevredekiler tarafından en son saat 10.00 sularında merada koyunlarıyla görülen Doğan, yakınlarının araması sonucu bulunamayınca jandarmaya bilgi verildi. Çevrede yapılan araştırmada yağmur ve eriyen kar sularının oluşturduğu göl kenarında Muhammed Doğan’a ait olduğu belirlenen şapka, mont, sigara ve çakmak gibi bazı kıyafet ve eşyalar bulundu. Doğan’ın göle düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Doğan’ın bulunması için gölde botlarla, çevresinde de köpeklerle arama çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 6 saat süren aramalar sonunda bekar olan Doğan’ın cansız bedeni gölde bulundu.
Kadın erkek göle girerek Doğan’ın cesedinin taşındığı bota ağıtlar yakarak gitmeye çalışan yakınları sinir krizi geçirdi. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesi ardından Doğan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırılacak.

Görüntü Dökümü
———————–
-Muhammed Doğan’ın arama çalışmaları
-Yakınarının sinir krizi geçirmesi
-Köpekli timlerin arama çalışaması
-Yakınlarının cenazeyi getiren bota gitmek için göle girmeleri ve bağırmaları
-Muhammed Doğan’ın fotoğraf

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

========================================

4) ADANA’DA HİNT KENEVİRİ YETİŞTİRENLERE OPERASYON: 11 GÖZALTI
 
ADANA’da polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde yasa dışı olarak kapalı alanda, Hint keneviri yetiştirerek, esrar üreten 576 kişi tespit edildi. Bugün, sabahın ilk ışıklarıyla 3 bin 644 polis ve 113 narkotik dedektör köpeğin katılımıyla 59 ilde toplam 630 adrese operasyon düzenlendi. Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında, Hint keneviri yetiştirmek amacıyla internet üzerinden kimyasal madde siparişi verdiği tespit edilen kişilerin adreslerine baskın yaptı. Baskınlarda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 907,21 gram esrar, 63 kök Hint keneviri, 3 hassas terazi, ruhsatsız pompalı tüfek ve Hint keneviri yetiştirmede kullanılan kimyasal madde ve düzenekler ele geçirildi.
Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 11 şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Dron çekimi
– Ekiplerin eve girişi
– Kenevir yetiştirmeden kullanılan düzenekler
– Ekilen kenevirler

Haber:Can ÇELİK-Kamera:ADANA,(DHA)

========================================

5) KARAKOL BAHÇESİNDE TÜFEKLE ATEŞ AÇAN ŞÜPHELİYE GÖZALTI
 
ELAZIĞ’da, elindeki pompalı tüfekle polis karakolunun bahçesine gelerek, havaya rastgele ateş açan H.A., gözaltına alındı.
Olay, saat 14.30 sıralarında, Olgunlar Mahallesi’ndeki Bahçelievler Şehit Mustafa Demirci Polis Merkezi’nde meydana geldi. Ailevi ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen H.A., karakol bahçesine pompalı tüfekle gelerek, havaya rastgele ateş açtı. Karakoldaki polisler, hemen müdahale ederken, dışarıdan da takviye ekipler ve sağlık görevlileri sevk edildi. H.A., polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alındı. Olayda yaralanan olmazken, H.A.’nın polis merkezindeki sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü
————————
-Olay yeri
-Karakoldan detay
-Polis ekiplerinden detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ ELAZIĞ,(DHA)

