Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1-) İZMİR’DE FIRTINA; KÜLTÜR MERKEZİNİN UÇAN ÇATISI, PAZAR YERİNE DÜŞTÜ

İZMİR’in Güzelbahçe ilçesinde etkili olan fırtınada, Atatürk Kültür Merkezi’nin çatısı uçup pazar yerinin üzerine düştü. Olayda 2 kişi yaralanırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
İstikbal Caddesi üzerindeki Atatürk Kültür Merkezi’nin çatısı, bugün saat 15.30 sıralarında saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle uçtu. Merkezin çatısının pazar yerinin üzerine uçtuğu olayda 1’i kadın, 1’i erkek olmak üzere iki vatandaş yaralandı. İzmir Dokuz Eylül Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Korkulu anlar yaşayan pazar yerindeki esnaf ise yaşadıklarını anlattı. Pazarcılardan Bekir Kızılkaya, “Allah’tan çatı yavaş düştü. Yoksa burada yüzlerce kişi yaralanacaktı. Çatının havada ikiye bölündüğünü gördük. Bir hanımefendinin yaralandığını gördüm” dedi. Olayı yaşayan esnaf Ahmet Kızılkaya ise, “Kuvvetli rüzgar sebebiyle çatı, esnaf ve müşterilerin üzerine devrildi. Yaralananlar oldu. Gündüz saatlerinden beri hava rüzgarlıydı ama böyle bir şeyi kimse beklemez. Her şey birden oldu” dedi.
Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü ise, rüzgarın saat 22.00’ye kadar etkisini göstereceği bildirdi. Öte yandan İZDENİZ’den yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle 6 Nisan 2021saat 15.40’tan itibaren tüm seferlerin iptal olduğunu duyurdu. Çatının düşme anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Parçalanan çatının görüntüsü
-Vatandaşların uçan çatıyı çektiği cep telefonu görüntüleri

Haber: Hande NAYMAN Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İZMİR, (DHA)

================================

2-) KAZADA YARALANAN ANNE, ÖNCE BEBEĞİNİ EMZİRDİ SONRA HASTANEYE GİTTİ (YENİDEN)
 
KÜTAHYA’da, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin takla atarak devrilmesi sonucu 1’i bebek 3 kişi yaralandı. Hafif yaralıl Filiz Ekici, kaza sonrası korkan 2 yaşındaki oğlunu sakinleştirmek için ambulansta emzirip, kucağında salladı. Daha sonra hastaneye götürülen anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Reklam Alanı

Kaza, öğleden sonra Kütahya-Tavşanlı yolunun 13’üncü kilometresinde meydana geldi. Tavşanlı ilçesine giden Nurettin Daşdemir yönetimindeki 26 ABM 149 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla atarak devrildi. Kazada Daşdemir ile Filiz Ekici ve 2 yaşındaki oğlu Uzay Ekici yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaralıları ilk müdahalesini yapmak için ambulansa aldı. Anne Filiz Ekici, kazanın ardından şok yaşayan ve korkan oğlu Uzay’ı kucağına alıp bir süre salladı. Daha sonra ambulansta Uzay’ı emziren Filiz Ekici, bebeğini sakinleştirdi. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılar, tedaviye alınırken, anne ve oğlunun durumunun iyi olduğu bildirildi. 
Kullanılmaz hale gelen otomobil de çekiciyle yoldan kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Yaralanan annenin bebeğini emzirmesinden görüntü
-Olay yerinden detay görüntü
-Ambulansın ayrılışı
-Araçtan görüntü

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-

================================

3-) SİMİTÇİNİN TEZGAHINI KUNDAKLADI; O ANLAR KAMERADA

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde simit satarak geçimini sağlayan 51 yaşındaki Reşat Şimşek’in seyyar tezgahını kundakladığı belirlenen Veli Y. (72), gözaltına alındı. Kundaklama anları bir işyerinin güvenlik kamerasına yansırken, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Veli Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

