Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ARALARINDA HUSUMET BULUNAN İKİ KARDEŞ BİRBİRİNİ BIÇAKLADI

Bursa’da aralarında husumet bulunan iki kardeş birbirini bıçakladı.

Olay saat 22.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan ağabeyi Fikret U.’nun (53) evine giden Mesut U. (49), kapı önünde tartışmaya başladılar. Tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine iki kardeş sokak ortasında bıçak çekerek birbirlerini hafif yaraladı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Fikret U.’yu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Mesut U.’yu da Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturmaya başladı.

Görüntü Dökümü:
————————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Yaralılardan görüntüler
-Sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken
-Polis ekipleri olay yerinden inceleme yaparken
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

Reklam Alanı

================================

BABASI VE AĞABEYİNİ ‘UYUŞTURUCUYU BIRAK’ UYARISI NEDENİYLE ÖLDÜRMÜŞ
 
ADANA’da iki gün önce babası Halil Keser (75) ile ağabeyi Ufuk Keser’i (46) bıçaklayarak öldüren Ferhat Keser’in (39) olayı uyuşturucu kullanma tartışması nedeniyle gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Evde uyuşturucu kullanmaya hazırlanan Keser’in, ailesinin “uyuşturucuyu bırak, bizi bitirdin” uyarısına öfkelendiği ve çıkan tartışmada babası ve ağabeyini defalarca bıçakladığı tespit edildi.

Olay, önceki gün saat 21.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi 4199 Sokak’ta meydana geldi. Bir süre önce cezaevinden çıkan Ferhat Keser ile babası Halil Keser ve annesi arasında tartışma çıktı. Eve gelen Ferhat Keser’in ağabeyi Ufuk Keser de tartışmaya dahil oldu. Tartışma sırasında Ferhat Keser, mutfaktan aldığı bıçakla babası ve ağabeyini defalarca bıçakladı. Keser, elinde bıçak evden çıkıp, kaçmaya çalışırken devriye gezen polis ekipleri tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.

İhbar üzerine adrese sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Halil Keser’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Aşırı kan kaybeden oğlu Ufuk Keser de kaldırıldığı Yüreğir Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
‘UYUŞTURUCUYU BIRAK, BİZİ BİTİRDİN’
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmayla cinayetin nedeni ortaya çıktı. Ferhat Keser’in olay günü eve gelerek uyuşturucu madde kullanmaya hazırlandığı, ailesinin kendisini ‘Uyuşturucuyu bırak, bizi bitirdin’ diye uyarması üzerine çıkan tartışmada babası ve ağabeyini bıçaklayarak öldürdüğü tespit edildi.
Ferhat Keser, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Görüntü Dökümü
————————–
-Zanlının adli tıp birimine getirilmesi
-Adli tıp birimi tabelası
-Zanlının adli tıp biriminden çıkarılması
***ARŞİV***
– Olay yeri
– Ambulans
– Yaralı Ufuk Kesere’e ambulansta kalp masajı yapılması
– Evin bahçesindeki cesedi kontrol eden sağlık ekibi
– Anne Cennet Keser
– Vatandaşın, olayda kullanılan bıçağı polise göstermesi
– Şüphelinin kırdığı üzeri kanlı bıçak
– Sokaktan görüntü
– Cenaze aracının gelişi
– Torba içindeki cesedin, tabuta konulması
– Tabutun cenaze aracına taşınması
– Genel ve detay görüntü
Haber:Can ÇELİK-Kamera: Gülşah ÖZGEN/ADANA, (DHA)

===============================

OTOMOBİL TAKLA ATTI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Antalya’nın Serik ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla attığı kazada Yıldız Dinç (39) yaşamını yitirirken 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Serik’e bağlı Eminceler Mahallesi Kaymakam virajı mevkiinde meydana geldi. Şahin Dinç’in kullandığı 07 AOT 061 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampolden yuvarlandı. Takla atarak duran otomobili görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede otomobildeki Yıldız Dinç’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan sürücü Şahin Dinç ile aynı araçta bulunan Caner Dinç, Kıvanç Saldak ve Aslı Saldak ise sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Serik Devlet Hastanesi ve ilçedeki özel bir hastaneye götürülerek, tedaviye alındı. Yaralılardan Aslı Saldak’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Yıldız Dinç’in cenazesi Cumhuriyet savcısı tarafından olay yerinde yapılan otopsinin ardından Serik Devlet Hastanesi morguna konuldu. 