========================================

6) ‘ELMACI DEDE’ PENÇE HAREKATI’NDAKİ MEHMETÇİĞİ UNUTMADI
 
DENİZLİ’den yola çıkan ‘Elmacı Dede’ olarak tanınan 71 yaşındaki Muhammet Yılmaz, 1530 kilometre katederek Şırnak’a getirdiği 1 ton elmayı Pençe-Yıldırım ve Pençe Şimşek Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe ikram edilmesi için tugaya teslim etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) daha önce düzenlediği operasyonlara destek vermek amacıyla, memleketi Denizli’den yola çıkarak, askerlere elma ve helva götüren Muhammet Yılmaz, bu kez de Pençe-Yıldırım ve Pençe Şimşek Harekatı’nda görev alan güvenlik güçlerine 1 ton elma getirdi. Muhammet Yılmaz, 1530 kilometre yol katedip, bir ton elmayı Şırnak’ta Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı’na bıraktı.
Kanser hastası olduğu öğrenilen Muhammet Yılmaz, bahçesindeki elmaların bitmesi nedeniyle, cebindeki parayla bir ton elmayı satın alıp, askerlere manevi destek olmak için yola çıktığını belirterek, şunları söyledi:
“Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek harekatına katılan komandolarımıza, büyük fedakarlıklarından dolayı geldim. Kendi bahçemde elma bittiği için, bu kez paramla satın aldım. Sırf onların gönüllerini fethedebilmek için bugün Şırnak’tayım. Mehmetçiğimiz, manevi destekle daha inançlı şekilde, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmaya devam edecekler inşallah. Ama burada muhalefete bir sözüm var. Gelip görsünler. Şırnak, batı illerinden daha güzel. Daha insancıl. İnşallah hedefim Kızılelma olduğu için, her hedef Kızılelma. Şehadet şerbeti içene kadar. Muhalefet partisi Şırnak’ta ne işiniz var, diyor. Suriye’de, Dağlık Karabağ’da, Azerbaycan’da ne işiniz var, diyorlar. Gitsinler görsünler. Ben 71 yaşımda olmama rağmen geldim, gördüm. Bütün hudut birliklerini gezdim. Büyük bir fedakarlık var. Nusaybin’de kaldım. Nusaybin o kadar güzel olmuş ki, batı illerinde olmayan bir şehir görünümü almış. Kürt’ü, Türk’ü hiçbirini ayırt etmeden, büyük bir fedakarlıkla hizmete devam ediyoruz. Buradan Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a da bir istirhamım var. Acil olarak 5 dakika da olsa görüşmem gerekiyor, bazı kısa bilgileri aktarmam için.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Elmacı dedenin Şırnak’a gelişi
-Araçtan görüntü
-Araç sürmesi
-Çakırsöğüt’e girmesi
-Röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN-Mehmet Selim Yalçın/ ŞIRNAK, (DHA)

========================================

7) ARACINDA YARI ÇIPLAK BULUNDU; ‘HAVA SICAKTI PANTOLONUMU ÇIKARDIM’ DEDİ

KARAMAN’da iç çamaşırıyla inşaatta gezdiği iddia edilen C.M. (75), kuma saplanan otomobilde bulundu. Pantolonu giydirilip ambulansla hastaneye kaldırılan C.M. polise “Hava sıcaktı. Ondan pantolonumu çıkardım” dedi.
Çeltek Mahallesi 502 Sokak’ta oturan vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, bir kişinin yarı çıplak halde gezdiği ihbarında bulundu. Bunun üzerine adrese sevk edilen polis ekipleri, inşaatın 50 metre ilerisinde kuma saplanmış otomobilde C.M.’yi yarı çıplak halde buldu. C.M., polise, “Hava sıcaktı. Ondan pantolonumu çıkardım” dedi. Polis, C.M.’nin bitkin halde olması üzerine ambulans çağırdı.
Bölgeye gelen sağlık ekipleri, pantolonu giydirildikten sonra C.M.’yi hastaneye götürdü. Tedavisinin ardından taburcu olan C.M., evine gönderildi. 

Görüntü Dökümü 
———————–
-Polisin ve sağlık ekiplerinin C.M. ile diyalogları
-Sağlık ekiplerinin C.M.’ye pantolununu giydirmesi ve müdahale etmesi
-Genel detaylar

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA

=========================================

Exit mobile version