Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

THODEX SORUŞTURMASINDA ARANAN ZUHAL ÖZER YAKALANARAK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KRİPTO para Thodex soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şirketin kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in yengesi Zuhal Özer, Aydın’da gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 82 şüpheli arasında yer alan, şirketin kurucusu firari Faruk Fatih Özer’in ağabeyinin eşi Zuhal Özer’in Kuşadası’nda olduğunu belirleyen Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri operasyon düzenledi. Güzelçamlı Mahallesi’ndeki evde Zuham Özer’i yakalayarak gözaltına alırken, yapılan aramada 2 cep telefonu ile 2 sim karta el konuldu.

Soruşturma kapsamında cezaevinde olan Güven Özer’in eşi Zuhal Özer’in, emniyetteki ifadesinde şirkette sadece sigortasının işlediğini, bunun dışında şirketle hiçbir bağlantısının bulunmadrığını belirterek “Yaşananlarla bir alakam yok” dediği öğrenildi.

Özer, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Zuhal Özer adliyeye getirilirken görüntü
-Adliyeden genel ve detay görüntüler

Eşber OKAYER / (KUŞADASI-AYDIN),(DHA)

=========

ÇATIDAKİ YANGINI FİLM GİBİ İZLEDİLER

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki bir sitede bulunan apartmanın çatısında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışması ile söndürüldü. Sokağa çıkan mahalle halkı yangına müdahaleyi izlerken, sosyal mesafe de unutuldu.
Yangın, Yeni Mahalle Menekşe Caddesi üzerindeki sitede bulunan 5 katlı apartmanın çatı katında, saat 14.30 sıralarında çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, çatının tamamına yayıldı. Dumanları gören mahalleli, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede siteye gelen itfaiye, merdivenli araçlar ile yangına müdahale ederek, alevleri bir saatlik çalışmayla söndürdü. Yangın sonucu, çatı kullanılamaz hale geldi. Öte yandan, yangını gören mahalle halkı, sokağa çıkarak yangını ve müdahaleyi izledi. Bu sırada sosyal mesafenin unutulduğu görüldü, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü dökümü;
-Yangını izleyen vatandaşlar
-Çatıda meydana gelen yangından detaylar
-Olay yeri

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=========

SAZLIKTAKİ YANGIN GÜÇLÜKLE SÖNDÜRÜLDÜ

*- Antalya’da birçok canlının yaşadığı sazlık alanda bilinmeyen nedenle çıkan, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü.

Yangın, saat 14.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Güzeloluk Mahallesindeki kargılık ve otluk alanda çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevleri görenler, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yerleşim bölgesine yakın mesafede ilerleyen yangında duman gökyüzünü kapladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, güçlükle söndürüldü. Yangında büyük bir alan zarar görürken, birçok canlının telef olduğu belirtildi.
Polis, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Alevli yanan sazlık alan görüntüsü
– İtfaiye ekibinin basınçlı su sıkarak müdahalesi
– Yanan alandan görüntü
– İtfaiye ekibinin yanan bölümleri soğutma çalışması
– Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

=======

EDİRNE’DE YOLDAN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI, KARI-KOCA YARALANDI

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde yoldan çıkarak takla atan otomobildeki karı-koca yaralandı.

Kaza, saat 14.15 sıralarında, Keşan-Enez karayolu üzerindeki Karahisar köyü yakınlarında meydana geldi. Keşan’dan, Enez yönüne giden Sefer Ö. yönetimindeki 22 AS 974 plakalı otomobil, Karahisar köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, takla attı. Kazada, sürücü Sefer Ö. ve araçta yolcu olarak bulunan eşi Necla Ö. yaralandı.

İhbar üzerine, olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince araçtan çıkartılan Sefer Ö. ve Necla Ö., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Sefer Ö.’nün hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Jandarmanın kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kaza yapan araç
-Araçtan kopan parçalar
-Araçtaki yiyecek-içecekler
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

