Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -22 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BODRUM’DA ÇIKAN ÇATIŞMADA 2 POLİS MEMURU YARALANDI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, silah kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle polis ekiplerince durdurulan şüphelilerin ateş açması sonucu 2 polis memuru yaralandı. 3 şüpheli gözaltına alındı.
Olay saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamada, polis ekipleri, il dışından ilçeye gelen ve silah kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle takip edilen şüphelilerinin bulunduğu otomobili durdurdu. Bu sırada araçta bulunan 3 kişi, polislere ateş açtı. Mermilerin isabet ettiği 2 polis memuru yaralandı. Ekiplerin müdahalesiyle şüpheliler etkisiz hale getirilirken, ihbar üçzerine sağlık ekibi geldi. Sağlık görevlilerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralı polisler hastaneye kaldırıldı. 3 şüphelinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü
——————
-Hastaneden görüntü

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ / (BODRUM) Muğla, (DHA) –

================================

2) MUHARREM İNCE’DEN ZEYDAN KARALAR’A AFİŞ TEPKİSİ: AFİŞLERİMİ NEDEN İNDİRTTİN?

Reklam Alanı

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il binasının açılışı için geldiği Adana’da afişlerini indirttiğini iddia ettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a “Zeydan Karalar, Muharrem İnce afişlerinden ne istiyorsun? Niye indirttin zabıtaya? Burası İnce Memed’in memleketidir. İnce Memed gibi davran, Abdi Ağa gibi davranma” diyerek tepki gösterdi. 
Partisinin merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Bulvarı’ndaki il binasının açılışı için Adana’ya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, burada partililer ve seçmenleriyle buluştu. Açılış öncesi konuşma yapan İnce, Adana’ya büyük bir heyecanla geldiğini ve aynı coşkuyla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
‘İNCE MEMED GİBİ DAVRAN, ABDİ AĞA GİBİ DAVRANMA’
Burada konuşan İnce, parti çalışanlarının astıkları afişlerin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından zabıtalara talimat verilerek indirtildiğini iddia etti. İnce, bunun kabul edilemez bir davranış olduğunu belirterek, “Zeydan Karalar, Muharrem İnce afişlerinden ne istiyorsun? Niye indirttin zabıtaya? Burası İnce Memed’in memleketidir. İnce Memed gibi davran, Abdi Ağa gibi davranma. O afişlerin, bayrakların içinde belediyenin parası, rant parası yok; alın teri var. O otobüsteki bayraklarda avanta yok. Yürekli insanların parası var. Senden o afişlerin parasını alacağım. Abdi ağalara yer yok. Sen ne diye indiriyorsun benim afişimi? Bak lazım olurum sana bir gün unutma bunu. Helal paraya dokunma çarpılırsın. En kısa sürede buraya tekrar geleceğim ve afişlerimi tekrar asacaksın, ben de göreceğim” dedi. 
Adana’nın ‘İtirazım var’ diyenlerin memleketi olduğunu kaydeden İnce, Yalova doğumlu olduğunu ama ruhunun ‘İtirazım var’ diyenlerden olduğunu dile getirdi. Şimdiye kadar 52 kentte örgütlendiklerini anlatan İnce, yakın zamanda 81 ilde örgütlenme hedefinde olduklarını söyledi.
İnce, konuşmasının ardından kurdele keserek partisinin il binasının açılışını yaptı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Muahrrem ince’yi karşılayan vatandaşlar
– Otobüsten vatandaşları selamlaması
– Muharrem ince nin konuşması
– Ofisin açılışı
– Detay görüntüler

Haber:Can ÇELİK-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=========================================

3) UZMAN ÇAVUŞLAR “SÖZLEŞMELİ PERSONEL” OLMAKTAN ÇIKMAK İSTİYOR

TÜM Uzmanlar ve Emeklileri Derneği (TUZED) Ege Bölge Temsilcisi Cevdet Çağlar, sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşların 35 yıl önce çıkarılan 3269 sayılı kanunla ilgili yeni düzenlemeler yapılmasını talep etti.
TUZED Ege Bölge Temsilcisi Cevdet Çağlar, 1986 yılında uzman çavuşlar için çıkarılan Uzman Erbaş Kanunu’ndaki eksiklikler dolayısıyla yaşadıkları sağlık, ekonomik ve özlük haklarına yönelik düzenleme yapılmasını istedi. Basın açıklaması düzenleyen Çağlar, 1986 yılında çıkarılan kanunun yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, “Terörle mücadele için görev yapan uzman çavuşlar, sözleşmeli olarak çalışıyor. 1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı kanundaki eksik kararlar yüzünden bir çoğumuz emekli olurken sıkıtılar yaşadık. Biz, sözleşmeli olmak istemiyoruz. Sözleşme belasından kurtulmak istiyoruz” dedi.
‘ÇÖZÜM BEKLİYORUZ’
Sağlık sorunlarından da bahseden Çağlar, “Sağlık sorunlarıyla boğuşuyoruz. Bizler de insanız. Hastalanabiliyoruz, düşebiliyoruz. Hastaneden aldığımız sağlık raporu eğer 90 günü aşıyorsa, sözleşmemiz fesh ediliyor. Bu bir haksızlıktır. İnsan haklarına sığan bir şey değildir” dedi.
Uzman çavuş yetiştirecek okulların inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Çağlar, “Uzman çavuşlarının eğitim sorunları da mevcut. Okulları yok. Biz, uzman çavuşlar yetiştirecek okullar istiyoruz. 20 yıllık uzman çavuş ile 1 yıllık uzman çavuş arasında bir fark bulunmuyor. Biz, uzman çavuşlar arasında astlık, üstlük mertebe farklılıklarının olmasını talep ediyoruz. Her rütbenin görev tanımı olmasını istiyoruz. Saydığımız bu sorunların çözülmesini, meclisten uzman çavuşların sorunlarının çözümüne dair bir karar çıkmasını talep ediyoruz. 35 yıldır değişmeyen bir kanunun değişmesini, uzman çavuşların artık rahat bir nefes almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
—————-
-Cevdet Çağlar’ın açıklama yaptığı görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Gökçe ADAR-Kamera: Tekin GÜRBULAK/ İZMİR (DHA)-

