Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

AK PARTİ’Lİ TURAN’DAN ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNÜN SÖZLERİNE TEPTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki göstererek, “Biz, zalimin düşmanıyız, mazlumun yanındayızö dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde iki gün önce başlatılan doğalgaz çalışmaları nedeniyle CHP’li Belediye Başkanı Metin Semerci’yi ziyaret etti. Semerci, beldeye doğalgaz gelmesi için verdiği destek nedeniyle Turan’a teşekkür etti. Belediye binası önünde konuşan Bülent Turan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. 19 Mayıs’ta yanan meşalenin büyüyerek Cumhuriyetin 100’üncü yılına doğru gittiğini belirten Turan, “Bu topraklarda ilelebet bağımsızlığımız ve bayrağımız dalgalanmaya devam edecekö dedi.

Siyasi partilerin yarışını alternatif oluşması bakımından çok değerli bulduklarını ifade eden Bülent Turan, “İnsanlar eşleriyle, komşularıyla, iş ortaklarıyla farklı düşünüyorlar. Partiler de farklı düşünecek. 80 milyona tek bir parti olur mu? Demokrasinin varlığı muhalefetin olmasıyla kıymetlidir. Ancak bizim bayrağımız, devletimiz, milli güvenliğimiz, sınırlarımız gibi konularda hazır olmak durumundayız. Biz demokrasi içerisinde kavgaya, tartışmaya, polemiğe açığız. Ancak ülkemizin dışarıya karşı beraberliğini, birliğini korumakta da gayretliyizö dedi. 

Terör uzantılarının, teröre destek veren ülkelerin Türkiye’nin büyümesini istemediklerini ve durdurmak için çalışacaklarını ifade eden Bülent Turan, şunları söyledi:

Reklam Alanı

“Ama ne olursa olsun biz bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz. Sabah Amerika’nın Dışişleri Sözcüsü, Cumhurbaşkanımıza, ‘Yahudi düşmanı’ dedi. Çardak Meydanı’ndan bu ifadeyi reddediyorum. Biz zalimin düşmanıyız, mazlumun yanındayız. Biz meseleye, adamın dini ne milleti ne ırkı ne diye bakmayız. Sınırımıza bir sürü insan, mazlum geldi. Hangisinin kimliğine bakıp da ‘Sen hangi mezhepten ya da dindensin’ dedik. Biz Yahudi düşmanı falan değiliz. Ama biz Türkiye’nin bağıra bağıra söylediği Kudüs meselesinde tarafız. Zulmün karşısında, mazlumun yanındayız. Orada asla Filistin sorunu yok. Orada olan İsrail sorunudur. İsrail’in attığı terör adımlarıdır. Amerika’nın ilgililerinin de bir intikam ruh ve anlayışıyla bu ifadeyi kullandığını düşünüyorum. Bundan iki, üç gün önce PKK’nın en büyük yetkililerinden bir tanesi, Suriye sorumlusu, Amerikalılarla toplantıya giderken öldürüldü biliyorsunuz. Acaba diyorum bu hadsiz, yersiz ithamı, iftirayı yaparken o sıkıntısının intikamını mı alıyor, siyasi kriz mi çıkarmak istiyorlar. ‘Siz benimle toplantıya gelen PKK’lıyı öldürürseniz, ben de sizi uluslararası alanda Yahudi düşmanı ilan ederim mi’ dersiniz. Amacı ne olursa olsun Türkiye yolunda yürümeye, büyümeye devam edecek.ö

AK Partili Bülent Turan, Çardak İlkokulu bahçesine, konferans salonunun da yer alacağı gençlik spor merkezi inşa edeceklerini ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’ye ziyaretinden görüntüler.
-Bülent Turan’a plaket verilmesinden görüntüler.
-Bülent Turan’ın konuşması.

Haber-Kamera: Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ (Çanakkale), (DHA)

================

FABRİKA YANGININDA DUMANDAN ETKİLENEN 4 İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI

DENİZLİ Organize Sanayi Bölgesi’nde bir iplik fabrikasının deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 4 işçi, hastaneye kaldırıldı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir iplik fabrikasının depo bölümünde saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları gören fabrika işçilerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangına, 6 itfaiye aracı ve 18 personelle yangına müdahale edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 4 işçi, tedbir amacıyla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği fabrikada maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Fabrikadan görüntü
-İtfaiye ekiplerinden görüntü
-Ambulanslardan detaylar
-Ambulansa alınan işçilerden görüntü
-Fabrikadan yükselen dumanlardan görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

==========================

KOLU BAHÇE DEMİRLERİNE SAPLANAN ÇOCUĞU İTFAİYE KURTARDI

KÜTAHYA’da bir okulun bahçesinde oyun oynarken düşen T.K.’nın (8) demir parmaklıklara saplanan sol kolu, demirin çevresinin itfaiye ekiplerince kesilmesinin ardından hastanede çıkarıldı. Küçük çocuk tedavi altına alındı.

