DHA YURT BÜLTENİ – 22 

dha-yurt-bulteni-22-DkWsSa99.jpg

1-) AFYONKARAHİSAR’DA BİYOENERJİ TESİSİ BAHÇESİNDEKİ AĞAÇ KÖKLERİNDE YANGIN ÇIKTI (3)
 

80 BİN METREKARE ALANDA ÜRÜNLER YANDI
Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde biyoenerji tesisinde ağaç köklerinin depolandığı alanda çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor. Yangın nedeniyle tesis bahçesindeki 3 nolu sahada yakılarak enerjiye dönüştürülmeyi bekleyen materyallerin tamamı küle döndü. Alevler rüzgarın da etkisiyle 2 nolu sahaya da sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle bu alandaki yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, bölgede rüzgarın olması çalışmaları güçleştiriyor.
15 İTFAİYE, 10 İŞ MAKİNESİ MÜDAHALE EDİYOR
Yangın söndürme çalışmalarını takip eden Çay Belediye Başkanı AK Parti’li Hüseyin Atlı, gazetecilere açıklamada bulundu. Tesisin katı atıklardan, ağaç kökleri, mısır sapları gibi yanıcı bitkisel atıklardan enerji üreten büyük bir kuruluş olduğunu söyleyen Başkan Atlı, “Yaklaşık saat 18.00 sıralarında 3 nolu sahada yangın fark ediliyor. İlk önce Çay Belediyesi itfaiye ekipleri direkt müdahale ediyor ve santralin kendi personeli müdahale ediyor yangına. Rüzgarın çok şiddetli olması sebebiyle ve mevcut alanda çok yanıcı ürünlerin olması nedeniyle yangın hızlı şekilde ilerledi. Yaklaşık 15 itfaiye aracı, 10 iş makinesiyle müdahale ediliyor ancak 3 nolu sahada herhangi bir şey kurtarılamadı. Ürünlerin tamamı yandı” dedi.
‘TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINMIŞ DEĞİL’
Yükselen alevler nedeniyle 2 nolu sahaya da yangının sıçradığını vurgulayan Başkan Hüseyin Atlı, “Şimdi arkadaşlar yangının bu sahada ilerlemesini engelliyor. Yangının ilerlemesi engellendi ancak tamamen kontrol altına alınmış değil. Tek sevindiğimiz konu herhangi bir can kaybının olmaması. İnşallah hiçbir kimsenin canına bir şey olmadan yangın söndürülmüş olur. Biz de yangının başındayız. Tüm ekiplerimizin koordinasyonunu sağlıyoruz. Kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yaklaşık 80 bin metrekare alandaki tüm ürünler yandı” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————–
– İtfaiyenin söndürdüğü alanlardan görüntü
– Yanan alandan görüntüler
– İtfaiye araçlarından detay
– Yangına müdahale eden tesisler
– Belediye Başkanı Hüseyin Atlı’nın açıklaması

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)

================================================

2-) ORMANLIK ALANDA KENDİSİNİ YAKTI, AĞIR YARALANDI(2)

‘ALLAH’IM GİDİYORUM’
Antalya’da ormanlık alanda kendisini yakan ve çevredekiler tarafından ormanlık alandan çıkartılan Gökhan A.’nın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerinde, “Allah’ım gidiyorum. Abim gidiyorum kurban olayım” dediği görüldü.
‘KIMILDAMA VE NEFES AL’
Görüntülerde acı içinde kıvranan Gökhan A.’yı vatandaşlar, “Ambulans geliyor bekle sakin. Bir şeyin yok. Tamam kımıldama ve nefes al” diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre sonra gelen ambulansa alınan Gökhan A., ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Gökhan A.’nın yanmış hali ve ormanlık alandaki yangının itfaiye ekipleri tarafından söndürülmesi vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü
——————–
-Gökhan A.’nın yanmış hali detay
-Vatandaşların konuşması detay
-Gökhan A.’nın kıvranması detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN-Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

