Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-19 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) OTELİ UYUŞTURUCU İMALATHANESİNE ÇEVİREN 2 KİŞİYE GÖZALTI

MUĞLA’NIN Marmaris ilçesinde uyuşturucu imalatı yapıldığı belirlenen bir apart otele düzenlenen operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Biri işletmeci 2 kişi gözaltına alınırken, otelin mühürleneceği bildirildi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu sattığı belirlenen M.Y.’yi (40) takibe aldı. Armutalan Mahallesi’nde yakalanıp gözaltına alınan M.Y.’nin üst aramasında 3 gram esrar ele geçirildi. M.Y.’nin sorgusundan ve cep telefonundaki incelemeden yola çıkan ekipler, ilçeye 13 kilometre mesafedeki Aktaş mevkii Adaağzı’nda bir apart otelde uyuşturucu imalatı yapıldığı bilgisine ulaştı. Teknik ve fizik takibin ardından bugün, sabah saatlerinde apart otele operasyon düzenlendi. Kapalı olan otelin iki odasının uyuşturucu imalathanesine çevrildiği belirlendi. Dolap, çekyat ve beyaz eşyaların gizli bölmelerinde yapılan aramalarda 120 gram esrar, uyuşturucu madde yetiştirmekte kullanılan çeşitli düzenekler, boyları 5 ile 80 santim arasında 91 Hint keneviri, 13 gram kenevir tohumu, 30 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Apart otel işletmecisi T.T. (40) de gözaltına alındı.
Şüpheliler emniyetteki ifadelerinde uyuşturucu satmadıklarını, içici olduklarını söyledi. İşlemlerinin ardından 2 şüpheli, adliyeye sevk edilirken; Turizm Bakanlığı ruhsatlı apart otelin mühürleneceği bildirildi.

Görüntü dökümü
————————
-Polis kamerasından operasyon görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler
Haber – Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

===================================

2) YARIM ASIRDIR EVLİ ÇİFTLERDEN, YENİ EVLİLERE ‘MUTLU EVLİLİK’ TAVSİYELERİ
 
ADANA’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde 15-21 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla 50 yılı aşkın süredir evli olan çiftlerle yeni evlenen çiftler bir araya geldi. Genç çiftler, yarım asırlık çınarlardan mutlu evlilik üzerine tavsiyeler aldı.

Reklam Alanı

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası nedeniyle Adana’da evlilik üzerine etkinlik düzenlendi. Yüreğir Kültür Merkezi’nde organize edilen ‘Çınarlarla Fidanların Buluşması’ etkinliğine 50 yılı aşkın süredir evli olan altı çift ve 10 yeni evli çift katıldı. Etkinlik öncesi konuşma yapan Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, aile kavramının toplum adına hayati önem taşıdığını vurguladı. Bu nedenle genç ve yaşlı çiftleri bir araya getirdiklerini vurgulayan Özer, “Çınar ismini tecrübeyi yansıtsın diye koyduk. Fidan ise gençlerimizi temsil ediyor. Yarım asırdır evli olan çiftlerimizin tecrübeleri bizlere çok katkı sunacaktır. Bu insanlar, hayatın sillesini yemiş, bir erkek ya da bir kadının nasıl idare edileceğini bilen, bunu duvarlara çarpa çarpa öğrenen insanlardır. Bu deneyimler bizi geliştirecektir” dedi.
54 YILDIR SÜREN AŞK
1967’de evlenen ve o gün bugündür ilk andaki aşkla hayatlarına devam ettiklerini ifade eden Talih (72) ve Dudu Çevikoğlu (71) çifti, 1992 yılında oğulları Jandarma Er Fettah Çevikoğlu’nun şehit olduğunu belirtti. Evlat acısına birbirlerini severek, sayarak dayanabildiklerini belirten çift, gençlere tavsiyelerde bulunmaya geldiklerini söyledi. Eşine bugüne kadar hep saygı duyduğunu söyleyen Talih Çevikoğlu, “Eşimle birbirimize güç verdik. Hala aşığız. Günler böylece geçip gidiyor. Gençler, lütfen sevginin yanına saygıyı da katın”diye konuştu.
Etkinliğe katılan 2 yıllık evli Eren (28) ve Kübra Biga (26) ise evliliklerinin iyi gittiğini ama bunu kalıcı kılmak adına yarım asırlık çınarları dinlemeye büyük heyecan ile geldiklerini söyledi.

Görüntü Dökümü
———————-
–  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer açıklama
– Çiftlerle röp
– Detay görüntüler
Haber:Can ÇELİK-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=================================

3) YUNUS EMRE HATIRA ORMANI’NA 5 BİN FİDAN
 
ESKİŞEHİR Valiliği, tarafından büyük Türk mutasavvıfı ve halk Ozanı Yunus Emre’nin ölümünün 700’üncü yıl dönümü nedeniyle oluşturulan hatıra ormanına 5 bin fidan dikildi.

