Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KAYIP KİŞİ BARAJ GÖLETİNDE ARANIYOR

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde baraj gölünde kaybolduğu sanılan Ayhan Özdem’i bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Denizli’de Ayhan Özdem’den (39) haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, Özdem’in son olarak görüldüğü Karakurt Mahallesi’ndeki Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajı göleti çevresinde arama yaptı. Özdem’in baraj civarında bulunamaması üzerine, itfaiye ve AFAD ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Su Altı Arama Kurtarma ekibi, gölette çalışma başlattı. Dalgıçlar suda arama yaparken, AFAD ekipleri de ormanlık alanda yürütülen çalışmalara destek verdi. Özdem’i arama çalışmalarına devam ediliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Baraj göletinden görüntü
-Polis ekiplerinden detaylar
-Botla arama yapılmasından görüntü
-Dalgıçların suda arama yapması

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

=================================

2) TIR YOLDA ASKIDA KALDI

Reklam Alanı

BARTIN’da sürücüsünün kontrolünü kaybettiği TIR yoldan aşağı inerken, dorsesi askıda kaldı. TIR’ın dorsesinin lastikleri havada kalırken, yol ulaşıma kapandı.   

Kaza, öğle saatlerinde Bartın-Karabük yolu Ulupınar mevkiinde meydana geldi. Karabük istikametine giden Ramazan Bahat (62) idaresindeki 20 EC 321 plakalı TIR sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. TIR yoldan aşağı inerken, dorsesi yolda askıda kaldı. TIR’ın dorsesinin tekerlekleri havada kalırken, yol ulaşıma kapandı. Olay yerine gelen iş makineleri ve çekici yardımıyla TIR yola çekildi. TIR sürücüsü Ramazan Bahat, karşıdan gelen bir aracın kazaya neden olduğunu iddia etti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Kaza yerinden detay
-TIR’dan detay
-Uzun araç kuyruğu
-Ekiplerden görüntü
-Sürücü Ramazan Bahat ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

=================================

3) ELAZIĞ’DAN MALATYA’YA GİDİP 350 BİN LİRASINI DOLANDIRICILARA TESLİM ETTİ

ELAZIĞ’da oturan Nergis S., (80), telefonda kendisini polis olarak tanıtıp, kimliğinin kuyumcu soygununda kullanıldığını söyleyen dolandırıcılara inanıp Malatya’ya gelerek 350 bin TL değerinde altın, döviz ve Türk lirasını bu kişilere teslim etti. Dolandırıldığını anlayan Nergis S.’nin şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, 85 saatlik güvenlik kamerası kaydını izleyerek kimliğini tespit ettiği 2 kişiyi Şanlıurfa’da yakaladı.

Elazığ’da yalnız yaşayan Nergis S.’yi telefonla arayan kişiler, kimliğinin kuyumcu soygununda kullanıldığını ve olayın aydınlatılması için para yatırması gerektiğini söyleyip, Malatya’ya çağırdı. Malatya’ya giden Nergis S., taksiyle kendisine verilen adres olan Turgut Özal Tıp Merkezi’nin otoparkına gitti. Burada kendisini polis olarak tanıtan kişiye, 350 bin TL değerinde altın, döviz ve Türk lirasını veren Nergis S., taksiyle Elazığ’a döndü. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Nergis S., polisi arayarak şikayette bulundu.

Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan-Dol Amirliği ekipleri, Nergis S.’nin şüphelilerle buluştuğu yerde inceleme başlattı. Polis, olay yerindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalarda 18 kamerada 85 saatlik görüntü inceleyen ekipler, şüphelinin kimliği tespit etti. Paraları teslim alan şüphelinin, Ali D., olduğu belirlendi. Olayın organizatörünün de Ahmet D. olduğu tespit edildi. 

