Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1-)AFYONKARAHİSAR’DA BİYOENERJİ TESİSİ BAHÇESİNDEKİ AĞAÇ KÖKLERİNDE YANGIN ÇIKTI (2)

AFYONKARAHİSAR’ın Çay ilçesinde bir biyoenerji tesisinde ağaç köklerinin depolandığı alanda yangın çıktı. Bir anda büyüyen yangında alevler tesis bahçesinde ağaç köklerinin tamamını sardı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Çay ilçesine bağlı İstasyon bölgesinde özel bir firmaya ait biyoenerji tesisinde saat 16.00 sıralarında, ağaç köklerinin depolandığı geniş alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Tesisin bahçesinde bulunan alandaki yangın bir anda yayılarak, enerji üretiminde kullanılmayı bekleyen tüm ağaç köklerini sardı. İlk müdahaleyi tesis çalışanlarının yaptığı yangına itfaiye ekipleri yönlendirildi.
Çay ilçesinden gelen itfaiye ekipleri yetersiz kalınca Bolvadin başta olmak üzere çevre ilçe ve beldelerden de itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangın bölgesine su sıkan itfaiye araçları, su ikmali yaparak tekrar tesise döndü. Tesis bahçesindeki yaklaşık 15 bin metrekare alanda istiflenen ağaç köklerinin tamamına yakınını saran yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcadı. Söndürme çalışmaları devam ederken herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı öğrenildi.

Görüntü dökümü
————–
– Tesisin ön tarafındaki bahçeden yanan bölüm
– Tesisin yan tarafında yanan alandan görüntü

HABER- KAMERA: Muzaffer NAL- Ali Fuat GÜÇLÜER/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)

===============================

2-) POLİSTEN KAÇARKEN KAYALIKTA MAHSUR KALAN GENÇ 6 SAAT SONRA KURTARILDI

Reklam Alanı

BURSA’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek 4 arkadaşıyla yüzmeye giden Samet Ç. (23), polisi görünce Uludağ’ın eteklerindeki kayalıklara kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Ancak bir süre sonra kayalıktan inemeyince yardım isteyen Samet Ç., 6 saatlik mücadelinin ardından kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan Samet Ç. ile ona yardım etmeye çalışan Savaş S.’ye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplamda 6 bin 300 lira ceza kesildi. 
Olay saat 14.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi Gökdere Suyu dere yatağında meydana geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 29 Nisan’da başlayan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek, 4 arkadaşıyla birlikte Uludağ’ın eteğindeki dereye yüzmeye giden Samet Ç., devriye gezen polis ekiplerini görünce, ceza yememek için Uludağ’ın eteklerindeki kayalıklara doğru kaçtı. Ekiplerin gittiğini görünce tekrar aşağıya inmek isteyen Samet Ç., çıktığı 200 metrelik uçurumdan inemeyince arkadaşı Savaş S.’yi arayıp yardım istedi. Arkadaşının söylediği bölgeye gelen Savaş S., çabaları yetersiz kalınca polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis, AFAD ve Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri gelene kadar moral vermek için Samet Ç.’nin yanına çıkan Savaş S, yaklaşık 3 saat boyunca çok susadığını ve bayılmak üzere olduğunu söyleyen arkadaşına moral verdi.
‘ÇOK SUSAMIŞ VE BAYILMAK ÜZEREYDİ’
AFAD ve Yıldırım Arama Kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan Samet Ç.’ye 6 saatlik bir çalışma sonucu ulaşabildi. AFAD ekiplerinin arkadaşının yanına ulaştığını gören Savaş S. ise aşağıya inip arkadaşını bekledi. Arkadaşına moral vermek için kayalıklara çıktığını belirten Savaş S., “Arkadaşım buraya yüzmeye gelmiş. Polis ekiplerini görünce ceza kesmelerinden korkmuş ve dağa doğru tırmanmış. O sırada aşağı inemeyince beni arayıp yardım istedi. Ben de telefon üzerine arabamla buraya geldim. Polisi arayıp bilgi verdim. Seslendim cevap verdi. Sesini duydum ben de o yüzden yanına çıktım. Ben orada mahsur kalmadım. Ona destek olmak için moral vermek için yanına çıktım. Çok susamış ve bayılmak üzere olduğunu söylüyordu. Şu an durumu iyi” dedi.
Yaklaşık 6 saat boyunca kayalıklarda mahsur kalan Samet Ç., ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla kurtarılarak aşağıya indirildi. Samet Ç., olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Çalışkan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Bu arada Arama kurtarma ekiplerinin halat yardımıyla istasyon kurup mahsur kalan Samet Ç.’yi kurtarmaya çalıştığı anlar, dronla havadan görüntülendi.
KISITLAMA İHLALİNDEN CEZA KESİLDİ
Ekiplerin çalışması sonucu kurtarılan gençlere, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek suçundan, toplamda 6 bin 300 lira ceza kesildi. 

