Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Dolandırıcılık yapmaya devam eden cezaevi firarisi yakalandı

Adana’da cezaevi firarisi olan ve dolandırıcılık suçundan 41 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan Timur Kızgın, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalandı. Kızgın’ın, firari olduğu dönemde de dolandırıcılık yapmaya devam ettiği belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, cezaevi firarisi olan ve 22 ayrı dolandırıcılık suçundan 41 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan Timur Kızgın’ın yakalanması için çalışma başlattı. Kızgın’ın izini süren polis, hükümlünün merkez Çukurova ilçesine bağlı Belediye Evleri Mahallesi’nde saklandığını tespit etti. Takibe alınan Kızgın, 4 Şubat’ta yolda polis tarafından takip edildiğini fark edince kaçmaya başladı. Polis, kısa süren kovalamaca sonucu Kızgın’ı yakaladı. Kızgın’ın üzerinden farklı kişiler adına düzenlenmiş çok sayıda kredi kartı, sim kart ve cep telefonu ele geçirildi. Emniyete götürülen Kızgın’ın, firari olduğu dönemde de dolandırıcılık yapmaya devam ettiği belirlendi. Daha sonra adliyeye sevk edilen Kızgın, cezaevine götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Hükümlünün emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
– Hükümlünün üzerinden çıkan malzemeler
Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

=======================

Reklam Alanı

Pandemi süreci Darıca’nın nüfusunu arttırdı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Kocaeli’nin Darıca ilçesinin nüfusu, bir önceki yıla göre yaklaşık 8 bin artış göstererek 214 bin 796 kişi oldu. Bahçeli ve müstakil evlerin yoğun olmasından dolayı Darıca’nın tercih edildiğini belirten Kaymakam Yüksel Kara, “Pandemiden dolayı bu tür evlerin tercih edilmesi daha da arttı. Bu kapsamda da Darıca dışarıdan gelen insanlara ev sahipliği yapıyor” dedi.
Kocaeli’nin Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan ilçelerinden Darıca’nın nüfusu bir öndeki yıla göre artış gösterdi. 2020 yılında 207 bin olan nüfus, yaklaşık 8 bin artış göstererek 214 bin 796 oldu. İlçede bahçeli, müstakil ve az katlı evlerin yoğun olması nedeniyle pandemi döneminde büyükşehirlerde yaşayan birçok kişi tarafından ilgi gördüğünü belirten ilçe sakinleri, bu bölgede kendilerini daha izole hissettiklerini söyledi.

“DARICA DIŞARIDAN GELEN İNSANLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”
Yaşanan nüfus artışının nedenlerinden birinin pandemi olduğunu belirten Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, “31 Aralık 2020 tarihi itibariyle Darıca nüfusu 214 bin 796 oldu. Bir önceki yıl ile karşılaştırdığımız zaman, 2019 yılındaki nüfusumuz 207 bindi. Dolayısıyla 8 bine yakın bir nüfus artışının gerçekleştiğini görüyoruz. Bu anlamda Darıca her dönem ciddi nüfus artışına sahip. Bu seneki artışın sebeplerinden biri de koronavirüs. Burada iki katlı genellikle bahçeli evler çok yaygın. Dolayısıyla pandemiden dolayı bu tür evlerin tercih edilmesi daha da arttı bu kapsamda da Darıca dışarıdan gelen insanlara ev sahipliği yapıyor. Bu durum da nüfus artışına neden oldu” dedi.

Görüntü Dökümü
-Darıca’dan drone görüntüsü
-Darıca kent merkezinden insan hareketliliği
-Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ile röportaj
-Vatandaşlarla röportaj
-Detaylar
Haber: Erol POLAT-Alişan KOYUNCU Kamera: Dinçer AKBİR/DARICA(Kocaeli),(DHA)   

=======================

Kadınlar el dikimi topla aile ekonomisine katkı sağlıyor

BURDUR’daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) el dikimi top ustası yetiştirmek amacıyla 2019 yılında açılan kursta yetişen kadınlar günde ortalama 3 futbol topu dikerek aile ekonomisine katkı sağlıyor. Kadınların diktiği futbol toplarının dünya sahalarında yer alması amacıyla FIFA’ya müracaat edildi.

