Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Çöpe bırakılan bebek soruşturmasında anne ve ebe gözaltında

SAMSUN’da çöp konteynerinde ağlama sesi duyulması sonucu bulunan bir haftalık kız bebeği terk ederek kaçtıkları belirlenen Afgan uyruklu anne Haniye M. ve doğumu gerçekleştirdiği öğrenilen ebe Arifeh M. gözaltına alındı.

Olay, 5 Şubat günü saat 16.00 sıralarında İlkadım ilçesi Orhan Gencebay Caddesi’nde meydana geldi. Çöpten bebek ağlaması sesi duyan vatandaşlar, çanta içerisinde bir bebek olduğunu fark etti. Koynunda içine çay konulmuş bir şekilde biberon bulunan bebek için 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından kız bebeği Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırdı. Bebek burada Covid-19 ünitesinde tedavi altına alındı. Bebeğin, tedavisinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

Olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri soruşturma başlattı. Ekipler, bölgede çok sayıda güvenlik kamerasına el koyarak şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için harekete geçti. Teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin farklı isim kullandıkları ve yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptıkları belirlenen Afgan uyruklu anne Haniye M. ve doğumu gerçekleştirdiği öğrenilen ebe Arifeh M. olduğu belirlendi. Ekipler, gece şüphelileri gözaltına aldı. 

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

Reklam Alanı

Tayfur KARA, Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) – 

=========================

Bayburt’ta dondurucu soğuklarda buz tutan baraj gölü havadan görüntülendi

BAYBURT’ta, dondurucu soğuklar nedeniyle Demirözü Barajı göleti buz tuttu. Yüzeyi buz tutan baraj gölünde seyirlik manzara oluştu.

Bayburt’ta etkili olan kar yağışının ardından dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derecelerde seyrettiği Bayburt’ta bazı göletler dondu.  Kent merkezine 32 kilometre uzaklıkta bulunan Demirözü Barajı’nın yüzeyi dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu. Ayrıca kafes balıkçılığının yapıldığı baraj gölündeki balık kafesleri de buz kütlelerinin arasında kaldı. Donan baraj gölünde kartpostallık görüntüler oluşunca, vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü:
-Drone detaylar
-Buz tutan göletten detaylar
-Fotoğraf çeken vatandaşlardan detaylar

Haber-Kamera: Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT, (DHA) –

=========================

Aşı randevusuna sazıyla gelen halk ozanından ‘korona’ türküsü

BAYBURT’ta aşıklık geleneğini devam ettiren halk ozanı sağlık çalışanı Ali Sırrı Çoban (59), aşı randevusu olan sağlık ocağına, sazı ve yöresel kıyafetiyle geldi. Çoban, önce aşısını vurdurdu, ardından da sazı eşliğinde ‘korona’ ismli türküsünü kendisine özgü beyitlerle seslendirdi. Aşı ekibi, sazı ve sözüyle görevlerine renk katan Çoban’a alkışlayarak teşekkür etti.

Bayburt’ta yaşayan ve Aşık Süphani mahlasıyla 30 yıldır aşıklık kültürün yaşatılmasına katkı sunan Ali Sırrı Çoban, Covid-19 aşısını yaptırmak için sağlık ocağına gitti. Aynı zamanda sağlık çalışanı da olan Çoban, yöresel kıyafetlerini giyip, eline aldığı sazıyla aşı rendavusuna gelmesi, görenleri tebessüm ettirdi. Sağlık ocağında aşısını olan Çoban, yarım saat dinlendikten sonra sazı eşliğinde ‘korona’ ismini verdiği türküyü seslendirdi.  Doktor, hemşire, anestezi teknikeri ve yardımcı personelden oluşan aşı ekibi, sazı ve sözüyle görevlerine renk katan Çoban’a alkışlayarak teşekkür etti.

‘BEN AŞIMI VURULDUM, SİZLER DE AŞINIZI OLUN’
Herkesin kurallara uyması gerektiğini ifade eden Ali Sırrı Çoban, “Ben bir sağlık çalışanıyım ama aynı zamanda da bir halk ozanıyım, üzerimdeki bizim yöresel kıyafetimizdir. Ben bütün aşık arkadaşlarıma sesleniyorum. Ben aşımı vuruldum, sizler de gelin aşınızı olun, öncülük edelim. Herkesin önlemlere uyması gerekiyor. Devlet büyüklerimizin, çağrılarına uymamız lazım. Maskemizi mutlaka takalım, getirilen yasaklara uyalım. Allah razı olsun devletimizden. Ben geldim, aşımı vuruldum. Sırası gelen de gelip aşısını vurulsun. İnşallah bu hastalığı üzerimizden atarız” dedi.

Bu tür etkinliklerin kendilerine moral olduğunu ifade eden Doktor Can Şahin, çok mutlu olduklarını belirtti.

Hemşire Asiye Kelleci ise, “Morale ihtiyacımız olan bugünlerde Aşık Süphani olarak tanıdığımız Ali ağabeyimiz bize geldi. Hem aşısını oldu hem de bizlere destek oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Aşık Süphani’nin sazı eşliğinde seslendirdiği türkünün sözleri şu şekilde:
İbret için doğup geldin dünyaya
Zalimlerle işin olsun korona, vay
Zalimin zulmünden çok canlar aktı
Mazlumların ahı cihanı yaktı
Nemrutlara gelen bu sinek haktı
Zalimlerin olsun korona vay
Siyonistler hepsi imana geldi
Zalimlerle işin olsun korona vay
Evlerimiz mevzi, duamız derman
Zalimlerle işin olsun korona
Tevekkül edelim şerri salalım
Süphani’dir birlik olup varalım
Zalimlerle işin olsun korona vay.

Görüntü Dökümü:
-Aşı olmaya gelen Ali Sırrı Çoban’dan detaylar
-Detaylar
-Aşı olan Ali Sırrı Çoban’dan detaylar
-Türkü söylemesinden detaylar
-Ali Sırrı Çoban’ın röportajı
-Sağlık çalışanlarının röportajı

Haber-Kamera: Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT, (DHA)

=========================

Adana’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

Adana’da hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 hükümlü, polis ekiplerince yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, adresleri belirlenen hükümlüleri yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 14 ayrı ‘hırsızlık’ suçundan 28 yıl 4 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Tayfun Şahin (30), merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde, ‘hırsızlık’, ‘dolandırıcılık’ ve ‘sahtecilik’ suçlarından 15 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan Mehmet Akkurt (33) ise Şakirpaşa Mahallesi’nde kısa süreli kovalamaca sonucu polis ekiplerince yakalandı. Emniyete götürülen hükümlüler, işlemlerinin ardından önce adliyeye sonra cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:
– Hükümlülerin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!