Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 18 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BAKAN KASAPOĞLU: GENÇLİĞİMİZ, EN BÜYÜK UMUDUMUZ

GENÇLİK ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aksaray’da spor yatırımları kapsamında yapılacak tesislerin protokolünü imzaladı. Kasapoğlu, “Genç, gelişen ve hızlı bir şekilde yarınlara hazırlanan bir nüfusumuz var. Dünyanın en genç nüfuslarından birine sahibiz. Gençliğimiz, en büyük umudumuz. Gençliğimiz, en büyük ümidimiz. Onları daha güçlü yarınlara hazırlamak, hepimizin boynunun borcu” dedi.

Aksaray’daki spor yatırımları kapsamında yapılacak tesislerin protokol imza törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, milli sporcularla bir araya geldi. Aksaray’daki Model Uçak Eğitim Merkezi’ni de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, burada model uçağı inceledi. İmza töreninde konuşan Kasapoğlu, “Türkiye, son 19 yılda çok önemli süreci yaşıyor. Cumhuriyet tarihinin pek çok alanda rekorlarını kıran hizmet seferberliği var. Şükürler olsun çıtamızı, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın güçlü liderliğiyle her daim yukarılara taşıma gayretimiz var” dedi.
Aksaray’da atıl durumdaki havaalanı pistinde de incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, pistin hava sporlarıyla ilgili bir merkez haline geleceğini söyledi. Kasapoğlu, şöyle konuştu:
“Genç, gelişen ve hızlı bir şekilde yarınlara hazırlanan bir nüfusumuz var. Ülke olarak en genç nüfusa sahibiz. Dünyanın en genç nüfuslarından birine sahibiz. Gençliğimiz, en büyük umudumuz. Gençliğimiz, en büyük ümidimiz. Onları daha güçlü yarınlara hazırlamak hepimizin boynunun borcu. Gençlik merkezlerimizle gençlik kamplarımızla her biri birbirinden farklı branşlara hitap eden spor tesislerimizle dört dörtlük bir altyapı var sporda. Sporcularımız, gençlerimiz bizim her şeyimiz. Onlar ne istiyorsa, onlar için varız. Onlar için bugüne kadar olduğu gibi her türlü imkanı seferber etmeye devam edeceğiz. Hava sporlarıyla ilgili tüm Türkiye’ye matuf bir şekilde yetiştireceğimiz bir alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız da bu konunun içerisinde olacak. İnanıyorum ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aksaray, her alanda öncü gençlerimizi yetiştireceğimiz vilayetlerimizden biri olacak.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————————
-Bakan Kasapoğlu’nun açıklamaları
-Detaylar
-Bakan Kasapoğlu’nun model uçak kullanması
-Haber-Kamera:Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,DHA)

===================================

BAKAN DÖNMEZ: SAMSUN’DA KARADA SİSMİK ARAŞTIRMA BAŞLIYOR

Reklam Alanı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Samsun’da karada 64 milyon TL tutarında bir yatırımla sismik araştırma yapacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, Karadeniz ve Batı Karadeniz’de sismik araştırma faaliyetleri var. Karadeniz sahil kentlerinde de sismik araştırmaları başlatıyoruz” dedi.

Samsun’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk olarak Samsun Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Dönmez, ardından Vali Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti. Kısa süren ziyaretin ardından Bakan Dönmez, Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Salonu’nda basına kapalı olarak düzenlenen ‘Samsun Enerji Koordinasyon’ toplantısına katıldı.  Geniş protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, “Samsun’da karada 64 milyon TL tutarında bir yatırımla sismik araştırma yapacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, Karadeniz ve Batı Karadeniz’de sismik araştırma faaliyetleri var. Karadeniz sahil kentlerinde de sismik araştırmaları başlatıyoruz. Samsun’a bu yıl içerisinde 64 milyon liralık AR-GE ayırdık. Karadan da inşallah müjdeleri paylaşırız. Aranmadık hiçbir yer kalmasın. Samsun için bu planı ayırdık” diye konuştu.
3 İLÇEYE DOĞAL GAZ MÜJDESİ
Samsun yatırımlarından da bahseden Bakan Dönmez, 3 ilçeye doğalgaz müjdesi vererek, “Samsun bölgenin parlayan yıldız kentlerinden birisidir. Sanayide, eğitimde, sağlıkta ve birçok alanda bölgenin lokomotif şehirlerinden birisi. Artık ülkeler ve şirketler yarışmıyor, şehirler de yarışıyor. Tatlı bir rekabet var. Şehitlerin enerjiye ihtiyacı var. Samsun’a yatırım 6.3 milyon TL iken, 2020’de 378 milyon TL yatırım yapıldı. Son 18 yılda ise bu şehrimize 3.82 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Bu yatırımlar 2021 yılında da hızla devam edecek. Özel sektör hariç sadece elektrik, gaz ve kamu dağıtımda 330 milyon TL’lik yatırım planlıyoruz. Doğal gaz, Samsun’a 2005 yılında geldi. 17 ilçemizin 14’ü doğal gaz kullanıyor. Eksik mahalle ve sokaklar da var, onları tamamlayacağız. Asarcık’a, 2022 yılında doğal gazı vereceğiz. Salıpazarı ilçemiz de 2023 yılında kavuşacak. Ayvacık ilçemiz ise doğal gaz taşıma suretiyle özel şirket çalışma yapacak, bu çalışmaları önümüzdeki dönemlerde paylaşacağız. Samsun’da köylerimiz hariç doğal gaz kullanmayan yer kalmayacak” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Bakan Dönmez’in Samsun Valiliği’ni ziyaretinden detaylar
-Samsun Enerji Koordinasyon Toplantısın’dan detaylar
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez toplantı sonrası açıklaması
Haber-Kamera: Hakan AKGÜN, Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)