Görüntü Dökümü
————————-
-Arama kurtarma ekiplerinin uçuruma tırmanması
-Arama kurtarma ekiplerinin hazırlanmasından detaylar
-Mahsur kalan gençlerden detaylar
-Kurtarma çalışması dron görüntüleri
-Savaş  S. röportajı

-Haber: Derya EVREN
-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

================================

3-) ORMANLIK ALANDA KENDİSİNİ YAKTI, AĞIR YARALANDI

ANTALYA’da ormanlık alanda ailevi nedenlerden dolayı bunalıma giren Gökhan A. kendini yaktı. Alevler ağaçlıklı alana sıçrarken Gökhan A.’nın feryatları üzerine çevredekiler yardım etti. Ağır yaralanan Gökhan A., hastaneye kaldırılırken, yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.
Olay, saat 18.00 sularında Muratpaşa ilçesi Lara sahili karşısındaki ormanlık alanda meydana geldi. İddiaya göre ailesiyle problemler yaşayan Gökhan A. motosikletiyle ormanlık alan önüne geldi. Sık ağaçların arasında doğru giden Gökhan A., burada henüz belirlenemeyen bir şekilde kendisini yaktı. Alevler büyüyerek ağaçlara sıçrayınca çevredekiler yangın olduğunu düşünerek yangın söndürme tüpleri ile bölgeye gitti. Bu sırada Gökhan A.’nın yardım çığlıklarıyla alevler içinde koştuğunu görüldü. Yanan Gökhan A.’ya müdahale edenler bir yandan da 112 Acil Servisi ve itfaiyeyi arayarak haber verdi.
Olaya müdahale eden çevre sakinleri Gökhan A.’nın yanan kıyafetlerini üzerinden çıkartarak, müdahalede bulundu. Gelen ambulansa alınan ağır yaraalı Gökhan A.’nın polise güçlükle verdiği ilk ifadesinde ailevi problemleri olduğunu söylediği öğrenildi. Gökhan A. tedavi için yakındaki özel bir hastaneye götürüldü. Yanan ormanlık alan ise itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.
Gökhan A.’ya müdahale eden kişilerden Batuhan Kostik, “Yanan bir vatandaş vardı. Bizde görünce yardım ettik. Nasıl olduğunu görmedik sadece yanmış halini gördük. Ambulansı ve itfaiyeyi arayıp yardım istedik. Bilinci açıktı umarım yaşar” dedi.
Olayı görenlerden Sinem Kostik, “Kardeşim bir ses duyduğu için hemen geldik. Yanıyordu. O sırada ambulans ve itfaiyeyi aradık. Elimizden geldiğince müdahale ettik. Ancak çok kötü durumdaydı. Tanımıyorum, sadece ses duyduğumuz için geldik. İnşallah iyileşir” diye konuştu.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü
————–
-Olay yeri detay
-Polis, itfaiye ve sağlık ekipleri detay
-Görgü tanıkları detay
-Yangın söndürme tüplü kişiler detay
-Gökhan A.’nın motosikleti detay
-İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmaları detay
-Batuhan Kostik röp
-Sinem Kostik röp2
-Gökhan A.’nın ambulans içi fotoğrafları
-Genel detaylar

