Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KIRIKKALE’DE SAĞANAK; DERE TAŞTI, BAHÇELERİ SU BASTI

KIRIKKALE’de, aniden kuvvetli yağış etkili olurken, merkeze bağlı Ahılı köyündeki dere taştı, yollar ve bahçeler sular altında kaldı.
Kentte, öğle saatlerinde etkili olan sağanak, merkeze 25 kilometre uzaklıktan bulunan Ahılı köyündeki derenin taşmasına neden oldu. Taşkınla meyve ve sebze ekili bahçeler ile yolları su bastı. İhbar üzerine köye sevk edilen İl Özel İdaresi ekipleri, temizlik çalışması başlattı.
Köy halkından Cengiz Ölmez, sağanak sonrası bahçelerin sular altında kaldığını söyleyerek, “Komşularımızın, hemşehrilerimizin çok büyük zararı var” dedi.

Görüntü Dökümü
——————-
-Taşkının şiddeti
-Mahsur kalan vatandaşlar
-Su basan bahçeler
-Köy sakini Cengiz Ölmez’in konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera: Burak CAN/KIRIKKALE,(DHA)

==========================

2) DİDİM’DE BAŞKANA BEYZBOL SOPALI SALDIRIDA 3 TUTUKLAMA

Reklam Alanı

Aydın’ın Didim ilçesinde Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve avukatı Nizamettin Bulut’a beyzbol sopalı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 7 şüpheliden mühürlenen otelin sahibi olduğu belirtilen müteahhit Ahmet Orak, polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliye sevk edilen diğer 6 şüpheliden müteahhit Ahmet Orak’ın oğlu İhsan Orak, ağabeyi Mahmut Orak ve Yusuf Caner Özbek tutuklanırken, Fatih Ö. yurt dışı yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler Milli Beka Hareket Didim Şube Başkanı Ali S. ile Bilal D., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

