Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 20 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) HİSARCIKLIOĞLU: TEDARİK ZİNCİRİNİN KOPMASI, ENFLASYON BASKISI OLARAK HİSSEDİLİYOR

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bütün dünyada tedarik zincirlerinin kopması ve kısıtlamalardan dolayı ham madde fiyatlarının arttığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Ülkeler ‘Satmıyorum’ deyince ne olur, fiyat da otomatikman yukarı çıkar. Bunu da biz kendi içimizde, enflasyon baskısı olarak hissediyoruz. Üretimde mal bulamama, sanayide mal bulamama, birçok ham maddeyi bulamıyoruzö dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Balıkesir’deki sanayicilere seslenen Hisarcıklıoğlu, pandemi süreciyle, e-ticaretin yaygınlaştığını belirtti. Ticaretin yavaş yavaş e-ticarete kaydığının atlanmaması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Gelecek burada. Şimdi geçmişte ben şehirleri ziyaret ettiğim zaman, ulusal marketlerden şikayet gelirdi. Şimdi ulusal marketler neyi şikayet ediyor biliyor musunuz, e-ticaret sitelerini. Şimdi sizden ricam, özellikle bizim e-ticareti ıskalamamamız lazım. Müthiş bir kolaylık. Balıkesir’den bir ürünü alıp, ta Venezuela’ya veya Brezilya’nın bilmem ne köyüne tanıtmama artık gerek yok. Sen sayfana koydun, bir saniye sonra Brezilya’nın bilmem ne köyünde satabilme potansiyeli, ulaştırabilme şansı var. Artık devir, dijitalleşme. Dijitalleşmeden kesinlikle korkmayın. Herkes işini dijitalleştirmek durumunda. Yapamazsak, bisikletin pedalına basamama gibi olur, düşeriz. Kim ne iş yapıyorsa, muhakkak dijitalleştirecekö dedi.
‘DÜNYAYI BESLEME POTANSİYELİMİZ VAR’
Tarım ve hayvancılığın dünyanın geleceği olduğunu her fırsatta söylediğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu pandemide gördük. Herkes içine kapandı. İhracatçı olan bilfiil ülkeler, ihracata kısıt getirdiler, satmaya başladılar. İşte Rusya’da, Ukrayna’da birçok yerde gördük bunu. Allah da bize müthiş bir coğrafya vermiş. Ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya 7’incisiyiz. Sadece 84 milyon insanı beslemek değil, dünyayı besleme potansiyelimiz var. Bunun da kıymetini çok bilmedik açık söyleyeyim. Ama bunun fırsatına herkesin yakalaması lazım. Özel sektörün içinde söylüyorum, tarım ve hayvancılık geleceğin en önemli sektörlerinden. Sizin elinizde müthiş bir coğrafya var, Balıkesir olarak söylüyorum. Bundan faydalanmanız lazım. Bütün dünyada tedarik zincirlerinin kopmasından ve kısıtlardan dolayı ham madde fiyatları da arttı. Her şey de arttı. Sanayide de, sanayi ham maddelerinde de arttı. Aynı zamanda kısıtlardan dolayı artı. ‘Vermiyorum’ dedi. ‘Vermiyorum’ deyince dünyayı besleyen ülkeler ‘Satmıyorum’ deyince ne olur, fiyatta otomatikman yukarı çıkar. Bunu da biz kendi içimizde, enflasyon baskısı olarak hissediyoruz. Üretimde mal bulamama, sanayide mal bulamama, birçok ham maddeyi bulamıyoruzö diye konuştu.
İHRACATTA REKOR BEKLENİYOR
Pandemi sürecinde kazananlar, kaybedenler olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hiç etkilenmeyen sektörün ise ihracat yapan sanayi sektörü olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Allah’a çok şükür, sanayicilerimizin yüzü gülüyor. Bakınız, ben birçok şehre gittiğim zaman billboardlarda, ‘Organize sanayi bölgesinde işçi aranıyor’ diyorlar. Düz işçi bulamıyor sanayici, bırakınız nitelikli işçiyi. Sanayide bugün ihracatımız iyi. Şuradan söylüyorum, tarihi rekoru İnşallah bu yılın sonunda göreceğiz. Eşik değer 200 milyar dolardı, 200 milyar doları aşacağız ve inanın bu hızla giderse 210 milyar doların üzerine çıkacağız biz. Peki, neyden kaynaklandı bu, tedarik zincirleri bozuldu. Konteyner bulamıyoruz biz de şikayet ediyoruz.  Ama yanınızdaki pazara, konteyner bulamayıp, mal satamayanların yerini biz aldık. Çünkü pazarın dibindeyiz biz şu anda. Pazara girdik mi bir daha zor çıkarız, haberiniz olsun. Onun için pazara girmeye bakın. Dünya tedarik zincirindeki sıkıntının avantajını, bizim kullanmamız lazım. Bu pazar için sizden ricam, ne olur yoğun çaba sarf edin. Pazara girdik mi bir daha alışkanlık gereği, tedarikte kopma olmazsa, insanlar fiyattan önce zincirin halkasının kopmamasına bakıyorö dedi.
Toplantıya katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Balıkesir’in geniş bir kültürel yelpazeye sahip olduğu söyledi. Birçok tarihi yapının olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Balıkesir’in kendi yerel iç kaynaklarıyla bu yapıların kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Başkan Yılmaz, “Özellikle sanayide ilk 500’e girmiş arkadaşlara, sizin de desteğinizle birer tane tescilli bina yaptıralım. Bunlar çok büyük rakamlar değil. 300 bin ila 1 milyon arasında rakamlarla tamamen şehir hayatına karıştırılıyor ve o doku korunuyor. Bu konuda sanayicilerimize çağrı yapıyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
-Balıkesir Sanayi Odası’ndan detay görüntü
-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu açıklaması
-Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  açıklaması
Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ BALIKESİR, (DHA)