=========

VAKA ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞE RAĞMEN ERZURUM, TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca tarafından tam kapanmanın ardından açıklanan haftalık vaka oranlarında Erzurum, Türkiye’de vaka sayısı en yüksek olan il oldu.
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 günlük tam kapanmanın ardından ilk illere göre haftalık vaka tablosunu açıkladı. Bakan Koca’nın 8-14 Mayıs’ta il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık Covid-19 vaka sayılarına yer verdiği açıklamasında ilk beş sırayı Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik illeri aldı. Bakan Koca’nın açıklamasında 100 bin kişideki vaka sayısıyla Erzurum 192.28 ile ilk sırayı alırken, Ağrı 182.84 vaka oranıyla Türkiye’de üçüncü sırada yer aldı. 
DÜŞÜŞE RAĞMEN TÜRKİYE BİRİNCİSİ
    Sağlık Bakanı Koca tarafından vaka oranlarında Türkiye birincisi olarak açıklanan Erzurum’da vaka sayısındaki düşüş devam ediyor. 24-30 Nisan tarihleri arasında yüz binde 395,24 olan haftalık vaka oranları tam kapanmanın ilk haftası olan 1-7 Mayısta 303,58, ikinci haftası 8-14 Mayıs’ta da 192,28’e geriledi. Vaka oranlarının düşmesine rağmen Türkiye’de birinci olan Erzurum’da kademeli normalleşmenin ardından park, bahçe, cadde ve sokaklar doldu. Vatandaşlar, Yakutiye Kent Meydanı ile Erzurum Kalesi etrafındaki yeşil alanlarda sıcak günün keyfini çıkarmaya çalıştı. 
    Erzurum’un yüksek vaka oranlarınıyla Türkiye’de ilk sırada olmasında esnaf ve vatandaşların etkili olduğunu belirten Ahmet Demir, “Vatandaşımız kurallara uymuyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı yapıyor. Ben esnafım, yanımda 3 eleman çalışıyor ama şu anda işsizler. Kurallara esnaf ve vatandaş olarak uymak zorundayız” dedi. 
    Bir kaç ay önce geldiği Erzurum’da pandemi kurallarına çok uyulduğunu söyleyen Sertaç Ayraç, son günlerde esnafın da yasaklara uymadığını ileri sürdü.
TEK TEMENNİMİZ ESKİ NORMELLEŞME
    Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, bahar olması sebebiyle vakalarda iniş-çıkış yaşanmasının normal olduğunu belirterek, “Bu artışın geçici olduğunu düşünüyorum. Erzurum’a dışardan gelip giden fazla yok. Grip mevsiminde olduğumuz için vakalarda artış yaşanıyor. En kısa zamanda bunu atlatırız. Esnaf olarak tek temennimiz eski normale dönmemiz. Esnafın eskisi gibi işyerini açıp ticaret yapması gerekiyor. Doğu Anadolu Bölgesi olarak pandemiyi en kısa zamanda atlacağımıza inanıyorum. İnsanlarımızın mutlak surette maske, mesafe temizlik kurallarına riayet etmeleri gerekiyor. Bu sorun hepimizin. Hem devlet ekonomik olarak zor şartlarda hem de esnafımız tamamen bitme noktasında. Ayakta kalanları ayakta tutmak için hem bizim hem devletin önemli kararlar alması gerekiyor. En kısa zamanda eski normalleşmeye dönmemiz gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. 
AĞRI’DA DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
    Bakan Koca’nın Erzurum, İstanbul’un ardından 3’üncü sırada açıkladığı Ağrı’da da düşüş sürüyor. 24-30 Nisan’da yüz binde 295,00 olan vaka oranlarının 1-7 Mayıs’ta 264,27, 8-14 Mayıs’ta ise182,84 olarak açıklanan Ağrı’da denetimler sıkı bir şekilde sürdürülüyor. Ağrı vaka sayısının en fazla olduğu 3. il oldu. Ağrı’daki vaka artışının nedenleri hakkında konuşan vatandaşlardan Mehmet Çaldıran, vakaların artmasında şehir dışından gelenlerin önemli bir etkisinin olduğunu ifade ederek: “Bu artışın sebebi bizleriz. Çünkü bizler kendimizi korumuyoruz. Kendimizi korumadığımız sürece diğer insanlara da bulaştırıyoruz. Bu vaka sayıları bence hala az. Çünkü insanlarımız hiç dikkat etmiyor. Bu yüzden Ağrı’da tedbir alınması lazım. Kahvehaneler açık değil ama lokantalar, iş yerleri, bankalar falan hep açık. Böyle olunca da insanlar dışarı çıkıyor. Biz mecburen işimiz icabı dışarı çıkıyoruz. Yani ya her yer tam açılmalı ya da tam kapanmalı. Ağrı’da bu kadar artışın olmasının sebebi ise Batı’dan gelen insanlar. Ağrı’da küçük bir şehir. Herkes Cumhuriyet Caddesi’ne toplanıyor ve kalabalık oluyor. Bu yüzden hastalık bulaşıyor” dedi.
    İnsanların hastalığı yeterince umursamadığını söyleyen İbrahim Kurtkan, “Vatandaşlarımız hastalığı umursamıyor. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymuyor. Bu sebeple hastalık artıyor. Bütün mesele bundan kaynaklanıyor. Aslında işin içinde biraz bilinçsizlik yatıyor bana göre. Bu durumda denetimler ne kadar olursa da önemli değil. Vatandaş kendisi dikkat etmezse bulaş oluyor. Her şekilde bir bahane bulup dikkat etmemek olmuyor. Bu iş denetimle çözülmez. Bu iş insanların düşünceli olması ile çözülür. İnsanların bilinçlenmesi ile çözülür. Her kesin başına bir bekçi dikilecek diye bir şey olamaz” diye konuştu.
    Pandemi nedeni ile zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten esnaf Adem Efe ise kısıtlamalardan hemen sonra hareketliliğin oldukça arttığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
    “Kısıtlamadan sonra çarşı tamamen doldu. Esnaf işyerlerini açtı. Kimse kurallara dikkat etmedi. Vakalar da bu yüzden arttı. Baya sıkıntı var. Vatandaşlarımız bence dikkat etmeli. Maske, mesafe ve sosyal mesafe kurallarına uymalıyız. Bu yüzden esnaf olarak çok sıkıntılıyız. O yüzden her kesten daha dikkatli olmasını istiyoruz”
MUŞ, 50’NİN ALTINA DÜŞTÜ
    Türkiye genelinde 29 Nisan’da başlayıp 17 Nisan’da sona eren tam kapanmada Doğu’daki vaka oranlarında önemli düşüş gözlendi. Muş, yüz binde 48,16 oranıyla bölgenin en az vaka görülen kenti olurken, yüz binde 78,48 ile Iğdır ikinci oldu. Bölgede 8-14 Mayıs tarihli vaka tablosunda illerde yüz bin kişide görülen vaka oranları şöyle:
    Erzurum 192,28, Ağrı 182,84, Erzincan 154,84, Kars 144,25, Ardahan 122,71, Iğdır 78,48, Muş 48,16.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Erzurum yazısı ve parkta oturanlar
-Cumhuriyet caddesindeki yoğunluk
-Caddede yürüyenler
-Yakutiye Kent Meydanında oturanlar
-Esnaf Ahmet Demir ile röp
-Sertaç Ayraç ile röp
-Başkan Hikmet Karaca ile röp
-Kent merkezinden detaylar
-Muhabir Şifanur Tavus’un anonsu
-Kale çevresinde oturan vatandaşlar

