Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) HUSUMETLİSİ TARAFINDAN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI (2)
 
HAYATINI KAYBETTİ
Adana aralarında husumet bulunduğu öne sürülen İsmail T. (25) tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Mustafa Ok (56), kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Haber:  Anıl ATAR / ADANA (DHA)

=============================================

2) ZELİHA ATLAR’I ENSESİNDEN VURDUĞU İLERİ SÜRÜLEN GÜLSER’İN KIZI: HEPSİ YALAN 

BALIKESİR’in Edremit ilçesinde, sosyal medyadan tanışıp sevgili olduğu Zeliha Atlar’ın (27) evini basıp, kendisini ensesinden tabanca ile vurduğu ileri sürülen tutuklu sanık Serdal Gülser’in (43) Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşması görüldü. İddialar hakkında ilk kez konuşan Serdal Gülser’in kızı Ayfer Gülser, Atlar’ın, cezaevindeki babası Serdal Gülser’i ziyarete gittiğini ileri sürerek, “Cezaevine gidip, babamla görüşmüş. Mektup yazarak, ‘Nikahını bana kıy, ben seni çocuklarınla kabul ettim’ yazmış. Atlar’ın anlattıkları gerçek değil” dedi. Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan Zeliha Atlar, Serdal Gülser ile sosyal medya üzerinden tanışıp sevgili oldu. 4 çocuk babası Gülser’in 2 ay sonra evli olduğunu öğrendiğini ileri süren Zeliha Atlar, ayrılmak isteyince de 10 Ekim 2020’de silahla evinin basıldığını ve Gülser tarafından ensesinden vurulduğunu iddia etti. Tehditler nedeniyle ilişkiyi sürdürmek zorunda kaldığını söyleyen Atlar, polis merkezine giderek Gülser’den şikayetçi olduğunu ve hakkında uzaklaştırma kararı verilmesine rağmen kendisini rahatsız ve tehdit etmeye devam ettiğini söyledi. Öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklu bulunan Serdal Gülser, Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında izleyici alınmayan duruşmaya Zeliha Atlar ve avukatları da katıldı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 27 Eylül’e erteledi.
‘ENSE KÖKÜNE SIKILMIŞ BİR SİLAHTAN BAHSEDİYORUZ’
Zeliha Atlar’ın Avukatı Ahmet Onaran, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, “Yargılamanın bugün ilk celsesi başladı. Sanık dinlendi, gelmeyen sanıklarla ilgili getirilme kararı verildi. Suçun vasfı ve mahiyeti itibariyle mevcut sanığın tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. Biz dosya kapsamı, raporlar, bilgi belgeler, beyanlar, özellikle sanığın telefonundan alınan mesaj ve whatsapp ekran görüntüleri sanığın telefonuna kurmuş olduğu kayıt sisteminden alınan seslerle sanığın bu işleri tasarlayarak ve aynı fikir ve eylem birliği yaparak akrabaları olan diğer tutuksuz yargılanan 2 sanıkla birlikte yaptığına inanıyoruz. Bundan sonra ki süreci de takip edeceğiz. Bugün Zeliha aramızda tesadüfen yaşıyor, boynundan, ense köküne sıkılmış bir silahtan bahsediyoruz” dedi.
‘KENDİ İFADELERİYLE ÇELİŞİYOR’
Serdal Gülser’in Avukatı Oğuzhan Kaçıcı ise bugüne kadar konuyla alakalı çok fazla spekülasyon olduğunu söyledi. Kaçıcı yaptığı açıklamada, “Karşı taraf haber bültenlerine çıktı, sosyal medyalarda demeç verdi. Sürekli bu konuyla yoğrulduk, aslında bugüne kadar bir sürü iftirayı dinledik. Söz maalesef en son savunmaya veriliyor, son sözü biz aldık ve gerekeni konuştuğumuza inanıyorum. İlk aşamadaki beyanlarla huzurdaki beyanların hepsinin çeliştiğini sayın mahkemeye ifade ettik. Doğru söyleyen insanın çelişmemesi gerekir. Müvekkilimin gerçekten öldürmek istemediğini ki bu suçtan yargılanıyor. Bu çok farklı bir şeydir. İstese bu eylemin icrasına devam edebileceğini ancak böyle bir kastının, isteğinin olmadığını netice itibariyle, gönül verdiği bir insandan bahsediyoruz. Bunların olmadığını izah ettik. Duruşmada Zeliha Hanım, ‘Ben ayrılmak istedim, çocuklu olduğunu öğrendim de ayrılmak istedim, sonra bu iş oldu’ diyor. Bunlar gerçeği yansıtmayan beyanlar. Müvekkilimin gerçekten böyle bir kastı yoktu. Biz savunmalarımızı, beyanlarımızı sunduk, artık söz adaletin” diye konuştu.
AYFER GÜLSER: CEZAEVİNE MEKTUP GÖNDERİYOR
Serdal Gülser’in kızı Ayfer Gülser ise babasıyla Zeliha Atlar’ın 2 ay değil, 2 yıldır birlikte olduğunu ileri sürerek, “Biz zaten 1,5 yıldır biliyorduk, bu kadın gayet net şekilde babamın evli ve çocuğu olduğunu biliyordu ve biz bu kadından kurtulabilmek için babam bizi aldı, Samsun’a gittik. Orada otel kayıtlarımız hepsi vardır. Biz buraya geri geldiğimizde yine de bu kadından kurtulamadık. Şimdi babam içeride olduğu halde yine de hala bana, anneme, hakaret ve tehdit ediyor. Asıl biz ondan kurtulamıyoruz, mağdur olan da biziz. Buradan kadınlara sesleniyorum, bizim ailemiz yıkıldı, canımız yandı. Siz de kocalarınıza sahip çıkın ve böyle kadınlardan koruyun. Böyle kadınların arkasında da durulmasın. Kendisi, korktuğunu söylüyor. Korkan, tehdit alan bir insan, daha kendi ailesi gitmeden cezaevine gidip, görüş yapmaz. Cezaevine gidip, babamla görüşmüş. Mektup yazarak, ‘Nikahını bana kıy, ben seni çocuklarınla kabul ettim’ yazmış. Atlar’ın anlattıkları gerçek değil” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Ayfer Gülser röp
-Ahmet Onara röp
-Oğuzhan Kaçıcı röp

