Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BİNALİ YILDIRIM: TÜNELİN SONUNDA IŞIK GÖZÜKTÜ (2) 

‘1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ, ESERLERİMİZİN TAÇLANDIRILMASI ANLAMINA GELİYOR’
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Gençlik Merkezi’nin temelini atıp, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında incelemelerde bulundu. Lapseki sahilinde Gençlik Merkezi’nin temelini attıktan sonra Şekerkaya mevkiindeki 1915 Çanakkale Köprüsü şantiyesine geçen Binali Yıldırım, yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile köprünün yapımını üstlenen firmaların yetkilileri de köprü incelemelerinde Binali Yıldırım’a eşlik etti.Binali Yıldırım, ilgililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu köprü, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına emin adımlarla giderken, Çanakkale’ye bir mühürdür. Bir alametifarikadır. Bu köprünün ilkleri vardır, enleri vardır. Bu köprünün kulelerinin yüksekliği deniz seviyesinden 318 metredir. Yani 3’üncü ayın 18’i. Yani Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü. Onu ebediyen yaşatacak bir dizayn. Ayrıca, köprünün iki kule arasındaki açıklığı 2 bin 23 metre. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını temsil ediyor. Şu anda dünyada orta açıklığı en fazla olan köprü. Arkadaki viyadükleri ve kara bağlantılarını da dahil edersek, toplam 4 bin 600 metrenin üzerine çıkıyor. Ayrıca, 101 kilometre bağlantı yolları var. Köprünün halatları, her bir telini uç uca birleştirsek dünyayı 4 sefer dolaşacak taşıyıcı halatlar var. Birçok ilkleri olan bir sanat eserini şehitler diyarı Çanakkale’ye, ülkemize, güzel yurdumuza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 19 yılda güven ve istikrar içerisinde birçok projeyi başarıyla hem Çanakkale’de hem Türkiye’de gerçekleştirdik. 1915 Çanakkale Köprüsü de eserlerimizin adeta taçlandırılması anlamına geliyor. İnşallah çoğu gitti, azı kaldı. Bu yaz çıktıktan sonra önümüzdeki 18 Mart törenlerinde inşallah köprümüzden geçiş, resmi açılış mümkün hale gelecek. Belki de yapımı daha da önce bitebilir. İtiraz edenlere, olmaz diyenlere eser kendisini gösteriyor. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ kelamı kibar var. Ziyaretimiz vesilesiyle bu güzel eseri görme fırsatı bulduk” dedi.Binali Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra 318 metrelik köprü kulesine çıkarak, buradan çalışmaları izledi.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Binali Yıldırım’ın brifing almasından görüntüler
-Binali Yıldırım’ın açıklamaları
-1915 Çanakkale Köprüsü’nden genel görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN-Nedim BAYHAN-Orhan AKTUĞ / LAPSEKİ (Çanakkale), (DHA)

=============================================

2) CHP’Lİ ÖZTRAK: TÜRKİYE’DE MERKEZ BANKASI BAŞKANI DAYANMIYOR (2) 

Reklam Alanı

CHP’Lİ VEKİLLERE HDP KOALİSYONU SORUSU
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında oluşturulan CHP Ekonomi Masası heyeti, Konya’daki programı kapsamında kent merkezinde esnafı ziyaret etti. Heyette bulunan Öztrak ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, taksicilerle de sohbet etti. Taksicilerden biri, “Yıllardır ben oyumu veriyorum ama boşa veriyormuş gibi aynı. Şu ittifak olaylarını bıraksanız” diyerek CHP’nin HDP ile koalisyon içinde olduğu söyledi. Öztrak ise CHP’nin milli birliğin, beraberliğin partisi olduğunu belirterek, “Milli birliğin beraberliğin partisi. Biz bu memlekette savaş meydanlarında bayrak demişiz, ezan demişiz. Bu Cumhuriyeti kurmuşuz” diye konuştu.Taksici, “Bu arkadaş diyor ki, niye HDP ile koalisyon yapıyorsun? Sokakta böyle bir zihniyet var.  Bu algıyı nasıl çözeceksiniz?” dedi. Öztrak ise “Nerede yapmışız” diye cevap verdi. Yanındaki Budak da “Yok işte” dedi. Öztrak, “İşte hep beraber anlatacağız. Kiminle koalisyon yaptığımız belli” diye konuştu. Budak da “İnanlara sizler anlatacaksınız” dedi.
‘BİZİM İTTİFAKIMIZ İYİ PARTİ’YLE’
Esnaf ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Faik Öztrak, şunları söyledi:”Milletimiz, yapılanları görüyor. Konya’da da bu manzara farklı değil. Şu sandık bir an önce önüme gelse de bu yükten kurtulsam, diyor. Bu konuda bizim kiminle ittifak yaptığımız belli. Kimseden gizli, saklı bir şeyimiz yok. Bizim ittifakımız çok açık İYİ Parti’yle. Genel Başkanımız da söylüyor bunu. Seçimde kimlerle ittifak yaptığımız belli. Onun dışında sandıkta tabii ki AK Parti’li seçmenle de Milliyetçi Hareket Partili seçmenle de HDP’li seçmenle de ülkede başka partilere oy vermiş kim varsa hepsinden sandıkta oylarına talibiz. Orada ittifak yapmak isteriz. Ama onun dışındaki ittifakımız, ülkede kimlerle ittifak yaptığımız belli. Ama seçmenimize saygımız büyüktür. Hepsinin oyuna talibiz.”