Haber-Kamera: Salih TEKİN – ŞİFANUR TAVUS / ERZURUM, (DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
(Ağrı)
-Cumhuriyet Caddesi detay görüntüler
-Vatandaş Mehmet Çaldıran röportaj
-Cumhuriyet Caddesi genel detaylar
-Vatandaş İbrahim Kurtkan röportaj
-Eski Van Caddesi detay görüntüler
-Esnaf Adem Efe röportaj

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)
================

ABDEST ALMA BAHANESİYLE ŞADIRVANDA HIRSIZLIK KAMERADA

GÜMÜŞHANE’de, cami şadırvanında abdest alanların askıya astığı ceketlerdeki parayı, abdest almaya hazırlık yapar gibi davranıp çaldığı tespit edilen şüpheli ve suç ortağı 2 kişi polis ekiplerince yakalandı. Hırsızlık anları da şadırvanın güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay dün saat öğle saatlerinde kentteki Kemaliye Camisine ait şadırvanda meydana geldi. Camiye gelen Zekeriya Şenel, şadırvanda abdest almak için ceketini duvardaki askılığa astı. Şenel, abdest aldıktan sonra giydiği ceketinin cebindeki 3 bin 100 lira parasının yerinde olmadığını fark edince, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine camiye gelen polis ekipleri, Şenel’in ifadesine başvurup, şadırvandaki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Görüntülerde yapılan incelemelerde; Şenel’in yanına gelen kişinin, abdest alma hazırlığı yaparak askıdaki ceketin içinden parayı çaldığı tespit edildi. Kimlikleri saptanan ve olayda 3 kişi oldukları belirlenen şüpheliler A.T. (43), T.Ç. (46) ve R.Ç. (54), yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin bu yöntemle bölgede bir çok hırsızlığa karıştıkları da belirlendi. 

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Emniyete götürülen şüphelilerin, haklarında hırsızlık suçundan 20’yi aşkın suç kaydı olduğu belirlenirken, hırsızlık anları da şadırvana ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; çevreyi kontrol eden şüphelilerden birinin abdest alanların yanındaki boş aslığa ceket astığı, diğer şüphelinin ise, abdest almaya hazırlık yapar gibi davranıp,  ceket cebindeki paraları aldığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şadırvandaki güvenlik kamera görüntüleri
-Şüphelilerin görüntüleri

HABER: Uğur AYDIN KAMERA: GÜMÜŞHANE-DHA

=====================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!