Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: BAŞARILI YATIRIMLARIMIZDAN ANTALYA DA HAK ETTİĞİ PAYI ALIYOR (2)
MANAVGAT VE SERİK ZİYARETİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya programı kapsamında, Manavgat’ta AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyarette partililere, AK Parti hükümetlerinin son 18 yılda yaptığı çalışmaları anlatan Bakan Karaismailoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde son 18 yıldır ülkemizde dünya ölçeğinde çok büyük işleri bir bir tamamladık. Ülkemiz için gurur, dünya için örnek projeler yapmaya devam ediyoruz. Antalya da bunlardan nasibini oldukça alıyor. İnşallah çok önemli, devam eden projelerimiz var; bunları da bir an önce bitirip hayata geçireceğiz” dedi.

PİDECİ DÜKKANINI AÇTI
Bakan Karaismailoğlu, Manavgat’ın ardından geldiği Serik ilçesinde, Merkez Camii’nde cuma namazı kıldı. Namazın ardından yürüyerek, belediyeye giden Karaismailoğlu, esnafı selamladı. Bu sırada açılış için hazırlıkların yapıldığı pideci dükkanına geçerek, kurdele kesen Karaismailoğlu, “Pide salonunun açılışına hep birlikte şahit oluyoruz. Cumanın bereketi, ramazan öncesi böyle bir işletmenin açılışı hayırlara vesile olur. Bol kazançlı ve bereketli, hayırlı işler diliyorum” diye konuştu. İşletme sahibi İsmail Ertosun ise “Dualarım kabul oldu. Tesadüfen bugün iş yerimizin açılışına bakanımız katıldı. Bakanımıza teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık” dedi.
Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Enver Aputkan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Aputkan, ziyarette Karaismailoğlu’na Serik bıçağı hediye etti.
Bakan Karaismailoğlu, basına kapalı ziyaretin ardından Antalya’ya hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
(MANAVGAT)
– Bakan Adil Karaismailoğlu’nun Manavgat’a gelişinin görüntüsü
– Bakanın açıklaması
– Bakanın Manavgat’tan ayrılışı
***
(SERİK)
– Bakan Serik’te camiye girerken görüntüsü
– Caddede esnafı selamlarken görüntüsü
– Bakanın pide dükkanındaki açılıştan görüntüsü
– Bakanın belediye Başkanı makamında görüntüler

HABER-KAMERA: Mithat ABAKAN- Ömer KARÇA- Namık Kemal KILINÇ/MANAVGAT-SERİK (Antalya), (DHA) 

======================================

Reklam Alanı

2) EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNE: ÇOCUKLARIMIZI ÇALAN PARTİNİN KAPISINDAYIZ

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 224 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 585’inci günde de sürüyor. 5 yıl önce, 15 yaşındayken, kaçırılan Baran için eylemine devam eden Solmaz Öğrünç, oğlunun kaçırılmasından HDP’nin sorumlu olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı çalan partinin kapısındayız. Bizim evlatlarımızı çalıp, PKK’ya götürdüler. HDP olmazsa PKK da olmaz. HDP benim kuzumu ve ciğerimi nasıl götürdüyse öyle de getirsin” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, geçen yıl 21 Ağustos’ta kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül’de HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

20 AİLE ÇOCUKLARINA KAVUŞTU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin-Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma ile en son Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin’in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 20 oldu.

‘5 YILDIR BEBEĞİMDEN AYRIYIM’
Van’dan 5 yıl önce kaçırılan Baran için HDP binası önünde evlat nöbeti tutan Solmaz Öğrünç, oğlunun kaçırılmasından HDP’nin sorumlu olduğunu söyledi. Oğlundan terör örgütünden kaçıp, güvenlik güçlerine teslim olmasını isteyen Öğrünç, “585 gündür buradayız. Çocuklarımızı çalan partinin kapısındayız. Bizim evlatlarımızı çalıp PKK’ya götürdüler. HDP olmazsa PKK da olmaz. HDP benim kuzumu ve ciğerimi nasıl götürdüyse öyle de geri getirsin. Bunu kafalarına soksunlar. Ben oğlumu istiyorum. Onlardan ciğer parçamı istiyorum sadece. 5 yıldır ben bebeğimden ayrıyım. Baran, eğer sesimi duyuyorsan gel, teslim ol. Bu fırsatı değerlendir, gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Onlar seni kandırıyor. Orası senin yolun değil. Milletvekillerinin çocuklarının hepsi kreşte, okulda ve yurt dışında ama Baran’ım, garibanım dağlarda, taşlarda onlara yem olmuş. Bütün annelere ve babalara da çağrım; gelsinler, çocuklarının haklarını arasınlar” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-HDP İl binası ve çadırdan görüntüler
-Çocuklarını bekleyen ailelerden görüntü
-Çocuklarının fotoğrafları
-Anne Solmaz Örünç ile röp.
-Anne Örünç’ün oğlunun fotoğrafını öpmesi
-Çocuklarının fotoğrafını tutan anneler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak EMEK-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

