Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 21 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) 3 ÇOCUĞUNU ÖLDÜREN ANNE: YAŞADIKLARIMIN VE PSİKOLOJİMİN KURBANIYIM

ADANA’da, çocukları Mehmet Emin (10), Semanur (8) ve Mahmut’u (4) bıçakla öldürdükten sonra bileklerini keserek, intihar girişiminde bulunan Selma Cice’nin (27) tutuklu yargılanmasına devam edildi. Cice, duruşmadaki savunmasında, “Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. Çok ağır bir durum. Bir anda çocuklarımı öldürmem normal değil. Yaşadıklarımın ve psikolojimin kurbanıyım. Çok kötü durumdayımö dedi.

Olay, 21 Ekim 2018’de, Yüreğir ilçesine bağlı Geçitli Mahallesi’nde meydana geldi. Çok fazla harcama yaptığı için çiftçi eşi Cabbar Cice ile sürekli tartıştığı öne sürülen Selma Cice, evinde, çocukları Mehmet Emin, Semanur ve Mahmut’un boğazlarını bıçakla kestikten sonra kendi bileklerini de keserek, intihar girişiminde bulundu. Gürültü üzerine eve koşan komşular, tüm kapıların kilitli olduğunu fark etti ve Cabbar Cice’ye haber verdi. Düğüne katılmak üzere Gaziantep’e giden Cabbar Cice, yoldan dönüp, evine geldi. Cice, evine girdiğinde 3 çocuğunu boğazları kesilmiş, eşini ise bilekleri kesilmiş olarak kanlar içinde yatarken buldu. İhbarla gelen sağlık görevlileri, Selma Cice’yi ağır yaralı olarak ambulansla Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Anneleri tarafından öldürülen Mehmet Emin, Semanur ve Mahmut Cice’nin cenazeleri ise yapılan otopsinin ardından Geçitli Mahallesi’ndeki aile mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Yoğun bakımda tedavi gören Selma Cice, hayati tehlikeyi atlatmasının ardından polise verdiği ilk ifadede, “Hayatımda hiç mutlu bir gün yaşamadım. Tüm yaşantım, zorluk ve rezillik içinde geçti. İntihar etmeyi uzun zamandır düşünüyordum; fakat geri kalan çocuklarım rezil olmasın, diye onları da öldürdüm” dedi.

YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ
Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Selma Cice’nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, taraf avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Selma Cice’nin, ‘kasten öldürme’ suçundan 3 kez müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

‘ÇOK PİŞMANIM’
Savunmasında eşinin ve ailesinin kendisine şiddet uyguladıklarını, bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu öne süren Selma Cice, “Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. Çok ağır bir durum. Bir anda çocuklarımı öldürmem normal değil. Yaşadıklarımın ve psikolojimin kurbanıyım. Çok kötü durumdayımö dedi.

Reklam Alanı

Sanık avukatının, mütalaaya ilişkin savunma hazırlama talebi üzerine mahkeme heyeti, Selma Cice’nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

ADANA, (DHA)-

=======================

2) DAVUTOĞLU, PARTİSİNİN GAZİANTEP İL BAŞKANLIĞI’NIN AÇILIŞINI YAPTI

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi’nin Gaziantep İl Başkanlığı, düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Ahmet Davutoğlu, vatandaşın sıkıntılarına cevap olmak üzere kurulduğunu belirttiği Gelecek Partisi’nin, Gaziantep İl Başkanlığı’nın hayırlı olmasını diledi. Davutoğlu, “Her gün gittikçe kutuplaşan bir siyasete muhabbet boyutu katmaya geliyoruz” dedi.

Ahmet Davutoğlu ve parti heyeti, daha sonra esnafı ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Ahmet Davutoğlu’nun gelişi
– Ahmet Davutoğlu konuşması
– İl Başkanlığı kurdele kesimi
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera:Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

=========================

3) CHP’Lİ KADINLARIN ‘YAŞAM HAK’ OTOBÜSÜ ESKİŞEHİR’DE

CHP Kadın Kolları’nın, kadına yönelik şiddette farkındalık oluşturmak için başlattığı ‘Yaşam Hak’ projesi otobüsünün ilk durağı Eskişehir oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Eskişehir’de boşandığı eşi Yalçın Özalpay tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme ile birlikte fidan dikti, ‘Yaşam Hak Ormanı’nın açılışı yapıldı.

Ankara’dan yola çıkan ‘Yaşam Hak’ projesi otobüsünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile partili kadınlar yer aldı. Gökçen ve Nazlıaka, Yenikent Mahallesi Kestane Sokak’ta öldürülen 300 kadın anısına dikilen fidanlarla oluşturulan Yaşam Hak Ormanı’nın açılışına katıldı. Boşandığı eşi Yalçın Özalpay tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme, Gökçe ve Nazlıaka ile birlikte ormana öldürülen kızı adına fidan dikti.

