Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KONYA’DA 2 TUR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ; RUS TURİSTLERİN DE OLDUĞU ÇOK SAYIDA YARALI VAR (1)

KONYA- Aksaray yolunun 2 farklı noktasında, buzlanma ve tipi nedeniyle 2 tur otobüsü devrildi. İlk kazada 13 yolcu yaralanırken, 32 Rus turistin otobüsünün devrildiği diğer kazada ise çok sayıda kişi yaralandı. 

İlk kaza, saat 07.00 sıralarında, Konya- Aksaray kara yolunun 40’ıncı kilometresinde meydana geldi. İzmir’den Kapadokya’ya yerli turistleri taşıyan Özkan Acar yönetimindeki 35 Z 5305 plakalı otobüs, buzlanma ve tipi nedeniyle kontrolden çıkıp, devrildi. Kazada 36 yolcudan 13’ü, yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

İkinci kaza ise saat 09.30 sıralarında, Konya- Aksaray kara yolunun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Antalya’dan Kapadokya’ya Rus turistleri taşıyan Cavit Yücesan’ın kullandığı 07 S 2580 plakalı otobüs, yine buzlanma ve tipi nedeniyle devrildi. 32 Rus yolcunun bulunduğu otobüste çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla hastanelere götürüldü. 

Görüntü Dökümü:
– Yaralı yolculardan detaylar
– Yolcuların ağlaması
– Devrilen otobüsün içinden görüntüler
– Yolculardan görüntüler
– İtfaiye ve sağlık ekiplerinin yaralı yolcuları otobüsün içinden çıkarması
– İtfaiye ve sağlık ekiplerinden detaylar 
– Ambulanslardan görüntüler
– Sağlık ekiplerinin yaralı yolculara müdahalesi
– Karlı yoldan görüntüler
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Adem YILDIZ KONYA DHA

===================

SİİRT ŞEHİDİ, MEMLEKETİ NİĞDE’YE UĞURLANDI

SİİRT’in Eruh ilçesinde, dün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Erdem, düzenlenen törenle memleketi Niğde’ye uğurlandı.

Eruh ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen ‘Eren-6 Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan Operasyonu’nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Erdem için uğurlama töreni düzenlendi. Siirt Havalimanı’ndaki törene; Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacibektaşoğlu, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay ile şehidin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Tören, şehidin cenazesinin ambulanstan alınarak, havalimanı alanına getirilmesiyle başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu. Yapılan dua sonrası şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan Erdem’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Niğde’nin Bor ilçesine uğurlandı.

Görüntü Dökümü
Ambulansın tören alanına gelişi
Şehidin cenazesi tören alanına getirilişi
Törene katılanlar
Saygı duruşu
Duaların okunması
Cenazenin uğurlanması
Genel ve detay görüntüler

Turan KOYUNCU/SİİRT, (DHA)- 

===================

ADANA’DA PKK ADINA KORSAN GÖSTERİ YAPAN 5 KİŞİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

ADANA’da, korsan gösteri yapıp, caddeyi çöp konteyneriyle trafiğe kapatmaya çalışan 5 şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Emniyete götürülen şüphelilerden 3’ü tutuklandı, 2’si serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla 4 Nisan’da korsan gösteri ve yasadışı sokak eylemi yapan 5 kişi olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. TEM ekipleri, merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi’nde çöp konteyneri ile yol kapatmaya çalışan şüphelilere suçüstü yaptı. İsimlerinin Baran S. (18), M.A. (17), R.H. (17), G.Ş. (15) ve T.Ç. (16) olduğu öğrenilen şüpheliler, polis ekiplerince gözaltına alındı.

SUÇU İTİRAF ETTİ
Emniyete götürülen şüphelilerden Baran S.’nin, ifadesinde, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın doğum günü nedeniyle böyle bir eylem yaptıklarını söylediği öne sürüldü. Yaşı 18’den küçük şüpheliler ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Baran S., M.A. ile R.H., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, G.Ş. ve T.Ç. ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
– Şüphelinin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

