Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) HAFİF TİCARİ ARAÇ MOTOSİKLETLE ÇARPIŞTI: 3 ÖLÜ, 1 YARALI

KONYA’nın Cihanbeyli ilçesinde, motosiklet ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada, motosiklette bulunan Suriye uyruklu 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Dede K., yönetimindeki hafif ticari araca Suriye uyruklu 4 kişilik ailenin bulunduğu motosiklet çarptı. Çarpmanın şiddetiyle motosikletteki aile yola savruldu. Kazada motosiklette bulunan ve soy isimleri belirlenemeyen ailenin 2 yaşındaki kızı Eriç olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılan baba Ahmet (26) ile kızı Elif (4) doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Vücudunda kırıklar bulunan anne Fatma ise Ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Polis kaza sonrası soruşturma başlatırken, hafif ticari araç sürücüsü Dede K., gözaltına alındı.

Görüntü dökümü
————————
-Olay yeri görüntüsü
-Çevredekilerin cep telefonuyla görüntülediği olay yeri 

Haber-Kamera:KONYA,DHA))

=====================================

Reklam Alanı

2) TUNCELİ’DE TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI 9 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

TUNCELİ’nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda teröristlerin kullandığı tespit edilen 9 sığınak imha edildi.

İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 5 Şubat’ta 1062 personelin katılımıyla başlatılan ‘Eren-7 Munzur Mercan’ operasyonu sürüyor. Operasyon kapsamında Ovacık ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince yapılan aramada teröristlerin kullandığı 9 sığınak tespit edildi. Sığınakta yapılan aramada 54 adet Kaleşnikof mühimmatı, 8 pil bloğu ve çeşitli yaşam malzemeleri bulundu.

Güvenlik güçlerince ele geçirilen malzemeler operasyon bölgesinde imha edilirken, teröristlerin 9 sığınağı kullanılamaz hale getirildi.

Görüntü Dökümü
Güvenlik güçlerinin sığınakların içine girmesi
Sığınağın içi
Sığınağın içindeki mağzemeler
Sığınakların fotoğrafları

Haber: Serhat Ozan YILDIRIM-Kamera: TUNCELİ,(DHA)

=================

3) ADIYAMAN’DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

ADIYAMAN’ın Gölbaşı ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Gölbaşı- Kahramanmaraş karayolunun 12’nci kilometresinde meydana geldi. Kahramanmaraş yönünde ilerleyen İbrahim Sarıfakıoğlu (42) yönetimindeki 46 PL 139 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Cengiz Polat (60) yönetimindeki 02 EG 616 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada otomobil sürücüleri Sarıfakıoğlu ve Polat ile otomobillerde bulunan Ali Eren Coşkun (18) ve Süleyman Coşkun (49) yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan kontrolde İbrahim Sarıfakıoğlu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Sağlık görevlileri tarafından ağır yaralanan Süleyman Coşkun, Ali Eren Coşkun ve Cengiz Polat, ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından karayolunda güvenlik önlemi alınırken, kazayı duyan Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal da olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. Hayatını kaybeden İbrahim Sarıfakıoğlu’nun cenazesi yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere morga konuldu.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Olay yeri
– Kazaya karışan araçlar
– Sağlık görevlilerin çalışması
– Gölbaşı Devlet Hastanesi
– Yaralılar sendeden indirilerek acil servise götürülmesi
– Jandarma ekiplerinin çalışması
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Mahir ALAN-Kamera -ADIYAMAN-DHA

=================

4) CHP’Lİ SALICI: BİZ ERKEN SEÇİMİ TÜRKİYE’DE İSTİKRAR GETİRSİN DİYE İSTİYORUZ

ADIYAMAN’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Biz erken seçimi Türkiye’de istikrar getirsin diye istiyoruz. Biz Türkiye seçim ekonomisi uygulamasın diye; zaten ekonomisi batmış erken seçimle iktidar değişimi ile bir an önce düze çıksın diye istiyoruz.”dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere ve parti temsilcileri karşıladı. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Salıcı, “Adıyaman’da esnaf uzun süredir ekonomik krizden dolayı ağır sıkıntı yaşıyor. Adıyaman halkı da ağır bir sıkıntı yaşıyor. 2018 yılının Ağustos ayında bir krizle başladı bu ekonomik kriz o gün bugündür devam ediyor. Biz cumhuriyet tarihinde faklı iktidarlar döneminde ekonomik krizler gördük ama 3 yıl süren ekonomik krizle karşılaşmadık. Esnaf taze ekmekle bayat ekmeği beraber satıyor. Çünkü bayat ekmeğin iyi müşterisi var. Esnaf bazen ikinci el ayakkabı ile birinci el ayakkabıyı beraber satmak durumda kalıyor çünkü vatandaş ikinci el ayakkabı da soruyor” dedi.

‘BİZ ERKEN SEÇİMİ TÜRKİYE’DE İSTİKRAR GETİRSİN DİYE İSTİYORUZ’

Ekonomisi batmış erken seçimle iktidar değişimi ile biran önce düze çıksın diye erken seçim istediklerini belirten Salıcı,”Böyle bir ekonomik krizin yaşandığı dönemde Türkiye’de iktidarın yürütmüş olduğu politikalar Türkiye’yi daha iyi bir noktaya götürecek durumda değil. Biz erken seçimi Türkiye’de istikrar getirsin diye istiyoruz.” diye konuştu.

Salıcı, son günlerde sıkça gündeme gelen 128 milyar dolar konusuna da değinerek, “Bizim sorduğumuz soruların karşılığı yok. Bu dövizi kime sattınız? Niye ihalesiz sattınız? Hangi kurdan sattınız? Kimler aldı? Bu soruların cevabı yok. Para kasada deniliyor, başka şeyler deniliyor. Yok cari açığa harcadık deniliyor, pandemi koşulları için harcadık deniliyor. Ama paranın detaylarıyla ilgili ortaya net bir açıklama ortaya konulmuş değil.” ifadelerini kullandı.

Oğuz Kaan Salıcı, fezleke konusuna da değinerek, “Cumhuriyet Halk Partisi fezlekelerle yada savcıların talimatlarla yapmış olduğu işlerle dize gelecek geri adım atacak bir siyasi parti değil.” dedi. Açıklamanın ardından Salıcı, kentten ayrılarak Gölbaşı ilçesine hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– CHP İl Binası
– CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın açıklaması
– Parti üyeleri
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

=====================================

5) KIRIKKALE’DE TIR DORSESİ ÜZERİNDE ’23 NİSAN’ COŞKUSU

KIRIKKALE’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Mehter Takımı TIR dorsesi üzerinde vatandaşlara konser verdi.

Kırıkkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, pandemi kuralları çerçevesinde kutlandı. Kırıkkale Belediyesi’ne bağlı Mehter Takımı, Türk bayrakları ile donatılan TIR dorsesi üzerinde evlerinde bulunan Kırıkkalelilere bayram coşkusu yaşattı. Vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden bayraklarla konsere eşlik etti. Bazı vatandaşlar Mehter Takımı’nın geçişi sırasında şarkılara eşlik ederken, o anları cep telefonları kameralarıyla kaydetti. Ayrıca Mehter Takımı’nın bulunduğu TIR’a polis ve jandarma ekipleri de konvoyla destek verdi.

Görüntü dökümü:
-TIR dorsesinde konser veren mehter takımı
-Polis ve jandarma ekiplerinin bulunduğu konvoy
-Vatandaşların konsere eşlik etmesi
-Genel ve detay

Haber- Kamera: Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!