Yunus Emre’nin ölümünün 700’üncü yılı nedeniyle Eskişehir-Ankara karayolu Kanlıpınar bölgesinde belirlenen 2 hektarlık alanda oluşturulan hatıra ormanına 5 bin fidan dikildi. Etkinliğe Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Orman Bölge Müdürü Recep Temel katıldı.
Yunus Emre’nin düşüncelerine fidan dikerek katkı sağlamış olduklarını belirten Temel, “Bu yıl bilindiği gibi Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Yunus Emre’nin 700’üncü ölüm yıl dönümüne atfen ‘Yunus Emre ve Tükçe yılı’ olarak kutlanıyor. Biz de bu kapsamda Eskişehir Valiliği’nin bize verdiği talimat ile hem Mihalıççık’taki Yunus Emre Türbesi’nin olduğu yerde hem de burada bir hatıra ormanı kuruluşu yaptık. İnşallah Yunus Emre’nin güzel düşüncelerine, güzel fikirlerine biz de fidan dikerek ve ülkemizi yeşillendirerek katkı sağlamış olacağız” dedi. 
ESKİŞEHİRSPOR’DA 2 BİN FİDAN DİKTİ
Vali Ayyıldız ve beraberindekiler daha sonra aynı bölgede Eskişehirspor’un başlattığı fidan kampanyası kapsamında 1,5 hektarlık alanda oluşturan hatıra ormanındaki fidan dikim etkinliğine katıldı. Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, bugüne kadar kampanyada 48 bin fidanın satıldığını belirterek, “Bu kampanyaya yaklaşık 3 ay önce başladık. Şu anda satılan fidan sayısı 48 bin civarında Bu kampanya, hedeflediğimiz 1 milyon fidana ulaşabileceğini düşünüyorum. Bugüne kadar 48 bin fidanın neredeyse yüzde 90’ı taraftarımızın bağışları ile oldu. Bugün 2 bin fidan dikiyoruz. İlk gelen para ile bir FIFA dosyasını kapatarak sorunu çözdük. Sırada, toplanacak para ile ilk hedefimiz Boffin,Toko ve Bienvenu dosyaları. Daha çok problemimiz var. Bunlar tek tek çözülmeli. Buradan gelecek olan paraların bir kuruşuna dahi sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————
-Eskişehirspor hatıra ormanı tabelası
-Eskişehirspor takım otobüsü ve oyuncuları
-Eskişehirspor kulübü başkanının gelişi
-Eskişehir Valisi’nin gelişi
-Törene katılanların ağaç dikmeleri
-Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mustafa Akgören röp.
-Yunus Emre hatıra ormanı tabelası
-Vali, il Emniyet Müdürü, Jandarma Alay Komutanı, Orman bölge Müdürü ağaç dikmeleri
-Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel röp.
-Dikilen ağaçlar
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU / ESKİŞEHİR-DHA

=================================

4) MEVLANA MÜZESİ’NİN KUBBE-İ HADRA’SI 8’İNCİ KEZ YENİLENİYOR

KONYA’nın simgesi olan Mevlana Müzesi’ndeki Kubbe-i Hadra’ya tarihinde 8’inci kez yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında yeni çiniler monte edildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya aşıklarını, Mevlana aşıklarını ziyarete bekliyoruz” dedi. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolünde restorasyon çalışmaları devam eden Mevlana Müzesi’nin yeşil kubbesi olan Kubbe-i Hadra’ya yeni çiniler yerleştirilmeye başlandı. Restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulunan ve Kubbe-i Hadra’ya yeni çinileri yerleştirme programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sadece Konya’nın değil, Anadolu’nun manevi merkezlerinden olan Mevlana Müzesi’nde en kapsamlı restorasyonlardan birisinin gerçekleştiğini ifade etti.
MEVLANA MÜZESİ’NİN KUBBESİ TURKUAZ RENGİNE DÖNÜYOR
Daha önce türbenin içi ile ilgili restorasyon çalışması yürütüldüğünü, şimdi de Kubbe-i Hadra’nın çinilerinin değişimi ile ilgili çalışma yaptıklarını belirten Başkan Altay şöyle dedi: 
“İlk çinileri yerine monte etmeye başladık. Böylece kubbenin asıl rengi olan turkuaz rengine geri dönmüş olacağız. Mevlana Meydanı’nda yaptığımız kentsel dönüşümle birlikte müzede yaptığımız restorasyonlar Mevlana hayranlarını Konya’da daha güzel ağırlamak için bir vesile. Bir yıldır pandemi nedeniyle Konya’yı ziyaret edemeyen herkesi Konya’ya, Mevlana’ya ziyarete bekliyoruz. Hz. Pir’in dediği gibi ‘Aşık gönüller hep bir vahdet içindedir’ Konya aşıklarını, Mevlana aşıklarını Hz. Mevlana’ya ziyarete bekliyoruz. Bu kapsamlı restorasyonda Kubbe-i Hadra’nın çinilerini yenilenmesi Konyalı hayırsever iş insanımız Ali Akkanat tarafından gerçekleştiriliyor. Tüm hemşehrilerimiz adına Ali Akkanat’a da teşekkür ediyorum”

Görüntü dökümü
————————-
-Mevlana müzesinin havadan görüntüleri
-Mevlana müzesinin kubbesine çinilerin yerleşmesi
-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Konuşması 

Haber-Kamera:Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA))
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!