Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) YOLCU OTOBÜSÜNDE 45 KAÇAK GÖÇMEN YAKALADI, 2 SÜRÜCÜ GÖZALTINDA
 
ADANA’da bir yolcu otobüsünde Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 45 kaçak göçmen yakalandı, 2 sürücü gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kaçakçılarının Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 45 kişiyi İran sınırından yasa dışı yollarla ülkeye soktuğu ve kafileler halinde Adana’ya getireceğini tespit etti. Kaçak göçmenlerin önce Diyarbakır’a getirildiği, buradan da plakası belirlenen otobüs ile Adana’ya yola çıkarıldığı bilgisine ulaşan ekipler, merkez Sarıçam ilçesi Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında önlem aldı. Sabahın ilk ışıklarında otobüsü durduran ekipler, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 45 kaçak göçmeni yakaladı. Otobüsün iki şoförü ise kaçak göçmenleri taşımaktan gözaltına alındı. 
Emniyete götürülen kaçak göçmenler, kayıt işlemleri yapıldıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Otobüsün 2 şoförü ise ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü
————————
– Kaçak göçmenleri taşıyan otobüsün gelişi
– Otobüsün içindeki kaçak göçmenler
– Göçmenlerin otobüsten indirilmesi
Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

==================================

2) BUCAK’TA KAMYON DEVRİLDİ: 2 YARALI
 
BURDUR’un Bucak ilçesinde kamyonun şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 07:00 sıralarında Antalya – Burdur karayolunun Bucak’a bağlı Karapınar köyü yakınlarında meydana geldi. Bucak’tan Antalya yönüne giden Süleyman Mor yönetimindeki 07 RM 281 plakalı kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Ağaçları deviren ve yüksek gerilim hattı direğini parçalayan kamyon, yan yattı.
Yoldan geçenlerin ihbarıyla kaza yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan kamyon sürücüsü Süleyman Mor itfaiye, polis ve sağlık ekipleri tarafından kamyondan çıkarıldı. Yaralı ilk müdahaleden sonra Bucak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kamyonda bulunan diğer yaralı Mehmet Sert ise sıkıştı. Bucak Belediyesi itfaiyesi kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonrası Mehmet Sert kamyondan çıkarıldı. Mehmet Sert de ilk müdahalesinden sonra Bucak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Jandarma ekipleri, yüksek gerilim hattındaki tellerin çevresinde güvenlik önlemi alırken, direğin yeniden dikilmesi için çalışma başlatıldı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Şarampole yatmış kamyondan genel görüntüler
– Sıkışan yolcuyu itfaiye ekiplerinin çıkarma çalışmaları
– Sıkışan yolcu kurtarıldıktan sonra ambulansa taşınması
– Kaza yerinden genel görüntüler.    
HABER- KAMERA: Halim AKCA/BUCAK,(Burdur)(DHA)

================================

3) DOKTOR, MASASINA BIRAKILAN GÖBEK BAĞINI ÇOCUĞUNUNKİ İLE HASTANE BAHÇESİNE GÖMDÜ

ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda görev yapan Dr. Mehmet Çakmak, masasına kimin bıraktığını bilmediği yenidoğana ait göbek bağı ile 2,5 yıldır çantasında taşıdığı oğlunun göbek bağını hastanenin bahçesine gömdü.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Dr. Mehmet Çakmak, pazartesi günü öğle arasından sonra odasına döndüğünde masasında peçete buldu. Peçeteyi açan Çakmak, içinde yeni doğmuş bebeğe ait göbek bağı buldu. Şaşkınlık yaşayan Çakmak, göbek bağının, çocuğunun doktor olmasını isteyen aile tarafından bırakıldığını düşündü. Bunun üzerine Çakmak, göbek bağını, tanımadığı bebeğin ailesinin isteğinin yerine gelmesi için hastanenin bahçesine gömmeye karar verdi. Çakmak, daha sonra hastane bahçesine gidip, 2,5 yıl önce dünyaya gelen oğlu Taha’nın da çantasında taşıdığı göbek bağını masasına bırakılan ile birlikte ağacın altına gömdü. Dr. Çakmak, göbek bağlarını tıp fakültesi bahçesine gömdüğü anları da cep telefonu kamerası ile çektirerek, sosyal medya hesabından paylaştı.
‘ATMAYA KIYAMADIM, GÖMDÜM’
Sosyal medyada ilgi gören video sonrası açıklama yapan Dr. Mehmet Çakmak, meslek hayatında ilk kez böyle ilginç olayla karşılaştığını belirterek, “Poliklinik odasındaki masada yeni doğmuş bebeğin göbek bağını buldum. Göbek bağını peçete içinde masama kimin bıraktığını bilmiyorum. Göbek bağını muhtemelen bir anne batıl inanca uyarak çocuğu doktor olsun, diye masama bırakmıştır. Bu bir gelenektir ve herkes çocuğunun göbek bağını farklı yerlere bırakıyor. Ben de göbek bağını atmaya kıyamadım. Çocuğunun doktor olmasını isteyen annenin bıraktığı göbek bağını hastanenin bahçesindeki dut ağacının altına gömdüm” diye konuştu.
‘ÇOCUĞUMUN GÖBEK BAĞINI ÇANTAMDA TAŞIYORDUM’ 
Kim tarafından bırakıldığını bilmediği göbek bağının yanına 2,5 yıl önce dünyaya gelen ve çantasında taşıdığı kendi oğlunun göbek bağını da gömdüğünü anlatan Çakmak, “2,5 yıl önce doğan çocuğumun göbek bağını çantamda taşıyordum. Bir yere gömmeye fırsatım olmadı. Masama bırakılan göbek bağının yanına kendi çocuğumun göbek bağını da gömdüm. Bölgede bu tür batıl inançlar var hatta muskalar ile çocuğun ameliyata alınmasını isteyen aileler oluyor. İnşallah hastane bahçesine gömdüğüm iki göbek bağının sahiplerinin kaderi güzel olur” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Doktor Mehmet Çakmak’la röp.
– Göbek bağının konulduğu dut ağacı
– Genel ve detay görüntüler
 Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