==================================

2) MÜSİLAJ DENİZ TABANINDA TORTU OLUŞTURDU

Reklam Alanı

İZMİT Körfezi’nde deniz yüzeyinde görülen deniz salyası, denizin dibine çökerek tabanda tortu oluşmasına neden oldu. 

İzmit Körfezi’nde deniz yüzeyinde görülen deniz salyası dibe çökerek, deniz tabanında tortu oluşmasına neden oldu. Oluşan tabaka, sportif dalış yapan Levent Şişman’ın kamerasına yansıdı. Görüntülerde deniz dibine çöken müsilajın bir halı gibi deniz tabanını kapladığı ve bazı deniz canlılarını olumsuz etkilediği görülüyor. Öte yandan dalgıç tarafından çekilen görüntülerde yapışkan halde bulunan deniz salyasının parçalandığında iç kısmının karardığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Deniz tabanına çöken müsilaj ve etkilenen deniz canlılarının görüntüsü
-Detaylar
Haber: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

==================================

3) KPSS ÜCRET DESTEĞİNİN FAZLASINI İADE ETMEK İSTEDİ
 
ANTALYA’da yaşayan Mısra Erkal, Muratpaşa Belediyesi’nin aldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ücreti desteğinin fazlasını iade etmek istedi. Erkal, belediyenin sınav, yol ve yemek yardımı olarak yatırdığı 300 liranın 210 lirasını iade için başvuruda bulunurken “Benim sınavım 90 liraydı. Belki başka insanların sınav girmek için 90 liraya ihtiyacı vardır” dedi. Belediye yetkilileri ise “Sınav günü ihtiyacınız olabilir. Sizde kalsın” dedi.

