Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ADALET BAKANI GÜL’ÜN ANNESİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ANKARA’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün annesi Saliha Gül, memleketi Gaziantep’te toprağa verildi.

Bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybeden Adalet Bakanı Gül’ün annesi Saliha Gül için bugün Asri Mezarlık’ta bulunan Bahaeddin Nakıboğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, Bakan Gül’ün babası Cemil Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.   

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Değerli kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun. Rabbim cümlemizin geçmişlerine rahmet eylesin. Biz cenaze namazımızı kıldık, haklarımızı helal ettik.  Şu anda defin işlemlerine geçeceğiz. Pandemi nedeniyle bizler defin edeceğizö dedi.

Saliha Gül’ün cenazesi namazın ardından Asri Mezarlık’taki aile mezarlığına defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Cenazenin getirilişi 
– Cenazeye katılanlar
– Bakan Gül’ün taziyeleri kabul etmesi
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber:Mustafa KANLI- Kamera:Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA

================

ŞİDDETLİ FIRTINA CAMİ MİNARESİNİN KÜLAHINI UÇURDU

KARAMAN’ın Ermenek ilçesinde etkili olan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Ermenek ilçesine bağlı Katranlı Köyü’nde bir caminin külah bölümü uçtu. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Ermenek ilçesinde sabah saatlerinden itibaren çıkan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Fırtına nedeniyle Katranlı Köyü’nde bir caminin külah bölümü şiddetli rüzgâra dayanamayarak uçtu. Demir külah yakındaki bir evin çatısına düşerken, çevredekiler o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Külahın, çatısına düştüğü evde ve caminin minaresinde hafif hasar meydana geldi.

Görüntü dökümü:
-Köydeki vatandaşların cep telefonu kamerasından minarenin külahının uçtuğu anın görüntüsü
-Külahın düştüğü yerden görüntü

Haber-Kamera: Ali Rıza ETCİ/ERMENEK, Karaman – DHA

================

SOSYAL MEDYA FENOMENİ, TASARLADIĞI MAKET UÇAKLA ŞARAMPOLE DEVRİLDİ
 
OSMANİYE’de, sosyal medya fenomeni Sefa Kındır (28), iki motosikletten söktüğü motorla, kanat genişliği 6, uzunluğu 7 ve yerden yüksekliği 1 metre 30 santim olarak tasarladığı maket uçakla deneme sürüşü yaptı. Havalanamayan uçak, rüzgarın da etkisiyle şarampole devrildi.

Çektiği ilginç videolarla tanınan sosyal medya fenomeni Sefa Kındır, video çekmek için maket uçak yapmaya karar verdi. Kındır, uzun uğraşlar sonunda kanat genişliği 6, uzunluğu 7, yerden yüksekliği ve kabin için genişliği 1 metre 30 santim olan ve üzerinde iki motosiklete ait motor olan maket uçağını hazır hale getirdi. Çevreyoluna çıkarttığı aracı ile yaklaşık saatte 80 kilometre hıza ulaşarak ilerleyen Sefa Kındır, rüzgarın etkisiyle yoldan çıkarak şarampole devrildi. O sırada yoldan geçen diğer sürücüler ihbarda bulundu. Olay yerine koşan vatandaşlar ve bölgeye ulaşan polis ekipleri, maket uçağı görünce şaşırdı. Uçak, kaza yerine çağrılan bir minibüsle olay yerinden çekilerek kaldırıldı.

‘DEMİRLER BENİ KORUDU’

Sefa Kındır, deneme sürüşünde arka motoru açarak hızlandığını söyleyip, “Alttaki motorda 4 vitesli, hızlanınca baktım ön taraf havalandı. Korktum gazı kısar kısmaz dengemi kaybettim ve beni sağ tarafa, bankete fırlattı. Neyse ki bir şey olmadı. Aracı yaparken yaptığım koruma demirleri beni korudu. Güvenlik önlemlerimizi aldığımız için bir şey olmadı. Sizler böyle bir şey denemeyiniz. Biz bütün önlemleri alarak bu tür videolar çekiyoruz” dedi.