Görüntü Dökümü:
————————-
– CHP’li heyetin esnaf ziyareti 
– Taksicilerle HDP diyalogu 

Haber- kamera: Hasan DÖNMEZ- Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA (DHA)

=============================================

3) CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI NAZLIAKA NİĞDE’DE
 
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak Projesi ile şiddet mağduru kadınlar ve istismara uğramış çocukların yanlarında olduklarını kaydetti.CHP Kadın Kollarınca, kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirilen proje kapsamında oluşturulan ‘YaşamHak’ otobüsü, Niğde’ye geldi. Otobüsle kente gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile beraberindekiler, Altunhisar ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. Daha sonra Bor ilçesinde kurulan Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni gezen Nazlıaka ve beraberindekiler, üretilen yöresel ürünleri inceledi. Ziyaretlerin ardından gittiği CHP Niğde İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan Aylin Nazlıaka, YaşamHak otobüsü ile şehir şehir, ev ev gezdiklerini belirterek, özellikle şiddet mağduru kadınlar ve istismara uğramış çocukların yanında olduklarını kaydetti. Nazlıaka, “Aynı zamanda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği ile yaptığımız protokol çerçevesinde tüm günlerde psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. Mağdur edilen kişilerin, ‘yalnız değilsin, biz varız’ diyerek duruşmalarda, karakollarda, hastanelerde, savcılıklarda yanlarında oluyoruz. Bu da yetmez, ayrıca onların barınma ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.Nazlıaka, parti ziyaretinin ardından kültür merkezinde düzenlenen YaşamHak Projesi’nin tanıtım etkinliğine de katılarak, partiye yeni üye olanlara rozet taktı.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Aylin Nazlıaka’nın karşılanması
– Nazlıaka’nın kadınlarla sohbet etmesi
– Nazlıaka’nın esnaf ziyaretlerinde bulunması
– Detay görüntüler
– Nazlıaka’nın parti binasında basın açıklaması yapması
– Kültür merkezinden detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI / NİĞDE, (DHA)

=============================================

4) ADANA’DA HUSUMETLİ İKİ GRUP SOKAK ORTASINDA ÇATIŞTI: 1 ÖLÜ, 6 YARALI
 
ADANA’da, husumetli iki grup arasında sokak ortasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı. Yaralılardan Özgür K. isimli kadının, çatışma sırasında yoldan geçerken vurulduğu öğrenildi.Olay, saat 19.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde meydana geldi. Sokak ortasında husumetli iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında iki grubun mahalle ortasında birbirlerine pompalı tüfek ve tabancalarla ateş açması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada Fatih Yıldırım, Sergen E., Ayaz G., Mert N., Bülent G., Serdal G. ve Özgür K. yaralandı. Çatışmanın son bulmasının ardından yaralılar, ihbarla olay yerine gelen sağlık ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılardan Fatih Yıldırım, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Sergen E.’nin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, Özgür K. isimli kadının ise çatışma sırasında yoldan geçerken vurulduğu tespit edildi. Yaralıların hastanelerdeki tedavisi devam ediyor.Olaya karıştığı öne sürülen çok sayıda kişiyi gözaltına alan polis, soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor. 