==============================

3) HAMİLEYKEN KORONAVİRÜS OLAN ANNE, BEBEĞİNE BİR AY SONRA KAVUŞTU

DENİZLİ’de dördüncü çocuğuna 37 haftalık hamileyken koronavirüse yakalanan 40 yaşındaki Meryem Kan, geçen 15 Mayıs’ta Denizli Devlet Hastanesi’nde doğum yaptıktan sonra nefes almakta zorlanınca, bebeğini kucağına alamadan yoğun bakıma alındı. 1 aylık tedavi sürecinin ardından hem sağlığına hem de yeni doğan bebeğine kavuşan Meryem Kan’ın bebeği ile ilk buluşma anı sevinç gözyaşlarıyla geçti.
Merkezefendi ilçesinde ev hanımı 3 çocuk annesi Meryem Kan, dördüncü çocuğuna hamileyken gebeliğinin son günlerinde kendini kötü hissetmesi üzerine koronavirüs testi yaptırdı. Testi pozitif çıkan Kan, doğum sancılarının gelmesi üzerine geçen 15 Mayıs’ta Denizli Devlet Hastanesi’nde normal doğumla bebeğini dünyaya getirdi. Doğum sonrası solunum sıkıntısı çeken Meryem Kan minik bebeğini kucağına alamadan Pandemi Erişkin Yoğun Bakım Ünitesine alındı. Yoğun bakımda yaklaşık 20 günlük tedavisinin ardından Göğüs Hastalıkları Servisi’ne alınan Kan, tedavisinin tamamlanmasıyla birlikte taburcu oldu.
YOĞUN BAKIMDA AİLESİNE VEDA MEKTUBU BIRAKTI
Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Cüneyt Süsleyen, hasta Meryem Kan’ın sıkıntılı ve zor süreçlerden geçtiğini, ekip arkadaşlarının üstün ve gayretli çalışmalarıyla yaşama tutunduğunu belirterek, “Hastamız doğumdan sonra solunum sıkıntısı yaşadı, yaptığımız değerlendirmede kan- oksijen düzeyinin yüzde 60’larda olduğunu nefes alıp vermede zorlandığını ve hayati tehlikesinin olduğunu gördük ve hemen yoğun bakıma kaldırdık. Yaklaşık bir hafta solunum cihazına bağlı kaldı. Bu zaman zarfında hastamız durumunun daha da kötüleşmesi ve hayattan ümidini kesmiş olacak ki ailesine bir veda mektubu yazdı. Bu mektubu ailesine ulaştırması için servis sorumlu hemşiremize verdi. Biz ekip olarak dedik ki mektubu ailesine vermeyelim, hastamızı iyileştirerek yenidoğan çocuğuna ve ailesine kavuşturalım. Hep beraber bu konuda motive olduk. Uzun bir tedavi sürecinin ardından hastamızı sağlığına kavuşturarak bugün taburcu ediyoruz. Yazmış olduğu mektubu da hastamıza geri verdik. Hastamız gerçekten sıkıntılı zor zamanlar geçirdi. Çok gayret gösterdi. Ekip arkadaşlarım da inanılmaz bir çabayla hastamızı takip etti,  hastamızın çocuklarına ve ailesine kavuşacağı için çok mutluyuz” dedi.
‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI SAYESİNDE HAYATA TEKRAR TUTUNDUM’
Ölümün kıyısından döndüğünü, sağlık çalışanlarının üstün gayreti sayesinde yaşama tekrar tutunduğunu belirten Meryem Kan, “Doğum yaptıktan sonra durumumun kötüye gitmesi üzerine yoğun bakıma kaldırıldım. Yoğun bakımda kendimi iyi hissetmeyince eşime ve çocuklarıma onları çok sevdiğimle ilgili mektup bırakmıştım. Fakat doktorum ve hemşirem o mektubu aileme vermemiş beni iyileştirmek için ellerinden geleni yapmışlar. İyi ki de o mektubu vermemişler. Onlar sayesinde tekrar hayata döndüm. Allah hepsinden razı olsun. Evde annenin babanın yada çocukların anne babaya yapmadıkları yardımı yoğun bakımda bana yaptılar. Çocuklarıma kavuştuğum için çok mutluyum. Ben çocuklarımdan bir gün bile ayrı kalmamıştım. Allah bir daha göstermesin. Herkes dikkat etsin. Yaşadıklarım çok zor bir acı tarif bile edilemez. Allah kimseyi çocuklarından ayrı bırakmasın” dedi.
Meryem Kan 3 kilo 440 gram doğan bebeğine Samet Talha Kan ismini koydu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Cüneyt Süsleyen’in açıklaması
-Anne Meryem Kan’ın konuşması
-Anne ile bebeğinin kavuşması

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

=========================================

4) 83 YIL ÖNCE BATAN GEMİNİN ENKAZI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

ANTALYA Konyaaltı sahili açıklarında 1938 yılında batan buğday yüklü Alman bandıralı ‘Manissa’ adlı kuru yük gemisinden geriye kalan 30 metrelik omurga kısmı, iş makinelerinin yardımıyla çıkartıldı. Gemi enkazı, kaynak makineleriyle parçalara ayrılarak taşınacak.
Antalya Konyaaltı sahilinde, 1938 yılında batan buğday yüklü Alman bandıralı ‘Manissa’ adlı kuru yük gemisinden geriye kalan omurga kısmını karaya çıkarmak için 40 gün önce çalışmalara başlandı. Çalışmalar sonunda geminin omurga kısmının büyük bölümü, iki büyük iş makinesi tarafından sahile çıkarıldı. Sahile 2 metre mesafede bulunan yaklaşık 30 metre uzunluğundaki gemi parçalarının çıkarılması için bir dalgıç ekibi de su altından destek verdi. Karaya çıkarılan tonlarca ağırlıktaki parçalar, önümüzdeki günlerde işçiler tarafından kesilerek parçalara ayrılacak.
‘BU ENKAZI KALDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’
Geminin enkazını kaldırmak için çalışmalara 3 yıl önce başlandığını, alınan izinlerin ardından 40 gün önce enkazın yerini tam olarak belirleyerek kazma çalışmalarına başladıklarını anlatan Aydın Emek, “Gemi 1938 yılında batıyor. Daha sonra kıyıya vuruyor. Çalışmalara başladığımız zaman kıyıda tehlike oluşturacak şekilde duruyordu. Kumu açtıkça daha da tehlikeli olduğunu gördük. Sonuna geldik. Son 2 parçamız kaldı. Konyaaltı sahilini bu çirkinlikten kurtaracağız. Sahilimize ve Antalya’mıza hayırlı olsun. Mavi bayraklı plajımızda olmaması gereken bir görüntüydü. Biz de işin içine girince tehlikenin farkına vardık. Şu anda geminin burun kısmındayız. Toplam iki parçamız kaldı. Bugün ve yarın çıkaracağız. Sahilimiz tertemiz olacak. İnsanlarımızı rahatsız etmeden çalışmaya çalışıyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Batık geminin çıkarılması kepçe ile birlikte ( cep telefonu görüntüsü)
-Batıktan drone görüntüleri
-Batık gemiden aktüel görüntüler
-Batık gemiden uzak ve yakın plan detaylar
-Aydın Emek RÖP
-Batık gemi ve Konyaaltı sahilinden detaylar

