Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Çiğ köfte ‘acılı’ diye çalışana saldırıp, yumruklayan şüpheli serbest
 
AFYONKARAHİSAR’da, sipariş ettiği çiğ köftenin acılı olduğu gerekçesiyle iş yeri çalışanı Y.K.’yı yumruklayıp darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan G.Ş., polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

23 Şubat Salı günü merkez İstiklal Mahallesi’ndeki çiğ köfteci dükkanına gelen ve iddialara göre alkollü olduğu öne sürülen G.Ş., çalışan Y.K.’den acısız çiğ köfte istedi. Y.K., dürüm şeklinde yaptığı çiğ köfteyi G.Ş.’ye verdi. G.Ş. bir iki lokma aldıktan sonra içindeki çiğ köftenin acılı olduğunu iddia ederek, Y.K. ile tartışmaya başladı. Y.K., çiğ köftenin acılı olmadığını, sadece az acısı olabileceğini söyledi, ancak G.Ş.’yi ikna edemedi.

ÇALIŞANI YUMRUKLADI
G.Ş. daha sonra eline aldığı dürümü önce Y.K.’ye tattırıp, acılı olduğunu öne sürerek, tartışmayı sürdürdü. Bir süre sonra G.Ş. küfretmeye başladığı Y.K.’ye elindeki dürümü fırlatıp, saldırdı. Küfürler eden G.Ş., Y.K.’ye yumruklar savurdu. Kendisini korumaya çalışan Y.K. saldırgan müşteriyi uzaklaştırmaya çalıştı. Bir süre sonra sakinleşen G.Ş. yediği dürümün parasını vererek, hiçbir şey olmamış gibi işletmeden ayrıldı. Olayın ardından Y.K. darp raporu alarak müşteriden şikayetçi oldu. Yaşadığı olayın ardından Y.K.’nin işi bıraktığı da öğrenildi.

SALDIRI KAMERADA
Olay anları iş yerinin güvenlik kamerasına da anbean yansıdı. Görüntüde müşterinin içeri gelişi, sipariş vermesi ve daha sonra da tartıştığı çalışan Y.K.’ye yumruklarla saldırdığı anlar yer aldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, büyük tepki çekti.

‘ŞİKAYETTE BULUNDUK’
İşletme Müdürü Turgut Tosun, “Salı günü akşam saatlerinde çalışanımız Y.K. alkollü bir müşteri tarafından hakaret ve darba uğradı. Gerekli işlemleri yaptık. Darp raporu alındı, şikayette bulunuldu. Sonucu bekliyoruz. O saatlerde olduğu için bir de çalışanımız, şahsın alkollü olduğunu anlayınca alttan almak zorunda kalmış, mecburen kabul etmiş içeriye. O yüzden olanlar olmuş. Hiçbir husumetimiz yok, zaten tanımıyorum kendisini” dedi.

GÖZALTINA ALINIP, BIRAKILDI
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Y.K.’yı yumruklayan G.Ş.’yi yakalayıp, gözaltına aldı. Polis merkezinde ifadesi alınan G.Ş. işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Müşterinin gelişi
– Müşterinin çiğ köfteyi alması ve yemesi
– Müşterinin çiğ köfteyi tattırması
– Müşterinin saldırı anları
– RÖP: İşletme Müdürü Turgut Tosun 
– Turgut Tosun müşteriye dürüm hazırlarken detay
HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