HABER – KAMERA: Semih ERSÖZLER/Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

========================================

4-) KISITLAMAYA UYMAYAN ÇİFT POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde polisin durdurduğu otomobilde bulunan çift, hastaneye gitmek için dışarı çıktıklarını söylerken, işlem yapacak polislere hakaret etti. Çifte sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları için toplam 6 bin 300 TL ceza kesildi. 
Saat 15.30 sıralarında, Karasu ilçesi Plaj Caddesi’nde S.Y. yönetimindeki 34 DUC 674 plakalı otomobil uygulama noktasında polis ekiplerince durduruldu. S.Y. ve eşi M.Y.’nin izin belgelerinin olmadığı belirlendi. Çift hastaneye gittiklerini söylerken, araçtan indirilen S.Y. ve M.Y. polise tepki gösterdi. Çift yakında bulunan polis merkezine yürüyerek götürülürken, M.Y., “Biz hastaneye diye çıktık. Siz nasıl işlem yapıyorsunuz, diğerlerine geç geç, bize dur. Sizin Allah belanızı versin.” diye tepki gösterdi. S.Y. ile M.Y.’ye sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesiyle toplam 6 bin 300 TL para cezası uygulandı. 

Görüntü dökümü
————–
-Çiftin polislerle konuşması 
-Emniyete götürülmeleri 
-Kadının tepkisi 
-Otomobil detay 

HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ/KARASU (Sakarya), (DHA)

============================================

5-) EVİN ÖNÜNDE BAĞLI KÖPEĞE SİLAHLI SALDIRININ 2 ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

ANTALYA’nın Serik ilçesinde, Teslime- Yusuf Sarı çiftinin evinin önünde bağlı köpeğe önce bıçakla saldırmak isteyip, ardından tabancayla ateş ederek yaralayan 2 saldırgan yakalandı.
Serik’e bağlı Akçaalan Mahallesi Pazar Caddesi’nde oturan Teslime ve Yusuf Sarı çifti, 28 Nisan saat 21.00 sıralarında, güvenlik kamerasının kayıtlarına bakarken, yoldan geçen araçla evin önünde durulduğunu fark etti. Araçtan inen 2 kişinin ellerinde bıçakla evin önünde bağlı Kangal kırması çoban köpeği ‘Cesur’a doğru yaklaştığını gören Teslime Sarı, hemen dışarı çıkıp, yanına gitti. Sarı’nın ne yaptıklarını sorduğu ve tepki gösterdiği 2 kişi, küfrederek, hızla olay yerinden kaçtı. Teslime Sarı da olayın ardından eve çıktı. Yaklaşık 15 dakika sonra evin önünden 3 el silah sesi geldiğini duyan çift, dışarı çıktıklarında, köpeğin kanlar içinde yattığını gördü. Karnından yaralanan köpek, ihbar üzerine gelen Serik Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından tedavi edilmek üzere veterinere götürüldü. Kamera görüntülerini izleyen çift, daha önce bıçakla gelen saldırganların bu kez tabancayla köpeğe ateş edip, kaçtığını gördü. Durumu polise bildiren Yusuf ve Teslime Sarı, şikayette bulundu. Polis de olayla ilgili inceleme başlattı.
Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Asayiş Büro Amirliği ekipleri olaya karışan şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Polis, Y.K. (25) ve K.B. (22) olduğu belirlenen şüphelileri olayda kullandıkları suç aleti tabanca ile evlerinde gözaltına aldı. Y.K. ve K.B.’nin poliste verdiği ifadede olay günü alkollü olduklarını söyledikleri öğrenildi. İşlemleri devam eden şüphelilerle ilgili polis ayrıca olayın gerçekleştiği saatte sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle kısıtlamaya uymadıkları için de idari para cezası uyguladı.

Görüntü dökümü
———————-
-Arşiv görüntüler (29 NİSAN 2021)

Haber: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!