Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

YANGINDA, ÇUVALLARDAKİ PATLAMAYLA BİRLİKTE YAYILAN KOKU, PANİĞE NEDEN OLDU

BURSA’da itfaiye ekiplerinin çöp yangınına müdahale sırasında suyla temas eden çuvallarda meydana gelen patlamayla birlikte çevreye yayılan yoğun koku, paniğe neden oldu. AFAD inceleme yaparken, ekipler bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Merkez Osmangazi ilçesinde bugün saat 00.30 sıralarında, Alemdar Mahallesi Tabakhaneler bölgesine çöp yangına giden ekipler, alevlere su sıkarak müdahale etti. Bu sırada çuval içindeki maddede patlamalar meydana geldi, çevreye koku yayıldı. Durumu fark eden itfaiye ekipleri, AFAD’a haber verdi. Mahalleli de kötü koku nedeniyle büyük panik yaşadı. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, dışarı çıkan mahalleliyi evlerine gitmeleri konusunda uyardı.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, çuvalları Oruç K.’nin (38) atıp kaçtığı tespit edildi. Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de bölgede incelemede bulunacak.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
—————————————–
-AFAD ekiplerinden görüntüler
-İtfaiye ve polis ekiplerinden görüntüler
-Mahalle sakinlerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

==============

ÇORUM’DA SOKAK DÜĞÜNE BİR GÜN ARAYLA 2 SİLAHLI SALDIRI, 5 YARALI

ÇORUM’da iki gündür süren düğüne bir gün arayla düzenlenen silahlı saldırılarda, 5 kişi yaralandı. Polis, hastane ve düğünün gerçekleştiği sokakta geniş güvenlik önlemi aldı. 
Olay, önceki gece Ulukavak Mahallesi’ndeki düğünde meydana geldi. Sokak üzerinde gerçekleşen düğüne misafir olarak katılan Nurullah D. (22), husumetli olduğu Batuhan Y.’nin (23) silahlı saldırısına uğradı. Yaralanan Nurullah D. ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. 

İKİNCİ SALDIRI GERÇEKLEŞTİ
Dün akşam devam eden düğünde oyun oynanırken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tüfekle açılan ateş sonucu, Semih T.(19), Emre E.(22)., Musa K.(23), Hüseyin E. (28). bacaklarına isabet eden saçmalarla yaraladı. Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, şüpheli veya şüphelilerin kimlik tespiti için bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yaralıların bulunduğu hastanede ve düğünün gerçekleştiği sokakta geniş güvenlik önlemi alındı. Polis saldırganları arıyor. Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Silahlı saldırının gerçekleştiği düğün evi ve sokaktan görüntü
-Olay yeri ekiplerinin boş kartuş arama çalışması
-Bulunan boş kartuşlar
-Hastane acil
-Polisin düğün evi ve hastanede aldığı güvenlik önlemleri
-Detaylar

HABER: Yusuf ÇINAR- KAMERA: ÇORUM  (DHA)-

==================

BURSA’DA KISITLAMAYI İHLAL EDEREK RESTORANA GİDEN 24 KİŞİYE 81 BİN 900 LİRA CEZA

BURSA’da, kısıtlama saatlerinde bir restoranın gizli şekilde müşteri aldığını belirleyen polis ekipleri, içeride bulunan 26 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 81 bin 900 lira cezai işlem uyguladı.

Bursa’da koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerini sürdüren polis ekipleri, merkez Osmangazi İlçesi Sırameşeler Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir alkollü restoranın kısıtlama saatlerinde gizli şekilde müşteri kabul ettiğini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekiplerinin yaptığı baskında restoranda müşteri olduğu ve alkol satışının olduğunu belirledi. Restoranda bulunan 26 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplam 81 bin 900 lira cezai işlem uyguladı.

İşletme sahiplerinin güvenlik kamera sistemiyle dışarıyı takip ettikleri görüldü. Ekipler, iş yeri hakkında da tutanak düzenledi.