HABER: İbrahim Laleli- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

===========================

5) SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLİN BAGAJINDAKİ ÇOCUĞUN İPE BAĞLI ATI KOŞTURDUĞU ANLAR KAMERADA

BURSA’da bir çocuğun seyir halindeki arabanın bagajında yolculuk yaparak, iple bağlı olan atı yolda koşturduğu anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı 11 Eylül Bulvarı üzerinde  bir otomobilin bagajında oturan çocuğun, atı boynuna bağlı iple çekerek, koşturduğunu görenler şaşkınlık yaşadı. Durumu gören diğer sürücüler, cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntüler, sosyal medyada paylaşılınca tepki topladı.

Görüntü Dökümü
————————————–
-Bir çocuğun seyir halindeki bagajında yolculuk yaparken, atı koşturduğu anların cep telefonu görüntüsü

Haber – Kamera:  Abdulselam UĞUR/BURSA,(DHA)

=======================

6) FETÖ BAHANESİYLE KARI KOCANIN 40 BİN LİRASINI DOLANDIRDILAR

SİVAS’ta kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, H.K.’yı (45) eşi S.K. (39) ile birlikte isimlerinin FETÖ soruşturmasına karıştığını öne sürerek 40 bin lirasını alarak kayıplara karıştı. 
Olay saat 17.30 sıralarında Alibaba Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre dolandırıcılar H.K.’yı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Dolandırıcı daha sonra H.K. ile birlikte eşi S.K.’nın adlarının terör örgütü FETÖ/PDY soruşturmasına karıştığını söyledi. Bunun üzerine dolandırıcılar paniğe kapılan H.K.’dan para istedi. H.K., dolandırıların verdiği hesap numarasına 40 bin lira para yatırdı. Daha sonra dolandırıldığını anlayınca polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ifade almak üzere H.K. ve eşi S.K.’yı polis merkezine götürdü. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Polis ekiplerinden görüntüler
-H.K’nın polis ekiplerine olayı anlatması
-Genel Detay

Haber-Kamera:Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)-

====================================

7) ‘ALTINLARINIZ CİNAYET VE HIRSIZLIĞA KARIŞTI’ DİYEREK 130 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

SİVAS’ın Kangal ilçesinde kendisini jandarma olarak tanıtan dolandırılar H.M.’nin 130 bin liralık ziynet eşyasını aldı. Şüpheliler Malatya’da Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalandı.
Olay 12 Haziran günü Kangal ilçesinde yaşandı. Adana ilinden gelen 3 şüpheli, ilçede H.M. isimli kadından “Altınlarınız cinayet ve hırsızlık olayına karıştı” diyerek 17 reşat altın, 5 bilezik ve 3 yarım altın olmak üzere yaklaşık 130 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan H.M. jandarma ekiplerine haber verdi. Sivas İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında şüphelilerin altınları aldıktan sonra Malatya istikametine doğru gittikleri tespit edildi. Şüpheliler Doğanşehir ilçesinde altınları bozdurmak isterken yakalandı. Dolandırıcılık yapmadan önce ise şüphelilerin Sivas merkezde bir otelde kaldıkları tespit edildi. Şüphelilerin otelden çıkışı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Altınlar H.M.’ye teslim edilirken olayla ilgili ise soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
——————-
-Dolandırıcıların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü

Haber:SİVAS, (DHA)-

================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!