===================================

DAVUTOĞLU’NUN KONVOYUNDA KAZA; GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE 1 ÇOCUK YARALI (2)
 
DAVUTOĞLU’NDAN AÇIKLAMA 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konvoyunda meydana gelen kazada yaralanan Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün ve hafif yaralanan çocuk ile birlikte kontrol amaçlı hastaneye getirilen 3 kişiyi de ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Davutoğlu, “Kırklareli’nde kongre ve ziyaretler nedeniyle bulunuyoruz. Pehlivanköy’e bir ziyarette bulunduk, ardından Sema hanım ve Ümraniye gençlik kolu başkanımız Abdussamet beyin içinde bulunduğu araç, kaza yaptı. Sema hanımın başına küçük bir dikiş atıldı, ayrıca kolundaki bir kırık dolayısıyla da İstanbul’a sevk edildi. Kendisiyle de görüştüm, hamdolsun genel durumu iyi olmakla birlikte tabi kolundaki kırık dolayısıyla da İstanbul’da tedavi altına alınması gerekiyor. Abdussamet beyin de ultrasonları çekildi, netice bekliyoruz. İnşallah onun için de bir sıkıntı olmaz. Sema hanıma da Abdussamet beye de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca hastane yetkililerine de teşekkür ediyorum. İlgi gösteren ve tüm arayanlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————————–
-Sema Silkin Ün’ün gelişi
-Ambulansa konulması
-Ambulansın gidişi
-Davutoğlu’nun açıklamıs
Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/KIRKLARELİ,(DHA)

====================================

KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI YAVRU AYI KURTARILDI 

BARTIN’ın Ulus ilçesinde köpeklerin saldırısına uğrayan yavru ayıyı yoldan otomobille geçen vatandaşlar kurtardı. Kontrolleri yapılan yavru ayı doğaya salındı.

Ulus’a bağlı Güneyören köyünde yaşayan Turhan Taşçı (34), otomobille ilerlediği sırada yol kenarında köpeklerin 3 aylık boz ayıya saldırdığını gördü. Otomobilden inen Taşçı, köpekleri kovalayarak, yavru ayıyı otomobilin bagajına yerleştirdi. Taşçı yavru ayıyı 10 kilometre uzaklıkta ki Ulus İlçe Jandarma Komutanlığına getirdi. Jandarma ekipleri durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Veteriner hekim Tolga Kandıralı tarafından ilk kontrolü yapılan 3 aylık dişi boz ayının sağlık durumunu iyi olduğu tespit edildi. Özel kafese yerleştirilen yavru ayı daha sonra ekipler tarafından doğaya salındı.
Köyden otomobille ilçeye geldiğini söyleyen Turhan Taşçı, “Amcamın oğlu ile otomobille giderken, yolun kenarında köpekler bir şeyi sıkıştırmış ısırıyorlardı. Bizde hemen arabadan indik. Köpekler bize doğru saldırmaya başlayınca bizde köpekleri kovduk. Daha sonra bir baktık orada yavru ayı vardı. Yavru ayı bize doğru koşturmaya başladı. Yavru ayı sanki ‘beni kurtarın der gibi’ bize doğru koşturmaya başladı. Bizde yavru ayıyı otomobilin bagajına koyarak, jandarmaya getirdik. Bir can kurtarmış olduk.ö dedi.
3 aylık dişi boz ayının sağlık durumunu iyi olduğunu belirten Veteriner Hekim Tolga Kandıralı, “Ayının sağlık durumu çok iyi, genel kontrollerini yaptık. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın köpeklerini kesinlikle salıvermemelerini istiyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Yavru ayının otomobil bagajından alınması
-Ayının kafese konulması
-Kafesteki yavru ayı
-Otomobil bagajından görüntü
-Turhan Taşçı ile röp. 
-Hekim Tolga Kandıralı ile röp. 
-Ekipleri ayıyı doğaya salmaya gitmesi 
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!