=========================

3) GÖLÜNYAZI KUŞ CENNETİ KUŞLARIN YUMURTLAMA DÖNEMİNDE YANDI
 
TÜRKİYE’nin en önemli doğal kuş cennetleri arasında yer alan ve göçmen kuş türlerine ev sahipliği yapan Çorum’daki Gölünyazı Kuş Cenneti’nde sazlık alanda dün çıkan yangında, 12 hektarlık alan zarar gördü. 75’den fazla çeşit kuş türü barındıran alandaki yangında üreme dönemindeki bazı türlerin bıraktığı yumurtalar yok oldu.

Yangın, dün öğlen saatlerinde Kırkdilim mevkiinde yer alan ve göçmen kuş türlerine ev sahipliği yapan Gölünyazı Kuş Cenneti’nde bilinmeyen bir nedenle çıktı. Bölgede yaşayanlar, yükselen dumanları fark ederek durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. Sazlık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yol olmadığı için yangına araçlarla müdahale edemedi. Yangın, yaya ekiplerin müdahalesi ile 5 saatlik çalışma sonucu söndürüldü.

12 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri yanan alanda incelemelerde bulundu. 12 hektarlık alanın zarar gördüğü Kuş Cenneti’nde, 30 santimetrelik kül tabakası oluştu. Doğa harikası olan ve içerisinde 75’den fazla çeşit kuş türü barındıran Gölünyazı Kuş Cenneti’ndeki yangının yumurtlama döneminde çıkması nedeniyle bazı türlerin bıraktığı yumurtaların yok oldu.

‘ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR’
Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler, 14 hektarlık sazlık alanın 12 hektarının yandığını söyledi. Gözler, “Şu ana kadar  kasıtlı yakıldığına dair bir emare yok. Piknik yapmak için gelenlerin yaktıkları ateşten kaynaklanıp kaynaklanmadığı yönünde de bir bulguya rastlanmadı. Tabii, yangının çıkış nedeni çok yönlü araştırılıyor. Yanan sazlık alandan  geriye küller kaldı. 30 santimetre yerde kül tabakası oluşmuş. En önemlisi ise kuş türlerinin şu anda yumurtlama döneminde olmasıydı” dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yanan alandan detaylar
-Yangın detayları
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR ÇORUM-DHA

==========================

4) BURSA’DA BARAJLAR DOLDU, KUYULAR DEVRE DIŞI KALDI
 
BURSA’da kurak geçen 2019 ve 2020 yıllarında toplam 155 derin kuyudan desteklenen su ile kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, barajlardaki doluluk oranlarının beklenen seviyeye ulaşmasıyla 20 ay aradan sonra kuyuları devre dışı bıraktı. Kuraklığa rağmen Bursalıları bir gün bile susuz bırakmadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşlardan rehavete kapılmayıp, tasarruflu davranmaya devam etmelerini istedi.

Bursa’da son 100 yılın en kurak kış mevsimini 2019 yılında geçiren, beklenen yağışların bir türlü gelmemesiyle 2020 yılı Aralık ayında barajlardaki su rezervi sadece 70 günü karşılayacak kadar düşen Bursa, 2021 yılıyla birlikte gelen yağmur ve karla rahat bir nefes aldı. Şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarının seviyesinin kuraklık nedeniyle düşmesiyle birlikte 1 Eylül 2019 tarihi itibariyle mevcut 80 adet derin su kuyusu devreye alınmıştı. Kuraklığın 2020’de de devam etmesiyle ilave 75 adet derin kuyu açılarak sisteme dahil edilerek, şehrin susuz kalması önlenmişti. Yeraltı kaynaklarında 2020 yılı içerisinde 49 milyon metreküp su temini sağlanırken, kuyuların devreye alınmaması halinde barajlardaki su rezervi 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle bitmiş olacaktı.