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

=============================================

3) KAYSERİ’DE KOZMETİK İŞ YERİNDE YANGIN: 2 YARALI
 
KAYSERİ’de kozmetik iş yerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yaşanan patlama sonrası yangın çıktı. Olayda yaralanan 2 kişi hastanede tedavi altına alındı. Olay, saat 20.00 sıralarında Kocasinan ilçesi Uğurevler Mahallesinde meydana geldi. 13 katlı binanın girişinde bulunan kozmetik iş yerinde henüz bilinmeyen nedenle patlama yaşandı. Patlamanın ardından iş yerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler iş yerini ve binanın bir bölümünü kapladı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Adrese gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri ise olayda yaralanan 2 kişiyi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri de bina sakinlerinin tahliyesi için çalışma başlattı. Binada oturan vatandaşlar tahliye edildi. Yangın ise itfaiye ekibinin yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına aldı. Yangında bina önünde bulunan 3 otomobil ile apartmanda maddi hasar meydana geldi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı. Olayı gören Ufuk Özdemir, “Bir anda patlama oldu. İş yerinde 3 kişi çalışıyordu. Sanırım alkol alev aldığı için patlama oldu. İçeriden 2 kişi yanarak çıktı. İtfaiye ekipleri şu an olaya müdahale ediyor. Binada oturanlarda tahliye edildi” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Olay yeri
-Görgü tanığı Ufuk Özdemir ile röportaj
-Genel detay

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN / KAYSERİ,(DHA)

