Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 20  

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KILIÇDAROĞLU, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop Belediyesi’nden ayrıldıktan sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde, ‘Muhtarlar Buluşması’ programına katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, “Tarih boyunca hiçbir zaman zulmün karşısında susan bir parti olmadık. HDP ayrı parti biz ayrı partiyiz. Biz hiçbir zaman HDP’yle beraber biz bir parti olduk demedik. Ama bizim bir özelliğimiz var. Tarihin bize yüklediği bir özellik. Biz hiçbir zaman zulmün ve haksızlığın karşısında susmayız” dedi.

‘HAKSIZLIĞIN HER ZAMAN KARŞISINDA OLACAĞIZ’
“Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır” diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Bakınız seçimlerde zorla istifa ettirilen Melih Gökçek’in hakkını ben savundum. Melih Gökçek CHP’li mi ‘hayır’. Hayatında CHP’ye oy verdi mi ‘hayır’. Ama hakkını savundum. Milletin seçtiği kişiyi zorla sen istifa ettiremezsin. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partiliydi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partiliydi. İtiraz eden kim? Benim. Millet seçtiyse milletin hakkına saygı göstereceksin. Şimdi Kürt kökenli vatandaşlarımız; arkadaşlar bizim ülkemizde kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun ve yaşam tarzı ne olursa olsun, herkesin inancına, kimliğine ve yaşam tarzına saygı göstereceksin. Siz anne babanızı seçme hakkına sahip misiniz? Yok. O zaman benim kimliğimi niye sorguluyorsunuz ? Ne yapayım ben ? Herkesin bir inancı var. Benim görevimde onun inancına saygı göstermek. Onun yaşam tarzına saygı göstermek. Bakın siyaset kimlikler üzerinden yapılmaz. İnanç üzerinden yapılmaz. Yaşam tarzı üzerinden yapılmaz. Bu üç alan toplumu bölmek için egemen güçlerin Türkiye’ye soktuğu bir olaydır. Sosyal kimlikler üzerinde siyaset yapılır. Nedir sosyal kimlikler? Muhtarlar, emekliler, işçiler, memurlar, apartman görevlileri bunlar birer sosyal kimliktir. Kürt, AK Parti’ye oy verdiği zaman sorun yok, CHP’ye verdiği zaman ‘vay efendim PKK’lı’. Bu algı yanlıştır” 

‘NEREDE BU 128 MİLYAR DOLAR?’
Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “‘Efendim paramız yok’, para var efendim niye paramız yok? Bir ayda 128 milyar dolar nereye gitti? 128 milyar dolarla bütün köylerin alt yapı dahil bütün sorunları çözülür. Bu para nereye gitti? biliyor musunuz, hayır. Bende bilmiyorum. Sormak ve araştırmak isteyen Merkez Bankası Başkanı da görevden alındı. ‘Sen bunu nasıl araştırırsın?’ diye. Kime ait peki bu milyar dolarlar? Tüyü bitmemiş yetimin parası o. Hepimizin parası. Merkez Bankası devletin bankasıdır. Orada 128 milyar dolar para vardı. Bir haftada eridi, gitti. Kim aldı? Her halde muhtarlar aldı. Esnafa soruyorum, ‘yok efendim dalga mı geçiyorsun?’ diyor. Emekliye soruyorum, ‘1 dolar bile almadık’ diyor. İşçiye, sanayiciye soruyorum, ‘yok efendim’ diyor. Kim aldı? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmayanlar, ülkenin büyümesine katkıda bulunamazlar. Bu her vatandaşımız için geçerlidir. Önce burada anlaşacağız. Burada anlaşırsak bütün sorunları çözeriz” dedi.

Görüntü Dökümü:
———–
– Katılımcı muhtarlardan detaylar
– Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşması

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN, Oğuzhan UYSAL, Deniz ÖZEN/SİNOP

=====================

BOLU DAĞI’NDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

BOLU Dağı’nın D-100 Karayolu geçişinde kar yağışı başlarken, ulaşımda aksama yaşanmadı.