Kurak geçen iki yıl boyunca su seviyeleri yüzde 20’lerin altına düşen her iki barajı da derin su kuyuları ile destekleyerek Bursalıların bir gün bile susuz bırakmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Çınarcık Barajı’ndaki suyun kente getirilmesi yönündeki çalışmalara da hız vermişti. Çınarcık Barajı isale hattı ve su depolarıyla ilgili projeleri DSİ’den teslim alan ve ihaleye hazırlanan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılıyla birlikte gelen kar ve yağmurlarla rahat bir nefes aldı. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajındaki doluluk yüzde 70’e, Nilüfer Barajındaki doluluk da yüzde 80 seviyesine ulaştı. Karların erimesiyle birlikte seviyenin daha da artması beklenirken, 9 Nisan 2021 tarihi itibariyle tüm derin kuyular devre dışı bırakıldı. Artık şebekeye sadece Uludağ pınarlarından gelerek Doğancı ve Nilüfer Barajlarında toplanan kaynak suları verilmeye başlandı.

TASARRUFA DEVAM  
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile birlikte Doğancı Barajına gelerek, mevcut su rezervi hakkında bilgi aldı. Son iki yılın kurak geçmesine rağmen vatandaşları bir gün bile susuz bırakmadıklarının altını çizen Başkan Aktaş, “Eğer zamanında derin kuyuları açmasaydık, daha 2020 yılının başında barajlarımızdaki su tükenecekti. Bu yaptığımız yatırımın ne kadar önemli olduğunu anlamamız için yeterli. Nilüfer ve Doğancı barajlarımızın kapasitesi 70 milyon metreküp. Şehrimizin hızlı nüfus artışı ve pandemi sebebiyle 2020 yılı merkez su tüketimimiz 145 milyon metreküp civarında gerçekleşti. Şu anda Doğancı Barajında yüzde 70, Nilüfer Barajında da yüzde 80 doluluğa ulaştık. Bugün itibariyle de kuyu sularını devre dışı bırakıyoruz. Projelerini teslim aldığımız ve ihaleye hazırlandığımız Çınarcık Barajı suyunun da Bursa’mıza getirilmesiyle inşallah 2050 yılına kadar susuzluk sorunumuz olmayacak. Ancak halkımızdan özellikle istirham ediyorum. Her ne kadar suyumuz olsa da rehavete kapılmadan tasarruflu kullanıma özen göstermeliyiz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Barajlardan detaylar
-Açıklamalar
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) – Kamera: BURSA,(DHA)

============================

5) POLİSE YAPILAN ŞAKA GERÇEK OLDU

AYDIN’da görev yapan gazetecilerin 10 Nisan Polis Haftası için yaptığı şaka gerçek oldu. Adrese geldiklerinde gazeteciler tarafından baklava ve meşalelerle karşılanan polis memurlarına sürpriz yapılırken, yaklaşık 20 metre ileride taksi şoförü ile motosiklet sürücüsü yol verme kavgasına tutuşunca, asılsız ihbarda gerçek oldu.
Gazeteciler 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak, asılsız silahlı ve bıçaklı kavga ihbarında bulundu. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, polis memurları verilen adrese geldiklerinde gazeteciler tarafından baklava ve meşaleler ile karşılandı. Olay yerine gelen polislerin gazetecilere teşekkür ettiği sırada, yaklaşık 20 metre ileride taksi şoförü ile motosiklet sürücüsü yol verme kavgasına tutuşunca gazetelerin şaka olarak yaptıkları asılsız ihbar gerçek oldu. Ekipler, kavga eden taksi şoförüyle motosiklet sürücüsüne müdahalede bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Polise yapılan kavga ihbarından görüntüler
-Polis telsizinden yapılan anons ile ekiplerin kavgaya sevk edilmesinden görüntüler
-Yunus ekiplerinin olay yerine gelişinden görüntüler
-Olay yerine gelen polislerin baklava ve meşaleler ile karşılanmasından görüntüler
-Olay yerine gelen Komiser Muzaffer İmamoğlu ile röp
-Yunus ekibi komiserlerinden Melik Arı ile röp
-Polis ekipleri ikram edilen tatlıları yerken görüntüler
-Kutlama sırasında kavgaya müdahale eden polislerden görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)

===========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!