‘BU UÇAKLA UÇMAYI DENEYECEĞİM’

Bir hayalinin olduğunu ve kendi el yapımı uçağı yaptığını belirten Sefa Kındır, deneme sürüşleri yaptıkları sırada kaza geçirdiklerini söyleyip, “Uçağımızı tamir edip geliştireceğiz. Gerçekten ben bu uçakla uçmayı deneyeceğim. Uçana kadar projenin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Maket uçağın trafiğe kapalı toprak yolda sürülmesi
-Çevre yolundan şarampole devrilen uçaktan detay görüntüler
-Maket uçağın olay yerinden kaldırılması çalışması
-Maket uçağı görenlerin durup bakması
-Sefa Kındır’ın sürüş anında yaşadığı anları anlatması
-Güvenlik önlemleri ile ilgili konuşması
-Sefa Kındır’ın uçakla uçmayı deneyeceği ile ilgili konuşması
-Olay yerine gelen polislerden görüntü
-Çevre yolundaki sürüşten DRONE görüntü detayı

Haber: İbrahim EMÜL Kamera: OSMANİYE, (DHA)
================

KARANTİNAYI İHLAL ETTİĞİ POLİS KONTROLÜNDE ORTAYA ÇIKTI

AKSARAY’da karantinayı ihlal eden koronavirüs temaslısı Gülsüm T. (46), otomobiliyle gezerken polis tarafından yakalandı. Karantinayı ihlal ettiği için Kredi Yurtlar Kurumu’na götürülen Gülsüm T.’ye 3 bin 150 lira ceza uygulandı.  

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasında, ‘çok yüksek riskli’ il olarak kırmızı kategoride yer alan Aksaray’da, hafta sonu sokak kısıtlaması uygulanıyor. Taşpazar Mahallesi Kafeler Caddesi’nde, denetim yapan polis ekipleri trafikteki araçları durdurarak, HES kodu sorgulaması yaptı. Otomobiliyle gezmeye çıkan Gülsüm T.’nin HES kodu kontrolünde ailesinden temaslı olduğu halde karantinayı ihlal ettiği ortaya çıktı. Gülsüm T., çağrılan ambulansla Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) yerleştirildi. Gülsüm T.’ye 3 bin 150’şer lira idari para cezası uygulandı. 

Görüntü Dökümü:
– Polis ekiplerinin aracı durdurması
– Salgın ekiplerin HES kodu sorgulaması
-Kadın ile ekiplerin arasındaki diyalog
– 112 ekiplerinin Gülsüm T’i ambulansa bindirmesi  
-Genel Detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY – DHA

==============

KOYUNLARIN KUZULARLA BULUŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

SİVAS’ta  Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) bünyesinde yetiştirilen koyun ve kuzuların buluşma anı drone ile havadan görüntülendi. 

Sivas Valisi Salih Ayhan, kentin tarım ve hayvancılığında önemli yer tutan Ulaş ilçesindeki TİGEM’i ziyaret  etti. Küçükbaş yetiştiriciliğinde önemli potansiyele sahip bulunan ve şu anda yaklaşık 20 bin koyun ve kuzunun bulunduğu tesisteki çalışmaları yakından izleyen Vali Ayhan, koyunların kuzularla buluşması programına katıldı. 500 koyun ve 650 kuzu bulunan bölümün kapılarının açılmasıyla koyun ve kuzuların buluşması gerçekleşti. Koyunların, kuzuları bulmak için gösterdiği çaba hayranlıkla izlendi. Havadan drone ile de görüntülenen bu anlar ilgi çekti.

Görüntü Dökümü:
-Dron görnütüleri
-Koyunlar ile kuzuların buluşma anları
-Vali Ayhan’ın kuzularla ilgilenmesi
-Kapıları açıp koyunları kuzularla buluşturması
-Genel görnütüler

Haber: SİVAS, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!