Bolu’da günlerdir süren sıcak havalar yerini kar yağışına bıraktı. İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan Bolu Dağı’nda akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Hafif ve sulu şekilde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkileyebilecek düzeye ulaşmadı. Bölgede yağışın hafta sonuna kadar aralıklar sürmesi beklenirken, trafikte sıkıntıya yol açabilecek düzeye ulaşması beklenmiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kar yağışından görüntüler
-Araç geçişleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

==============================

MUĞLA’DAKİ TEFECİLİK OPERASYONU ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

MUĞLA’nın Ula ilçesinde vatandaşlara yüksek faizle para vererek borçlandırarak tefecilik yaptıkları ileri sürülen 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Ula Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, tefecilik suçunu işleyenlere yönelik çalışma başlattı. Vatandaşları yüksek faizle para vererek borçlandırdığı öne sürülen 3 şüphelinin evlerinde ve araçlarında arama yapıldı. Aramalarda 80 bin 500 lira değerinde 11 senet, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 68 adet tabanca ve av tüfeği fişeği ile 122 bin 625 lira para ele geçirildi. C.K., S.G. ve S.U., gözaltına alındı. 3 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesinden görüntü

Haber – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

=======================

TERMAL MAĞDURLARI TUTUKLULARIN TAHLİYE EDİLMEMESİNİ İSTEDİ

AFYONKARAHİSAR’da termal devremülk satışı üzerinden dolandırılan ve sayılarının 7 bini bulduğunu söyleyen mağdurlardan bazıları Afyonkarahisar Adliyesi önünde açıklama yaptı. Mağdurlar tutukluların serbest bırakılmamasını isterken, birinin avukatı da olan Tüketiciler Derneği Gaziantep İl Temsilcisi Zekiye Ilgaz Özdarendeli, “Soruşturma devam ediyor ve soruşturmanın başlangıcından bu yana yaklaşık 3-4 aydır, dosyada 40’a yakın tutuklu var. Biz bu tutukluların tahliye edilmesini istemiyoruz” dedi.

Afyonkarahisar’da termal devre mülk satışı üzerinden 7 binden fazla kişiyi 150 milyon liradan fazla dolandırdıkları öne sürülen 39 kişi jandarmanın operasyonlarıyla bir süre önce tutuklandı. Olayla ilgili Afyonkarahisar’da görülecek dava öncesi yasal süreç devam ederken, bir grup mağdur,  Afyonkarahisar Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Tüketiciler Derneği Gaziantep İl Temsilcisi de olan ve mağdurlardan birinin avukatlığını yapan Zekiye Ilgaz Özdarendeli ve beraberindeki bazı mağdurlar, termal tesislere kayyum atanmasını, oradaki hesapların kontrol atına alınmasını ve ödemelerin devlet eliyle mağdurlara gerçekleştirilmesini istediklerine yönelik açıklamada bulundu.

’40’A YAKIN DOSYADA TUTUKLU VAR’
Avukat Zekiye Ilgaz Özdarendeli, müvekkilinin de aralarında bulunduğu binlerce termal mağdur tüketici için Afyonkarahisar’a geldiğini söyledi. Özdarendeli, “Soruşturma devam ediyor ve soruşturmanın başlangıcından bu yana yaklaşık 3-4 aydır, dosyada 40’a yakın tutuklu var. Ve bunlardan hiçbirisi şu ana kadar tahliye edilmedi. Biz, hem ben müvekkilim adına hem de binlerce mağdur adına bu tutukluların tahliye edilmesini istemiyoruz. Çünkü dosyada tutukluluğu gerektiren bütün şartlar mevcut. Bunlar tahliye edilirse, mağdurlar üzerinde baskı ve tehdit kurma ihtimalleri var, delilleri karartma şüpheleri var, kaçma şüpheleri var. Hal böyleyken ben savcılığın da soruşturmayı ne kadar titizlikle yürüttüğünü biliyorum” dedi.

‘BİNLERCE MAĞDUR VAR, SAYMAZLA BİTMEZ’
Türkiye’de devre mülk sistemli sağlık turizminin dar gelirli tüketici için kanayan bir yara hale geldiğini söyleyen Özdarendeli, termal tesisleri işletenlerin, vatandaşların kişisel bilgilerini, iletişim bilgilerini rızaları dışında ele geçirdiklerini söyledi. Kişisel ve iletişim bilgilerinin ele geçirilmesi sonrasında saldırgan pazarlama yöntemleri ile vatandaşları tanıtıma davet ettiklerini dile getiren Özdarendeli, şöyle konuştu:

“Çeşitli vaatler sunuyorlar ve satış sözleşmelerini bir şekilde imzalatıyorlar. Tüketicilerin sağlıklı düşünme fırsatını engelliyorlar. Bu termal tesisi işletenler, bu tesisleri kurabilmek için devletten teşvik ödemeleri aldı. Maalesef buna rağmen ‘iflas ettik’,  ‘maddi durumumuz kötüye gidiyor’ senaryolarıyla bu tesislerin inşaatlarını bitirmediler, tamamlamadılar. Ve tüketicilere sözleşmede vaat ettikleri tapuları vermediler ve diğer vaat ettikleri hizmetlerin hiçbirini de doğru düzgün vermediler. Ya ayıplı olarak ya eksik olarak verdiler ve  bir de tüketicilere çeşitli senetler imzalatılarak aynı senede bağlı birden fazla icra takipleri başlattılar. Maalesef durum bu. Binlerce mağdur var, mağduriyetler çeşitli saymakla bitmez.” 

