Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kayıp doktoru arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Doktor Uğur Tolun’u arama çalışmaları 4’üncü gününde de devam ediyor. 

Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki özel bir hastanede görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Uğur Tolun, 13 Ocak günü evinden kamyonetiyle ayrıldı. Uzun bir süre kendisinden haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Doktorun dağlık arazide kaybolmuş olması ihtimaline karşı JAK, AFAD ve AKUT ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı. Kayıp doktoru arama çalışmaları 4’üncü gününde de devam ediyor. Aramalara başlamadan önce kendi arasında toplantı yapan JAK, AFAD, AKUT, UMKE ve diğer sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekipleri, kayıp doktorun gidebileceği muhtemel yerlere yoğunlaşarak çalışmalarını devam ettirdi. 169 kişiden oluşan ekipler 67 araç, 2 iş makinesi, 5 dağ motoru, 5 kar motoru, 1 8×8 kirpi kurtarma aracı ile arama çalışmalarını sürdürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
– Ekiplerin çalışmalar öncesindeki toplantısı 
– Arama kurtarma konvoy halinde çıkışı 
– Anons 
– Detay 
HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

=======================

DEAŞ’ın hava savunma biriminde görevli olduğu tespit edilen terörist Adana’da yakalandı

Reklam Alanı

Adana’da 12 Ocak’ta DEAŞ’a yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i sınır dışı edilirken, Irak uyruklu Nasir H. ise sevk edildiği adliyede tutuklandı. Nasir H.’nin, örgüt kamplarında silah ve bomba eğitimi aldığı daha sonra da Suriye’de oluşturdukları hava savunma biriminde görev yaptığı belirlendi.
Terör örgütü DEAŞ’ın faaliyetlerini tespit ve deşifre edilmesine yönelik olarak çalışmasını sürdüren Terörle Mücadele (TEM) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekipleri, örgüt adına Suriye ve Irak’ta faaliyet gösterdiği öne sürülen yabancı uyruklu 6 kişinin kentte saklandığını tespit etti. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından TEM ekipleri, 12 Ocak günü 6 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. TEM ve Özel Harekat polislerinin demir kapılarını koçbaşlarıyla kırarak girdikleri evlerde arama yapan ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan 3’u Suriye, 3’ü Iraklı 6 şüpheliyi gözaltına aldı.
Emniyete götürülen şüphelilerden Irak uyruklu Nasir H.’nin, terör örgütü DEAŞ’ın sözde cihat çağrısına uyarak yasa dışı yollarla Suriye’ye geçtiği, burada örgüt kamplarına katıldığı öğrenildi. Burada silah ve bomba eğitimi alan Nasir H.’nin, bölgedeki çatışmalara katıldığı ve uzun namlulu silahlar kullandığı bilgisine de ulaşıldı.
Örgüt tarafından Suriye’de oluşturulan hava savunma biriminde görevlendirilen ve 14.5’lik uçaksavar kullandığı da tespit edilen Nasir H., bir süre önce Suriye’den ‘Abu Aisha Difa’ sahte ismiyle Türkiye’ye yasa dışı yollarla giriş yapıp, Adana’ya yerleştiği; örgütten gelecek emir ve talimatlar doğrultusunda eylem yapabilecek potansiyele sahip olduğu da öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i sınır dışı edilirken, Irak uyruklu Nasir H. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü
————————-
– Şüphelinin emniyetten çıkarılması
– Polis araçlarının gidişi
– TEM polislerinin tim yürüyüşü ile evin önüne gelmesi
– TEM polislerinin koç başı ile kapıyı kırması
– Ekiplerin binaya girmesi
– Çevre güvenliği alan TEM polisleri
– Gözaltına alınan şüphelinin evden çıkartılması
– Şüphelinin, zırhlı polis aracına bindirilmesi
Haber: Anıl ATAR – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

==========================

Babası cezaevinden mektup yazdı, polis doğum gününü kutladı

ADANA’da cezaevinde tutuklu bulunan Uğur Baysal’ın İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığı mektup üzerine ailesinin evine giden polisler, 7 yaşındaki Doğan Baysal’ın doğum gününü kutladı. Polisleri görünce büyük mutluluk yaşayan küçük Doğan, “Babanın arkadaşlarıyız. Onun selamını getirdik” diyen polislere selam verdi.

