DHA YURT BÜLTENİ – 23 

dha-yurt-bulteni-23-dEfaZjfr.jpg

1-) ÇEKİCİYLE KAMYONET ÇARPIŞTI, ARAÇTA SIKIŞAN 2 KİŞİ YANARAK ÖLDÜ

ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde çekiciyle kamyonetin çarpıştığı kazanın ardından yangın çıktı. Kamyonette sıkışan sürücü Sabri Kavuk (30) ile İsa İşlek (32) yanarak yaşamını yitirirken, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan çekicinin sürücüsü gözaltına alındı.
Kaza, akşam saatlerinde Büyükköy Mahallesi Naldöken yolunda meydana geldi. R.İ. idaresindeki 07 RG 500 plakalı çekiciyle küçükbaş hayvan taşınan Sabri Kavuk yönetimindeki 07 GAD 14 plakalı kamyonet kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından çıkan yangında  iki araç da alev topuna döndü. Çekicideki R.İ. kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başarırken, kamyonette sürücü Sabri Kavuk ile yanında bulunan İsa İşlek araçta sıkıştı.
İhbar üzerine olay yerine Antalya ve Korkuteli’den çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangının ardından yapılan incelemede kamyonetteki Sabri Kavuk ve İsa İşlek’in yanarak yaşamını yitirdiği belirlendi. Kamyonetin kasasında bulunan 5 küçükbaş hayvan da yanarak telef oldu. 
KÖPEĞE ÇARPMAMAK İÇİN MANEVRA YAPTI İDDİASI
Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan çekicinin sürücüsü R.İ. jandarma tarafından gözaltına alındı. Kaza sırasında R.İ.’nin önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaptığı, bunun üzerine direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve karşı yönden gelen kamyonetle kafa kafaya çarpıştığı iddia edildi.
Kazada yaşamını yitiren Sabri Kavuk ile İsa İşlek’in cenazeleri araçtan güçlükle çıkarılarak, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Öte yandan araçların alev topuna döndüğü kaza yeri, olay yerinden geçenler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü dökümü
————–
– İtfaiye ekipleri araçlara su sıkarken
– Araç içinde sıkışarak yananlar
– Telef olan küçükbaş hayvanlar
– Olay yerinden genel detaylar
– Yangından vatandaş kamerası görüntüsü

HABER- KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA)

==============================================

2-) ANTALYA’DA YÜZLERCE ROMAN’DAN ‘CANER SARMAŞIK ŞEHİT SAYILSIN’ KONVOYU

ANTALYA’da yüzlerce Roman, 4 gün önce Suriye’de intihar eden Piyade er Caner Sarmaşık’ın şehit sayılması için araçlarla konvoy yaptı. Sokağa çıkma yasağına uymayan Romanlar, polisin müdahalesiyle evlerine gönderildi.
Olay, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesi Namık Kemal Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinde uygulama yapan polis ekipleri, slogan atan ve kornalarına basılan 20 kasalı aracın geldiğini görünce polis otosuyla yolu kapatarak geçişlerini engellemeye çalıştı. Gruptakiler, 4 gün önce Suriye’de intihar ettiği kaydedilen Tekirdağlı Piyade Er Caner Sarmaşık’ın şehit sayılması için protesto konvoyu düzenlediklerini dile getirdi.
İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR 
Ekiplerin bu durumun yasal olmadığını söylemesinin ardından araçlardan inen yüzlerce Roman, tramvay yoluna geçerek burada İstiklal Marşı’nı okumaya başladı. Daha sonra ekiplerin uyarılarıyla araçlarına bindirilen Romanlar, bir süre bekledikten sonra ikna edilerek evlerine gönderildi. Motorize polis ekipleri de araçların tekrar bir araya gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla bir süre takiplerini sağladı.
‘ROMANLAR OLARAK PROTESTO ETMEYE KARAR VERDİK’
Piyade Er Caner Sarmaşık’ın şehit sayılmasını istediklerini dile getiren Antalya Romanlar Dernek Başkanı Salim Akıcı, “Şehit oldu ama şehit sayılmıyor. Biz de Romanlar olarak protesto yapmaya karar verdik. Polis ekipleri de burada yolumuzu kesti. Biz kardeşimizin şehit sayılmasını istiyoruz. Biz nasıl ki 15 Temmuz’da sokaklara çıktıysak, askerimizin yanında olduysak yine bunu istiyoruz. Roman bir vatandaşımız, ikinci planda kalmak istemediğimiz için bu şekilde yapmaya karar verdik” dedi.
‘ŞEHİT HER YOLU AÇAR’
Tam kapanmaya rağmen konvoy yaptıkları hatırlatılan Akıcı, “Şehit her yolu açar. Devletimize ve milletimize saygımız sonsuz. Biz birdenbire gelince yolumuzu kapattı ve biz de derdimizi anlattık” diye konuştu.
CEZA YAZILMADAN YOLLANDILAR
20 kasalı araçla konvoy yapan Romanlar, ne araç içerisinde ne de İstiklal Marşı okudukları esnada sosyal mesafeye uydu. Bazılarının maske takmadığı görülürken, polis ekipleri cezai işlem uygulamadan evlerine gönderdi.

Görüntü dökümü
—————–
-Roman vatandaşlar detay
-Polis ekipleri detay
-Balkon, pencere ve yola inen vatandaşlar detay
-Roman vatandaşların İstiklal Marşı’nı okuması detay
-Polis ekiplerinin uyarıları detay
-Roman vatanların araçlarından detay
-Polis ekiplerinin tek tek araçları yollaması detay
-Antalya Romanlar Dernek Başkanı Salim Akıcı röp
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

========================================================

3-) OTOMOBİLİN MOTORUNA GİREN YAVRU KEDİNİN İNADI EKİPLERİ PES ETTİRDİ

SİVAS’ta, park halindeki otomobilin motor bölümüne giren yavru kedi ekiplerin uzun süren çabasına rağmen dışarı çıkartılamadı. 
Gece saatlerinde, Şeyh Şamil Mahallesi Dursun Gencer Caddesi üzerinde vatandaşlar Mehmet Ali Çelik’e ait park halindeki 58 AG 231 plakalı otomobilinin motor kısmından kedi sesi geldiğini duydu. Durum otomobilin sahibi Çelik’e haber verildi. Bir süre motorda kediyi arayan Çelik ve çevredekiler yavru kediyi mahsur kaldığı yerden çıkaramadı. İhbar üzerine olay yerine Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri geldi. Ekiplerin de uzun süren çabasına rağmen yavru kedi mahsur kaldığı yerden çıkarılamadı. 
Kediyi çıkarmak için uzun süre çaba sarf ettiklerini söyleyen Mehmet Ali Çelik, “Kedi devamlı hareket ediyor. Bir sıkışma yok ama dışarıya çıkmıyor. Ekmek falan koyduk ama çıkmadı. İtfaiye ekipleri de müdahale etti. Aracın alt kısmını da söktük, kendiliğinden çıkmasını bekleyeceğiz” dedi. 

Görüntü Dökümü
——————–
-Ekipler ve vatandaların kediyi çıkarma çalışmaları
-Motor içindeki kedinin görüntüsü
-Araç sahibinin konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) 
 

Exit mobile version