Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SİVAS’TA ÇÖKEN YOLDA 22 METRELİK ÇUKUR OLUŞTU

SİVAS’ta bir süre önce zemin etüt çalışmalarında altında boşluk olduğu tespit edilen yolun çökmesi sonucu 10 metre genişliğinde ve yaklaşık 22 metre derinliğinde çukur oluştu. Belediye ekiplerince çalışma başlatıldı.
Olay saat 19.30 sıralarında Dedebalı Mahallesi 16’ncı sokak üzerinde meydana geldi. Sivas Belediyesi’nin daha önceden planladığı köprü projesi zemin etüdü çalışmalarında altında boşluk olduğu tespit edilen yol çöktü. Yolda yaklaşık 22 metre derinliğinde çukur oluştu. Yolun çökmesinin ardından olay yerine polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Yolun bulunduğu sokak ise yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Olayda daha önceden alınan tedbirler nedeniyle can kaybı ve yaralanma olmazken belediye ekipleri kontrollü bir şekilde göçük sonrası oluşan çukurun kapatılması için çalışma başlattı.
Yapılan sincelemede ise çökmenin yolun altından geçen kanalizasyon hattındaki kaçaktan meydana geldiği tespit edildi. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’de olay yerine gelerek incelemeler de bulundu. Başkan Bilgin, “Yeni bir alana geçişi sağlamak için köprü yapımı hem de Sait Paşa köprüsünü genişletmek adına mevcut ihalemizi yaptık. Ekiplerimiz zemin etüdü çalışmalarını yaparken burada oluşan mevcut göçüğü daha önceden tespit ettiler. Bugün de gerekli tedbirler alınarak köprü inşaatı başlamadan yapılacak alt yapı çalışmalarını daha sağlam yapmak adına yapılan çalışma öncesi bir göçük oluştu. Öncesinde alınan tedbirler doğrultusunda can kaybı yaşanmadı. Hızlı bir şekilde ekiplerimiz olaya müdahale etti. Şu anda yaklaşık 10 metre çapında, 22 metre derinliğinde bir göçük var ve altında da su var. Daha önce altındaki sebebi teknik olarak tespit edemedik ama ya bir kaçak var ya da 22 metre derinliğinde bir obruk var. İnşallah bugün mevcut kanalizasyon hattını yeni hatta bağlayacak şekilde çalışmalar başladı. Çevredeki evler ve dükkanlar için bir tehlike varsa gerekli incelemelerden sonra tedbirler alınacak. Burada yapılan çalışma sonucu alttaki oluşan boşluk çok daha büyük kazalara yol açmadı” dedi. 

Görüntü Dökümü
—————-
-Çöken yerin dron görüntüsü
-Yoldaki çöküntüden genel görüntüler
-Belediye başkanının incelemesi ve açıklaması
-Ekiplerin çalışması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Yasin KIRAS/SİVAS, (DHA)

===================================

2) GAZİANTEP’TE TAZİYE DÖNÜŞÜ KAZA: 3 ÖLÜ, 2 YARALI

Reklam Alanı

GAZİANTEP’te, taziye ziyareti dönüşünde takla atıp karşı şeride geçerek tavanı üzerinde duran otomobilde bulunan 3 kişi öldü, 2 kişi ise ağır yaralandı.
Kaza, bu akşam Gaziantep-Nurdağı karayolunun 40’ıncı kilometresinde meydana geldi. Taziye ziyaretinden dönenlerin bulunduğu Ahmet Arslan (48) yönetimindeki 31 FD 985 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu taklalar atrak diğer şeride geçti. Devrilerek tavanı üzerinde duran otomobilde bulunan Kadir Dikmen (49), Ferhat Yiğituşağı ve Mehmet Kalkan (43) hayatını kaybetti. Yaralanane sürücü Ahmet Arslan ve Mehmet Karayılan (31) ise ağır yaralı olarak sağlık ekipleri tarafından Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Olay yeri ve kalabalık
– Kazayı yapan araç
– Polis ve jandarmanın kazaya müdahalesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Ahmet ATMACA -GAZİANTEP-DHA)

=======================================

3) TIR’IN ÇARPTIĞI SİNYALİZASYON DİREĞİ YOLA DEVRİLDİ: 1 YARALI

İZMİT’te, TIR’ın çarptığı sinyalizasyon direği D-100 Karayoluna devrildi. TIR sürücüsü yaralanırken, karayolunda ulaşım kontrollü sağlandı. 
Kaza saat 21.00 sıralarında D-100 Karayolu Kuruçeşme mevkisinde meydana geldi. Şadi T. yönetimindeki 34 KL 548 plakalı ahşap palet yüklü TIR, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Yolda bir süre savrularak ilerleyen TIR, sinyalizasyon direğine ve yol işaret tabelalarına çarparak durabildi. Kazayı görenler durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi yaralanan sürücü Şadi T.’yi ilk müdahalenin ardından hastaneye götürdü.
Polis ekipleri kaza nedeniyle D-100 Karayoluna devrilen sinyalizasyon direğinin başka bir kazaya yol açmaması için önlem aldı. Kaza yapan TIR ve yola devrilen sinyalizasyon direği vinçle kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
—————-
-Kaza yapan TIR’ın görüntüsü 
-D-100 karayoluna devrilen direğin görüntüsü 
-Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları
-Detaylar 

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

====================================

4) KAVGA İHBARINA GİDEN JANDARMA EKİPLERİNE PASTALI KUTLAMA

ADIYAMAN’da, mesire alanında kavga ihbarına giden jandarma ekipleri, vatandaşların sürprizi ile karşılaştı. Bölgeye gittiklerinde pasta ile kendilerini bekleyen vatandaşlarla karşılaşınca şaşkınlık yaşayan jandarma ekibi teşekkür etti. 
Jandarma Teşkilatı’nın 182’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir grup vatandaş, akşam saatlerinde 156 ihbar hattını arayarak mesire alanında kavga olduğunu bildirdi. Vatandaşlar asılsız ihbara kısa sürede gelen jandarma ekiplerini ellerinde pasta ile karşıladı. Sürpriz karşısında şaşkınlık yaşayan jandarma ekipleri ikram edilen pastanın mumlarını söndürüp, vatandaşlara teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
-Jandarma ekiplerinin gelmesi
-Jandarma ekiplerinin pasta ile karşılanması
-Jandarma ekiplerinin pastayı kesmesi
-Genel ve detay görüntü

 Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!