Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ENİŞTELERİNİ DARBEDEN KARDEŞLER İÇİN ‘KADIN CİNAYETİNİ ÖNLEMEK İSTEDİLER’ DEDİ
 
ANTALYA’da enişteleri Ahmet Asrav’ı (36) darbettikleri suçlamasıyla tutuklanan Mehmet ve Ahmet Uysal kardeşlerin yakınları, ikilinin suçsuz olduğunu iddia etti. Mehmet Uysal’ın eşi Emine Uysal, “Eşimle ağabeyim bir kadın cinayetinin önüne geçmek için konuşmaya gittiler, şu an cezaevindeler” dedi.

Kepez ilçesinde yaşayan 5 yıllık evli çift Emine ve Ahmet Asrav arasında geçen haftalarda tartışma çıktı. İddiaya göre Emine Asrav’ın ailesi, tartışmayı öğrenince çiftin boşanmasını istedi. Asrav çifti ise boşanmak istemediklerini söyledi. Geçen hafta Emine Asrav’ı arayan ağabeyleri, ‘Son kararın nedir’ diye sordu. Emine Asrav boşanmak istemediğini söyleyince ağabeyleri Mehmet ve Ahmet Uysal, Ahmet Asrav’ın iş yerine gitti. İş yerine girer girmez Asrav’a saldıran kardeşler, tezgahın üzerinden atlayıp, yumruk atmaya başladı. Ardından demir sandalyeyi alan 2 kardeş, Asrav’a vurmaya başladı. Arbede sırasında cam kolonya şişesini alan Mehmet ve Ahmet Uysal, Asrav’ın başına vurarak yaraladı. Ardından iş yerindeki bilgisayarın klavyesiyle vurmaya başladıkları Asrav’ın boynuna iddiaya göre kaynar su döktüler. Olay sırasında Mehmet Uysal’ın sağ bileği kırılırken, dökülen kaynar suyla ağabeyiyle birlikte vücudunda yanıklar oluştu. Dün polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet ve Ahmet Uysal, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

‘KADIN CİNAYETİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN KONUŞMAYA GİTTİLER’

Yakınları, tutuklanan Mehmet ve Ahmet Uysal kardeşlerin suçsuz olduğunu savunarak, Ahmet Asrav’ın küfür ve hakaret ettiğini, bu sırada kavga çıktığını iddia etti. Olayın yaşandığı gün eşi Mehmet ile ağabeyinin Ahmet Asrav’ın ortağıyla konuşmak için dükkana gittiklerini söyleyen Emine Uysal, “Dükkanın içinde görüyorlar ve ‘2 dakika dışarı gel’ diye çağırıyorlar. Bu sırada kendisi de küfür ve hakaret etmeye başlıyor. Küfür üzerine ağabeyim saldırıyor. Ağabeyine vurulduğunu görünce eşim de saldırıyor. Arbede yaşanırken kameranın görmediği yerde Ahmet Asrav sıcak suyu döküyor. Hem kendisini, hem de eşimle ağabeyimi yakıyor. Sonra da kürek sapıyla eşimin eline vuruyor. Eşimin eli şu an kırık. Benim eşimle ağabeyim bir kadın cinayetinin önüne geçmek için konuşmaya gittiler ve şu an cezaevindeler. Biz her şeyin aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

‘ANNE YİNE BİRBİRİMİZE GİRDİK’

Reklam Alanı

Asrav çiftinin kavga ettikleri gün apartmandaki kişilerin kendisini aradığını söyleyen Uysal kardeşlerin annesi Fatma Uysal, “Kızımı aradım o da bana ‘Anne yine birbirimize girdik’ dedi. Kızım kıskançlık krizine giriyor bunlar tartışıyor. Kızımın boğazını sıkıyor. Kızımın karnına bıçak saplıyor. Sonra büyük oğlumu çağırıyor. Bu sırada oğlum Ahmet’e bir tane vuruyor. Bunun üzerine Ahmet evin her tarafını yıkıyor. Ben kızıma ‘Ben senin ayrılmanı istemiyorum. Seviyorsan al çocuğunu git’ dedim. Bana ‘Anne devamlı beni dövüyor. Ben çocuklarımın pedagog eşliğinde ifade vermesini istiyorum’ dedi” diye konuştu.

Kızının boşanmak istediğini söyleyen Fatma Uysal, “Benim çocuklarım bir kadın cinayetini önledi. Bana ‘Senin kızın benden şikayetçi olursa, senin kızını elimden kimse alamaz. Bu 5 kişiyi öldürmeden cezaevine girmem’ dedi. Kızım orada baskı altında, tehditle duruyor. Biz o gün oğlumla birlikte gittik. Kardeşine ‘Ağabeyim ne düşünüyorsun sen’ diye sordu. ‘Ben kesinlikle ayrılacağım. Gidin onunla konuşun’ dedi. Benim kızım kardeşlerinin başını belaya soktu” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Emine Uysal’ın eşinin yaralı fotoğraflarını cep telefonundan göstermesi
– RÖP1: Emine Uysal ile röportaj
– RÖP2: Anne Fatma Uysal ile röportaj
HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) – 

========================

BALIKESİR BURHANİYE’DE 1 MAHALLE, KARANTİNAYA ALINDI
 
BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde bağlı kırsal Börezli Mahallesi, koronavirüs vakalarının artması üzerine 10 gün karantinaya alındı. Mahalle girişi, jandarma tarafından bariyerle kapatıldı.

