Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DENİZLİ’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

AĞRI’da, İran tarafından teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Veli Kabalay’ın acı haberi, Denizli’nin Tavas ilçesindeki ailesine ulaştı. Şehit polis Kabalay’ın, sabah saatlerinde eşi ve ailesiyle telefonda bayramlaştığı öğrenildi.
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde, ?İran hududunda yapılan sınır duvarı inşaatının güvenliğinde görevli Özel Harekat polisi Veli Kabalay, İran tarafından teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit oldu. Şehit Kabalay’ın acı haberi, Tavas ilçesi Ulukent Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştı. Emekli memur İsmail Kabalay, oğlunun şehit olduğu haberini, Vali Ali Fuat Atik, emniyet mensupları ve askeri yetkililerden aldı. Şehidin baba evinin bulunduğu 2 katlı eve Türk bayrağı asıldı. Ramazan Bayramı’nın ilk günü, oğullarının şehadet haberini alan acılı aile, fenalık geçirdi. Aile üyelerine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.  Acı haberin duyulmasının ardından yakınları, şehidin evine akın etti. Şehit Kabalay’ın evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Kabalay’ın bu sabah ailesi ve eşi ile telefonla görüştüğü ve bayramlarını kutladığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Şehit evinden görüntü 
-Vali ve beraberindekilerin acı haberi vermek için eve doğru yürümesi
-Kalabalıktan görüntü
-Polis ve jandarma ekiplerinden detay
-Şehit Veli Kabalay’ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Deniz TOKAT – Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

============================================

2) DİYARBAKIR’DA, KÖPRÜLÜ KAVŞAKTA DEVRİLEN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI

Reklam Alanı

DİYARBAKIR’da, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin köprülü kavşaktan devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Diyarbakır- Şanlıurfa karayolundaki Park Orman Köprülü Kavşak’ta meydana geldi. M.Ş. yönetimindeki 21 ABU 729 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu köprülü kavşaktan devrildi. Kazanın etkisiyle ters dönen otomobildeki 4 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. 
Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. 

Görüntü Dökümü
————–
-Yaralının taşınması
-Olay yeri
-İtfaiye ekipleri
-Ters dönen otomobil
-Ambulanslar
-Yaralı ile yardım eden polis arasında kısa süreli gerginlik
-Otomobilin kaldırılması 
-Çekiciler
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

=============================

3) YAKINININ CENAZE TÖRENİNE GİDERKEN OTOMOBİLİ ALEV TOPUNA DÖNDÜ

İSTANBUL’dan Hatay’a yakınının cenazesine giden Umut Ezer’in (28) kullandığı otomobil, Aksaray’da seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Ezer, otomobili park edip kurtulurken, alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Olay, saat 19.00 sıralarında Aksaray- Ankara karayolunun 35’inci kilometresinde meydana geldi. İstanbul’dan Hatay’a yakınının cenazesine giden Umut Ezer yönetimindeki 34 BC 7496 plakalı otomobil, motor kısmından çıkan dumanların ardından alevler içerisinde kaldı. Alevleri fark eden Ezer, aracını yolun sağına park edip, özel eşyalarını alarak otomobilden çıktı. İtfaiyeye haber veren sürücü yangını müdahalede bulundu. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, otomobil kullanılmaz hale geldi.
Otomobilinin yanmasını üzüntü içinde izleyen Umut Ezer, “Aracımın motor kısmı seyir halinde iken yandı. İstanbul’dan Hatay’a cenazeye gidiyordum. Eşyaları dışarı çıkardım. Müdahale ettim fakat söndüremedim” dedi.

Görüntü Dökümü
—————–
– Yanan aracın alevli görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
-Araç sürücüsü Umut Ezer’röp
– Yolda polislerin trafiği durdurup önlem alması
-Genel detaylar 

( Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

=====================================

4) UYARI LEVHASINA ÇARPIP OTOMOBİLDE SIKIŞTI, POLİS MEMURU BİR AN OLSUN YANINDAN AYRILMADI

ESKİŞEHİR’de, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, önce yol kenarındaki kaldırıma, ardından da hız sınırı uyarı levhasına çarptı. Kazada levhaya saplanarak asılı kalan ve hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince ağır yaralı olarak güçlükle araçtan çıkarıldı. Polis memurlarından biri ise sürücünün araçtan çıkarılıp, ambulansa alınmasına kadar yanından ayrılmayarak, “Sakin ol, bak, herkes sana yardım etmek için uğraşıyor. Azıcık daha dayan, hastaneye gideceğiz birazdan” sözleriyle teselli etmeye çalıştı.
Kaza, saat 19.30 sıralarında Eskişehir- Bursa karayolu Anadolu Üniversitesi yakınlarında meydana geldi. Esat Arslan yönetimindeki 26 RY 773 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu önce yaya kaldırımına, ardından da yol kenarındaki karayollarının hız sınırı uyarı levhasına çarptı. Kazada levhaya saplanarak asılı kalan otomobilin sürücüsü Arslan araçta sıkıştı. Kazayı görenlerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Arslan, itfaiye ekiplerince hurdaya dönen araçtan güçlükle çıkarıldı. Ağır yaralanan Arslan,  Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
BİR AN OLSUN YANINDAN AYRILMADI
Sürücü Esat Arslan’ın otomobilden çıkarılması ve ambulansa götürüldüğü ana kadar kazaya müdahale eden bir polis memuru ise serum şişesini taşıyıp bir an olsun yanından ayrılmadı. Sürücü Arslan’a sürekli moral veren ve teselli etmeye çalışan polis memuru, “Sakin ol, bak, herkes sana yardım etmek için uğraşıyor. Azıcık daha dayan hastaneye gideceğiz birazdan. Ben arayıp ailesine de haber edeceğim, merak etme. Ayrılma aramızda kal, nefes al, bak doktor muayene ediyor seni. Allah yardımcın olsun, geçmiş olsun” dedi. Araç ise çekiciyle levhadan sökülerek olay yerinden kaldırıldı.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
—————
-Kaza yeri ve ekipler
-Levhaya çarpan otomobil
-İtfaiye ekibinin çalışması
-Sürücünün çıkarılması
-Polisin başında moral vermesi
-Sağlıkçıların müdahalesi
-Sedyeye taşınması
-Polisin serum şişesi taşıması
-Sürücünün ambulansa alınması
-Ambulansın hastaneye çıkışı
-Levhaya saplanan araç
-Araçtaki hasar detayları
-Olay yeri genel görüntüleri

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/ESKİŞEHİR,(DHA)-

=============================================

5) ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI; KAZA KAMERADA

BARTIN’da, otomobilin beton elektrik direğine çarptığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. Kaza anı ise bir sitenin güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza, saat 20.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Kavallar Caddesi’nde meydana geldi. Gökhan Kuru (26) yönetimindeki 06 GIH 80 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki beton elektrik direğine çarptı. Kazada sürücü Gökhan Kuru ile otomobildeki Yasin Demirel (22) ve Mahsun Çekiç (28) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları hastaneye kaldırdı. Yasin Demirel, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Otomobilin beton direğe çarpma anı ise bir sitenin güvenlik kameralarına yansıdı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
—————-
-Kaza anı
-Otomobilden detay
-Ekiplerin otomobilde inceleme yapması
-Otomobilden etrafa dağılan eşyalar
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

=================================

6) MUĞLA’DA, TRAFİK EKİPLERİNDEN DRONE DESTEKLİ DENETİM

MUĞLA’da, Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince drone destekli denetim yapıldı. Denetimlerde HES kodu, izin belgesi, maske ve mesafe kontrolleri yapıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Bölge Trafik Müdürlüğü ekiplerince, Menteşe ilçesinde Muğla- Antalya ve Muğla- Denizli kara yolunda  drone destekli denetim yapıldı. Denetimlerde, seyahat eden vatandaşların izin ve seyahat belgeleri kontrol edilirken, sürücü ve yolcuların izin ve seyahat belgeleri kontrol edildi, HES kodu sorgusu yapıldı. Öte yandan, tüm kontrol noktalarında 24 saat görev yapan ekipler denetimlerin bayram süresince devam edeceğini ve vatandaşlardan izin belgesi olmadan trafiğe çıkmamalarını istediler.

Görüntü Dökümü
——————
-Trafik ekiplerinden detay görüntü
-Droneden detay görüntü

Haber-Kamera:Aykut KURT/MUĞLA,(DHA)

======================================

7) SİVAS’TA, SU BORUSUNDA MAHSUR KALAN 4 TİLKİ YAVRUSU KURTARILDI

SİVAS’ın Suşehri ilçesinde, anneleri kazada ölünce su borusu içinde mahsur kalan 4 tilki yavrusu, itfaiye ve vatandaşların çabasıyla kurtarıldı.
Suşehri ilçe merkezinde Yalnızbağlar Mahallesi’nde İdris Yüksel’e ait müstakil evin bahçesindeki su borusu içerisinde yavru tilkiler olduğu fark edildi. İdris Yüksel, yavruları kurtarmak için itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen Suşehri Belediyesi İtfaiye ekipleri 4 tilki yavrusunu bulundukları borudan sağ olarak kurtardı.
ANNELERİNE GÜN İÇERİSİNDE ARAÇ ÇARPMIŞ
Ev sahibi İdris Yüksel, yavruların annesinin gün içerisinde içinde yolda araç çarpması sonucu ölen bir tilki olduğunu, hayvanın boru içerisine yuva yaparak yavruları doğurduğunu düşündüklerini dile getirdi. Bakıma alınan tilki yavrularının Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———
-Evin bahçesinden görüntü
-Tilki yavrularının borudan çıkarılması
-İdris Yüksel’in konuşmaları
-Yavruların görüntüsü

Haber: Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS,(DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!