=============================================

4) VAN’DA SEYİR HALİNDEKİ TIR ALEV ALEV YANDI

VAN’ın Edremit ilçesinde yük taşıyan TIR, seyir halindeyken alev aldı. Alevler Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülürken, TIR’ın dorsesi ve sürücü kabini kullanılamaz hale geldi. Yaralı olarak kurtarılan TIR’ın sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı. Van’ın Edremit ilçesi yönüne giden TIR, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yakınında seyir halindeyken, henüz bilinmeyen nedenle alev aldı. Yaralı olarak kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken, çevredekiler itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye gelen Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Alevler, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangında TIR’ın dorsesi ve sürücü kabini, kullanılamaz hale geldi. Bir süre kapalı kalan yol ise TIR’ın kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açılırken, yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
——————————–
(cep telefon kamerası)
-Alev alev yanan Tır
-Panik halindeki vatandaşlar
-Detaylar

Haber: Behçet DALMAZ / VAN (DHA)

=============================================

5) MEMLEKET PARTİSİ ERZURUM İL BAŞKANLIĞINA CAĞ KEBAPLI AÇILIŞ
 
MEMLEKET Partisi Erzurum İl Başkanlığı, Genel Başkan Muharrem İnce’nin de katılımıyla açıldı. Açılış öncesi katılımcılara meydana kurulan ocaktan cağ kebap ikramı yapıldı. Memleket Partisi Erzurum İl Başkanlığı törenle açıldı. Merkez Yakutiye ilçesi Pelit Meydanı’ndaki parti binası açılışı öncesi kurulan ocakta pişirilen cağ kebabı davetlilere ikram edildi. Erzurum türküleriyle halk oyunlarının oynandığı açılış törenine katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bar ekibinin gösterisini izledi. Hançer barı gösterisi sonrası seçim otobüsünden partililere seslenen İnce, “İlk kez Erzurum’da söylüyorum. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde nasıl bir sonuç alınırsa kendini başarılı, nasıl bir sonuç alırsan kendini başarısız hissedeceksin? Bu sorunun cevabını veriyorum; Erzurum’dan milletvekili çıkaracağız, onun sözünü veriyorum. Göreceksiniz Erzurum’dan milletvekili çıkaracağız. O başırı olacak. Çıkaramazsak başarısızlığı kabul ediyorum. Ama 40 yıldır çıkaramayanlara da selam gönderiyorum” diye konuştu. 85 milyonu Memleket Partisi’ne beklediğini ifade eden İnce, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenlere sesleniyorum, şirazeden çıktı CHP diyorsanız, artık Atatürk’ün partisi değil diyorsanız benim gibi, gelin siz de Memleket Partisi’ne” dedi. Konuşması sonrası partisinin il başkanlığını açan İnce, il yönetimi ve partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Cağ kebabının hazırlanması
-Partililerin halay çekmesi
-Katılımcıların cağ kebabı kuyruğu
-Muharrem İnce’nin açılış alanına gelişi
-Muharrem İnce’nin bar ekibini izlemesi
-İnce’nin seçim otobüsünden halka seslenişi
-İnce’nin parti binasına girişi
-İnce’nin partililerle hatıra fotoğrafı çekilmesi

Haber-Kamera: Şifanur TAVUS / ERZURUM, (DHA)

=============================================

6) 82 YAŞINDAKİ ALZHEİMER HASTASI, 6,5 SAAT SONRA BULUNDU
 
BURSA’nın Gemlik ilçesinde sabah saatlerinde evinden çıkan ve alzheimer hastası olduğu öğrenilen Bekir Girgin (82), 6,5 saat sonra bulundu. Gemlik ilçesi, Kumla Mahallesi’nde sabah saatlerinde evden çıkan alzheimer hastası Bekir Girgin’e yakınları ulaşamayınca, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Saat 12.00 itibariyle başlayan arama çalışmalarına AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), İHH (İnsani Yardım Vakfı), Bursa Mag-Der (Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği), itfaiye ve polis ekiplerinden oluşan 152 kişi katıldı. Arama çalışmalarının ardından, Bekir Girgin, Büyükkumla Barajı çevresinde saat 18.30’da bulundu. Girgin, sağlık kontrollerinin yapılması için ambulans ile Gemlik Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Kayıp adamın bulunması
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Yakınlarının gözyaşları