Mağdurların kurduğu derneğin başkanı Sevinç Öylü de sistemin dar gelirli insanlara dert olduğunu ifade ederek savcılığın soruşturmasının ana nedeninin vatandaşların ikinci kez dolandırılması olduğunu belirtti.

‘AFYON’UN ADINI 2- 3 TERMAL KİRLETTİ’
Termal mağduru Bekir Bilgin de Afyonkarahisar’ın adının termal konusunda dolandırıcılıkla anılmaya başladığını söyledi. Bilgin, “Artık Türkiye’de Afyonkarahisar dolandırıcılıkla anılıyor. Afyonkarahisar deyince insanlar ‘aman oraya gitmeyin onlar dolandırıcı’ diyor. Ben Afyonkarahisar’ın nüfusunu bilmem. Afyonkarahisar’ın tamamını bu 2-3 termal lekeledi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Mağdurların adliye önünde görüntüsü
– RÖP 1: Zekiye Ilgaz Özdarendeli
– RÖP 2: Sevinç Öylü
– RÖP 3: Bekir Bilgin
HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

====================

MİLLİ ESKRİMCİYE COŞKULU UĞURLAMA
 
MISIR’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilecek ‘Gençler ve Yıldızlar Dünya Eskrim Şampiyonası’na katılan Emir Akal, okulda düzenlenen bayraklı gösterinin ardından ‘Erzurum seninle gurur duyuyor’ sözleri ile Mısır’a uğurlandı. Arkadaşların açtığı dev Türk bayrağının altından yürüyerek giden Akal, “Bu sevgi gösterisini madalya ile taçlandıracağım” dedi.

Erzurumlu Ela-Mustafa Akal çiftinin 3 çocuğundan en büyük çocukları Emir Akal (17), eskirim hakemliği yapan amcası Macit Akal’ın 6 yıl önce yönlendirmesi ile bu spora başladı. 2015 yılında katıldığı ilk şampiyonada Türkiye üçüncüsü olan Akal, ilki 2017 olmak üzere 3 kez Türkiye şampiyonu oldu. Katıldığı birçok şampiyonada çeşitli ödüllere sahip olan Akal, Türkiye’yi yıldız ve gençlerde temsil edeceği Dünya şampiyonası için Mısır’a gitti. Erzurum Bilge Koleji’nin öğrenci ve öğretmenleri, bugün Akal için uğurlama töreni düzenledi. Okulun bahçesinde maskelerini takan ve sosyal mesafeye dikkat eden öğrenciler, dev Türk bayrağı açtı. Arkadaşları Emir Akal’ı bayrağın altından geçirerek Mısır’a uğurlayan öğrenciler, “Erzurum seninle gurur duyuyor” diye tempo tuttu. Bayrağın sonunda öğrencisini karşılayan Bilge Koleji Okulu Müdürü Abdullah Samancı Akal’a çiçek hediye etti.

‘HEDEFİM OLİMPİYAT’
Milli takımı Mısır’da yıldızlar ve gençlerde temsil edeceğini belirten Emir Akal, “Amcam bu sporun hakemliğini yapıyordu. Onun tavsiyesiyle başladım. Önce sıkıcı geldi. Bir süre bırakıp yeniden başladım. Turnuvalara gidip, madalya aldıkça daha bir heveslendim. Daha çok çalıştım ve peşine de başarı geldi. Mısır’a gitmek tabi benim için sezon başında büyük bir hedefti. İlk önce bunu gerçekleştirdiğim için mutlu ve gururluyum. İnşallah oradan da güzel sonuçlarla geleceğim. Hedefimde sezon başındayken dünya şampiyonasına gitmek vardı. Bu bile benim için çok büyük bir hedefti. Şimdiki hedefim ise oraya gidip, bir madalyayla çeyrek final oynayıp dönmek. Olimpiyatlar tabi en büyük hedefim. Her sporcunun hedefi zaten olimpiyattır. Buradan ve bir dahaki turnuvalarda iyi sonuçlar alırsam, yine dünya şampiyonasında iyi bir sonuç alırsam, olimpiyata da kota alırım. Şu anda 3 tane Türkiye şampiyonluğum var, çok sayıda da ikincilik ve üçüncülük madalyalarım bulunuyor. Arkadaşlarım ve okulum bugün beni çok gururlandırdı. Onların bana olan güvencini boşa çıkarmayacağım” diye konuştu.