========================================================
 

3-) 13’ÜNCÜ KATTAN DÜŞEN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

ADANA’da 13’üncü kattaki evlerinin balkonundan düşen Talha Arslantaş (12), hayatını kaybetti. 
Olay, saat 21.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi 74169 Sokak’taki bir sitede meydana geldi. Sitedeki apartamının 13’üncü katında oturan Arslantaş ailesinin oğlu Talha, henüz bilinmeyen nedenle balkonda dengesini kaybedip, düştü. Durumu fark eden site sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı incelemede, Talha’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Talha’nın cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. 
Polis, olayla ilgili soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yeri
– Yerde üzeri örtülü ceset
– Apartmanın dış görüntüsü
– Olay yerindeki polisler
– Ambulanstan görüntü

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

======================

4-) ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜLEN HAKAN BEBEK YARALANDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde 2 yaşındaki Hakan Mursal iftar sofrasında ocaktaki kaynar suyun üzerine dökülmesi sonucu yaralandı.
Olay, saat 21.30 sıralarında Fatih Mahallesi, Aktuğ Sokak üzerinde bulunan binada meydana geldi. Kurşun ve Yıldız Mursal çifti iftar sofrasında yemek yerken çocukları Hakan, iddiaya göre masa üzerinde bulunan çaydanlığa dokundu. Bu sırada demlikteki kaynar su Hakan’ın üzerine devrildi. Vücudunda yanıklar oluşan Hakan, ailesi tarafından araçla İnegöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Vücudunda 2’nci derece yanık olduğu tespit edilen Hakan bebek İnegöl Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi’nde tedavi altına alındı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
————————
-Hakan bebekin hastanede babasının kucağında detayı