Burdur’da 2019 yılında MAKÜ, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında ‘El Dikimi Top Usta Yetiştiriciliği ve El Dikimi Top Üretimi Projesi’ kapsamında kurs açıldı. 3 ay süren kursa katılan kadınlardan bir kısmı kurs bitiminde top dikimi işini evlerinde devam ettirirken yaklaşık 20 kadın da bu işi MAKÜ’nün kendilerine tahsis ettiği atölyede devam ettiriyor. 
‘BİR FUTBOL TOPUNUN DİKİMİ YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRÜYOR’
İstihdama katkı sunulması ve bu alandaki ithalatın azaltılarak, katma değerin ülkemizde kalması amaçlanan kursun usta öğreticisi Aysel Özcan (41), “2019 yılında başlayan kursta 3 ay eğitim gördük. Eğitimden sonra bazı arkadaşlarımız evlerinde top dikmeye başladı. Atölyedeki arkadaşlarımızla günde 8 saat mesai harcayarak topları ilmek ilmek dikiyoruz. Bir futbol topunun dikimi yaklaşık 3 saat sürüyor” dedi.
‘BURDUR’DA BU İŞİ ÖĞRENMEYEN KADIN KALMAYACAK’
Diktikleri futbol toplarının dünya sahalarında yer alması amacıyla FIFA’ya müracaat edildiğini söyleyen Özcan, “FIFA tarafından onaylanırsa dünya sahalarında Burdur’da dikilen futbol toplarını görmek istiyoruz. Bu işi severek yapıyoruz. Atölyemizde çalışan kadınlarımız da bu işi severek yapıyor. Diktiğimiz toplara güzel yorumlar geliyor. Evde diken arkadaşlarımız hem çocuklarına vakit ayırabiliyor hem de top dikerek aile bütçelerine katkı sağlıyor. Aramızda eşinden ayrılmış çocuğuna bakmak zorunda kalan arkadaşlarımız var. Onlara destek olduğumuz için de mutluyuz. Katılım gün geçtikçe çoğalıyor. Burdur’da bu işi öğrenmeyen kadın kalmayacak” diye konuştu.
‘O KADAR İYİ GELDİ Kİ’
Atölyede çalışan kadınlardan Havva Ercan, “Bu iş biz kadınlara o kadar iyi geldi ki evde hem çocuklarımızla ilgileniyor, hem futbol topu dikiyoruz. Gece 02.00’ye kadar top diktiğimiz zamanlar bile oluyor. Bu işi severek yapıyorum. Bize bu konuda destek olunmasını istiyoruz” dedi.
NASIL YAPILIYOR?
El dikimi topun yapım aşaması; ilk olarak ip hazırlanıyor, bu hazırlanan ip mumlanarak saraç iğnesine takılıyor. Daha sonra da 20 adet altıgen parça 12 adet beşgen parça birleştiriliyor. Son kapaması yapılan toplar kompresörle şişirilerek hazır hale geliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Top dikiminden detay
– Topun şişirilmesi
– Hava basılması
– Havasının kontrolü 
– Havva Ercan ile röp.
– Aysel Özcan ile röp.
– Detay
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=======================

Suç örgütü lideri, polise yakalanmamak için silahlarını eşlerinin çantasında taşıyormuş

