Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 24 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1-) SURUÇ’TA AİLELER KAVGA ETTİ: 8 YARALI

ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinde, iki aile arasında alacak meselesi nedeniyle çıkan silah ve bıçakların kullanıldığı kavgada 3’ü ağır 8 kişi yaralandı.

Olay, öğleden sonra Demokrasi Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre aralarında alacak meselesi nedeniyle husumet bulunan Şahin ve Bilgiç aileleri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede tartışmanın büyümesi üzerine taraflar birbirlerine taş, sopa, bıçak ve silahla saldırdı. İhbar üzerine gelen polisin müdahalesiyle sonlandırılan kavgada yaralanan 8 kişi, Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan 3 kişi Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildi. Kavgayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Acil servise gelen ambulans
– Acil önünde bekleyenler
– Sokak ortasında kavga eden taraflar
– Sedyeyle taşınan yaralı
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

=========================

2-) KOCAELİ’DE YÜKSEK KESİMLERE KAR YAĞDI

Reklam Alanı

KOCAELİ’de hava sıcaklığının ani düşüşüyle birlikte kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Kartepe kayak merkezi yolu beyaz örtüyle kaplandı. 

Kocaeli’de kent merkezinde aralıklarla yağmur yağışı etkili oldu. Kentin yüksek kesimlerine ise kar yağdı. Gölcük ilçesinde bulunan Eriklitepe ve Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olan Kartepe’de yollar beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
—————–
– Karla kaplanan yollardan görüntüler 
– Anons 
– Detay 

Haber: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

===================

3-) DATÇA’DA HUZUR UYGULAMASI

MUĞLA’nın Datça ilçesinde, kolluk kuvvetlerince ilçe genelinde genel asayiş ve koronavirüs tedbirlerinin denetim uygulaması yapıldı. Ekiplerce kurallara uymayanlar hakkında idari işlem yapıldı ve para cezası kesildi.

Datça Kaymakamlığı koordinesinde,  İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Datça Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 11 ayrı noktada 110 personelin katılımı ile asayiş ve koronavirüs tedbirlerinin denetimi uygulaması yapıldı. İlçe giriş ve çıkış noktalarında yol denetimleri yapılırken, umuma açık işyerleri, akaryakıt istasyonları ile liman ve çevresindeki tekneler kontrolden geçirildi. Öte yandan, uygulamaya Muğla İl Jandarma Komutanlığı’ndan getirilen Alman Pointer cinsi üç yaşındaki ‘Sakız’ isimli narkotik köpeği de katıldı. İlçe girişinde durdurulan bazı şüpheli otomobillerin içinde ve bagajlarında narkotik köpeği ‘Sakız’  arama yaptı. Ekiplerin uygulaması drone  ile havadan görüntülendi. 

DENETİMLER SÜREKLİ YAPILIYOR

Datça İlçe Kaymakamı Mesut Çoban, denetimleri yerinde inceleyerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla görüşerek kurallara uymaları konusunda duyarlı olmalarını istedi. Datça’da, dinamik denetimlerin sürekli olarak yapıldığına dikkat çeken Çoban, “Zaman zaman, böyle toplu denetimlerimiz oluyor. Datça’da meydana gelebilecek asayiş olaylarının ve salgının önlenmesinde farkındalığın sağlanması bakımından bu tür toplu denetimlerin, çok önemli olduğuna inanıyorum.  Denetimler sırasında vatandaşlarımız da memnuniyetlerini de getirdiler” dedi.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

Yapılan denetimler sırasında bin 220 kişi HES kontrolünden geçirildi. 20 lokanta ve kafeterya, 15 konaklama tesisi arandı. bin 548 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Denetimler sırasında izolasyona tabi 2 kişiye 6 bin 928 TL para cezası kesildi. Trafik denetimlerde ise 988 araç kontrol edildi. 20 otomobil sürücüsüne 10 bin 320 TL idari para cezası uygulandı. 2 otomobil  trafikten men edildi. Kontroller sırasında yoklama ve bakaya kaçağı 4 kişi yakalandı.  Denetimlerde,  1 9 mm çapında tabanca, bir kuru sıkı tabanca ve 3 tabanca şarjörü ele geçirildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————
-Datça’da huzur uygulamasından görüntü
-Yol denetimlerinden görüntü
-Datça Kaymakamı Mesut Çoban ile röportaj
-Alman Pointer cinsi narkotik köpeği ” Sakız” otomobillerde arama görüntüsü
-Drone görüntüsü

Haber-Kamera:Mehmet ÇİL/DATÇA(Muğla),(DHA)
===========================

4-) ROMA DÖNEMİNE AİT KAYA MEZARLAR BODRUM TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

MUĞLA’nın Bodrum ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Aras, Roma dönemine ait kaya mezarlarının turizme kazandırılacağını söyledi.