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

================

5-) MUĞLA’DA YEŞİL NEFES TURU’YLA EKO TURİZM TANITIMI 

TÜRKİYE başta olmak üzere yurt dışından binlerce insanın takip ettiği sosyal medya fenomenleri ve bloggerlar, Orman Genel Müdürlüğü’nce Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen ‘Yeşil Nefes Turları’ tanıtım etkinliğine katıldı. Fotoğraf ve video çekimi yapan fenomenler, doğal güzelliğe hayran kaldı. 
Orman Genel Müdürlüğü’nce pandemi döneminde daha iyi koşullarda tatil yapılmasını sağlamak ve son yıllarda büyük bir gelişmeyle devam eden ekoturizm pastasından pay alınması amacıyla Köyceğiz’in Kavakarası Mahallesi’nde Yeşil Nefes Turları etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Özgür Balcı, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Adem Acar, şube müdürleri, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, sosyal medya fenomenleri ile bloggerlar ve bisiklet grupları katıldı.
SIĞLA ORMANINDA FİDAN DİKİLDİ
Kavakarası Mahalle Meydanı’ndaki doğa yürüyüşü ve bisiklet parkuru tanıtım etkinliği, Orman Genel Müdürlüğü Kurumsal İletişim Uzmanı Sahibi Aydın Baran’ın brifing vermesiyle başladı. Sığla ormanı içindeki bir alana fidan dikildi. Bisikletiler ormanlık alanda çöp topladı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Atak, sığla yağının ağaçtan nasıl elde edildiğini ağacın kabukları kazıyarak anlattı. Sığla yağının işlendiği merkezde kullanıma hazır hale gelene kadar olan evreleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Yüksel Yanmadık tarafından anlatıldı. Yürüyüş güzergahında bulunan Menteşoğulları’ndan kalma türbenin tarihsel geçmişi anlatıldı. Köyceğiz Gölü etrafı tekneyle gezildi. 8 bin 950 metre uzunluğundaki bisiklet parkuru, gölün kuzeydoğusundan başlayıp, eski Köyceğiz mahallesinden geçilerek Kavakarası’nda son buldu. 
‘DOĞAYA AYAK İZİ BIRAKAN VE FOTOĞRAF ALAN İNSANLAR İSTİYORUZ’
Doğanın önemine değinen Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, “İnsanlarımız bu güzellikleri gördüklerinde doğal hayatın ne kadar kıymetli olduğunun farkına varacaklar. Burada 101 endemik tür bulunuyor. 96 farklı kuş türünü ve yaban hayatını gözlemliyoruz. Doğaya ayak izi bırakan ve fotoğraf alan insanlar istiyoruz. Biz onlara eko turist diyoruz” diye konuştu. 
‘4 KITAYI GEZDİM’
Sosyal medyada fenomenlerinden Ozan Aras, Türkiye’de 19 eko turizm rotası oluşturuldu. Bunlardan biri olan Kavakarası rotasındayız. 4 kıtayı gezdim. Türkiye’de gitmediğim yerleri geziyorum” diye konuştu. Diğer sosyal medya fenomenlerinden Tülin Kılıç, Köyceğiz ve Kavakarası’ndaki eko turizm rotalarını tanıttıklarını ifade etti. 
SIĞLA YAĞINI İLK KEZ DUYDU
Abdi Baktur da doğa tutkunu olduğunu belirterek, “Bu yüzden buradayım. Birlikte bulunduğumuz heyetle doğal güzellikleri ve bunun yanında eko turizmle ilgili alternatif alanları gördük. Keyif aldığımız bir etkinlik oldu. Sığla yağını ilk kez duydum, çok ilginç geldi” dedi.
‘ÇOK KEYİFLİ BİR ROTA’
Oğuz Totan ise, “Beden eğitimi öğretmeniyim, aynı zamanda doğaseverim ve kano eğitmeniyim, sosyal medyada dijital içerik üretiyorum. Eko turizm rotasında kano turizminin de olduğunu göstermek için buraya geldim. Çok keyifli bir rota” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
—————–
-Kavakarası Mahalle Meydanı’nda brifing
-Sığla ormanında fidan dikimi
-4 Mevsim Pedal Bisiklet Grubu Sözcüsü Nuriye Acar ile röp.
-Sığla ağacından sığla yağı çıkarma 
-Sığla yağı işlenmesinin anlatılması 
-Kano binme, tekneyle göl ada turu, yürüyüş 
-Menteşoğlu Türbesi hakkında bilgi
-Fenomenlerin çekim yaparken görüntüleri
-Orman Genel Müdürlüğü Kurumsal İletişim Ajansı Sahibi Aydın Baran ile röp. 
-Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Dinç ile röp. 
-Fenomen Ozan Aras ile röp. 
-Fenomen Tülin Kılıç ile röp. 
-Fenomen Abdi Baktur ile röp. 
-Fenomen Oğuz Totan ile röp. 
-Fenomen Deniz Pehlivan ile röportaj 

 Haber: Cavit AKGÜN – Kamera: Süleyman İlter / KÖYCEĞİZ (Muğla),(DHA)

===============================================

6-) BACANAKLAR ARASI BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ADANA’da iki bacanak arasında çıkan bıçaklı kavgada İsmail Aka öldü, Muhammet Sait T. ise yaralandı. 
Olay, saat 17.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi 56037 Sokak’taki müstakil evde meydana geldi. İsmail Aka iddiaya göre aralarında husumet bulunan bacanağı Muhammet Sait T.’nin evine geldi. Evde iki bacanak arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında İsmail Aka ve Muhammet Sait T., birbirlerini bıçakla yaraladı. Evdekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan İsmail Aka, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Muhammet Sait T.’nin hastanedeki tedavisinin ise sürdüğü bildirildi. 
Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Olayın yaşandığı evin dış görüntüsü
– Evin içinde çalışma yapan olay yeri inceleme polisleri
– Polisin çalışmaları
– Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)
 

Exit mobile version