Görüntü dökümü
—————————
– Olay yerinden görüntüler
– Araçtan görüntüler

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

==============================

PROF. DR. ÖZGÜMÜŞ: AŞI HASTALIĞIN AĞIR SEYRİNİ VE ÖLÜMLERİ ENGELLEYECEK, MUTLAKA OLUN

RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş aşı karşıtlığının kendilerini kaygılandırdığını belirterek, “Aşının hastalığın ağır seyretmesini, yoğun bakıma düşüşü ve ölümleri engelleyeceğini biliyoruz. O yüzden vatandaşlarımız herhangi bir aşı seçip mutlaka olsunlar” dedi.

RTEÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş bazı vatandaşların aşı karşıtlığını dile getirmesinin kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Prof. Dr. Özgümüş, “Türkiye’de farklı teknoloji ile üretilmiş 2 aşı var.  Bu aşıların her ne kadar bulaşı engellemediği bilinsede, hastalığın ağır seyretmesini, yoğun bakıma düşüşü ve ölümleri engelleyeceğini biliyoruz. Bu faz çalışmaları ve diğer aşı sonrası yapılan çalışmalarla ortaya konuldu. O yüzden vatandaşlarımız herhangi bir aşıyı seçip olabilirler. Ama mutlaka olsunlar” dedi.
‘TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK AŞIYLA SAĞLANACAK’
Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş pandeminin bitmesi için toplumsal bağışıklığın sağlanması gerektiğini belirterek “Toplumsal bağışıklığın doğal olarak sağlanması mümkün değil. Bunu aşıyla sağlamamız gerekiyor. Toplumun yüzde 70-75’i, belki 80’inin virüse karşı antikor oluşturması gerekiyor. Bunun da en kolay yolu aşıdır. İleriye dönük bulaşı engelleyecek, özellikle mukozal yüzeyleri koruyacak aşılar geliştirilecektir. Ancak şu aşamada devletimizin getirdiği her iki aşıyı da güvenle kullanabiliriz. Aşı karşıtlığını gündeme getirmememiz gerekiyor. Kaygılar gayet doğaldır. Sağlık Bakanımız bu kaygıları giderecek açıklamaları zaten yapıyor. Randevunuzu alın hangi aşı olduğu önemli değil aşınızı olun” diye konuştu. 
‘MUTLAKA ÇİFT MASKE KULLANIN’
Kurallara uyulması çağrısında bulunan Prof. Dr. Özgümüş, “Kapalı yerlerde 10 dakikadan fazla kalmayın, mutlaka çift maske kullanın. Maskenin kalitesi de çok önemli. Piyasada bir sürü maske var. Özellikle orta kısmı 300 nanometreden küçük partikülleri süzen meltblown tabakası olan maske kullanın. Lütfen bu Ramazan ayını aile içerimizde geçirelim. Kalabalık buluşmalardan uzak duralım” dedi.

Görüntü dökümü
—————————
-Köyde aşılama yapan sağlık ekibi
-Aşı olan vatandaşlar
-Covid laboratuvarı detay
-Prof. Dr.Osman Birol Özgümüş röportaj 
HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:EMİRHAN PEHLİVAN/RİZE-DHA

===========================================

YARALI ŞAHİN TEDAVİSİNİN ARDINDAN DOĞAYA SALINDI

MANİSA’da vatandaşlar tarafından yaralı bulunan şahin, 20 günlük tedavisinin ardından doğaya salındı.

Vatandaşlar tarafından Salihli ilçesinde yaralı ve bitkin halde bulunan şahin, Salihli Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliği ekiplerine teslim edildi. Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürlüğü’ne getirilen şahin, Veteriner Hekimi Engin Bahçeci tarafından tedaviye alındı. Sol kanadından yaralı şahine antibiyotik tedavisi uygulandı. 20 günlük tedavisi sona eren şahin, Yunusemre Mesir Tabiat Parkı’nda doğaya salındı. Kanat çırpan şahin, daha sonra doğada gözden kayboldu.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Engin Bahçeci, “İlk tedavisinin ardından, 2 Nisan’dan bu yana rehabilitasyon çalışması sürdü. 20 gün boyunca uygulanan antibiyotik tedavi süreci sona erdi. Şimdi tekrar ait olduğu doğaya saldık. Tüm vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum. Doğada bu şekilde buldukları yaralı yaban hayvanlarını Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürlüğüne bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
———————–
-Şahinden detay
-Şahinin salımından detay
– Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Engin Bahçeci konuşması
Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/Manisa, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!