Kütahya2da oturan 8 yaşındaki T.K., 30 Ağustos Mahallesi Gazhane Sokaktaki Kütahya Lisesi bahçesinde oyun oynarken, demirlerin üstünden atlamak istediği sırada düşerek sol kolu demire saplandı. Olayı gören ve çocuğun yardım çığlıklarını duyanlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri çocuğun kolunun saplandığı demirin çevresini kesti. Kolundaki demir ile birlikte sağlık ekiplerine teslim edilen çocuk, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük çocuğun sol koluna sağlanan demir parçası acil serviste çıkarılırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
-Olay yerinden detaylar
-Çocuğun kurtarılma anından görüntüler
-Çocuğun ambulansa alınması
-Ambulansın olay yerinden ayrılması

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-

===========

ZİRVEDE YIPRANAN BAYRAĞI DEĞİŞTİRİP, 19 MAYIS’I KUTLADILAR

*- Antalya’da bir grup dağcı, Konyaaltı ilçesindeki Hurma kayalıklarının yaklaşık 700 metre zirvesindeki yıpranan bayrağı değiştirdikten sonra dev Türk bayrağı açarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutladı. 

*- Dağcılar, zirvede İstiklal Marşı okudu.

Antalya’da 13 tırmanış sporcusu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla Konyaaltı ilçesindeki Hurma kayalıklarına tırmandı. Kayalıkların zirvesinde asılı Türk bayrağını yılda 2 kez gönüllü olarak değiştiren dağcılar, bu yılın ilk etkinliğini 19 Mayıs’ta düzenlemeye karar verdi. Sarp kayalıklardan tırmanarak 700 metredeki zirveye 4 saatte ulaşan dağcılar, zirvede yıpranan Türk bayrağını çıkarıp, yenisini astı. Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan tişört giyen dağcılar, daha sonra zirvede dev Türk bayrağı açarak, Antalya’nın eşsiz manzarası eşliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Etkinliğe katılanlardan Mehmet Emin Güzel, “Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda 13 dağcı ile Antalya’nın her yerinden görülebilen zirvesine tırmanıp, yıpranan bayrağı değiştirdik. Bayramı böyle güzel bir etkinlikle kutlamaktan dolayı mutluyuz” dedi. Tırmanış sporcusu Sema Doğan ise kış aylarında yıpranan bayrağı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda yenilemek için 700 metre zirveye tırmandıklarını anlattı. Sarp kayalıklardan tırmanarak zirveye 4 saatte ulaştıklarına değinen Doğan, “Yılda iki defa bayrağı değiştirmeye geliyoruz. En son ağustos ayında değiştirmiştik. Kış aylarında bayrak rüzgardan yıprandı. Bugün de yeni bayrak astık. 19 Mayıs’ı zirvede kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Dağcılar kayalıklardan inişe geçmeden önce de saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Dağcıların tırmanışı, kayalardan görüntü
– Dağcıların bayrağı değiştirip direği tekrar dikmeleri
– Direğin kayalıklara sabitlenmesi
– RÖP1: Mehmet Emin Güzel ile röportaj
– RÖP2: Sema Doğan ile röp
– Dağcıların İstiklal Marşı okunması

HABER-KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) – 

=========

DATÇA’DA MOTOSİKLETLİLERDEN 19 MAYIS TURU

MUĞLA’nın Datça ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde bir grup motosikletli, şehir merkezinde konvoy oluşturup tur attı.

Datça, Şenkaya Kavşağı’nda saat 15.00’de toplanan motosikletli bir grup, önlerindeki bir cip eşliğinde marşlar söyleyip, klakson çalarak, Atatürk Caddesi güzergahı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Burada bir süre marşlar söyleyen grup daha sonra Atatürk Caddesi, Ahmet Taner Kışlalı ve Kazım Yılmaz Bulvarları’nı takip ederek, Marmaris yol ayrımına kadar yol kat etti.

Motosikletlileri, yol kenarından izleyen vatandaşlar alkışlarla destek verdiler.

Gökkuşağını Süren Kadınlar Motosiklet Kulübü Datça İlçe Temsilcisi Ful Aydoğan (46) 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladıklarını belirtip, bundan sonra da her yıl dönümlerinde motosikletlileri konvoy oluşturmaya çağırdı.

Türkiye Kadın Motosikletçiler Spor Kulübü Derneği (TKMK) Datça İlçe Temsilcisi Gönül Eser (44) ise gelecek yıllarda çok daha geniş katılımlarla bu etkinliklerde buluşma dileğinde bulundu.

Etkinliğe katılan motosikletçilerden 48 yaşındaki Cansu Genç Tutalay , Atatürk’ün gençliğe Armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlu olmasını diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Motosikletlilein şehir turundan görüntü
-Motosikletlilerin Cumhuriyet Meydanı’nda marş söylemesinden görüntü
-Gökkuşağını Süren Kadınlar Motorsiklet Kulübü Datça İlçe Temsilcisi Ful Aydoğan ile röp.
-Türkiye Kadın Motorsikletçiler Spor Kulübü Derneği (TKMK) Datça İlçe Temsilcisi Gönül Eser ile röp.
– Motosiklet tutkunu Cansu Genç Tutalay (48) ile röp.