12 yıldır simit satarak geçimini sağlayan Reşat Şimşek’in Saraylar Mahallesi, Tuhafiyeciler Caddesi girişindeki seyyar tezgahı, dün saat 06.00 sıralarında kundaklandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere su sıkarak müdahale ederken, seyyar simit tezgahı kullanılmaz hale geldi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, atık kağıtları kullanarak simit tezgahını ateşe veren şüphelinin Veli Y. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Veli Y., polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilip adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Simitçi Reşat Şimşek, tezgahını ateşe veren kişiyi tanımadığını belirtip, “12 yıldır aynı yerde simit satıyorum. Hiç kimseyle bir sorunum olmadı. Ekmek teknemi yakan kişiyi de tanımıyorum. Hiç kimseye de küfür etmedim. Neden yaptığını da bilmiyorum. Simit satarak geçimini sağlayan biriyim. Şikayetçi oldum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Güvenlik kamerasında kundaklayan kişinin kağıtlarla gelmesi
-Simit tezgahını yakıp, kaçması
Yanmış tezgahtan detay
-Simitçi Reşat Şimşek’in konuşması

Haber -Kamera : Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA) 

================================

4-) TAVA VE ŞİŞ CİĞER LEZZETLİ TARTIŞMALARINA EDİRNE VE ŞANLIURFALI USTALAR KATILDI

YEMEK yazarı Vedat Milor’un sosyal medya üzerinden tava ciğeri ile şiş ciğeri üzerinden başlattığı lezzet tartışmasına tava ciğeri ile ünlü Edirne ve şiş ciğeri ile ünlü Şanlıurfalı ustalar da katıldı. Şanlıurfalı ustalar,  “Ciğerin ana maddesi mangaldır. Bu nedenle ciğer şişte yenilir. Tavada mısır unuyla yapılan ciğer hamurdur” derken,  Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, “Urfalı arkadaşlarımız lokum gibi yapıyorlar ciğeri, biz de kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif dana ciğerini yapıyoruz. Bu ankette ciğer kardeşliği ortaya çıktı” dedi.

Yemek yazarı Vedat Milor, sosyal medya hesabı üzerinden, tava ciğeri ve şiş ciğeri üzerinden, “Anket. Dünyanın birçok yerini gezdim, yemeklerini denedim. Bence ciğer yemekleri deyince çok özel bir mutfağa sahibiz. Hem çeşit sayısı fazla hem de lezzetli. Peki sizce farklı tekniklerle yapılan iki ciğer yemeğinden hangisi daha lezzetli oluyor?” diye anket başlattı.. 62 bin 627 kişinin oy kullandığı ankete katılanlar yüzde 58 ile şiş ciğeri, yüzde 42 ile tava ciğerini tercih etti.

ŞANLIURFA: CİĞER ŞİŞTE YENİR

Vidat Milor’un başlattığı ankete tava ciğeri ile ünlü ve Edirneli ustalar ile şiş ciğeri ile ünlü Şanlıurfalı ustalar da katıldı. Tava ciğer ve şiş ciğerin lezzeti hakkında sosyal medyadan başlatılan tartışmaya günlük 5 ton ciğer tüketen ve kebap diyarı olan Şanlıurfa’dan cevap geldi. Kentteki ciğerci ustaları, “Ciğerin ana maddesi mangaldır. Bu nedenle ciğer şişte yenilir. Tavada mısır unuyla yapılan ciğer hamurdur” yorumunda bulundu.

Zengin yemek kültürü ve gastronomi alanındaki lezzetleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa’da tescilli ‘Urfa ciğer kebabı’ bu kez sosyal medyada tava ciğerle tartışılmaya başlandı. Kendine has mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleriyle öne çıkan peygamberler şehri Şanlıurfa’da, ciğer kebabı tüketimi en az günlük 5 ton olarak tüketiliyor. Ciğer kebabının ciğer tavayla tartışmaya açılmasına bir anlam veremeyen ciğerci ustalarından Uğur Şahin, ciğer kebabının Şanlıurfa’nın vazgeçilmezi olduğunu ve özellikle kış mevsiminde daha çok tüketildiğini söyledi. Kuzu ciğerinin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ifade eden Şahin, “Tecilli Urfa ciğerini Diyarbakır, Adana veya başka yerlerin ciğerleriyle karıştırmayın. Şanlıurfa’da ciğer yememişseniz bilin ki siz ciğer yememişsiniz. Şanlıurfa ciğerinin kendine has özellikleri vardır. Şanlıurfa ciğeri Karacadağ bölgesinde ve meralarda yetişen kuzuların ciğerlerinden yapılır. Kuzu ciğerimiz küçük parçalar halinde doğranır ve erkek kuzunun kuyruk yağıyla beraber şişe saplanarak pişirilir. Ciğer tava ise mısır ununda yağda kızartılır. Bu da çok ağır olur, ciğer şiş hem hafif oluyor. Hem de lezzetli olur. Ciğerin ana maddesi mangaldır. Ciğer tavayla kıyaslanamaz” şeklinde konuştu.