Kadınların hayatlarını kaybetmemeleri için mücadelelerini sürdüreceklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Kadın kollarımızın çok değerli bir çalışması var. Kadın kollarımız Türkiye’nin neresinde olursa olsun şiddete uğrayan kadınlara psikolojik ve hukuki destek veriyor. Ama bir yandan da Türkiye’nin 81 ilinde kadına yönelik şiddete son demek için, kadının erkeklerle ekonomik eşitliğini anlatabilmek için, kadınlarla kucaklaşıp, bir araya gelebilmek için önemli bir proje başlattı. Yaşam Hak otobüsü ile biz de Ankara’dan yola çıktık. İlk durağımız Eskişehir. Buradan kaybettiğimiz tüm kadınlar için Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bir kadını daha kaybetmeyelim diye mücadelemizi sürdürmeye söz veriyorumö dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da başlattıkları projeyle kadınlara ücretsiz hukuku ve psikolojik destek sağladıkları söyledi. Projeyi  Eskişehir’den başlattıklarını hatırlatan Nazlıaka, “Bizler Yaşamak otobüsümüz ile yollara çıktık. Bunun ilk durağı olarak Eskişehir’i belirledik. Neden mi Eskişehir? Çünkü bundan 1 yıl 4 ay 18 gün önce hayattan koparılmış olan Ayşe Tuba Arslan’ın sembolik bir önemi, sembolik bir değeri var. Tam 22 kez savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, 4 kez koruma kararı verilmiş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) gitmiş ve bunun sonucunda yine de korunamamış, katledilmiş. Yaşamını kaybettiğinde çantasından 23’üncü dilekçesi çıkmıştı. Bir de not vardı. O notta, ‘Ben öldükten sonra mı beni koruyacaksınız?’ yazıyorduö dedi.

Nazlıaka, “Bir başka kadın cinayeti olmasın diyerek mücadelemizi büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Bu proje sayesinde 300’e yakın kız kardeşimizin doğrudan hayatına dokunduk. Onlara ücretsiz hukuki destek, ücretsiz psikolojik destek hizmetleri sağladıkö diye konuştu.

Eskişehir’de boşandığı eşi Yalçın Özalpay tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme ise, “Ayşe Tuba benim öz kızım. 11 Ekim’de bir katil tarafından parçalanarak yaşantısı yok oldu. Artık Tuba yok. Acıyı bıraktı gittiö diyerek göz yaşı döktü. Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, programa katılanlarla birlikte Yaşam Hak Ormanı’na fidan dikti, fidanlara öldürülen kadınlarının isimlerinin yazılı olduğu plakaları astı.

Görüntü Dökümü:
-CHP otobüsünün gelişi
-Otobüsten inişleri
-Aylin Nazlıaka’nın Ayşe Tuba Arslan’ın annesi ile konuşması
-Aylin Nazlıaka’nın konuşması
-Gökçe Gökçen’in konuşması
-Ayşe Tuba Aslan’ın annesinin konuşması
-Ağaç dikilmesi ve sulanması
-Üzerinde künyeler olan ağaç
-Paraka ağaç dikenler
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

=======================

4) KÜTAHYA’DA ‘MİLLET BAHÇESİ’ İNŞAATINA BAŞLANDI

KÜTAHYA Evliya Çelebi Mahallesi’nde, TOKİ tarafından 100 bin metrekarelik alana yapılacak olan ‘Millet Bahçesi’ inşaatına başlandı. 40 milyon liraya malolması beklenen millet bahçesinin 400 günde tamamlanacağı ifade edildi. Hazine arazisi üzerine kurulacak Kütahya Millet Bahçesi, içerisinde barındıracağı kütüphane, çini satış binası, otoparkı, mescidi, yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, bisiklet ve koşu yollarıyla 7’den 70’e tüm vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.

Kütahya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Millet Bahçesi’nin 700 araçlı kapalı otoparka sahip olacağı belirterek, “Bin 66 metrekarelik alana sahip millet kütüphanesi ile gençlere hem sosyalleşme hem de kültürel anlamda gelişme imkanı sunulacak millet bahçesinde, 8 bin 918 metrekarelik alana sahip 700 araç kapasiteli kapalı otopark da önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak millet bahçesi 400 günde tamamlanacakö denildi.

Görüntü Dökümü:
-Millet Bahçesi inşaat alanı
-Drone ile genel görüntü
-Drone ile iş makinaları
-İnşaat alanından görüntüler
Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-
=======================

5) SOL KANADINDAN SİLAHLA VURULAN LEYLEK, TEDAVİYE ALINDI

SİVAS’ın Suşehri ilçesinde yaralı halde bulunan leylek, jandarma ekiplerince İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Sol kanadından silahla yaralandığı belirlenen leylek tedaviye alındı.

Sivas İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyaka köyü yakınlarında faaliyet dönüşü yolda yaralı bir leylek buldu. Ekiplerin kontrol ettiği leyleğin sol kanadında silah yarası tespit edildi. Leyleği Suşehri ilçe merkezine getiren jandarma ekipleri, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim etti. Aç olan leylek burada ekipler tarafından beslenerek, tedaviye alındı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri duyarlılığından dolayı jandarmaya teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:
-Leyleğin görüntüsü
-İlçe Tarım ekiplerine teslimi
Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) 

=======================

6) İŞİTME ENGELLİ HALİL İBRAHİM, SÜS HAVUZUNDA BOĞULDU

GAZİANTEP’te, parktaki süs havuzuna giren işitme engelli Halil İbrahim Yıldız (9) boğuldu.

Olay, öğle saatlerinde, Karataş Mahallesi’nde meydana geldi. İşitme engelli Halil İbrahim Yıldız, Yeşilvadi Parkı’ndaki havuza girdi. Bir süre sonra çocuğu suda hareketsiz bulanlar, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarla parka gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, küçük çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi. Halil İbrahim Yıldız’ın cansız bedeni, otopsi için ambulansla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Küçük çocuğun cenazesi, otopsi sonrası toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– 9 yaşındaki Halil İbrahim’in olay yerindeki cansız bedeni
– Sağlık ekiplerinin olay yerindeki görüntüsü
– Olay yeri polis ekiplerinin geniş çaplı incelemesi
– Cansız bedenin aile tarafından teşhis edilişi
– Cenaze aracının getirilişi ve cenazenin Adli Tıp Kurumuna gönderilişi
– Genel ve detay görüntüler
 Haber-Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!