Görüntü Dökümü:
—————————————–
-Restorandaki müşterilerden görüntüler
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Cezai işlem yapılırken
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

==================

KARADENİZ’DEKİ KİRLİLİKTE ‘MÜSİLAJ’ ENDİŞESİ
 
ORDU’nun Fatsa ilçesinde, Karadeniz’de görülen müsilajın (deniz salyası) ardından Trabzon’un Sürmene ilçesinde deniz yüzeyinde oluşan kirlilik, endişelendirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nin öğretim üyeleri, kirlilik oluşan alanda incelemelerde bulundu, deniz suyundan numune aldı. Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu, “İlk gözlemlerde kirliliğin müsilaj tabakasını oluşturan ‘deniz karı’ ismi verilen yapı olmadığını söyleyebiliriz. Numuneler incelenecek. Şimdilik bir tehlike olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Karadeniz’de görülen deniz salyasının ardından Trabzon’un Sürmene ilçesinde deniz yüzeyinde kirlilik tespit edildi. Yeniay limanı ile Çamburnu mevkisinin kıyı kesimlerinde görülen köpüklenme ve kirlilik oluşumu üzerine Karadeniz KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nde görevli uzmanlar, üniversiteye ait motorlu kayıkla denize açıldı. Ekip, incelemek üzere şüpheli görülen noktalardan örnekler topladı. Denizde yapılan ilk tespitlere göre, kirliliğin müsilaj olmadığı belirlendi.

‘ŞİMDİLİK TEHLİKE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ’

Doğu Karadeniz’in Trabzon, Ordu ve Samsun sahillerinde müsilaj oluşumuna dair çeşitli ihbarlar geldiğini söyleyen Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu, “Bizler de müsilaj değil ama köpüğümsü, kaymak tabakası gibi ufak tefek oluşumları gözledik. Bugün de şüphelerimizi gidermek amacıyla küçük bir deniz çalışması yürüttük. Çalışmada müsilajın oluşumuna sebep olacağını düşündüğümüz ince, uzun, ‘kolloidal’ yapılar olup olmadığını gözledik. Kıyıda yine kaymak gibi oluşan tabakanın içerisinden örnek alarak laboratuvarlarımıza getirdik. Aldığımız örnekleri 1-2 gün içinde inceleme yapacağız ve sonuçlarına bakacağız. İlk izlenimlerimizde, daha önceki yıllarda gözlediğimiz müsilaj tabakasını oluşturacak olan yapıların olmadığını gördük. Şimdilik tehlike olduğunu düşünmüyoruz. Bütün olayların mevsim normalleri civarında gittiği gözleniyor. Bu dönemde yine suyun bulanıklığını görüyorduk, aynı bulanıklık var. Hatta müsilaj tabakasının oluşacağı partiküller ve o ince, uzun ‘deniz karı’ olarak isimlendirdiğimiz yapıları da gözlemediğimiz için sadece su örneği aldık” dedi.

‘BU SENE GÖRMEDİK’

Müsilaj oluşumuna neden olan ‘deniz karı’ isimli yapının bu yıl görülmediğini belirten Prof. Dr. Feyzioğlu, “Müsilaj olmasa bile bu yapılar denizin içerisinde ince, uzun yapılar oluşturuyorlar ve bütün partiküller bunlara yapışıyor. Hatta daha önce almış olduğumuz örneklerde, 2007 ve 2008 yılında yoğun olarak gözlemiştik. Bakteriler de bunların üzerinde gelişimlerini çok kolay şekilde sağlayabiliyorlar. Bu sene hiç görmedik. Örnek alıyor ve gözlem yapıyoruz ama bu sene görmedik. Yalnız açık denizlerde bu tip yapıların faydalı olduğunu da söylüyorlar çeşitli literatür kaynaklarda çünkü derin denizlere organik maddenin aktarılması da bu ‘deniz karı’ dediğimiz yapılarla oluşuyor. Onun için zaman zaman da derin denizlerin organik maddelerle zenginleşebilmesi açısından özellikle açık denizlerde önemli bir etkenö diye konuştu.

