Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KAZADA YARALANAN KAYMAKAM TABURCU OLDU, BELEDİYE BAŞKANI VE 2 GÖREVLİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
 
ERZURUM’da Olur Belediye Başkanına ait makam aracı kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu 110 metre sürüklenen araçta bulunan Olur Kaymakamı İlker Eker, Belediye Başkanı Sıddık Demircan, koruma polisi Murat Keskin ve sürücüsü Sinan Yıldırım yaralandı. Sağlık durumu iyi olan Kaymakam İlker Eker gece yarısı taburcu edilirken, Belediye Başkanı Demircan, koruma polisi Keskin Erzurum’a sek edildi. Şoförün ise Oltu Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor.
Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Oltu, Kaleboğaz mevkiinde meydana geldi. Olur Kaymakamı İlker Eker, Belediye Başkanı Sıddık Demircan ve koruma polisi Murat Keskin’in içinde bulunduğu Sinan Yıldırım yönetimindeki 25 FE 002 plakalı makam aracı, sürücüsünün önüne aniden çıkan köpek nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Taklalar atarak şarampole yuvarlanan ve yaklaşık 110 metre sürüklenen otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar yoldan geçenler tarafından araçtan çıkarılarak ambulanslarla Oltu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin yapıldığı Oltu Devlet Hastanesi’nde bir süre gözetim altında tutulan Kaymakam İlker Eker, gece yarısı taburcu edildi. Belediye Başkanı Demircan ve koruma polisi Keskin ise Erzurum’daki Şehir Hastanesine sevk edildi. Başkanın makam şoförü Sinan Yıldırım’ın ise Oltu Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor.
Kazayı sonrası geldiği hastanenin önünden ayrılmayan Oltu Kaymakamı Şenol Turan, taburcu olan meslektaşını uğurlarken yaptığı açıklamada, “Kötü başlayan bir günün sonu güzel bitti. Çok şükür Kaymakam bey ve diğer yaralıların hayati tehlikeleri yok. Tahliller temiz çıktı. Darbeye bağlı herhangi bir olumsuzluk yok. Bir süre istirahat ettikten sonra görevine dönecek. Umarım başkanımız, polis memuru ve şoför de kısa sürede taburcu olur” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaymakamın eşi ile birlikte hastaneden çıkışı
-Oltu Kaymakamı Şenol Turan’ın Olur Kaymakamı İlker Eker’in uğurlaması
-Kaymakam İlker Eker’in Kaymakam Turan ve hastane yönetimine teşekkür etmesi
-Oltu Kaymakamı Şenon Turan’ın açıklaması

Haber-Kamera: Murat AYDIN / OLTU, (Erzurum), (DHA)

==============================================================

2) PİTBULLU BIÇAKLAYIP, SAHİBİNİ DÖVDÜLER
 
IĞDIR’da bir grup genç, Ferdi Gülten’i dövüp, yanındaki pitbull cinsi köpeğini de bıçaklayarak kaçtı. Polis merkezine götürülüp ifadesi alınan Ferdi Gülten’e pitbull cinsi köpek beslediği gerekçesiyle Kabahatler Kanunu’na göre 10 bin 434 lira ceza kesildi.
Olay, dün akşam saatlerinde 14 Kasım Mahallesi’nde meydana geldi. Kavga ihbarı üzerine verilen adrese giden polis ekipleri, yerde yatan Ferdi Gülten ve pitbull cinsi köpekle karşılaştı. Gülten, “Köpeğimi gezmeye çıkarmıştım. Tanımadığım kişilerce saldırıya uğradım. Beni dövüp, köpeğimi de bıçaklayarak kaçtılar” dedi.
Polis ekipleri, belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verdi. Gelen ekiplerce hayvan barınağına götürülen yaralı köpek, ameliyat edildi. Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
PİTBULL BESLEDİĞİ İÇİN PARA CEZASI KESİLDİ
Polis merkezine götürülerek ifadesi alınan Ferdi Gülten’e, ülkeye girişi, üretilmesi, sahiplenilmesi, satışı, reklamının yapılması, takas edilmesi, bulundurulması ve sergilenmesi yasak olan pitbull cinsi köpek beslediği gerekçesiyle Kabahatler Kanunu’na göre 10 bin 434 lira para cezası kesildi, köpeğe de el kondu.
Polis, köpeği bıçaklayıp, Ferdi Gülten’i döven kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralı pitbullun ameliyat edilmesi
-Veteriner İşleri Müdürü Serdar Akuş’un açıklaması

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Özkan AYDIN / IĞDIR, (DHA)

