DHA YURT BÜLTENİ – 19 

dha-yurt-bulteni-19-GRxxNfih.jpg

1) POLİSİN MESAİ BİTİMİNDE ANA BULVARLARDAKİ KONTROLLERİ, UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında tam kapanmanın 4’üncü gününde Antalya’da polis ekiplerinin kentin işlek bulvarlarında yaptığı kontroller, uzun araç kuyrukları oluştu. Özellikle 100. Yıl Bulvarı’nda mesai saati bitiminde kilometrelerce kuyruk oluştu. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önündeki kavşak kilitlenirken, ambulanslar acil servise güçlükle ulaştı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanmanın 4’üncü gününde kentin değişik noktalarında yaptığı uygulamalar, trafiği felç etti. Mesai saati bitiminde 100. Yıl Bulvarı üzerinde yapılan uygulama nedeniyle kilometrelerce kuyruk oluştu. Ekipler tarafından kısıtlama saatinde evlerinde olamayan vatandaşların muafiyet belgelerinin tek tek kontrol edilmesi nedeniyle trafik kilitlendi. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde Antalya’nın en işlek caddelerinden biri olan 100. Yıl Bulvarı’nda uzun araç kuyrukları görüldü. Polisin uygulaması nedeniyle Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önündeki kavşak kilitlenirken, sirenleri açık ambulanslar acil servise güçlükle ulaştı.
Vatandaşlar ise tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı etiketleyen vatandaşlar, uygulamanın mesai saati bitimine denk getirilmesinin görevden evine dönen kamu personelini zor durumda bıraktığına dikkati çekti. Bir vatandaş,
“Tamam kontrol şart ama işe giden insanlar evine ulaşamıyor. 20 dakikada 20 metre ilerleyemedik. Lütfen çözüm bulun” diye yazarak tepkisini dile getirdi.

Görüntü dökümü
————–
-Trafik kuyruğundan cep telefonu görüntüleri
-Ambulansın ilerlemesi detay
-Yaya üst geçidinden çekilen trafik yoğunluğu detay

HABER/KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=====================================================

2) ALKOLLÜ OLARAK SOKAĞA ÇIKTI, POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI

ÇORUM’da alkollü olduğu öne sürülen, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden kişi, polise zor anlar yaşattı. Polis aracına bindirilerek evine götürülen bu kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden para cezası kesildi.
Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Gazi Caddesi’nde denetim yapan polis ekipleri, Hürriyet Parkı’nda alkollü olduğu belirtilen kişiyle karşılaştı. Ekiplerin evine gitmesi için uyardığı ismi öğrenilemeyen kişi, polise zorluk çıkardı. Polis otosuna bindirilip evine götürülen kişiye kısıtlamayı ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası kesildi. 

Görüntü dökümü
——————–
– Sarhoş vatandaş ile polis arasında geçen konuşmalar
-Polislerin vatandaşı ekip otosuna götürmeleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

====================================

3) KUMARHANEYE ÇEVRİLEN İNŞAATTAKİ BASKIN KAMERADA

GİRESUN’un Eynesil ilçesinde jandarma ekiplerinin operasyonunda kumarhaneye çevrilip, tombala oynandığı tespit edilen karkas ev inşaatında yakalanan 12 kişiye, toplam 22 bin 836 TL ceza uygulandı.

İlçenin, Ören beldesi, Tamyanı Mahallesi’nde karkas haldeki inşaatta kumar oynandığı bilgisi üzerine hareke geçen jandarma ekipleri, adrese baskın düzenledi. Baskında kumar oynayan 12 kişi suçüstü yakalandı. Bu kişilere, kumar oynamak ve salgın tedbirleri çerçevesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlalden toplam 22 bin 836 TL ceza verildi. Jandarma ekiplerinin baskın anı da kamera görüntülerine yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
Baskın anı detayları

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU GİRESUN-DHA

================================

4) KUŞADASI’NDA SAHİLE ÖLÜ KÖPEK BALIĞI VURDU

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde 3.7 metre uzunluğunda ‘boz camgöz’ cinsi bir köpek balığı sahilde ölü olarak bulundu. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) yetkilileri köpek balığının kesin ölüm nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi sahilinde bugün saat 11.00’de markete gitmek için evlerinden çıkanlar kıyıya vurmuş bir köpek balığı olduğunu fark edip durumu EKODOSD’a bildirdi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, beraberindeki dernek üyeleriyle bölgeye gidip, ölü köpek balığını inceledi. Yapılan incelemede 3.7 metre uzunluğundaki ‘boz camgöz’ cinsi köpek balığının vücudunda herhangi bir yara, kesik ve darp izine rastlanmadı. Köpek balığından alınan doku örnekleri, DNA çalışmaları yapılması için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Biyoloji Bölümü’ne gönderildi. EKODOSD yetkilileri tarafından köpekbalığının kesin ölüm nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

‘AĞLARA TAKILMIŞ OLABİLİR’
‘Camgöz’ cinsi köpek balığının balıkçı ağlarına takıldığı için öldüğünü tahmin ettiklerini belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Bu tür genellikle derin sulardaki balık sürülerini takip ederek avlandığı için insanlarla pek karşılaşmaz. Ege ve Akdeniz’de yaygın, Karadeniz’de ise çok nadir olarak görülür. Köpekbalıklarında genellikle 5 solungaç yarığı varken boz camgözlerde 6 solungaç yarığı mevcuttur. Köpekbalığı, gerekli inceleme yapıldıktan sonra gömülecek” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Sahile vuran köpek balığından genel ve detay görüntüler
-Köpekbalığı incelenirken görüntüler
-Köpekbalığının kamyona yüklenme görüntüsü

Haber – Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)
 

Exit mobile version