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

======================

19 MAYIS’TA GÖLCÜK TABİAT PARKI’NDA BANDO KONSERİ

BOLU’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, kentin doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda bando eşliğinde şarkılar söylendi. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bolu Belediyesi tarafından, kentin doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda bando gösterisi düzenlendi. Etkinlik kapsamında Bolu Belediyesi Bandosu İzmir Marşı, Gençlik Marşı gibi marşlar ile sevilen şarkıları çaldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Gölcük’e gelen çok sayıda ziyaretçi bandonun çaldığı şarkılara eşlik ederken, ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Yaklaşık 1 saat süren etkinlik ilgi gördü. 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-Bandonun çaldığı şarkılar 
-Eşlik eden insanlar 
-Detaylar 

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA) 
==============

DERNEKTE KUMAR OYNAYAN 7 KİŞİYE, 33 BİN LİRA CEZA

ÇORUM’da polisin baskın yaptığı dernekte kumar oynayan ve saklanmaya çalışan 7 kişiye 33 bin 635 lira para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Gazi Caddesi’nde bir dernekte kumar oynandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Ekiplerin baskın yaptığı adreste, çok sayıda deste halinde iskambil kâğıdı ele geçirildi. Baskında dernekte saklanmaya çalıştığı da belirlenen 7 kişiye, salgın tedbirlerini ihlal ve kumar oynama suçundan toplamda 33 bin 635 lira para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
 – Operasyon anı

-Polisin üst araması

-Saklanan kişiler

HABER: Yusuf ÇINAR KAMERA: ÇORUM  (DHA)-

======================

DAVLUMBAZDAN 4 YARASA ÇIKTI

MERSİN’in Silifke ilçesinde bir evin davlumbazına giren 4 yarasa, itfaiye tarafından çıkartılarak doğaya bırakıldı.
İlçeye bağlı Göksü Mahallesi’nde evlerinin mutfağında bulunan davlumbazın içinden sesler geldiğini fark eden aile, içini açtıklarını yarasa olduğunu fark etti. Ailenin çağrısı üzerine eve giden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, davlumbazdaki 4 yarasayı tek tek çıkartarak torbaya koydu. Ekipler daha sonra yarasaları doğaya bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Yarasaların davlumbazdan çıkartılması

Haber-Kamera: Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)

===================

SANDIKLI ZİRAAT ODASI ÜCRETSİZ FİDE DAĞITTI

*- Sandıklı Ziraat Odası, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ücretsiz 100 bin adetin üzerinde sebze fidesi dağıtımı yaptı.

Sandıklı Ziraat Odası ilçeye bağlı Reşadiye köyünde bir üreticiye tohumlarını vererek biber, domates, patlıcan, salatalık ve karpuz çeşitlerinin yer aldığı 100 bin adetin üzerinde sebze fidesi yetiştirtti. Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş’ın talimatı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında üretilen 100 binin üzerindeki sebze fideleri üreticilere dağıtılmak üzere köy ve mahalle muhtarlarına teslim edildi.
‘HEM ÜRETİMİNİ HEM DAĞITIMINI YAPTIK’
19 Mayıs dolayısıyla ücretsiz fide dağıtımı yaptıklarını belirten Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, “Geçen sene denemesini yapmıştık. Şehir dışından fide alıp ücretsiz dağıtımını yapmıştık. Çok iyi de oldu. Yılbaşında düşündük, ‘neden biz bu fideleri kendimiz yetiştirip dağıtmayalım? Neden fideleri dışarıdan alalım kendimiz üretip vatandaşlara dağıtalım’. Hem ürettik hem dağıtımını yaptık hem de üreticilerimize ilçemizde fide yetiştiriciliği için örnek olmaya çalıştık” dedi.
‘100 BİNİN ÜZERİNDE SEBZE FİDESİ ÜRETTİK’
Fidelerin üretimini yapan Metin Akdağ, “Ziraat Odası tohumlarını bana verdi. Tohumlar garantili tohum önceki sene ben tohumları denemiştim. Ziraat Odası bana 100 binin üzerinde fide yaptırdı ve muhtarlara ücretsiz dağıttı” diye konuştu.
‘İHTİYAÇ SAHİBİ ÜRETİCİLERİMİZE DAĞITTIK’
Tapduk Emre Mahalle Muhtarı Ali Hancer, “Ziraat Odası bize domates, patlıcan ve biber gibi sebze fideleri ücretsiz verdi. Biz de mahallerimizde ve köylerimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Çok iyi oldu. Minnettarız başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Muhtarlar fideleri teslim alarak araca yüklerken görüntüler.
– Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş muhtarlara fideleri verirken görüntü
– RÖP1: Fatma Toptaş(Sandıklı Ziraat Odası Başkanı)
– RÖP2: Metin Akdağ(fide üreticisi)
– RÖP3: Ali Hancer(Taptuk Emre Mahalle Muhtarı)  

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(Afyonkarahisar)(DHA)

==========

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!