Haber-Kamera: Kazım BULUT / GEMLİK,(Bursa),(DHA)

=============================================

7) ÇORUM’DA SAĞANAĞIN ARDINDAN DOLU ETKİSİ

ÇORUM’da sağanağın ardından başlayan dolu günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yerlerde biriken dolu taneleri, kar manzarasını aratmadı. Çorum’da akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından başlayan dolu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Ulukavak Mahallesi’nde bir sitenin bodrum katı suyla dolarken, sitenin bahçesinde biriken dolu ise kar manzaralarını aratmadı.
’30 YILDIR BÖYLE SEL GÖRMEDİM’
Pek çok bölgedeki su birikintileri araç trafiğini olumsuz etkilerken, rüzgar nedeniyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine monte edilen Saat Kulesi maketi yıkıldı. Sungurlu ilçesine bağlı Mehmetbeyli köyü ve Alaca ilçesine bağlı Çöplü köyünde ise sel nedeniyle tarım arazileri zarar görürken, sel suları iki su motorunu metrelerce sürükledi. Köylülerden Murat Yurt, “Ben 30 yıldır böyle bir yağış ve sel görmedim. İki adet su motorumuzu sel alıp götürdü. Tarım arazileri olumsuz etkilendi. Ekili alanlarda hasar büyük” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Yağan dolu
-Yağmur sularının dolduğu binanın zemin katı
-Yağan dolu birikintileri
-Sular altında kalan araziler
-Köylülerin seli çekerken anlatımları
-Kent merkezinde başlayan dolu yağışı
– Yollardaki su birikintileri

HABER: Yusuf ÇINAR- KAMERA: ÇORUM  (DHA)

=============================================

8) KAYSERİ’DE GÖZALTINA ALINAN 31 ŞÜPHELİ, SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ 

KAYSERİ’de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce çeşitli suçlar kapsamında dün gözaltına alınan 31 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘yönetmek’, ‘kurulan suç örgütüne üye olmak’, ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘suçlu kayırma ve rüşvet’ suçlarından soruşturma açılan 31 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda 33 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, bugün sağlık kontrolü için Devlet Hastanesi Adli Tabipliği’ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçen 31 kişi, sorgulanmak üzere yeniden emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Zanlıların Adli Tabiplikten çıkışı
-Genel detay

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)

=============================================

9) BUDAMAK İÇİN ÇIKTIĞI IHLAMUR AĞACINDA MAHSUR KALDI
 
DÜZCE’de, elektrik tellerine değen ıhlamur ağacını budamaya çıkan Hüseyin Can (65), fenalaşınca ağaçta mahsur kaldı. Can itfaiyenin çalışmasıyla ağaçtan indirildi. Olay, Düzce Çay Mahallesi Güven Sokak’ta meydana geldi. Evinin önünde bulunan ıhlamur ağacının çiçeklerini toplamak ve elektrik tellerine değen kısımlarını budamak için 10 metrelik ağaca çıkan Hüseyin Can, fenalaşınca metrelerce yükseklikte mahsur kaldı. Aşağı inemeyen Can’ı gören komşuları durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdivenli araçla ağaçta mahsur kalan Hüseyin Can’ın yanına çıkarak aşağı indirdi. Durumu iyi olan Hüseyin Can, “Budamaya çıktık. Biraz tansiyon da var bende. İnemedim, kaldım orada. İtfaiyeye haber verdik hemen geldiler. Yukarıda sakin kalmaya çalıştım.” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Hüseyin Can’ın itfaiye aracının sepetine alınması
-Hüseyin Can’ın indirilmesi
-Hüseyin Can ile röp ve detaylar

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ / DÜZCE, (DHA)

=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!