========================

Gencin öldürülüp, gömülerek üzerine beton dökülmesinde firari hükümlü yakalandı

ADANA’da, 2006 yılında Oğuzhan Ekinci’nin (29) öldürülüp, gömüldükten sonra üzerine beton dökülmesi olayıyla ilgili yargılandığı davada, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Haluk K., saklandığı adreste polis tarafından yakalandı. Haluk K., emniyetteki işlemlerinin ardından önce adliyeye, ardından cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2006 yılında ortadan kaybolan Oğuzhan Ekinci’nin, zaman aşımına uğramak üzere olan dosyasını 2016 yılında yeniden açtı. Ekinci’nin ortadan kaybolmasının ardından Adana’dan ayrılan annesi Fatma Ekinci’nin, bir yıl sonra oğlu hakkında kayıp başvurusunda bulunması polisin dikkatini çekti. Antalya’ya giden özel ekip, Fatma Ekinci ile görüşerek, yeniden ifadesini aldı. Oğlunun, kuaförlük yaptığı dönemde G.Y. (27) ile ilişkisi olduğunu, genç kızın ailesi tarafından öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Polis ekipleri, tüm aramalara rağmen G.Y.’nin ulaşamadı. Üniversite öğrencisi G.Y. ile Oğuzhan Ekinci’nin 10 yıl boyunca resmi kurumlarda hiçbir işlem yapmadıkları anlaşıldı. İki gencin cinayete kurban gittiğini değerlendiren polis, soruşturmayı Diyarbakırlı Yüksel ailesinin üzerine yoğunlaştırdı. Cinayet polisi, elde ettiği deliller sonucu genç kızın ağabeyleri Muhammet Ali ile Bülent Yüksel, akrabaları ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Cezaevinde olan kızın ağabeyi Cengiz Yüksel’in de şüpheli olarak ifadesi alındı.

4 GÜN BOYUNCA İŞKENCE YAPMIŞLAR
O dönem annesine ait kuaförde çalıştığı sırada müşteri olarak gelen G.Y. ile tanışan Oğuzhan Ekinci’nin, genç kızı ailesinden istediği, ancak ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı. Bir süre görüşmeyi kesen çiftin, yeniden birlikte olmaya başlaması üzerine genç kızın ağabeylerinin, 14 Temmuz 2006’da konuşma bahanesiyle çağırdıkları Ekinci’yi kaçırdıkları, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki bir evde 4 gün işkence yaptıkları belirlendi.

GÖMÜP, BETON DÖKTÜLER
Ekinci’nin, G.Y.’den ayrılmayacağını söylemesi üzerine genç kızın ağabeyleri ve arkadaşları tarafından boğularak öldürüldüğü, cesedinin de kilime sarılarak Mersin’in Silifke ilçesine götürüldüğü tespit edildi. Ekinci’nin cesedinin, Kızkalesi bölgesinde yüksek bir tepeye gömülüp, vahşi hayvanlar tarafından çıkartılmaması için de üzerine beton döküldüğü saptandı. Cesedin gömüldüğü yerde araştırma yapan polis, çıkarılan insan kemiklerini Adana Adli Tıp Birimi’ne gönderdiği, yapılan incelemenin ardından kemiklerin, Oğuzhan Ekinci’ye ait olduğu anlaşıldı.

MAHKEMEDE ORTAYA ÇIKTI
Mahkemeye sevk edilen Cengiz Yüksel, eşi Emine Yüksel ve kardeşleri Muhammet Ali ve Bülent Yüksel suçlamaları reddederek, Ekinci’yi konuşmak için çağırdıklarını, birkaç kez dövdükten sonra bıraktıklarını öne sürerek G.Y.’nin ise hayatta olduğunu ve bir sonraki duruşmaya geleceğini söyledi. Daha sonraki duruşmaya katılan G.Y.’nin, ağabeylerinin otoriter olduklarını, Ekinci’nin de taciz mesajlarına dayanamayıp, başına tabancayla ateş edip intihar girişiminde bulunduğunu ve bu nedenle de engelli kaldığını söylediği öğrenildi. Bazı şüpheliler ise suçlarını itiraf etti. Mahkemenin karar duruşmasında genç kızın ağabeyleri Cengiz, Muhammet Ali ve Bülent Yüksel ile 7 arkadaşı tutuklanırken, 4 şüpheli önce, 2 şüpheli de daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5 YIL SONRA YAKALANDI
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Oğuzhan Ekinci’nin öldürülmesiyle ilgili, daha önce tutuksuz yargılama kararıyla serbest bırakılan, ardından da ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Haluk K.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, aradan geçen 5 yılın ardından Haluk K.’nin, merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’ndeki bir evde saklandığı bilgisine ulaştı. Geçen hafta söz konusu adrese baskın yapan polis, cinayet şüphelisini yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Haluk K., önce adliyeye ardından da cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Hükümlünün emniyetten çıkarılması
– Polis aracına bindirilmesi
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
-Öldürülen Oğuzhan Ekinci’nin fotoğrafı 
-19 TEMMUZ 2017 TARİHLİ ARŞİV GÖRÜNTÜLER
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

