Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİT’TE İKİ GRUP ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
 
KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde, iki grup arasında çıkan kavgada bir kişi bacağından bıçakla yaralandı.

Olay, saat 17.00 sıralarında İzmit Karabaş Mahallesi Köseoğlu Sokak’ta meydana geldi. Sokakta karşılaşan iki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bir kişi üzerindeki bıçağı çıkartarak, B.P.’yi (27) sol bacağından bıçakladı. Yaralanan B.P. yerde kalırken, saldırgan ise kaçarak kayıplara karıştı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri geldi. B.P., yapılan ilk müdahalesinin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Polis, olay yerinden kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Olay yerinden görüntüler
– Yaralının yerde yatarken görüntüsü
– Yaralının ambulansa alınması
– Gebel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

===================================

2) 19 YIL SONRA AYDINLATILAN CİNAYETİN 2 ŞÜPHELİSİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
 
KOCAELİ’nin Derince ilçesinde, 2001 yılında darbedilidikten sonra boğularak öldürülen Kasım Aydın’ın (20), 19 yıl sonra yakalanan katil zanlıları Hidayet İlkme ve Tamer Korkmaz’ın yargılanmasına başlandı. Suçlamayı kabul etmeyen zanlılardan Aydın’ın cep telefonunu İstanbul’da sattığı belirlenen İlkme ise, savunmasında para ile satın aldığını söyledi. 

Reklam Alanı

Derince Yenikent Mahallesi’ndeki bir parkta 30 Haziran 2001 tarihinde boğularak ve darp edilerek öldürülmüş bir erkek cesedi bulundu. Öldürülen kişinin askerden dağıtım izni için gelen Kasım Aydın (20) olduğu belirlenirken, cinayeti işleyen kişiler ise tespit edilemedi. Geçen yıl dosyayı tekrar açan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, araştırma sonucu Hidayet İlkme ve Tamer Korkmaz’ı, cinayetin failleri olduğunu belirledi. Tamer Korkmaz’ın başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edilirken, Hidayet İlkme ise 24 Aralık günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Tamer Korkmaz ile Hidayet İlkme’nin Kocaeli 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya katılan Tamer Korkmaz, olay günü Hidayet İlkme ile birlikteyken Kasım Aydın ile karşılaştıklarını, bir süre sohbet ettikten sonra Aydın’ın kız arkadaşıyla buluşacağını belirterek yanlarından ayrıldığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.
Savunmasında öldürülen Kasım Aydın ile olay günü tanıştığını ve o gün telefonunu satın aldığını iddia eden Hidayet İlkme ise, “Birlikte bulunduğumuz sırada maktul elindeki telefonu satmak istediğini söyledi. Benim de kardeşimin kayınpederinin ihtiyacı olduğu için telefona ben talip oldum ve ondan satın aldım. Ne kadar para ödediğimi hatırlamıyorum. Daha sonra kardeşimin kayınpederine bu telefonu gösterdim. O telefonu beğenmeyince İstanbul’da bir telefoncuya sattım. Hatta satarken kimliğimi dahi bıraktım. Daha sonra maktul oradan ayrıldı. Kendisini bir daha görmedim.” dedi.
Kasım Aydın’ın öldürüldüğünü olaydan 2-3 gün sonra öğrendiğini söyleyen Hidayet İlkme, “Bu olaydan 2-3 gün sonra maktulün cenazesine rastlayarak, öldürüldüğünü anladım. Ancak kimseye maktulü olay günü gördüğümü söyleme gereği duymadım. Kimse de benim ifademi almak istemedi.” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi amacıyla sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Haziran gününe erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
(ARŞİV)
– Şüpheli H.İ.’nin adliyeye sevk edilmesi

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

======================================

3) DATÇA CENNET KALSIN’ EYLEMİ

MUĞLA’nın Datça ilçesi Kargı Koyu’ndaki Hazine’ye ait 128 dönümlük arazinin Özelleştirme İdaresi’ne devredilerek turistik tesis yapılmasının önünün açıldığını öne süren yaklaşık 300 kişilik grup, eylem yaptı. Grup, ‘Datça cennet kalsın’ yazılı pankart da taşıdı.

Datça Demokrasi Platformu’nca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen eyleme 300’e yakın kişi katıldı. Katılımcılar, ‘Datça cennet kalsın’ yazılı pankart eşliğinde, “Havama, suyuma, toprağıma dokunma”, “Kargı halkındır, satılmaz” diye slogan attı. Polisin geniş güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen eyleme CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı. Datça Demokrasi Platformu Temsilcisi Melda Omay tarafından okunan basın açıklamasında, imar planı değişikliğinin iptali istendi. Açıklamada; eşsiz denizi ve doğal güzellikleri ile ünlü Kargı Koyu’nun, 2 bin yıllık Antik Karya Yolu’nun güzergahında yer aldığı belirtilerek, “Betona kurban edilmesini istemiyoruz” denildi. 
Açıklamada ayrıca, “Mücadelemizi, bu karar, iptal edilene kadar sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde imza kampanyası, hukuksal girişimler, sosyal medya kampanyaları, sokak eylemleri ve etkinliklerle bu direnişi büyüyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Kargı Koyu’ndan genel görüntü
– Kargı koyunda özelleştirmeye devredilen tepeden görüntü
– Datça Cumhuriyet Meydanı’ndaki eylemden görüntü
– Eyleme katılanlar müzik eşliğinde dans etti
– Datça Demokrasi Platformu sözcüsü Melda Omay basın açıklamasını okumasından görüntü

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

===================================

4) CHP TURGUTLU İLÇE BAŞKANLIĞI’NA ASILAN PANKARTI POLİS KALDIRDI
 
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Turgutlu İlçe Başkanlığı binasının balkonuna asılan ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankart, savcılığın talimatıyla polis ekiplerince çağrılan merdivenli itfaiye aracıyla indirildi.

CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı binasına ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankart asıldı. Parti binasına asılan pankartın kaldırılacağı, savcılığın talimatı üzerine polis ekiplerince parti yöneticilerine bildirildi. Bölgeye çağrılan merdivenli itfaiye aracıyla asılı olan pankart indirildi. Pankartın indirilmesi sırasında olayı protesto eden, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, “Soru sormanın dahi suç olduğu bir ülkede yaşıyoruz, 128 milyar dolar nerede? Biz bu soruyu her gün her dakika soracağız, bunu sormak anayasal hakkımız, kimse bizi susturamaz” dedi.
Pankartın indirildiği sırada olay yerine gelen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, CHP’li belediye meclis üyesi Burhan Irk, ve CHP Turgutlu eski ilçe başkanı Yakup Çilel yaşanan duruma tepki gösterdi ve alkışlarla protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Pankartın indirilmesinden görüntüler

Haber-Kamera:Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),(DHA)

============================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!