‘EDİRNE CİĞERİNİN COĞRAFİ İŞARETİ VAR’

Edirne’de ünlü tava ciğerinin UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’ne girmesi için çalışmalar sürerken, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, tava ciğerin kente  özgü bir yöresel lezzet olduğunu söyledi. Edirne’nin meşhur tava ciğerinin coğrafi işareti olduğuna belirten Dinar, “Son günlerde sosyal medyada tava ciğer mi? Şiş ciğer mi? diye çok tatlı bir rekabet var. Ben geçen yıl İstanbul’da arkadaşımın dükkanın da şiş ciğerini yedim ve inanın parmaklarımı yiyecektim, çok lezzetliydi. Onlar kuzu ciğeri kullanıp mangalda yapıyorlar, biz coğrafi işareti olan Edirne’nin tava ciğerini dana ciğerinden yağda tavada yapıyoruz. Urfalı arkadaşlarımız lokum gibi yapıyorlar ciğeri, bizde kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif dana ciğerini yapıyoruz. Bir gün isterim ki, Urfalı ciğerci kardeşlerimiz Edirne’ye gelip şiş ciğeri yapsın, sonra bizde Urfa’ya gidip onlara tava ciğeri pişirelim. Urfa’daki, Adana’daki, Diyarbakır’daki güzel Edirne’mizden kucak dolusu selamlar gönderiyoruz. Bu ankette ciğer kardeşliği ortaya çıktı” dedi.

EDİRNE CİĞERİ DAHA LEZZETLİ

Edirne’de tava ciğeri yiyen vatandaş, tava ciğerin daha lezzetli olduğunu savundu. Edirne ciğerinin daha lezzetli olduğunu vurgulayan Ömer Gür, “Her zaman Edirne ciğerinin daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Edirneli olarak her zaman bu ciğeri tercih ediyorum ve herkese bu lezzeti tavsiye ederim” dedi. Edirne ciğerinin daha güzel ve tatlı olduğunu belirten Sedat Pörpelek,  “Edirne ciğeri daha güzel ve daha tatlı. Urfa ciğeri yemedim” derken, eşi Seren Pörpelek de,  iki ciğerin de güzel olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
(EDİRNE)
-Ciğerin pişirilmesi
-Tavadan detay
-Bahri Dinar ile röp.
-Ciğer yiyen Ömer Gür, Sedat Pörpelek, Seren Pörpelek ile röportaj
-Detay görüntü
-Ciğerci sokağından detay
(ŞANLIURFA)
– Ciğerleri şişlerle saplayan ustalar
– Ocak başında pişirilen ciğer şişler
– Usta Uğur Şahin ile röportaj
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Ali LEYLAK-Olgay GÜLER/EDİRNE, ŞANLIURFA, (DHA)-

======================

5-) NİĞDE’DE ‘FUHUŞ’ OPERASYONU: 3’Ü KADIN 5 GÖZALTI

NİĞDE’de, polis ekiplerinin düzenlediği fuhuş operasyonunda, 3’ü Özbekistan uyruklu kadın olmak üzere 5 kişi, gözaltına alındı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada, belirlenen adrese fuhuş operasyonu düzenlendi. Operasyonda, 3’ü Özbekistan uyruklu kadın 5 kişi, gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü
——————
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi
-Adliyeye polis eşliğinde girmesi
-Detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/ NİĞDE,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!