‘EMİR’LE GURUR DUYDUK’
Öğrencilerinden birinin dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edeceğinden dolayı okulda büyük bir gurur yaşandığını belirten Bilge Koleji Müdürü Abdullah Samancı şunları söyledi: “Emir 11’inci sınıf öğrencimiz. Üç yıldır okulumuzda. Biz onunla her zaman gurur duyduk. Emir sadece sporda değil, aynı zamanda akademik olarak da son derece başarılı, özverili ve davranışlarıyla örnek olan bir öğrenci. Biz, spora yönlendirmek anlamında, ya da spor yapan öğrencilerle ilgili Emir’i hep örnek almalarını istiyoruz. Çünkü Emir akademik başarısı da oldukça yüksek bir öğrenci, birçok spor ve antrenmanlara gitmesine rağmen derslerini asla ihmal etmeyen, başarısını yüksek tutan bir öğrenci. Ülkemizi, ay yıldızlı bayrağımızı temsil edecek olması bizim için ayrıca bir gurur sebebi. Bunun için de kendisine ayrıca teşekkür ederim. Allah yolunu açık etsin. Kendisinden madalyalar bekliyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Öğrencilerin okul bahçesine çıkışları
-Emir Akal ile röp
-Kolej kurucusu Abdullah Samancı ile röp
-Öğrenci ve öğretmenlerin Emir Akal’ı alkışlaması
-Sporcu Emir’in dev Türk bayrağı altından, elinde çantasıyla alkışlar eşliğinde geçmesi
-Kolej kurucusunun sporcu Emir’e çiçek takdim etmesi
-Öğremenleri ve arkadaşlarının Emir ile hatıra fotoğrafı çekilmesi
Haber: Turgay İPEK – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM (Erzurum), (DHA)

====================

ALANYA’DA TEDAVİ EDİLEN 3 ŞAHİN DOĞAYA SALINDI

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaralı halde bulunan 3 şahin, Alanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan tedavilerinin ardından doğaya salındı. 

Alanya’da yaklaşık 2 ay önce yaralı olarak vatandaşlar tarafından bulunan ve Alanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne getirilen 3 şahin tedaviye alındı. Yaraları iyileşen ve tedavileri tamamlanan hayvanlar bugün Demirtaş Mahallesi’nde Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri tarafından doğaya bırakıldı.

‘ŞAHİNLERİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURDUK’
Alanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Saim Kanlı, “Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği yaban hayatında bulunan hayvanlarımız herhangi bir zarar gördüğü zaman Veteriner İşleri Müdürlüğümüze gelerek Demirtaş’ta bulunan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde tedavi görürler. Bu şahinlerimiz de yaklaşık 2 ay önce bize getirildiler. Tedavisi bitti. Şu anda da uçmaya başladılar. Özgürlüğüne kavuşmasında herhangi bir sıkıntı kalmadığı için hep birlikte özgürlüğüne kavuşturduk. Alanya Belediyesi olarak gelen bütün hayvanlarımızı tedavilerini yapıp tekrar doğaya bırakıyoruz” dedi. 
‘ÖNEMLİ OLAN TEDAVİLERİ YAPILIP DOĞAYA SALINMALARI’
Bu gibi yaralı hayvanların duyarlı vatandaşlar ve ekipler tarafından bulunarak veterinerlik işlerine getirildiğini aktaran Kanlı, “Yaralı hayvanları vatandaşlar buluyor veya Doğa Koruma Milli Park Müdürlüğü ekipleri buluyorlar. Sonuçta onlara getiriliyor onlar da bize getiriyor, biz tedavisini yapıyoruz. Bazıları kanadından, bazıları bir yere çarparak, bazıları avlanmadan dolayı kanadına bir saçma gelmiştir. Bunların tedavisi yapılır, yapıldıktan sonra da tekrar doğaya salınır. Önemli olan nokta da budur zaten” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Şahinlerin genel ve detay görüntüleri
– Şahinlerin doğaya salınma anlarından görüntüler 
– RÖP: Saim Kanlı
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)- 
====================

POLİSTEN KLİPLİ BAYRAM KUTLAMASI

Antalya Emniyet Müdürlüğünce, Emniyet Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla şarkılı klip hazırlandı.

Polis ekiplerinin çalışmalarının yanı sıra ‘turizmin başkenti’ olarak nitelendirilen Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı klip, İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Müzik eşliğindeki hareketli klipte bazı operasyonlardan görüntüler yer aldı. Emniyet Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından da paylaşılan klibi çok sayıda kişi beğenerek paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
————–
(polis klibi)
– Polisin uygulamasından görüntü
– Polisin operasyonlarından ve helikopterden görüntü
– Polisin haber merkezinden görüntü
– Özel harekât Şube Müdürlüğü ekiplerinden görüntüsü
HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: ANTALYA,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!