Antalya’da yaşayan Mısra Erkal, bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. O da diğer üniversite mezunu gençler, iş arayan binler gibi Ağustos ayında yapılacak KPSS’ye girmeyi karar verdi. Sınav ücretini nasıl ödeyeceğini düşünürken internette Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın belediyenin daha önce sosyal yardımda bulunduğu ailelerden KPSS’ye girecek olanların sınav ücretlerini karşılayacaklarına ilişkin duyurusunu gördü.
Duyuruyu tıkladığında belediyenin Komşu Meclisi uygulamasının açıldığını anlatan Erkal, internet üzerinden başvurusunu tamamladığını söyledi. Sonrasında belediyeden gelen bir telefonla başvurusunun kabul edildiğini öğrendiğini anlatan Erkal, “Belli bir miktar yatırdılar. Bu benim sınav ücretimi kat kat aşıyordu. Benim sınavım 90 liraydı. Belki başka insanların sınav girmek için 90 liraya ihtiyacı vardır düşüncesiyle geri yatırmak istedim” diye konuştu.
Belediyenin, diğer başvuru sahiplerine olduğu gibi sınav, yol ve yemek yardımı olarak 300 lira yatırdığı Erkal, 210 lirayı iade için Muratpaşa Belediyesi’ne başvurdu. Muratpaşa Belediyesi yetkilileri KPSS’ye girecek herkese aynı yardımda bulunduklarını belirterek duyarlılığı için Mısra Erkal’a teşekkür etti, “Sınav günü ihtiyacınız olabilir. Sizde kalsın” dedi.
KPSS’nin gençlerin geleceğini belirleyen çok önemli bir sınav olduğunu belirten Erkal, “Muratpaşa Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilere destek oldu. Ben şu anda mezunum. Kara kara düşünüyorum, ‘Ne yapacağım, ne edeceğim’ diye. Çok teşekkür ederiz. İnşallah devamı da gelir. İyiliklerde buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————
– Mısra’nın belediye önünde, cep telefonuna bakarken
– RÖP: Mısra Erkal ile röportaj
– Cep telefonu uygulamasını gösterirken
– Yürürken detay görüntü
HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

==================================

4) ZİRAAT MÜHENDİSİ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
 
ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi Elvan Dönmez (46) evinde ölü bulundu.

Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi Elvan Dönmez, dün izin alarak Cumhuriyet Mahallesi Güvenlik Caddesi’ndeki evine gitti. Elvan Dönmez bugün işe gelmeyince mesai arkadaşları telefonla ulaşmaya çalıştı. Telefonlara da cevap alamayan arkadaşları bugün saat 11.00 sıralarında Elvan Dönmez’in yalnız oturduğu eve gitti. Çilingir yardımıyla kapının açılmasının ardından içeri giren arkadaşları Elvan Dönmez’i oturma odasında sırt üstü yerde yatarken buldu. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulmasıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Dönmez’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Elvan Dönmez’in cansız bedeni olay yeri ve cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra otopsi yapılmak üzere Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne gönderildi.
Elvan Dönmez’in bekar olduğu ve 3 yıldır Gazipaşa’da görev yaptığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————
– Olay yeri
– Polisin gelişi
– Cenaze aracının gelişi
– Cenazenin araca konulması
– Genel ve detay görüntü
HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,(Antalya)(DHA)

====================================

5) BAKAN KOCA’DAN AŞI YAPMAKTAN YORGUN DÜŞEN HEMŞİREYE TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, İzmir’de gün boyu Covid-19 aşısı yaptıktan sonra “Bu kız bugün 224 kişiye aşı yaptı” mesajı ile fotoğrafını paylaştığı Sabire Elen, DHA’ya konuştu. Bakan Koca’nın kendi fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Elen ise, “Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevliydim. Dün sistemdeki aşı yoğunluğu sebebiyle buradaki arkadaşlarımız yetersiz kalınca Karşıyaka Semt Polikliniği’ne görevlendirildim. Çok yoğunluk vardı. Sadece 15 dakikalık bir yemek molası verdik. Gün sonunda bahçede bir fotoğraf çekildim ve bunu sosyal medya hesabımdan paylaştım. ‘Bu kız, 224 aşı yaptı’ açıklaması yazdım. Bu paylaşımım Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilgisini çekmiş ve kendisi benim paylaşımımı paylaşmış. Emeklerimizi görmüş olması, beni çok mutlu etti. Görünür olmaktan ziyade bizim sağlık emeklerimizin görünür olmasından dolayı mutlu oldum. Benim yerimde bir başka kişi de olabilirdi. Önemli olan burada temizlik personelinden, hemşiresine kadar tüm emekçilerin koronavirüs sürecindeki emeklerinin görünmesi beni çok mutlu etti. Sesimizin duyulması çok önemli. Koronavirüs sürecinde atanmış bir hemşireyim. 1.5 yıldır izinsiz çalışıyorum. Bu şekilde çalışan bir çok arkadaşım var. Olağanüstü bir güçle çalışmak zorunda kaldık. Ailesinin yanına gidemeyen çok arkadaşımız oldu, tüm bu fedakarlıkların karşılığını görmüş olmuş gibi hissettim. Çok mutlu oldum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
-Sabire Elen röp.
-Sabire Elen aşı yaparken görüntü

