Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Bakan Kurum: Munzur ve Pülümür vadilerini kesin korunacak alan ilan edeceğiz (2)
CEMEVİNİ ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İl Koordinasyon Toplantısı’nın ardından yapımına başlanacak millet bahçesi alanında incelemede bulundu. Bakan Kurum, kentteki temaslarına Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi ziyaretiyle sürdürdü. Ziyarette Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Hz. Ali’nin kılıcının temsili olarak bilenen ‘Zülfikar’ı Bakan Kurum’a hediye etti. İncelemeleri kapsamında AK Parti Tunceli İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Kurum, daha sonra Elazığ’a hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Bakan Murat Kurum’un valilik bahçesinde protokol üyelerini selamlaması
Bakan Murat Kurum’un valilik şeref defterini imzalaması
Millet Bahçesi’nin yapılacağı alanı incelemesi
Tunceli Cem Evi’ni ziyaret etmesi
Bakan Murat Kurum’a cem evi dedesinin zülfikar kılıcını hediye etmesi
Ak Parti İl başkanlığının ziyaret edilmesi
Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM /TUNCELİ,(DHA)
===============================

Hatay’da, Hz. İsa’nın temsili cenaze töreni ayini düzenlendi

HATAY’da Antakya Ortodoks Kilisesi’nde, ‘Elem Haftası’ kapsamında Hz. İsa’nın temsili cenaze töreni için ayin yapıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen ayinde dualar edilirken, Hz. İsa’nın temsili tabutu omuzlara alınarak kilise içinde gezdirildi.
Hatay’da yaşayan Ortodoks Hristiyanlar, Elem Haftası etkinlikleri kapsamında Hz. İsa için temsili cenaze töreni ayini düzenledi. Ayinde, dualar edilip, mumlar yakıldı ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kurtulmak ve dünya barışı için iyi dileklerde bulunuldu. Kilise Papazı Dimitri Dogum ve Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil tarafından yönetilen ayinde, içi ve üzeri çiçek ve güllerle donatılmış bir tabutun önünde dualar edildi. Hristiyan vatandaşlar, okunan dualara eşlik ederken, geleneklerine bağlı olarak mum yakıp, günahları için af diledi. Hristiyan vatandaşlar, pazar sabahı ise Paskalya Bayramı’nı kutlayarak, kutsal haftanın son gününü idrak edecek.

Reklam Alanı

‘BÜYÜK VEBADAN KURTULMAK İÇİN HER DAİM ALLAH’A DUA EDİYORUZ’
Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, konu ile ilgili yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:
“Bizler bugün Paskalya’dan önceki üçüncü gün olan, yani İsa Mesih’in öldüğü günü ifade eden bir cenaze töreni düzenledik. Yarın, Allah kısmet ederse kendisini defne yaprakları ile karşılayacağız. Çünkü, pazar günü dirileceğini biliyoruz ve pazar günü Allah kısmet ederse yine büyük diriliş bayramı, yani Paskalya Bayramı’nı kutlayacağız. Özellikle, dünyamızın büyük sıkıntılardan geçtiği şu günlerde, bu büyük vebadan kurtulmamız için önce yüce Allah’a bu konuda her daim dualarımızı yakarıyoruz.ö
Hurigil, Hristiyanların Paskalya Bayramı’nın ve İslam aleminin önümüzdeki günlerde kutlayacağı Ramazan Bayramı’nın kutlu olmasını ve hayırlara vesile olmasını diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kilisedeki ayinden detaylar
-Mumların yakılması
-Duaların edilmesi
-Temsili cenaze töreninin düzenlenmesi
-Hristiyanların kiliseden çıkışından detaylar
-Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil’in konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI /HATAY,(DHA)
======================

Akşam yemeğinden zehirlenen 40 işçi, hastaneye kaldırıldı

OSMANİYE’nin Toprakkale ilçesindeki bir tekstil fabrikasında akşam yemeği yedikten sonra fenalaşan 40 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Aynı yemekten yiyen ancak rahatsızlanmayan 260 kişi de tedbir amacıyla hastaneye getirildi.
İlçedeki organize sanayi bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çıkartılan akşam yemeğinden yiyen 300 işçiden 40’ı bir süre sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleri göstermeye başladı. Fabrika yetkililerinin durumu sağlık birimlerine bildirmesi üzerine zehirlenme belirtileri gösteren 40 işçi, ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilerken, aynı yemekten yiyip, rahatsızlık göstermeyen 260 işçi de tedbir amaçlı hastaneye getirildi. 40 işçinin tedavisi sürerken, akşam yemeğinde verilen yemekten alınan örneklere ise incelenmek üzere el konuldu. Akşam yemeğinde ise tavuk sote ve pilav olduğu belirtildi. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ambulanslarla gelenler
-Hastaneye girenler
-Kapı önünde istifra eden kadın işçi
-Acil önündeki ambulanslar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL /OSMANİYE,(DHA)
========================

Elektrik direğine çarpan otomobilin sürücüsü 2.30 promil alkollü çıktı

BURSA’da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil elektirik direğine çarptı. Kazada otomobildeki iki kişi yaralanırken, sürücü Osman Y.’nin (55) 2.30 promil alkollü olduğu belirlendi.
Kaza, saat 20.00’de Bursa- Ankara karayolu İnegöl ilçesinde meydana geldi. Osman Y.’nin  kontrolünü kaybettiği 16 F 4767 plakalı otomobil, elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle elektrik direği devrilirken, Osman Y. ile otomobildeki Engin Memişoğlu, yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Kaza yapan otomobilin çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından bir süre trafiğe kapanan yol yeniden açıldı. Hastanede alkol testi yapılan Osman Y.’nin 2.30 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Elektrik direği ve otomobilden görüntüler
-Yaralılardan görüntüler
-Ekiplerden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
========================

İzmir depreminde yıkılan yapılarla ilgili 6 şüpheli daha adliyede (2)
2 TUTUKLAMA

İzmir’de, geçen yıl 30 Ekim’de meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Toplam 18 şüphelinin adliyeye sevk edildiği olayla ilgili olarak tutuklu sayısı 3’e yükseldi.

Haber: Tolga TAHÇI/İZMİR,(DHA)
==========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!