Görüntü Dökümü:
————————-
– Sokaktan görüntü
– Polisin çalıması
– Saçma ve kurşunların isabet ettiği araçlar
– Yerdeki boş kovanlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Nuri PİR / ADANA, (DHA)

=============================================

5) HUSUMETLİ KOMŞUSUNU TÜFEKLE VURDU
 
ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde C.Ö. (70), husumetli komşusu Hasan G.’yi (35) tüfekle vurarak ağır yaraladı. Olay, akşam saatlerinde beldeye bağlı Doğancılar Mahallesi’nde meydana geldi. C.Ö., aralarında uzun süredir husumet bulunan komşusu Hasan G. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine C.Ö., tüfekle Hasan G.’ye ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Hasan G., karnından ve bacağından yaralandı. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıkları Hasan G.’yi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Ameliyata alınan Hasan G.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. C.Ö. ise olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alındı.Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Hastaneden detay
-Yaralının hastaneye sokulması
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN / ZONGULDAK,(DHA)

=============================================

6) OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI SABİHA’YI ÇEVREDEKİLER HAYATA DÖNDÜRDÜ 

 MALATYA’da, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı Sabiha S.’nin (24) kalbi durdu. Çevredekilerin kalp masajıyla tekrar hayata döndürülen Sabiha S., hastaneye kaldırıldı. Kaza, akşam saatlerine İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Baran E. (24) yönetimindeki 44 ACT 347 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Sabiha S.’ye çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Sabiha S.’nin kalbi durdu. Çevredekilerin yardımıyla kalp masajı yapılan Sabiha S., tekrar hayata döndürüldü. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Sabiha S., sağlık ekiplerince Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Sabiha S.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, sürücü Baran E. ise gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Olay yeri
– Kadından görüntü
– Çarpan otomobilden detay
– Kalabalıktan görüntü
– Kadının ambulansa bindirilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

=============================================

7) MÜZİK ÖĞRETMENİ İLE İNŞAAT İŞÇİSİ SEVGİLİSİ, UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN TUTUKLANDI
 
MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan müzik öğretmeni Beril K. ile erkek arkadaşı inşaat işçisi E.Y., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, özel ders veren müzik öğretmeni Beril K. ile erkek arkadaşı olan, inşaat işçisi E.Y.’nin uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, teknik ve fiziki takibe aldıkları çiftin, bugün öğle saatlerinde ilçe merkezinde beraber kaldıkları eve girdiğini belirledi. Adrese operasyon düzenleyen ekipler yaptıkları aramada, buzdolabında cam kavanozlara konulmuş 11.24 gram hintkeneviri tohumu, 1.23 gram metamfetamin maddesi, 7.30 gram bonzai, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği tespit edilen 300 TL ele geçirdi. Gözaltına alınıp polis merkezine götürülen çiftin ilk ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri, söz konusu uyuşturucuyu içmek için bulundurduklarını söylediği öğrenildi. Beril K. ve E.Y., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Adalet sarayından detay
-Şüphelilerin getirilmesi

Haber: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

=============================================

8) GAZİ YAYLA: BU ONURU BİR ÖMÜR BOYU TAŞIYACAĞIZ
 
IRAK’ın kuzeyinde teröristlerin drone’lu saldırısında atılan el bombasını arkadaşları zarar görmesin diye bacağının arasına sıkıştıran, bombanın patlamasıyla sağ bacağı diz altından kopan Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla (30), “Bu onuru, bu gururu bir ömür boyu taşıyacağız” dedi.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak’ın kuzeyi Hakurk bölgesinde sürdürülen Pençe Yıldırım Harekatı kapsamında 10. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla, nöbet tuttuğu 21 Haziran saat 21.45 sıralarında PKK’lı teröristlerin drone ile havadan bombalı saldırı yaptığını fark etti. Drone ile bırakılan el bombasını gören Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla, arkadaşları zarar görmesin diye büyük bir kahramanlık örneği gösterdi ve yakaladığı patlayıcıyı iki ayağının arasına sıkıştırdı. Patlayan bomba nedeniyle Yusuf Yayla’nın sağ bacağı diz altından koptu. Hakkari Devlet Hastanesi’nde kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla tedaviye alındı.Bacağının kopan bölümü ampute edilen Yusuf Yayla, taburcu edilerek Afyonkarahisar’a getirildi. Hava Meydan Komutanlığı’na Hakkari’den uçakla getirilen Yusuf Yayla, ilk olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne geldi. Burada kontrolleri yapılan Yayla, sabah baba evine götürülecek.
‘NE MUTLU ALLAH BİZİ GAZİLİKLE ŞEREFLENDİRDİ’
Hastaneye geldiği sırada Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Gazi Yayla, “Biz vatan için bacağımızı verdik. Ne mutlu Allah bizi gazilikle şereflendirdi. Bu onuru, bu gururu bir ömür boyu taşıyacağız. Vatan sağ olsun. Bu ülke bölünmeyecek, bu bayrak da inmeyecek. Bu ezan da susmayacak bu ülkede” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Ambulansın hastane bahçesine girişi
– Gazi Yusuf Yayla’nın inişi
– Gazi Yusuf Yayla’nın açıklaması
– Yayla’nın sedye ile hastaneye girişi

HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER / AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!