Burhaniye merkeze 6 kilometre uzaklıktaki kırsal Börezli Mahallesi’nde 11 pozitif vakanın 35’e yükselmesinin ardından İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam İlyas Memiş başkanlığında toplandı. Vaka sayısındaki artışın ve yayılımın önünü kesebilmek için mahallede 10 gün karantina uygulanmasına karar verildi. Mahalle sınırlarında bulunan Burhaniye T Tipi Cezaevi ile pozitif veya temaslı olmayıp, zorunlu tarımsal faaliyetlerini sürdürmesi gereken kişilerin karantina kapsamı dışında tutulması kararlaştırıldı. Jandarma, mahallenin giriş- çıkışlarında tedbir alırken, yollara barikatlar kuruldu. Ayrıca mahallede anonslarla halk tedbirler konusunda uyarıldı.

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kırsal Börezli mahallesinden genel ve detay görüntü
-Jandarma ekiplerinin barikatından detay görüntü
Haber-Kamera: Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

========================

RECEP İSİMLİ HASTALARIN EVRAKI KARIŞTI, ÖLDÜ SANDIKLARI BABALARI YERİNE BAŞKASINI TOPRAĞA VERDİLER
 
Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Covid-19 hastası Recep Yılmaz (69), Yoğun Bakım Ünitesi’nde yer olmaması nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yılmaz’ın sevki sırasında evrakı, aynı hastanede tedavi gören kanser hastası Recep Çelik’in evrakı ile karıştı. Hastaneye ‘Recep Çelik’ olarak yatan Yılmaz, aynı gün yaşamını yitirince, Çelik ailesine haber verildi. Babalarına ait olduğu düşündükleri cenazeyi alıp, aile mezarlığına defneden aile, 1 gün sonra hastane yönetiminin durumu bildirmesi ile şaşırdı. Aile, savcılık izni ile cenazenin mezardan çıkarılmasını bekliyor.

?Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Covid-19 hastası Recep Yılmaz’ın Yoğun Bakım Ünitesi’nde yer olmaması nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi. Yılmaz hastaneye sevk edildiği sırada evrakı, ÇOMÜ’de tedavi gören kanser hastası Recep Çelik’in evrakıyla karıştı. Bu nedenle Yılmaz, hastanede ‘Recep Çelik’ olarak kayda alındı.  Recep Yılmaz, sevk edildiği akşam, yaşamını yitirdi. Yanlış evrak nedeniyle Yılmaz’ın ölümünün ardından Çelik’in ailesine haber verildi. Salı günü hastaneye Çelik ailesi, Recep Çelik’e ait olduğunu düşündükleri cenazeyi alıp, Yeni Şehir Mezarlığı’ndaki aile mezarlığına defnetti.

Dün, Çelik’i arayan ÇOMÜ Hastane yetkilileri, durumu anlattı. Büyük şok yaşayan Çelik ailesi, hastaneye gittiklerinde babaları Recep Çelik’in yaşadığını gördü. Durumu savcılığa bildiren Çelik aliesi, mezarlıktaki Recep Yılmaz’ın cenazesinin çıkarılması için izin bekliyor.

‘BİZİ ÇAĞIRDILAR BABANIZ YOĞUN BAKIMA GELİR GELMEZ ÖLDÜ DEDİLER’
Recep Çelik’in oğlu Hilmi Çelik, babasının huzurevinde yattığını ve rahatsızlanınca ÇOMÜ’ye kaldırıldığını belirterek yaşananları şöyle anlattı: 
“Hastanede Yoğun Bakım Ünitesi’nde yer olmadığı için müşahede odasına aldılar. O sırada yakın yerlerdeki Yoğun Bakım Ünitelerinde de yer bulamadık. Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ndeki ünitede bir yer boşalıyor. Babamın üzerine evrak düzenliyorlar, ama başka hastayı Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne götürüyorlar. O adam yoğun bakıma girer girmez ölmüş. Bizi çağırdılar, ‘babanız yoğun bakıma gelir gelmez öldü’ diye. Biz gittik, burada yapılacak bir şey var mı yok. ‘Pazartesi günü gelin cenazenizi alın’ dediler. Gittik, bize ölüm raporunu verdiler. Ölüm raporuna baktık, Recep Çelik üzerine düzenlenmiş. TC kimlik numarası da onun numarası. Fakat ölüm raporunda ‘Covid-19’ yazıyor.”