Gökçebel Mahallesi’nde bulunan Roma Dönemi’ne ait Kaya Mezarları ve Sunu Çukurları’nın yer aldığı park alanı ile Türkbükü Mahallesi’nde bulunan Roma Dönemi ait kaya mezarların yer aldığı alanda Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB)’nun, kentimizin tarihsel mirasını ortaya çıkarmak için hazırladığı projeler kapsamında, temizlik çalışmaları başlatıldı. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu ile Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan alınan izinler doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ot ve çöp temizliği gerçekleştirildi.

Temizlik çalışmaları sonrasında, Karia Bölgesi’nin Roma Dönemi ölü gömme adetlerinin önde gelen örneklerinden olan kaya mezarlarının rölöveleri alınarak çevre düzenleme ve sergileme projeleri hazırlanarak Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunulacağı belirtildi.

3 BİN 500 YILDIR CANLI KALAN BİR KENT

Bodrum’un geçmişini, gelecek ile bütünleştirerek tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan, projeler ürettiklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Üzerinde bulunduğumuz Bodrum Yarımadası, binlerce yıldır hayatla iç içe. Bizim bildiğimiz kadarıyla 3 bin 500 yıldır burada medeniyetler var olmuş ve hiçbir zaman terk edilmemiş. Hep canlı kalmış. Bodrum, günümüzde bile hala 24 saat yaşayan kent olarak bilinir. Bu kenti canlı kılan özelliklerin başında, bu coğrafyanın binlerce yıldır varoluşu ve o medeniyetlerin bize bıraktığı auradır, tarihi güzelliklerdir. O yüzden Bodrum’u biz farklı bir şekilde seviyoruz ve ona sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

Bodrum’daki tarihi eserleri korumak ve örtülü tarihi gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Aras, şöyle devam etti:

“Biz bütünüyle Bodrum’u şu anda ayakta kaldığı kadarıyla eski dokusuna döndürmeye çalışıyoruz. Bu coğrafyaya saygı duyulmasını istiyoruz. Onun için hep yapmaya çalıştığımız, tarihin vurgulanarak günümüzde insanların farkındalığını artırmak.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————
-Kaya mezarlarından görüntü
-Çalışmalardan görüntü
Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

=======================

5-) İZMİR’DE TARİHİ BİR BİNA ‘ROMAN KÜLTÜR MERKEZİ’ OLDU
 
İZMİR’in Konak ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde, Belediye tarafından restore edilip, Roman Kültür Merkezi’ne dönüştürülen 116 yıllık tarihi bina Dünya Romanlar Günü’nde törenle hizmete açıldı. İzmir’in ilk Roman Kültür Merkezi’nin açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’i dünyanın en Roman dostu kenti yapmak için canla başla çalışacağız” dedi.

Konak Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) iş birliğinde İzmir’de bir ilk olan Roman Kültür Merkezi’ni açtı. Konak Belediyesi, Tepecik’te 116 yaşındaki levantenlerden kalan bir binayı restore ederek kurduğu Roman Kültür Merkezi’nin açılışını, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde yaptı. Yenişehir Mahallesi’nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yüksel Taşkın ve Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve Konak Belediyesi eski belediye başkanları Ahmet Sarışın, Erdal İzgi, Hakan Tartan, Sema Pektaş katıldı. Asırlık tarihi bina her yaştan bölge insanının yararlanabileceği, çok amaçlı bir merkez olarak hizmet verecek.

‘MERKEZ MAHALLENİN YAŞAMINA ÇOK ŞEY KATACAK’
Roman vatandaşlara toplumsal hayatta eşitlik sözü veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hiç şüphemiz yok ki bu merkez mahallenin yaşamına çok şey katacak. Büyükşehir olarak çeşitliliği bu kentin zenginliği olarak görüyoruz. Hayatın her alanında eşitsizlikler yaşayan Roman vatandaşlarımızın eşitsizliklerinin kırılması ve onların kültürünün tanıtılması için birçok çalışma yürütüyoruz. Pandemi döneminde Roman müzisyenlere destek oluyoruz. Güvencesiz işlerde çalışan Roman hemşerilerimizin yarasına derman olmaya çalışıyoruz. Konak Meydanı’ndaki ay yıldızlı binayı Roman Kültür ve Araştırma Merkezi yapıyoruz. Bu projelerin Roman mahallelerimizin kalkınmasında önemli bir katkısı olacağına inanıyorum. Şunun sözünü vermek istiyorum. İzmir’i dünyanın en Roman dostu kenti yapmak için canla başla çalışacağız” dedi.