==============================================================

3) ANTALYA’DA ORMANLARI ‘UÇAN ROBOT’LAR KORUYACAK
 
ANTALYA Orman Bölge Müdürlüğü, 2021 yılı orman yangını mevsimi hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Bölge Müdürü Vedat Dikici, bu yıl ilk defa orman yangınlarıyla mücadelede, Antalya semalarında, 80 kilometreden dumanı tespit edebilecek insansız hava aracının görev alacağını açıkladı.
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nün 1 milyon 148 bin hektar orman alanına sahip olduğunu ve Antalya’nın Türkiye’de orman varlığı en yüksek illerden biri olduğunu belirten Bölge Müdürü Dikici, “Ormanlarımız genellikle iğne yapraklı ormanlardan oluşuyor. Yani kızılçam, üst tarafa doğru gittiğimizde sedir, karaçam ana ağırlıklı türler. Ayrıca ardıç, meşe ve çeşitli yapraklı türleri de var” dedi.
BİRİNCİ DERECEDE HASSAS BÖLGE
Antalya bölgesinin yangına birinci derecede hassas bölge olduğuna işaret eden Vedat Dikici, “Türkiye’de hakikaten orman yangınları açısından en tehlikeli sayabileceğimiz İzmir ve Muğla ile birlikte 3 ilden 1’iyiz. Bu nedenle orman yangınlarıyla ilgili hazırlıklarımıza kıştan başlıyoruz ki yaza kadar eksiğimiz kalmasın” diye konuştu.
Şu ana kadar işbaşı eğitimlerinin tamamlandığını anlatan Dikici, “Bütün işletmelerimizdeki işçilerimize tekrar eğitim verildi. Bilenlere hatırlattık, bilmeyenlere öğretmeye çalıştık. Teknik elemanlarımızı buradaki yangın eğitim merkezimize çağırıyoruz, yeni işe başlayanların özellikle eğitimini tamamladık” dedi.
ARAÇLAR HAZIR
Antalya’da yangında kullanılan 180 ilk müdahale aracı, arazöz ile su tankeri olduğunu ve bakımlarının yapıldığını kaydeden Vedat Dikici, 2’si kiralık toplam 8 TIR, 8 dozer, greyder ve kepçenin hazır olduğunu da dile getirdi. Dikici, bu araçların yazın sadece orman yangınlarında kullanılmak için tahsis edildiğini söyledi.
4 HELİKOPTER, 1 UÇAK
Bütün yangın gözetleme kulelerinin bakımını da yapmaya başladıklarını belirten Dikici, “Çünkü kışın ulaşılmayan zirvelerde kar altında olduğu için bu yangın gözetleme kulelerine yeni ulaşmaya başladık. Mayıs ayı itibarıyla onları da bitireceğiz. Gözetleme ağımızı kuracağız ve yaza hazır gireceğiz” diye konuştu. 
Geçen yıl 3 olan yangın söndürme helikopter sayısının Orman Genel Müdürlüğü’nce bu yıl 4’e çıkarıldığını da belirten Dikici, bir de yangın söndürme uçağı bulunacağını kaydetti.
Bu yıl yeni uygulamayla yangın mevsimine başlanacağını açıklayan Dikici, “Bir de insansız hava aracımız olacak. Artık Antalya ormanlarını havadan gözetleyeceğiz. Yazılımları tamamlandı, 70-80 kilometre ötedeki duman ve yangını algılama özelliğine sahip. 15 dakikada tüm Antalya’yı tarayacak ve artık bundan sonra Antalya’yı havadan gözetleyeceğiz” dedi.
KÖTÜ NİYETLİLERİ DE BELİRLEYECEK
İnsansız hava aracı kullanılarak, yangını en kısa zamanda koordinatlarıyla havadan tespit ve ardından hareket etme imkanı olacağını dile getiren Dikici, “Kötü hava koşullarında dahi duman veya yangın tespitleri yapabilecek. Kötü niyetli kişileri de gözetleme şansımız olacak. Bu yılki en büyük fark ve yenilik bizim için bu olacak. İnşallah daha iyi, daha güzel ve çok daha az alan zayiatı ile bir yangın mevsimi geçirmeyi umuyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Robotların orman yangını görüntüleri 
– Orman yangınlarından detay arşiv görüntüler (Helikopter ve yerden çekim olarak yanan anlar ve müdahale)
– RÖP1: Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ile röportaj
– Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici makamında detay
– Antalya Orman Bölge Müdürlüğü dış plan detay
– Genel ve detay görüntüler

HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

==============================================================

4) RESTORAN ALEV ALEV YANDI
 
SAKARYA’nın Karasu ilçesinde bir restoran çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. 
Karasu Yenimahalle Mahallesi İpsiz Recep Caddesi üzerinde Sinan Kara’ya ait restoranda saat 00.45 sıralarında, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Gece kapalı olan restoranda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Restorandan yükselen alevleri görenler itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Restoran kullanılamaz hale gelirken, yangın ile ilgili inceleme başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Restoranın alev alev yanması 
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi 

HABER: KARASU (Sakarya), (DHA) 

==============================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!