 Haber: Gökçe ADAR- Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, DHA)

======================================

6) DİYARBAKIR’A 552 MİLYON LİRALIK 21 YATIRIM

DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ’21’inci yüzyılın 21’inci yılında 21 büyük yatırım’ sloganıyla kente 552 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 2021 Yatırım Programı Lansmanı’na Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile Sur, Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar kaymakamlarının yanı sıra Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kuruluşu olan Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ’21’inci yüzyılın 21’inci yılında 21 büyük yatırım’ sloganıyla kente 552 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğini söyledi.
‘YENİ İŞLER YAPMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ OLMALI’
Kentte artık kaostan, kargaşadan ve huzursuzluktan kimsenin bahsetmediğini vurgulayan Vali Karaloğlu, “Diyarbakır’ı dışarıda değerlendirenler, Diyarbakır’ı bu pozitif gündemle değerlendiriyorlar. Artık Diyarbakır’da kaostan, kargaşadan, huzursuzluktan kimse bahsetmiyor; inşallah kıyamete kadar da bahsetmesin. İşte yakalamış olduğumuz bu pozitif gündemi, yakalamış olduğumuz bu huzur ve güven ortamını el birliğiyle büyütmek, yeni işler yapmak ve yeni değerler üretmek, hep birlikte hepimizin ortak görevi olmalıdır. 552 milyon liralık yatırım ne demek? Diyarbakır için bu yıl bizim DİSKİ’nin bütçesinden daha çok bir yatırımdan bahsediyoruz. Bir kurum kendi bütçesinden daha büyük yatırımı 1 yıl içinde nasıl planlar ve yapar? Bunlar emekle çalışmayla ve elbette ki Cumhurbaşkanı’mızın, hükümetimizin, vekillerimizin desteğiyle yardımıyla ve talimatıyla olur. Allah hepsinden razı olsun” dedi. 
‘DİYARBAKIR 2050’YE KADAR SU SORUNU YAŞAMAYACAK’
Dünyada sağlıklı, temiz içme suyuna ulaşamayan milyonlarca kişi olduğunun ve çok ciddi kuraklıkla karşı karşıya kalındığının altını çizen Vali Karaloğlu, yapacakları yatırımlarla Diyarbakır’ın 2050 yılına kadar su sorunu yaşamayacağını söyledi. Karaloğlu, şöyle konuştu: 
“Gezegenimiz, içme ve kullanma suyu bakımından zengin bir gezegen değil. Baktığınızda dünyanın 3’te 2’si suyla kaplıdır ama içme ve kullanma niteliği olan su varlığına baktığımızda, bu 3’te 2 su varlığının yüzde 2,5’ini insanoğlu içme ve kullanma suyu olarak kullanabiliyor ve bu yüzde 2,5’in de sadece yüzde 1’ine erişebiliyor. Bugün dünyada sağlıklı temiz içme suyuna ulaşamayan milyonlarca insan var. Çok ciddi kuraklıkla karşı karşıyayız. Yaşadığımız çevre felaketleri ile iklim değişiklikleri, artık bizim suyla olan ilişkimizi yeniden gözden geçirmeyi, su kullanım kültürümüzü yeniden düzenlemeyi de mecbur kılıyor. Diyarbakır’ımıza baktığımızda, 12 bin 500 yıldır yaşam varsa Diyarbakır’da 33 medeniyet burayı mesken tutmuşsa aslında Diyarbakır’ın su kaynakları hürmetine bunlar olmuştur. Diyarbakır, cennetten çıktığına inanılan 3 nehirden 1’i olan Dicle Nehri havzasında kurulduğu için 12 bin 500 yıldır kesintisiz yaşam var ve 33 medeniyette bu şehri kendisine mesken tutmuştur. Ne olursa olsun, Diyarbakır bile bugün su sorunu yaşıyorsa suyla olan ilişkimizi, su kullanma kültürümüzü yeniden gözden geçirmemiz gerekir.”
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi de Diyarbakır’a yapacakları 552 milyon liralık 21 yatırım hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Görüntü Dökümü
———
Kongre salonu
Diyarbakır valisi: Münir karaloğlu’nun konuşması
Diski Genel Müdürü: Fırat Tutşi’nin konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN / DİYARBAKIR,(DHA)

=======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!