Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1-) ZONGULDAK’TA DENİZDEKİ ÇAMURLU ALAN ARTTI

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, etkili olan yağışın ardından dereden akan çamurlu suyla rengi değişen Kandilli beldesindeki Köseağzı Plajı’ndaki suyun kirliliği bugün daha da arttı.

Ereğli ile Kandilli beldesi arasında bulunan Köseağzı Plajı’na akan derenin debisinin, şiddetli yağış sonrası yükselmesiyle suyun rengi dün çamura döndü. Bugün de devam eden kirlilikle denizde çamurlu suyla oluşan sarı alan daha da arttı. Öğle saatlerinde kıyıya vuran yunus ölüsü ve telef olmuş buzağı görüldü. Plajdaki sosyal tesis işletmecisi Ozan Tıngaz kirliliğin devam ettiğin ifade ederek, “Dün buranın çamuru azdı. Şu anda bayağı çoğalmış. Ölen hayvan da var. Yunus gelmiş. Orada bir inek yavrusu da var. Sebebini bilmiyoruz. Çamurdan mıdır değil midir? Ama burada bir olay var. Biz bu durumun yetkililerce gelip incelenmesini ve soruşturulmasını istiyoruz” dedi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun talimatı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Köseağzı mevkiinden Armutçuk Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) kadar kontrol etti. Kirlenmenin bu bölgeden kaynaklanmadığı, daha üst bölgelerin de kontrolünün yapılacağı bildirildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Denizin drone görüntüleri (ARŞİV) 
– Denizdeki çamur seviyesinin artması 
– Kıyıya vuran yunus balığı 
– Ölen inek yavrusu 
– Ozan Tıngaz ile röportaj 
– Dereden akan çamur 
– Genel ve detay görüntüler 

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA) 

===============================

Reklam Alanı

2-) KAZA SONRASI ŞOKA GİREN SÜRÜCÜYÜ, OTOMOBİLİNDEN VATANDAŞLAR ÇIKARDI

DÜZCE’de kontrolden çıkan otomobil refüje çıktı. Otomobilin motorundan duman çıktığını gören vatandaşlar, şoka giren sürücüyü araçtan çıkardı. 

Kaza, saat 16.30 sıralarında D-100 kara yolu Kaynaşlı mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan Ümit Gazel idaresindeki 81 BG 044 plakalı otomobil yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra refüje çıktı. Otomobilin motor kısmından dumanlar çıktığını görenler, kaza sonrası şoka girerek aracından çıkamayan sürücünün yanına giderek, “Araçtan çık. Aracın yanıyor” dedikten sonra onu araçtan çıkardı. Sağlık ekibi sürücüyü kontrol amacıyla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
———————–
-Vatandaşların sürücüyü otomobilden çıkarama çalışırken görüntüsü 
-Kaza yapan otomobilin görüntüsü ve detaylar (Vatandaş kamerası 

HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

===============================

3-) HAFİF TİCARİ ARACIN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETLİ TRAFİK POLİSİ YARALANDI

BURSA’da, hafif ticari aracın çarptığı motosikletli trafik polisi Kayhan kul, metrelerce sürüklenerek yaralandı. 

Kaza saat 18.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’nde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında görev alan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli motosikletli polis memuru Kayhan Kul, motosikletiyle göreve çıktı. Yunus Emre Bulvarına geldiği sırada karşı yönden gelen Ertuğrul K. yönetimindeki 16 ADP 235 plakalı hafif ticari araç ile Kayhan Kul idaresindeki motosiklet çarptıştı. Çarpmanın etkisiyle polis memuru Kayhan Kul, savrularak yere düştü. Kontrolden çıkan motosiklet ise, yaklaşık 10 metre sürüklenerek elektrik direğine çarparak durabildi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olası ikinci bir kazayı engellemek için bulvar üzerinde güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri yaralı polis memuruna müdahale etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Kul, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kul’un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Sürücü Ertuğrul K. ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralı polis memurundan detaylar
-Polis memurunun ambulansa taşınması
-Kaza yapan motosiklet ve hafif ticari araçtan detaylar
-Polis ekplerinden detaylar
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