=================================

4) PARTİ BİNASININ ÇAY OCAĞINDA KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

ANTALYA’da, Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı’nın çay ocağında kalp krizi geçiren parti üyesi Ercan Başak (52), hayatını kaybetti. Başak’ın bir süre önce anjiyo olduğu belirtildi.

Olay, öğle saatlerinde, Muratpaşa ilçesine bağlı Kızılsaray Mahallesi’nde meydana geldi. Binanın 3’üncü katındaki DP İl Başkanlığı’na gelen parti üyesi Ercan Başak, çay ocağına girdi. Bir süre sonra çay ocağına kahve almaya giren partililer, Başak’ı yerde hareketsiz yatarken buldu. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin kalp krizi geçirdiğini belirlediği Başak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başak’ın cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Zaman zaman çay ocağına da yardım eden Ercan Başak’ın bir süre önce anjiyo olduğu öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
– Parti binası dış plan görüntü
– Polis aracı ve ambulansın görüntüsü
– Parti binası girişinden görüntü
– Polislerin içerideki görüntüsü
– Sağlık ekibinin partiden çıkışı
HABER: Bülent TATOĞULLARI -KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

=============================

5) IĞDIR’DA KAYISI HASADI BAŞLADI
 
DOĞU Anadolu Bölgesi’nin ‘Çukurovası’ olarak bilinen Iğdır’da kayısı hasadı başladı. Kilosu bahçede 6 ila 9 lira arasında alıcı bulan kayısı, üreticinin de yüzünü güldürüyor.

Coğrafi konumu ve sahip olduğu iklimiyle birçok sebze ve meyvenin yetiştiği Iğdır’ın en önemli tarımsal ürünü kayısının hasadı başladı. Bahçe sahipleri ve işçilerin ağaçlara merdivenlerle tırmanıp topladığı kayısılar kasalara dolduruluyor. Iğdır’ın coğrafi işaretli kayısısı bahçede 6 ila 9 lira arasında alıcı buluyor. Mersin’den gelen tarım işçilerinin topladığı kayısının fiyatı üreticileri de memnun ediyor. Tarladan kamyonlara yüklenen kayısı, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum gibi büyükşehirler başta olmak üzere çevre il ve ilçelere gönderiliyor. 
Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Şimşek, Türkiye’de açık arazide ilk kayısı hasadının Iğdır’da yapıldığını bildirdi. Kentte 300 bin civarında kayısı ağacı olduğunu belirten Şimşek, “Yıllık üretim 40 bin tonu geçiyor. İhraç ediliyor. Çiftçi geçimini bundan sağlıyor, ekonomiye katkısı çoktur. Geliri ile çiftçi borcunu ödüyor, çocuğunu evlendiriyor. Iğdır ekonomisine katkısı büyüktür” dedi.
Iğdır’da bu sene 40 bin ton kayısı üretimi bekleniyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Kayısı bahçesinin drone ile görüntüsü
-Toplanan kayısılar
-Bahçede kayısı toplayan işçiler
-İşçilerin kayısıları sandıklara dizmesi
-Çalışmalardan genel ve detay
-Toplanan kayısılar
-Doç.Dr. Uğur Şimşek’in konuşması
Haber-Kamera: Özkan AYDIN / IĞDIR, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!