Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SEDAT PEKER’İN KARDEŞİ VE YANINDAKİ KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI (2)
 
MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan gözaltına alınan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Atilla Peker’in emniyetteki sorgusunda, Sedat Peker’in gazeteci-yazar Kutlu Adalı’nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili bilgisine başvurulduğu bildirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, kamuoyunda Sedat Peker organize suç örgütü olarak bilinen yapıya üye olmaktan hakkında önceki tarihlerde adli işlem yapılan, örgüt liderinin kardeşi Atilla Peker´in Muğla’nın Fethiye ilçesinde olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine polis ekipleri, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adli arama izni talep etti. Alınan izin doğrultusunda Atilla Peker’in içerisinde olduğu otomobil, pazar günü yol kontrolünde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi. Gözaltına Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay’a sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 150’şer lira ceza uygulandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan Atilla Peker ve Yunus Olcay, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Bu arada, Atilla Peker’in emniyetteki sorgusunda, ağabeyi Sedat Peker’in gazeteci-yazar Kutlu Adalı’nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili bilgisine başvurulduğu belirtildi.

PEKER, ADLİYE ÇIKIŞINDA GÖRÜNTÜLENDİ
Muğla’nın Fethiye ilçesinde ruhsatsız silah bulundurmak suçundan yanındaki Yunus Olcay ile sevk edildiği adliyede, yurt dışına çıkış yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Atilla Peker, adliye çıkışında basın mensupları tarafından görüntülendi. Peker, beraberindekilerle adliyeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Atilla Peker ve beraberindekilerin adliyeden çıkışından görüntü

Haber: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

===================================================

2) UKRAYNALI YANA, TELEFONUNUN EN SON SİNYAL VERDİĞİ BÖLGEDE ARANIYOR

Reklam Alanı

Antalya’ya bu ay başında tatil için gelen, annesine Geyiksivrisi zirvesinde olduğuna dair mesaj attıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Ukraynalı Yana Kryvosheia’yı (42) arama çalışmaları sürüyor. Çalışmalar, Kryvosheia’nın cep telefonunun en son sinyal verdiği bölgede yoğunlaştırıldı.
Ukrayna’dan 1 Mayıs’ta Antalya’ya gelen Yana Kryvosheia, Konyaaltı ilçesindeki Geyikbayırı bölgesinde kamp yapmaya gitti. Burada daha sonra Geyiksivrisi zirvesine çıkan Yana Kryvosheia, cep telefonuyla aradığı annesine ulaşamayınca, mesaj gönderdi. Zirvede bulunduğunu ve manzaranın çok güzel olduğunu söyleyen Yana Kryvosheia’dan bir daha haber alınamadı.
10 Mayıs’ta ülkesine dönmesi beklenen Yana Kryvosheia’nın ailesinin ihbarı üzerine, arama çalışması başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından 13 gündür devam ettirilen arama çalışmaları, Kryvosheia’nın cep telefonunun en son sinyal verdiği bölgede yoğunlaştırıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Jandarma JAK timinin kayalıklara tırmanma görüntüsü
– Ukraynalı kadının dağcı kıyafetiyle (foto)
– Çadırdan görüntü (foto)
– Ukraynalı kadının havalimanından geçerken görüntüsü (foto)

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)- 

===================================================

3) İZMİR’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 27 GÖZALTI

İZMİR’de, 23 farklı adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda; bir miktar uyuşturucu madde ve ruhsatsız 2 tabanca ve 1 tüfek ele geçirilirken 27 kişi gözaltına alındı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan kişilere yönelik 23 adres belirlendi. Teknik ve fiziki takibin ardından, söz konusu adreslere yapılan operasyonlarda, 1 kilo 927 gram esrar, 44 kök hintkeneviri, 33 uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız tabanca, 1 AK-47 Kalaşnikof tüfek, 1 av tüfeği, 6 hassas terazi ve çok sayıda uyuşturucu madde yetiştirmek için kullanılan düzenek ele geçirildi. Operasyonlarda 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Aramalardan görüntü
-Operasyondan görüntü

Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: İZMİR, (DHA)

===================================================

4) GÖBEKLİTEPE’YE 4 AYDA 100 BİN ZİYARETÇİ

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan ve 12 bin yıllık geçmişiyle dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe, 4 ayda 100 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, Göbeklitepe’yi yıl sonuna kadar 500 bin kişinin ziyaret etmesinin hedeflendiğini söyledi.
Şanlıurfa’da bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki tarihi ören yeri Göbeklitepe, pandemi sürecinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Bu yılın ilk 4 ayında kente gelen 100 bin yerli ve yabancı turist, Göbeklitepe’de bulunan neolitik döneme ait yabani hayvan figürlü ‘T’ biçimli dikili taşları ve tapınak kalıntılarını görme fırsatını buldu.
Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, pandemi nedeniyle azalan ziyaretlerin kademeli normalleşme ve kentteki vaka sayılarında azalmanın ardından arttığını söyledi. Ocak-Nisan döneminde 100 bin kişinin Göbeklitepe’ye geldiğini anlatan Çoban, “Vaka sayılarındaki azalma ve aşılama oranlarının artması ile hava sıcaklıklarının düşeceği sonbahar döneminde turistlerin bölgeye daha çok geleceğini düşünüyoruz. Şu an 100 bin olan ziyaretçi sayısının yıl sonunda 500 bine ulaşmasını umut ediyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Göbeklitepe’yi gezenler
– Göbekltepe’de bulunan dikilitaşlar
– Açıklamada bulunan Müslüm Çoban
– Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA

===================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!