==========================

4-) VAKA SAYILARININ ARTTIĞI İZMİR’DE HALK GÜNEŞLİ HAVAYA RAĞMEN EVDE KALDI

KORONAVİRÜS vaka sayılarının arttığı İzmir’de, pandemi ile mücadele kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlar uyarak evlerinde kaldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illere göre 100 bin nufusta görülen koronavirüs vaka oranında İzmir’de 156.48 olan vaka sayısı 218.88’e yükseldi. Risk haritasında yüksek riskli anlamına gelen kırmızı renk olarak gösterilen İzmir’de, vatandaşların cumartesi ve pazar günü kısıtlamaya uyarak evderinde kaldıkları gözlendi. Polis ekiplerinin ise denetimi arttırdığı dikkat çekti. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kent genelinde belli bölgelerde denetim noktaları oluşturdu. Ekipler tarafından araçlar tek tek durdurup, sokağa çıkış izin belgeleri, maske ve HES kodları kontrol edildi. Sokağa çıkma muafiyeti bulunmadığı halde kısıtlamayı ihlal ederek sokağa çıkan vatandaş ve sürücülere cezai işlem uygulandı. Kentin işlek caddeleri sessizliğe bürünürken, Konak Meydanı, Gündoğdu Meydanı gibi ünlü meydanlar sokak hayvanlarına kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
-Denetimlerden görüntü
-Boş meydan görüntüleri

Haber: Hande NAYMAN – Kamera: Gökçe ADAR / İZMİR, (DHA)

==============================

5-) AYDIN’DA OTOMOBİL KANALA UÇTU, SÜRÜCÜ ŞANS ESERİ YARA ALMADI

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde önündeki araca çarpmamak için sürücüsünün aniden manevra yaptığı otomobil kanala uçtu. Kazada sürücü şans eseri yara almazken, otomobilde maddi hasar oluştu.

Kaza, Nazilli’ye bağlı Yıldıztepe Mahallesi Muammer Hastepe Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, trafikte seyir halinde olan Ebru Onat yönetimindeki 09 CDD 48 plakalı otomobile çarpmamak için kullandığı 09 R 5351 plakalı otomobiliyle ani manevra yapan Mustafa Aslan su kanalına uçtu. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kazada Mustafa Aslan otomobilden kendi imkanlarıyla çıkarken şans eseri yara almadı. Otomobil çekici yardımıyla kanaldan çıkarıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————–
-Olay yerinden detay görüntü
-Sulama kanalından görüntü
-Sulama kanalına uçan otomobilden görüntü
-Olay yerindeki vatandaşlardan görüntü
-Otomobilin çekici yardımı ile sulama kanalından çıkarılışından görüntü

Haber-Kamera:Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA) 

==================================

6-) ADANA’DA ARAÇ ALIŞVERİŞİ NEDENİYLE ÇIKAN KAVGADA 3 KİŞİ YARLANDI

 ADANA’da Cahit ve Cihat Ö. kardeşler, aralarında araç alışverişi nedeniyle husumet bulunduğu Orhan S.’nin evini bastı. Taraflar arasında çıkan kavgada Orhan S., başına aldığı odun darbeleriyle yaralanırken, Cahit Ö. bıçakla göğsünden, Cihat Ö. ise başından yaralandı.

Olay, saat 18.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Cihat ve Cahit Ö. Kardeşler, aralarında araç alışverişi nedeniyle husumet bulunan Orhan S.’nin evine gitti. Tarafların arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Cihat Ö., yanında getirdiği odunla Orhan S.’yi darbetmeye başladı. Orhan S. ise evden aldığı bıçakla Cihat Ö.’yü başından, Cahit Ö.’yü ise göğsünden yaraladı. Kavgada Orhan S. ise odunla aldığı darbelerle başından yaralandı.

Mahallelinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri, ilk müdahalelerini yaptığı yaralıları ambulanslarla çevredeki hastanelere götürdü. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınan Cahit ve Cihat Ö. kardeşlerin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
————————–
-Olayyerinden genel görüntüler
 -Olayyerindeki ambulans
 -Detayalar

Haber:Anıl ATAR-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA.(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!