=====================================

4) İNTİHARINA ENGEL OLMAK İSTEYEN ESNAFI, POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRDü

GAZİANTEP’te, intihar etmek isteyen M.Y., kendisini ikna etmek isteyen Oktay Danabaş’ı (39) pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü.
Olay, akşam saatlerinde Akkent Mahallesi’nde bir marketin önünde meydana geldi. İddiaya göre psikolojik sorunları olan M.Y., otomobilinin içerisinde pompalı tüfekli intihar etmek istedi. Durumu gören market işletmecisi Oktay Danabaş, M.Y. ile konuşmaya başladı. Konuşma sırasında M.Y., yanındaki tüfekle, kendisini ikna etmeye çalışan Oktay Danabaş’a ateş etti. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Oktay Danabaş kanlar içinde yere yığıldı. Silah sesini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Danabaş’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayı görenlerin kinç eğmeye kalkıştığı M.Y., polis ekipleri tarafından öfkeli kalabalığın arasından çıkarıldı ve gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Silahlı saldırının gerçekleştiği yer
– Polis ekiplerinin olaya müdahalesi
– Sağlık ekiplerinin müdahalesi
– Olay yerindeki kalabalık
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Mustafa KANLI-Kamera:Ahmet ATMACA:-GAZİANTEP-DHA)

=====================================

5) KARAİSMAİLOĞLU MİDYAT’I GEZDİ

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mardin-Midyat Yolu’nun temel atma töreninin ardından, tarihi yerleri gezdi. Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Midyat Belediyesi Zekiye Midyat Kadın ve Aile Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Midyat Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, Mor Gabriel Manastırı’nı gezdi. Burada Mor Gabriel Metipoliti Samuel Aktaş, Bakan Karaismailoğlu’na manastırı tanıttı. Bakan ve beraberindekiler, Midyat İlçesindeki esnaflarla da bir araya geldi. İlçede kuyumculuk yapan İsmail Alkol, Bakan Karaismailoğlu’na kehribar bir tespih hediye etti. Bakan ve beraberindeki heyet, tarihi Gelüşke Hanını da ziyaret etti. Tarihi handa, Midyat Belediyesi korosu konuklara Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice şarkılar söyledi. Yaklaşık 20 dakika devam eden dinletiden sonra, Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler yanlarına getirilen kuzulara süt verdi. Ardından Midyat İlçe Konuk Evini de ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, güvercin uçurdu.

Görüntü Dökümü
——————–
Kadın destek evi açılışı
AK Parti ilçe binası ziyareti
Esnaf ziyareti
Tespih hediye edilmesi
Vatandaşlarla sohbet
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindekiler 
Konuk evi 
Yöre oyunu
Genel ve detay

Haber-Kamera : Selim KAYA, Burak EMEK – MARDİN, (DHA)

==============================

6) MANTAR TOPLAMAK İÇİN GİTTİĞİ ORMANDAN DÖNMEDİ

BURSA’da, sabah saatlerinde mantar toplamak üzere ormanlık alana giden Mehmet Karanfil’den (80) haber alamayan yakınları, kayıp başvurusunda bulundu. 
Sabah saat 10.00 sıralarında mantar toplamak için evden ayrılan Mehmet Karanfil’den uzun süre haber alamayan ailesi durumu jandarma ekiplerine bildirdi. YKaranfil’in evin çevresinde arayan ekipler, bulamayınca AFAD’a bilgi verdi. Bölgeye sevk edilen AFAD ve İHH ekipleri, Karanfil’i bulmak için kırsal Sultaniye ve Gedikpınar Mahalleri’nde bulunan ormanlık alanda arama- kurtarma çalışması başlattı.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Arama kurtarma ekiplerinden görüntüler

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=================================

7) MARMARİS’TE UYUŞTURUCU SATICISI YAPILAN OPERASYONLA TUTUKLANDI

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, polis ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 1 şüpheli çıkarıldığı mahkemce tutuklandı. Öte yandan, şüphelinin adresinde 1 kilo 250 gram esrar ele geçirildi.
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yabancı turistlere uyuşturucu sattığı ileri sürülen Ö.C.A.’yı(30) takibe aldı. Uzunyalı Mevkii’nde dolaşan Ö.C.A.(30) polisin kendisini takip ettiğinden habersiz yabancı turistlerle uyuşturucu pazarlığı yaptığı tespit edildi. Ekiplerce, Ö.C.A. otomobiline bindiği sırada kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin otomobilinde ve evinde yapılan aramalarda 1 kilo 250 gram esrar, hassas terazi ve uyuşturucu madde satışından elde ettiği öne sürülen 700 lira ve 100 ABD doları ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ö.C.A. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
-Marmaris Adliyesi genel görüntü
-Uyuşturucu tacirinin adliyeye çıkarılışı
-Ele geçirilen uyuşturucu madde fotoğrafı

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!