========================

Off-road tutkunları Afyonkarahisar’da buluştu

Türkiye’nin farklı şehirlerinden off-road tutkunları, Afyonkarahisar’da buluştu. ‘4×4 Afyon Gezisi’ etkinliği kapsamında 4×4 araçlarıyla Kocatepe’ye çıkan grup, kentin tarihi yerlerini de gezdi.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen OFF-ROAD araçlarının yer aldığı ‘4×4 Afyon Gezisi’ ilk gün etkinlikleriyle başladı. Türkiye’nin farklı illerinden 30 OFF-ROAD tutkunu, Zafer Meydanı’nda buluştu. Ardından Kurtuluş Savaşı’nın en önemli mücadelelerinden biri olan Büyük Taarruza ev sahipliği yapan Kocatepe’ye çıkan grup, daha sonra şehir merkezinde İmaret Camii, Taş Medrese, Mevlevi Türbe Camii ve Afyonkarahisar’ın tarihi evlerini gezdi. Off-road tutkunları 1 Mart Pazartesi günü ise 3 bin yıllık tarihi yerleşim merkezleri, oyma kaya mezarları, kilise, kale ve kaya evlerin yer aldığı tarihi Ayazini ören yerini gezecek. 
‘ÜLKEMİZİ ÇOK DAHA İYİ TANITIRIZ’
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, bu tür etkinliklerin turizm anlamında Afyonkarahisar’a katkısının çok fazla olduğunu söyledi. Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyonkarahisar’a iki yıldır kazandırdıklarını anımsatan Akülke, “İnşallah bundan sonra da bizleri, diğer ulusal ve uluslararası organizasyonlar takip eder. Hem şehrimizi hem ülkemizi çok daha iyi tanıtırız. Tanıtmanın karşılığında da spor turizmini hem kente, hem ülkeye daha fazla katkı sunarak ekonomiye dönmesini de sağlarız” dedi. 
‘AFYON SPOR TURİZMİNİN DE BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA’
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar da “İnşallah tekrar şehitlikleri adım adım gezmek konusunda Off-Road ekibinden yazın da söz aldık,  Afyon spor turizminin de başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Off-Road tutkunları araç önünde detay
– Off-Road tutkunları Kocatepe Anıtı ve araçlar önünde bayrak açtı
– Kocatepe Anıtı Detay,
– Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar Kocatepe tanıtımı detay  
– Türkiye Motorsiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke konuşma (Röp)
– Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar konuşma (röp)
– Afyonkarahisar Merkez Off-Road araçları detay
– Off-Road tutkunları İmaret Camii detayları 
HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

========================

Kavanozu 350 lira olan lakerda yok satıyor

KARADENİZ’de, bu sene palamut bolluğu olunca balıkçılar, lakerda yapıp, satmaya başladı. Tuzlanan palamuttan yapılan lakerda, 2 kilogramlık kavanozlarda 350 liradan satılırken, balıkçılar ise yoğun talebi karşılamaya çalışıyor. 

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Sezonu iple çeken, ağlarının onarımını yapıp, gemilerini tamir eden balıkçılar, büyük bir heyecanla ‘Vira Bismillah’ diyerek, ağlarını denize bıraktı. Özellikle Karadeniz’de bolluğu yaşanan palamut, tezgahları şenlendirdi. Palamut bol olunca Sinoplu balıkçılar, lakerda yapımı da başladı. Meraklıları tarafından özenle hazırlanan lakerdanın yapımı oldukça zahmetli. Lakerdanın iyi olması için palamudun irisi ya da torik olması şart. İlk olarak dilimler halinde kesilen balıkların omurilikleri ince uçlu bir tel yardımıyla temizleniyor. Balığın temizlenmesinin ardından 3 gün buzlu suda bekletiliyor. Ardından lakerdanın en önemli kısmı tuzlama işlemine geçiliyor. Tuzlanan balıklar buzdolabına kaldırılıyor. Dinlenmeye alınan balıklar daha sonra saklama kaplarına konularak hazır duruma geliyor. Lakerda, 2 kilogramlık kavanozlarda 300-350 liradan satışa sunuluyor.