Adana’da, uyuşturucu madde ve silah ticareti yaptıkları gerekçesiyle 13 Ocak’ta yapılan operasyonla çökertilen 61 kişilik suç örgütü liderinin, biri dini nikahlı 2 eşinin olduğu ve yanındaki silahları, polise yakalanmamak için eşlerinin çantasında taşıdığı ortaya çıktı. Ayrıca örgüt üyelerinin, etkili oldukları bölgelerde uyuşturucu satışı yapan başka kişilerden uyuşturucu madde çaldıkları ve bunları kendi elemanlarına sattırdığı belirlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinde silah ve uyuşturucu madde ticaretini yönettiği, çok sayıda yaralama ve adam öldürme olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen silahlı suç örgütünü deşifre etti. Polis, 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip sonucu örgüte üye olduğu öne sürülen kişilerin de belirlenmesiyle 13 Ocak günü şafak vakti operasyon düzenledi. Savcılığın haklarında yakalama çıkarttığı şüphelilerin yakalanması için belirlenen adreslere baskın yapan polis, demir kapıları koçbaşlarıyla kırılarak girilen evlerde, aralarında örgüt lideri olduğu değerlendirilen Murat Takak ile aktif görevde biri komiser 13 polisin de bulunduğu 61 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 11 tabanca, 10 av tüfeği, 3 bin 504 adet uyuşturucu hap, 3 kilo 764 gram esrar, 71 bin 430 lira, 13 alacak senedi ele geçirildi.
ÖRGÜT LİDERİNİN İŞLEDİĞİ CİNAYETİ BAŞKASINA ÜSTLENDİRMİŞLER
İddiaya göre, örgütün 2 cinayeti örtbas ettiği, örgüt lideri olduğu öne sürülen Murat Takak’ın, 5 Mayıs 2020’de merkez Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi’nde Mehmet Ali Seyhan’ın tabancayla öldürdüğü olayın ardından tutuklandığı ancak daha sonra cinayeti A.B.’ye üstlendirmeye çalıştığı öğrenildi. A.B.’nin, cinayeti üstlenmeyi reddedince ailesinin evinin duvarına ‘kan davalısı’ yazıldığı, daha sonra da suçu üstlendiği, Tatak’ın serbest bırakıldığı ileri sürüldü. Cinayet ve yaralamaların, örgütün etkili olduğu bölgedeki uyuşturucu rantının bozulması ve uyuşturucu satışlarının azaldığı gerekçesiyle işlendiği iddia edildi.
SİLAHLARI YAKALATMAMAK İÇİN EŞİNİN ÇANTASINDA TAŞIYORMUŞ
Çeşitli suçlardan 43 kaydının olduğu öğrenilen örgüt lideri Murat Takak’ın, biri dini nikahlı 2 eşinin olduğu ve yanındaki silahları, polise yakalatmamak için eşlerinin çantasında taşıdığı ortaya çıktı. Öte yandan, örgüt üyesi olan ve ‘torbacı’ olarak tabir edilen sokak satıcılarının 12’şer saatlik vardiyalarla satış yaptıkları öğrenildi. Örgüt üyelerinin, etkili oldukları bölgelerde uyuşturucu satışı yapan başka kişilerden uyuşturucu madde çaldıkları ve bunları kendi elemanlarına sattırdığı ortaya çıktı.
41 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 61 şüpheliden, aralarında Murat Takak ile 9 polisin de bulunduğu 41 kişi, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 9’u adli kontrol şartıyla, 7’si savcılık talimatıyla, 4’ü ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Şüphelilerin araçlara bindirilmesi
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
– Polisin emniyet müdürlüğünden çıkışı
– Polisin belirlenen adreslere gitmesi
– Polisin adreslere baskın yapması
– Kapıları kırılan evlere girilmesi
– Şüphelilerin gözaltına alınmaları
Haber: Anıl ATAR – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

=======================

Adana’da bir haftada 10 kumar baskınında 1 milyon 758 bin TL para cezası kesildi

Adana’da polis, son bir haftada kumar oynandığı tespit edilen 10 ayrı adrese düzenlediği operasyonda 507 kişiye toplamda 1 milyon 758 bin lira para cezası uyguladı. Öte yandan operasyon yapılan bir kıraathanenin, kapalı olması gerekirken gizli geçitle içeri girildiği ve kumar oynandığı belirlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri birçok yerde koronavirüs nedeniyle kapalı olması gereken kıraathanelerin açık olduğu ve kumar oynatıldığı bilgisine ulaştı. Polis bu bilgi üzerine belirlenen 10 farklı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Polisin baskın yaptığı bir noktada ise gizli geçit yapılarak kahvehaneye ulaşıldığı tespit edildi. Market görünümünde olan ve dolap görünümlü kapıyı açarak kıraathaneye girildiğini tespit eden polis, içeridekilere suçüstü yaptı.
Polis aralarında gizli geçitli kıraathanenin de olduğu 10 yerde kumar oynayan 507 kişiye pandemi kurallarını ihlalden 1 milyon 758 bin lira para cezası keserken, 27 kişiye da kumar oynatmak ve yer temin etmekten adli işlem başlatıldı.
Gizli geçitli kıraathanenin daha önce de polis tarafından kumar oynatıldığı için mühürlendiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Polisin kıraathaneye baskın yapması
– İçeride oturanlardan görüntüler
– Gizli geçidin görüntüsü
– Ele geçirilen paralar
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!