‘AMELİYATINA YERİNE BAKTIK VAR, HORTUM DELİĞİNE BAKTIK VAR’
Duruma itiraz ettiklerini belirten Hilmi Çelik, “Babamın Covid-19 olmadığını söyledik. Çünkü bu hastaneden çıkarken siz ona test yaptınız. Huzurevine dönüyor ya, testi negatifti. İki ay önce aşılarını da oldu. Bunu düzeltin. Düzeltmediler. Morga indik. Covid-19 olduğu için bizi yaklaştırmadılar. Uzaktan görebildiğimiz kadarıyla babamı ameliyatlı, nereye bakacağız ameliyat izine bakacağız. Baktık, o adam da ameliyatlı. Başka nereye bakacağız babamın yan tarafında hacet torbası var. Onun hortumu ve deliği var. Ona baktık, o adamda da var. Yüzünü dikkatli inceleyecek şekilde zaten yanına yaklaştırmadılar. Sardılar, aldılar, götürdüler. Mezarlıkta cenaze namazını kıldık. Kendileri defin işlemini yaptılar. Dini vecibelerini yerine getirdik” diye konuştu. 

‘SAVCILIĞA GİTTİK, MEZAR AÇILIP, ALINACAK’
Ertesi gün hastaneden aranıp, çağrıldıklarını ve cenazelerde karışıklık olduğunu söylediklerini kaydeden Çelik, “Hastaneye gittik, ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 5’inci katta 523 numaralı oda da ‘Recep Çelik’ isimli bir var. Gidip, bakın bu sizin babanız mı? Gittik baktık, babamız orada yatıyor. Babamın durumu da iyi değil, ama sağ. Biz şok olduk. Biz kimi gördük, evrak elimizde, ölüm raporu var. Recep Çelik’i gömdük. Bu kim? Bu da Recep Çelik, bizim babamız. Ama gömdüğümüz kim? Biz adamı aile mezarlığına gömdük. Savcılığa gittik, durumu bildirdik. Mezarı açmalarını, o meftayı oradan almalarını sahibine teslim etmelerini söyledik. Orada o meftanın sahipleriyle de tanıştık. Onlarda 2- 3 gündür hastalarını arıyormuş. Çanakkale’de hiçbir sağlık kuruluşunda kendi hastalarını bulamıyorlar. Normal yani biz defnettik onu. Savcılığı ifadelerimizi verdik, bekliyoruz. Mezarı açılacak, onu oradan alacaklar, mezarlığın başka yerine gömecekler. Bizim mezarımız boşalmış olacak. Savcılığa da söyledik, bu hatayı kim yaptıysa oda ceremesini çeksin.”

BAŞHEKİM KARAAYVAZ: YANLIŞ HASTA SEVKİ YOK, EVRAK KARIŞMIŞ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, “Koronavirüs hastası Recep Yılmaz’ın Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edilmesi gerekiyordu. Boş yer olduğu için bu hastayı da Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk etmeye karar verdik. Doğru hasta gidiyor, doğru tedavi uygulanıyor. Ama yanlış evrak gidiyor. Yanlışlık da buradan kaynaklanıyor. Tabi hastalarda da o kadar benzerlik var ki ikisi de ameliyatlı, ikisinin de kafasında kocaman ben var” dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinden görüntüler.
-Recep Çelik’in oğlu Hilmi Çelik ile röp.
-Çanakkale Şehir Mezarlığından görüntü.
-Burak Gezen anons.
-Recep Çelik’in mezarına defnedilen Recep Yılmaz’ın mezar görüntüsü.
Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)

===============

TOKAT’TA KADINLARIN İZİNSİZ YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE; 7 GÖZALTI
 
TOKAT’ta İstanbul Sözleşmesi kararının geri çekilmesi talebiyle izinsiz yürüyüş ve açıklama yapmak isteyen kadınlardan oluşan gruba polis müdahale etti. Gruptakilerden 7 kişi gözaltına alındı. 

Tokat’ta, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri öncülüğünde, bir grup kadın, Niksar Yolu kavşağında basın açıklaması ve yürüyüş yapmak istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, gruptakilere izinleri bulunmadığını ve söz konusu yerde basın açıklaması yapamayacaklarını söyleyerek dağılmalarını istedi. Grup üyeleri dağılmayınca polis ekipleri müdahale etti. Olayda ekiplere direnen 7 kadın gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

Görüntü Dökümü:
-Grubun görüntüsü
-Polis ekiplerinin müdahelesi
-Gözaltına alınanlar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) 

================

GÖLÜNYAZI KUŞ CENNETİ’NDE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, ZARAR BÜYÜK

Çorum’da Gölünyazı Kuş Cenneti’nde sazlık alanda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi ile 5 saat sonra söndürüldü. Yangında sazlık alanda büyük zarar oluştu. Kuş Cenneti’nde bazı canlılar telef olurken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Jandarmanın sazlık alanda kendi imkanlarıyla söndürme çalışması
– Alevler
-Muhabir Yusuf Çınar anonsu
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

==================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!