‘DALGA VE HAVA KAYNAKLI AKÜMÜLASYON’

Müsilaj şüphesi oluşturan ve kıyı boyunca şerit şeklinde uzanan kirliliği açıklayan Prof. Dr. Feyzioğlu, “Görmüş olduğumuz diğer yapıysa muhtemelen denizdeki 1-2 gün öncesindeki dalgalı ve havadan kaynaklanan bir akümülasyondan kaynaklanıyor çünkü bir hat üzerinde dalgayla beraber kıyıya yaklaşan bir yapı. Uzaktan böyle müsilajmış gibi görünüyor ama yanına gidilip bakıldığında naylon, plastik gibi yapılardan oluşan ince 1 metre civarında kalınlığı olan ince uzun şerit halinde bir bütün kıyıyı kaplamış vaziyette gözledik. Onun dışında pek buna benzer bir yapı gözlenmediö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu röportajı
– Kirlilik drone görüntüsü
– Denizden su örneği alma
– Detaylar

Haber:Selay SAYKAL-Kamera:Salim SARIKOÇ/TRABZON(DHA), 

===========

SÜT İNEKLERİ, KAVURUCU SICAKTAN ‘DUŞLAMA’ İLE KORUNUYOR
 
ANTALYA’da 4 bin inekli süt üretim çiftliğindeki inekler, sıcak havalarda duşlama sistemiyle ıslatılıp dev pervanelerle serinletiliyor. Duşlama sistemiyle ahırın ısısı 20 dereceye kadar düşürülürken, sistem çalışınca ineklerin fıskiyeler önünde kıpırdamadan dakikalarca bekledikleri görüldü.

Turizm kenti Antalya’da yaz mevsiminin gelişiyle birlikte sıcak hava etkili olmaya başladı. Gün içerisinde zaman zaman hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıkmasına yüzde 75-80’leri gören nem oranı da eklenince, sıcaklık daha yüksek hissediliyor. Sıcak havada insanlar deniz, park ve mesire alanlarında vakit geçirip serinliyor. Sıcak hava, hayvanları da olumsuz etkiliyor.

İNEKLER İÇİN DUŞLAMA SİSTEMİ

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 4 bin inekle süt üretimi yapılan tesiste, sıcak günler için özel duşlama sistemi kuruldu. İneklerin yemlenmesinden temizliğine, sağımından bakımlarına kadar ileri teknoloji kullanılan bu tesiste, ahırların ısısı inekler için en uygun değer olan 20-25 derecede tutulmaya çalışılıyor. Sıcaklığın yüksek olduğu günlerde her inek, birer fıskiye ile duşlama usulü ıslatılıyor. Rüzgar etkisi için de ahırdaki dev pervaneler kullanılıyor.

Her bir ineğin günlük ortalama 30 litre süt verdiğini belirten tesisin genel müdürü Zafer Aslan, günde 30 ton sütü piyasaya sunduklarını söyledi. Antalya’nın aşırı sıcak olması nedeniyle süt besiciliği için zor bir lokasyon olduğunu anlatan Aslan, “Yüksek rakımlı ilçeler daha elverişli. Ancak tesisimiz burada olduğu için sıcakla da baş etmeye çalışıyoruz. Hayvanların refahı için tedbirler alıyoruz. İnekler -25 ile +20 derece arasını seviyor. 25 derecenin üzerinde bu hayvanlar strese giriyor ve yem yemiyor. Haliyle süt verimimiz azalıyor. Bu sorunu da duşlama sistemiyle çözüyoruz. İşe de yarıyor. İnekler duşlama başlayınca kıpırdamadan öylece fıskiyenin altında bekliyor” dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Besihane ineklerden görüntü
– Fanların görüntüsü
– İneklerden görüntü
– Fıskiyelerden görüntü
– Su ile serinleyen ineklerin görüntüsü
– RÖP: Zafer Aslan (Genel Müdür)
– DHA Muhabiri Alparslan Çınar’ın anonsu
– Detaylar

HABER: Alparslan ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

=========

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!