Kentteki Kürkçüler Cezaevi’nde tutuklu bulunan Uğur Baysal, 7’nci yaş gününü kutlayacak olan oğlu Doğan Baysal için İl Emniyet Müdürlüğü’ne bir mektup yazdı. Baysal, mektubunda oğluna dedesi ve babaannesinin baktığını, polis olmayı hayal ettiğini belirterek, doğum gününün kutlanmasını ve ona polis kıyafeti hediye edilmesini istediğini ifade etti. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin talimatıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptırdıkları pasta ve aldıkları oyuncaklarla Baysal ailesinin evine gitti. Polisler, kapıda kendilerini görünce büyük mutluluk yaşayan Doğan’a, “Biz babanın arkadaşlarıyız. Sana onun selamını getirdik” dedi. Polis kıyafeti giyen Doğan, doğum günü pastasının üzerindeki mumları üfleyip, selam verdi. Polisler, Doğan Baysal’a oyuncak polis aracı hediye etti.
Küçük Doğan, sürpriz karşısında mutlu olduğunu ifade ederek, “Polisleri çok seviyorum. Onları görünce çok mutlu oldum. Ben de polis olmak istiyorum. Sağlıkla kal baba” dedi.
Doğan’ın babaannesi Asine Baysal ise polislerin gelmesinden mutlu olduklarını belirterek, “Doğan’ın doğum günü bugün. Babası haber vermiş. Doğan polisleri çok seviyor ve polis olmak istiyor. Nice mutlu yılları olsun. Polislere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
—————————–
– Polisleri pastayı getirmesi
– Çocuğun mumları söndürmesi
– Polislerin hediye vermesi
– Baba anne ile röp
– Çocuk  ile röp
– Detay görüntüler

Haber:Anıl ATAR-Kamera:ADANA,(DHA)    

=======================

Kadir Şeker davasında gizli tanık sürprizi

KADİR Şeker davasının son duruşmasının ardından ortaya çıkan gizli tanık, ölen Özgür Duran’ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç’a ulaştı. Dalkılıç, “Tanık, Özgür Duran’ın uyuşturucu sattırmadığını ve satışa karşı çıktığı için öldürüldüğünü söyledi. Kadir Şeker uyuşturucu kullanıyor ve uyuşturucu alırken görenler var” dedi. Ailenin avukatı Metehan Uluman, gizli tanık ifade verdikten sonra Kadir Şeker dosyasının bambaşka bir hal alacağını söyledi.
Konya Piri Reis Parkı’nda 5 Şubat 2020 tarihinde sevgilisi Ayşe Dırla’ya bağırarak küfreden ve kameriyeyi yumruklayan Özgür Duran’a müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, boğuşma sırasında Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanıp hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan iddianame hazırlanan Şeker, yargılandığı Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şeker’in cezası, olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri uygulanarak 12,5 yıla düşürüldü. Gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, kararla ilgili İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu. Bu başvurunun hemen ardından ortaya çıkan sürpriz tanık, Özgür Duran’ın ailesinin avukatı Metehan Uluman aracılığıyla anne Mübeyyen Güner Dalkılıç’a ulaştı. Bildiği her şeyi anlatacağını ifade eden tanık, Kadir Şeker’in uyuşturucu kullanan bir kişi olduğunu ve uyuşturucu tacirleri tarafından Özgür Duran’ı öldürtmek için kullanıldığını öne sürdü.
‘TANIĞIN ANLATTIKLARI KANIMI DONDURDU’
Tanığın anlattıklarını dinleyince şok yaşadığını belirten Mübeyyen Güner Dalkılıç, oğlu Özgür Duran’ın Kurşunlu Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret ederek dua etti. Sürpriz tanığın anlattıkları üzerinden savcılığa yeni bir dilekçe sunmaya hazırlanan Mübeyyen Güner Dalkılıç, “Ben zaten planlı bir cinayet olduğundan şüpheleniyordum. Tasarlayarak öldürüldüğünü başından beri düşünüyordum. Savcıya Ayşe Dırla’nın öldürdüğünü söyledim. 10 ay boyunca hep bu şüpheyle yaşadım. Tanığın anlattıkları kanımı dondurdu. Kadir Şeker bağımlıdır ve uyuşturucu kullanır. Kadir Şeker’i, uyuşturucu madde satılan evlere gidip uyuşturucu alırken görenler var. Konya’dan gelip Antalya’da uyuşturucu almış. Kadir masum değildir” dedi.
‘UYUŞTURUCU SATIŞINA KARŞI OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRDÜLER’
Erkek tanığın elinde, anlattıklarına dair deliller ve belgeler olduğunu da söylediğini belirten Dalkılıç, “Tanık bir gün önceden Özgür’ün öldürüleceğinden haberi olduğunu, ancak yapmamaları gerektiğini söylediğini anlattı. Tanık, Özgür Duran’ın uyuşturucu sattırmadığını ve satışa karşı çıktığı için öldürüldüğünü söyledi. Ayşe Dırla’nın uyuşturucudan kazandığı parayı Özgür’ün yediğini düşündüler. Ama Özgür bu duruma karşıydı. O yüzden çocuğumu yok ettiler” diye konuştu. Mübeyyen Güner Dalkılıç, Özgür Duran’ın cep telefonu kaydının incelenmesini ve olay günü arayanların tek tek sorgulanmasını istedi.
KADİR ŞEKER: BIÇAĞI TESPİH GİBİ OYNAMAK İÇİN ALDIM
Özgür Duran’ın kardeşi Niyazi Remzi Duran (18), Ayşe Dırla’nın şiddet gördüğü yönündeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Duran, ağabeyinin Dırla’yı dövmediğinin olay günü alınan darp raporunda ‘Darp cebir izi yoktur’ sonucuyla desteklendiğini anlattı. Kadir Şeker’in yanında taşıdığı bıçağın özel ve taşınması yasak bir bıçak olduğunu anlatan Duran, “Siyah bir bıçak. Açıldığında bir A4 kağıdı boyunda oluyor. Bu bıçağın taşınması yasaktır. Kadir Şeker ifadesinde ‘Bu bıçağı internetten elimde tespih gibi oynamak için aldım’ diyor” şeklinde konuştu.
‘GİZLİ TANIK DOSYANIN GİDİŞATINI DEĞİŞTİRECEK’
Ailenin avukatı Metehan Uluman, gizli tanık ifade verdikten sonra Kadir Şeker dosyasının bambaşka bir hal alacağını söyledi. Avukat Uluman, “Kamuoyu duyduklarına inanamayacak. Gizli tanığın ifadeleri toplandıktan sonra Kadir Şeker’in kesinlikle müebbet hapis cezası alacağı kanaatindeyim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Anne Mübeyyen Güner Dalkılıç oğlunun mezarı başında ağlaması detay (Anne’nin yakın yüz plan detayı)
-Anneden genel detaylar
-Mübeyyen Güner Dalkılıç röp
-Niyazi Remzi Duran röp
-Özgür Duran mezarı detay (anne ile birlikte)
-Detaylar
Haber: Alparslan ÇINAR- Kamera: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA) 