‘SİZİN İKİ BELEDİYE BAŞKANI KARDEŞİNİZ VAR’
Dünya Romanlar Günü’nü kutlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Batur, “Konak’ta 70 bine yakın Roman vatandaşımız yaşıyor. Belediyemiz Roman Eylem Planı doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor. Tüm bu çalışmalarımızı Roman dernek ve STK’larıyla birlikte yürütüyoruz. 2020 yılında toplamda 11 proje çalışması yapıldı ve 2’si tamamlandı. Bu merkez, mahalleliye kültür ve sanat merkezi olarak hizmet edecek. Müzik, ritim drama gibi eğitimler olacak. Roman olmak dün zordu. Bugün ise düne göre daha iyi olsa da yetersiz. Horlandınız, sindirildiniz ve katledildiniz. Roman kardeşlerimizin içinde bulunduğu durumu çok boyutlu dışlama kavramı açıklar. Roman vatandaşlar birçok alanda eşitlikten yararlanmıyorlar. Oysa Roman doğmak ve Roman olmak asla ve asla suç değil. Ayrıca mahallede kreş açtık. Çocuklarınız burada ücretsiz eğitim görecek. Eski Kemer Tren İstasyonu’nu Devlet Demiryolları’ndan alarak Konak Gençlik Merkezi haline getirdik. Burada gençlerimiz gördükleri kurslarla meslek edinecekler ve bu sayede uyuşturucu belasının önüne geçmiş olacağız. Sıfır Ayrımcılık Derneği’yle birlikte eski Papaz Okulu olarak geçen tarihi binanın restorasyon çalışmasını tamamlayarak Roman Eğitim Merkezi olarak faaliyete geçirme çalışmalarına başlanmıştır. Sizin iki belediye başkanı kardeşiniz var. Biri Abdül Batur biri Tunç Soyer, bunu hiç unutmayın. Ayrıca bugün Roman mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığımızın müjdesini de vermek istiyorum” dedi.

‘BUGÜN RÜYA GİBİ BİR GÜN’
Türkiye’nin ilk Roman kökenli Milletvekili olan CHP’li Özcan Purçu, Konak’ta Romanlar için tarihi bir gün yaşandığını ifade ederek, “Romanlar Gününüz kutlu olsun. Romanlar o kadar neşeli ve adil insanlardır ki tarihleri boyunca hiçbir savaşta taraf olmamış ve toprak mücadelesine girmemişlerdir. ‘Gökyüzü bizim ve yeryüzündeki bütün doğa bizim’ demişlerdir. Adalet, özgürlük ve barış istiyoruz. Bugün Tepecik’te tarihi bir gün yaşıyoruz. Artık Roman dostu büyüklerimiz var. Artık biz, yeteneklerimizi, kültürümüzü herkese tanıtmak istiyorduk ve tanıtıyoruz. Bugün rüya gibi bir gün. Burada yapılan hizmet çok değerli. Tepecik tarihinde ilk defa Roman Kültür Merkezi açılıyor. Burada dünyanın en iyi müzisyenleri yetişecek. Açılacak arşiv ile İzmir, dünyanın kültür merkezi olacak” diye konuştu.

‘BURADAKİ EMEĞE ÇOK SAYGI DUYDUM’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ise “Buradaki emeğe çok saygı duydum. İzmir bu şekilde devam ederse Türkiye’ye model olacak” derken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da “CHP olarak sözümüz söz. Sandık gelecek ve iktidar olacağız. Sonrasındaki 8 Nisan’ın bayram olarak kutlanması için kanun çıkmış olacak. Yine dün TBMM’de iktidarın Roman milletvekili ‘AK Parti iktidarında biz Romanlara hayal kurmayı öğrettik’ dedi. Roman vatandaşlarımız, ‘Biz zaten hayal kuruyoruz, bize hayallerimizi gerçekleştirecek imkanlar yaratın’ derler. Biz bunu yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberindeki protokol üyeleri ile kurdelesini keserek İzmir’in ilk Roman Kültür Merkezi’ni hizmete açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca konuşması
-Kurdele kesiminden görüntü
-Merkezden görüntü
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Eda Ebru NANECİ – Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İZMİR, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!