‘TALEP ÇOK AMA ELİMİZDE LAKERDA YOK’
Lakerda yapımı ile ilgili bilgi veren balıkçı İsmail Değer, “Lakerda, kış ayların vazgeçilmezidir. İri palamut ve torik balıklarından yapılıyor. İri balıklar kafaları kesildikten sonra belli bir dilim aralıklarıyla kesilerek suya yatırılır. Suda kanı çıksın diye 3 gün bekletilir. Daha sonra iplik dediğimiz tellerle balıkların kanları alınır. Birkaç gün daha suda kaldıktan sonra tuza yatırılır ve bu şekilde lakerdamız hazırlanır. Elimizde bayağı miktarda lakerda vardı. 250-300 tane palamut ve torikten lakerda yapmıştık, hepsi bitti. Şu anda 7-8 tane torikten yaptığımız lakerdamız kaldı ama onlar da bitmek üzere, yok satıyoruz. Şu anda talep çok ama elimizde o kadar çok lakerda yok. Bu da ister istemez fiyatları etkiliyor. Şu anda bir kavanoz lakerda 300-350 lira civarında satılıyor” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Balık tezgahlarından detaylar
-Lakerdalardan detaylar
-Detaylar
-Balıkçı İsmail Değer’in röportajı
-Detaylar
Haber-Kamera: Esra AKSU/SİNOP, (DHA)

========================

Bayburt’ta tedbirler sonuç verdi, vaka sayısı düştü

BAYBURT, haftalık vaka sayısına göre en az vakanın görüldüğü ilk il oldu.  Geçtiğimiz hafta risk grubunda olan kentte tedbirlerle birlikte vakanın düşmesi, vatandaşları da sevindirdi. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya özen gösterenler, herkesin de bu kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, Covid-19 salgınında bir haftada 100 bin nüfusta görülen vaka sayılarında en çok artış ve azalış olan illere ilişkin tabloyu paylaştı. Bakan Koca, paylaşımında, “Geçen haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan illerimiz, Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor” ifadelerini kullandı. Vaka sayısı azalan iller arasında ilk sırada yer alan Bayburt’ta, düşüşün sürdüğü gözlendi. 08-14 Şubat tarihleri arasında açıklanan verilerde 60,21 oranla yüksek risk grubunda yer alan kentte yapılan denetimlerle birlikte 15-21 Şubat tarihleri arasında haftalık vaka sayısı 21,96’ya geriledi.

‘KURALLARA UYDUĞUMUZ İÇİN VAKALAR DÜŞTÜ’
Vaka sayısı azalan iller arasında Bayburt’un da göstermesi kentte sevinçle karşılandı. Vaka sayısının düşmesi için kurallara uyduklarını ifade eden İsmail Kızılaslan, “Vaka sayısı düştüğü için çok mutlu olduk. Maske ve mesafeye dikkat ediyoruz, hijyen kurallarına da uyuyoruz. Biz dikkat ettiğimiz için Bayburt’ta vakalar da düştü” dedi.

Herkesin kurallara uyması gerektiğini belirten Süleyman Çelik, “Bayburt’ta vakalar düştü. Maske ve mesafe kurallarına uyuyoruz. İnşallah Türkiye’de ve dünyada bu durum düzelir. İnsanlar acı içinde yaşarken, biz serbest yaşamışız neme lazım Allah herkesin yardımcısı olsun” diye konuştu.

‘KÜRESEL TEDBİRLER ALINMALI’
İbrahim Kılıç ise, “Bu küresel bir salgın ve ancak küresel bir tedbirle biter. Bayburtlular olarak biz kurallara dikkat etmeye çalışıyoruz. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyuyoruz. Bu kurallara uyarak, hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
-Drone detayları
-Denetimlerden detaylar
-Vatandaşların röportajı
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT, (DHA) –

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!