=========================

TIR’da fenalaşan sürücüye, esnaf müdahale etti
 
ÇORUM’da aracını tamir ettirmek için sanayi sitesine giriş yaptığı TIR’da baygınlık geçiren sürücü Salim Osman Kendirli’ye ilk müdahaleyi çevredeki esnaf yaptı. Çağrılan sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan sürücü, tedaviye alındı

Olay, dün Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Özbekistan’dan Kayseri’ye yük götürmek için yola çıkan Salim Osman Kendirli, idaresindeki 34 ZZ 5776 plakalı TIR’ı arıza yapınca tamir için sanayi sitesine geldi. Park halindeki araçta aniden fenalaşan Kendirli, baygınlık geçirdi. Durumu fark eden çevredeki esnaf Kendirli’ye ilk müdahalede bulundu ardından da sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. İhbarla gelen sağlık ekiplerince TIR’dan çıkarılan Kendirli, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Polisler, tedaviye alınan TIR şoförünün yakınlarına bilgi verdi.  

Görüntü Dökümü
-Tır sürücüsüne sağlık görevlilerinin kabinde müdahalesi
– Tır sürücüsünün sedye ile kabinden indirilmesi
-Ambulansa taşınması
Haber: Yusuf ÇINAR-ÇORUM,(DHA)

=======================

Karla kaplı yolda kayan TIR TEM Otoyolu’nu ulaşıma kapattı  

KOCAELİ’de kar yağışı etkili olurken, TEM Otoyolu’nın İzmit geçişinde TIR’ın karla kaplı yolda kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri TIR’ı yoldan çekmek için çalışma başlattı. 

Kocaeli’de akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sabaha kadar devam etti. Sabah saatlerinde TEM Otoyolu İzmit geçişi Gültepe mevkiinde bir TIR’ın karla kaplı yolda kayması sonucu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. TIR’ın makaslaması nedeniyle araç hareket etmedi. Karayolları ekipleri bölgeye gelerek TIR’ın çekilmesi için çekici çağırdı. Yolun ulaşıma kapanması nedeniyle sürücüler ve araçta bulunanlar kar yağışı altında araçlarında bekledi. Yolun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

İZMİT (Kocaeli), (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!