==================

UYUŞTURUCUYU ‘KÜBRA’ DİYE ŞİFRELEYEN 7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Adana merkezli 4 ilde ‘torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik 7 Nisan’da düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 7’si sevk edildikleri adliyede tutuklandı, 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin, uyuşturucu maddeyi ‘Kübra’ olarak şifreledikleri, uyuşturucu almak isteyenlere ‘Kübra hazır’ diyerek haberleştikleri ortaya çıktı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘torbacı’ olarak bilinen uyuşturucu madde satıcılarını tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından Adana merkezli Diyarbakır, Mersin ve Osmaniye’de çok sayıda adrese 7 Nisan Çarşamba günü şafak vakti operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin demir kapılarını koçbaşlarıyla kırarak girdikleri evlerde özel narkotik köpekleriyle arama yapan ekipler, 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 12 şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
UYUŞTURUCUNUN ŞİFRESİ ‘KÜBRA’
Emniyete götürülen şüphelilerin, merkez Yüreğir ilçesinde silah ve uyuşturucu madde ticaretini yönettiği, çok sayıda yaralama ve adam öldürme olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen ve polisin 13 Ocak’ta düzenlediği operasyonla çökertilen silahlı suç örgütüyle bağlantılı oldukları öğrenildi. Kentin uyuşturucu üssü olan Çamlıbel Mahallesi’nde torbacılık yaptıkları belirlenen şüphelilerin, polisin teknik takibine yakalanmamak için uyuşturucu maddeyi ‘Kübra’ olarak şifreledikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin, uyuşturucu satışı için konuştukları kişilerle “Kübra hazır, gelin” ifadesini kullandıkları tespit edildi.
ARA YAKALAMALARDA 14 KİŞİ TUTUKLANDI
Öte yandan polis, şüphelileri takibe aldığı sırada 14 kişinin daha uyuşturucu madde satışı yaptıklarını belirledi. Bu şüphelilere yönelik yapılan ara yakalamalarda da 14 şüpheli yakalanıp tutuklanırken, evlerinde yapılan aramalarda 86 kilo 17 gram esrar, bin 450 gram bonzai ham maddesi, 156 gram bonzai, 25,54 gram metamfetamin ve 4 adet sentetik hap ele geçirildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 7’si, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
– Polis ekiplerinin emniyetten çıkışı
– Özel Harekat polislerinin adreslere baskın yapması
– Polisin evlerde arama yapması
– Şüphelilerin araçlara bindirilmesi
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

==================

SULAR ALTINDA KALACAK YUSUFELİ’NİN YENİ YERLEŞİM YERİ, YEŞİLLENDİRİLİYOR

ARTVİN’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde sona gelinirken, ağaçlandırma çalışmalarına da devam ediliyor. Alt ve üst yapı çalışmalarının aynı anda tamamlanması hedeflenen yeni ilçede, yeşillendirme çalışmaları kapsamında, toplam 5 bin 144 ağaç ve 25 bin 600 fidan dikimi yapıldı. Toprakla buluşturulan ve aralarında pek çok çeşitte meyve türlerinin de yer aldığı fidanlar, baharda yeşerdi. 

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu’nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde yapımına devam edilen Yusufeli Barajı ve HES projesinin inşaatı sürüyor. 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise ‘çift eğrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda, 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2,5 milyon insanın elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Yerin altında 110 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 50 metre derinliğinde yapılan santral binasının beton imalatında sona gelindi. Türkiye’nin öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisler tarafından inşa edilen baraj projesinde çalışmalar devam ediyor.

AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ
Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde sona gelinirken, ağaçlandırma çalışmaları da sürdürülüyor. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilip, 7’nci kez taşınacak Yusufeli’ndeki yeni yerleşim yerinde yer alan binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor. Alt ve üst yapı çalışmalarının aynı anda tamamlanması hedeflenen yeni ilçede, yeşillendirme çalışmaları kapsamında, toplam 5 bin 144 ağaç ve 25 bin 600 fidan dikimi yapıldı. Toprakla buluşturulan ve aralarında pek çok çeşitte meyve türlerinin yer aldığı fidanlar, baharla birlikte yeşerdi. 

‘İLÇEMİZİ YEŞİLLENDİRİYORUZ’
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, yeni Yusufeli’nin ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Yeni Yusufeli ilçemizi yeşillendiriyoruz. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’müz ve Orman Genel Müdürlüğü’müz iş birliği ile yeni Yusufeli yerleşkesinde ağaç ve fidan dikim çalışmalarımız devam ediyor. Günümüze kadar 5 bin 144 adet ağaç ve 25 bin 600 adet fidan dikimi gerçekleşmiştir. Dikilen meyve ağaçları çeşitleri zeytin, nar, hurma, kiraz, ceviz, incir, kayısı, vişne, muşmula, erik, dut, ayva ve elmadır. Dikilen fidan çeşitleri ise defne, lavanta, ardıç, fıstık çamı, mahlep, akasya, sedir, servi, zakkum ve ateş dikenidir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yeni yerleşim yerindeki ağaçlardan drone detayları
-Yükselen yapılardan dorone görüntüleri
-Yeni Yusufelinden detaylar

HABER: Nurbay USTA KAMERA: ARTVİN-DHA

====================

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN POLİSE TATLI İKRAMI

VAN’ın Erciş ilçesinde, ilkokul 3’üncü sınıf öğrencileri, uygulama yapan trafik polislerine Polis Haftası dolayısıyla tatlı ikramında bulundu.

Erciş Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Van Yolu Caddesi’nde rutin trafik denetimi yaptı. Cumhuriyet İlkokulu’nun 3’üncü sınıf öğrencilerinden oluşan grup da Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı yılı dolayısıyla polislere tatlı ikramında bulundu. Öğrencilerden Eylül Ecrin, “Polis amca, Polis Haftanız kutlu olsun. Sizi unutmadık. Arkadaşlarımla size tatlı ikram edip, kutluyoruz” dedi. 

Polisler ise öğrencilere sürprizleri dolayısıyla teşekkür edip, görevine devam etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Polislerin araçlarda denetim yapması
– Öğrencilerin polislere tatlı ikram etmesi
– Öğrenci (Eylül Ecrin) ile rop
– Genel ve detay görüntüler
– Polis ekiplerinden görüntüler
– Araçlardan görüntüler 

HABER: Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!