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 1 KİŞİ ARANIYOR
Yapılan çalışmada Şanlıurfa’da oldukları belirlenen Ahmet D. ve Ali D. belirlenen adreslerine düzenlenen operasyonla yakalanarak Malatya’ya getirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadesinde parayı teslim ettiklerini belirttikleri H.E.’nin de yakalanması için çalışma başlatıldı. Yakalanan Ahmet D. ve Ali D. üzerinde Nergis S.’ye ait olduğu belirlenen 10 bin 305 TL ele geçirildi.
Şüpheliler, Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Güvenlik kamerası
– Kadının poşeti teslim etmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

===============================

4) ÇANKIRI VALİSİ AYAZ: RAMAZANDA KİMSE KİMSEYE İFTARA GİTMESİN

ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz, kentte koronavirüs yayılımında ilk sırada ev içi bulaşın olduğunu söyleyerek, “İnsanların birbirlerine gitmelerini, gelmelerini engelleyemiyoruz. Bu ramazan kimse kimseye iftara gitmesin, kimseyi çağırmayın” dedi.

Vali Ayaz, Valilik Toplantı Salonu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte vaka sayılarından yeniden artış yaşandığını söyledi. Ayaz, vaka sayılarının her gün rekor tazelediğini belirterek, “2 Mart’ta 318’di vefat sayısı, şu an itibari ile 350 vefat sayısı. O günden bugüne 32 vatandaşımızı daha kaybettik. Hali hazırda şu anda hastanede yoğun bakımda 15 vatandaşımız tedavi görmekte. Bu hastalarımızın 4’ü entübe. Ama aşısının 2’nci dozunu olmuş ve üzerinden 14 gün geçmiş hiçbir hastamız yok yoğun bakımda. Bu gayet sevindirici. Hastanede toplamda 57 hastamız var. 42’si serviste, 15’i yoğun bakımda. Bu 42 serviste yatan hastamızın 30’u da 65 yaşın altında” dedi.
Ayaz, yeni kısıtlama kararının ardından önümüzdeki haftadan itibaren bir düşüş hedeflediklerini belirterek, “Ben tekrar tüm vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını, tedbirlik olmalarını istiyorum” diye konuştu. Vali Ayaz, vatandaşlara da aşı olma çağrısında bulundu.

‘BİRİNCİ SIRADA EV İÇİ BULAŞ’
Vali Ayaz, kentteki vakalarını analiz ettiklerini, ciddi bir uğraşın içinde olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Virüsün ana yayılımında birinci sırada ev içi bulaş var. Bu birinci sırayı bırakmadı. İnsanların birbirlerine gitmelerini, gelmelerini engelleyemiyoruz. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz. Ramazan ayında iftara gidip gelmeleri bu ramazan yapmayalım. Bu ramazan kimse kimseye iftara gitmesin, kimseyi çağırmayın. Apartman içinde bile bunu yapmayın. Anneye, babaya, birinci derece yakınlara da gidilmesin. Bu vatandaşlarımızdan en büyük isteğimiz. Herkes bu virüsü sağlıklı olduğunu düşündüğü insanlardan kapıyor. Hiç kimse pozitif olan birine gidip de bilerek hasta olmuyor. İnşallah önümüzdeki haftalardan itibaren vakalarda kırılma ve düşüş bekliyoruz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Vali Ayaz’ın açıklaması
-Detaylar

Haber-Kamera: Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)-

=====================================

5) ELAZIĞ’DA DEPREMZEDELERE TEMİZLİK KOLİSİ
 
ELAZIĞ’da, ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesi kapsamında, konteyner kentte kalan 65 yaş üstü depremzedelere temizlik malzemesi yardımı yapıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesi kapsamında, 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi ailelere yardım faaliyetleri sürüyor. Bu kapsamda Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Aşağıdemirtaş konteyner kentinde kalan 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi vatandaşlara, temizlik malzemelerinden oluşan koli dağıtıldı.
Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, daha önce ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşlara yönelik boya, badana, inşaat, elektrik ve tesisat işleri olmak üzere, farklı alanlarda yardım ettiklerini söyledi. Göktürk, bu kez de konteyner kentte yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara temizlik kolisi dağıttıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirilen bu projeler, okulumuzda ve diğer meslek liselerimizde her geçen gün artarak devam ediyor. Daha önce de yaptığımız çalışmalarda, ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın boya, badana, inşaat, elektrik ve tesisat işleri ihtiyacını gidermiştik. Artık meslek liselerimiz ara eleman yetiştirmekten çıkarak, aranan eleman yetiştiren müesseselere döndü. İnşallah önümüzdeki zamanlarda, meslek liselerinin önemi artarak devam edecek”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Konteynerkentten detay
-Kolilerden detay
-Kolilerin dağıtımı
-Röportajlar
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

=================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!