Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 25

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- EL FRENİNİ ÇEKMEYİ UNUTTU, GÖLETE UÇAN KAMYONETTEKİ EŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

MUĞLA’nın Seydikemer ilçesinde, eşinin el freninin çekmeyi unutup, indiği pick-up kamyonetle Eşen Göleti’ne uçan Meryem Yanık (58) yaşamını yitirdi. Eşini kurtarmak için gölete atlayan ancak bir süre sonra yorulunca kamyonetin kasasından aldığı stepneye tutunarak göletteki adacığa kadar yüzen Ahmet Yanık’ı (66) ise itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden alarak kıyıya çıkardı.

Seydikemer’in kırsal Yaylapatlangıç Mahallesi’nde çiftçilik yapan, 2 çocuk babası Ahmet Yanık, eşi Meryem Yanık ile bugün saat 13.30 sıralarında Eşen Göleti’ne gitti. 48 H 6334 plakalı otomobilini göletin kenarına park eden Yanık, iddiaya göre, el frenini çekmeyi unutup, tuvalet ihtiyacını gidermek için araçtan indi. Bu sırada geri kayan kamyonet gölete uçtu. Emniyet kemeri takılı olan Meryem Yanık, kamyonetle birlikte suya gömüldü. Eşin kurtarmak için suya atlayan Ahmet Yanık’ın ise çabaları yetersiz kaldı. Yorulan Yanık, kamyonetin kasasındaki stepne yardımıyla yüzerek göletteki bir adacığa çıktı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, Ahmet Yanık’ı bulunduğu adacıktan kurtardı. Kamyonetteki Meryem Yanık’ın suda boğularak yaşamını yitirdiği belirlendi. Kamyonet vinç, yardımıyla sudan çıkartılırken, Yanık’ın cesedi olay yerinde jandarma ve savcının yaptığı incelemenin ardından Seydikemer Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Olayın meydana geldiği göletten görüntü

Reklam Alanı

-Kamyonetin sudan çıkartılmasından görüntü

Haber: Selçuk AKBAŞ / SEYDİKEMER (Muğla), (DHA)

===========

2- MAHKEME, KANSER HASTASINA 186 BİN 500 TL’LİK İLAÇ BEDELİNİN ÖDENMESİNE KARAR VERDİ
 
AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, deri kanseri tedavisi gördükten sonra sağlığına kavuşan Yakup Aydın (39), tedavi gördüğü süreçte aylık dozu 15 bin TL civarı olan kanser ilacına harcadığı 186 bin 500 TL’nin kendisine iade edilmesi için açtığı davayı kazandı. Aydın 1’inci İş Mahkemesi’nde görülen davada, ‘Yaşam hakkının kutsallığı ve sosyal devlet’ ilkesine vurgu yapan mahkeme heyeti, paranın dava tarihinden itibaren işleyecek faiziyle birlikte SGK’dan tahsil edilip, Aydın’a ödenmesine karar verdi.

Kuşadası’nda yaşayan muhasebeci Yakup Aydın’a, çeşitli şikayetler ile 2017 yılında başvurduğu Ege Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde deri kanseri teşhisi konuldu. Doktorlar, yan etkileri olduğu için kemoterapiyi kabul etmeyen Aydın’ı akıllı ilaç tedavisine yönlendirdi. Reçetesine yazılı ilacı almak için eczaneye giden Aydın, o dönemde aylık dozu 15 bin TL civarında olan ilacın kemoterapi tedavisi görmeyen hastalar için devlet tarafından desteklenmediğini öğrendi.

Evli olan Yakup Aydın, tedavi sürecinde yakın akrabalarının da verdiği maddi destekle 330 bin lira harcayıp, etken maddesi ‘nivolumab’ olan ‘optiva’ isimli ilaçtan 22 doz aldı. Aydın, sağlığına kavuştuktan sonra harcadığı bu paranın belgelendirebildiği 186 bin 500 lirasının kendisine iade edilmesi için SGK’ya başvurdu. SGK’dan olumsuz yanıt alan Aydın, bunun üzerine hukuk mücadelesi başlattı. Aydın, Avukatı Ezgi Tezcan Yaşar aracılığıyla geçen haziran ayında SGK’ya karşı Aydın 1’inci İş Mahkemesi’nde dava açtı.

FAİZİYLE BİRLİKTE GERİ ÖDENECEK
Yakup Aydın’ın avukatı Ezgi Tezcan Yaşar tarafından dava dilekçesinde, Anayasa kapsamında olan ‘Yaşam hakkı’, ‘Eşitlik’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir’ maddelerine dikkat çekildi. Ayrıca söz konusu ilacın Nobel ödüllü ve patentli olması nedeniyle de eş değerinin bulunmadığı vurgusu yapıldı. Mahkeme heyeti, yaklaşık 10 ay süren dava sonunda Yakup Aydın’ı haklı buldu. Geçen 7 Nisan Çarşamba günü görülen duruşmada, ‘Yaşam hakkının kutsallığı ve sosyal devlet ilkesini’ göz önünde bulunduran mahkeme, Aydın’ın tedavi sürecinde ödediği 186 bin 500 TL’nin, dava tarihinden itibaren işleyecek faiziyle birlikte SGK’dan tahsil edilmesine karar verdi.

Mahkemenin verdiği kararın 1’inci basamak kemoterapi alınmaksızın uygulanan akıllı ilaç tedavisinde ilaç bedellerinin SGK tarafından karşılanması yönünden örnek teşkil ettiğini belirten Avukat Ezgi Tezcan Yaşar, “Modern tıbbın ulaştığı noktayı yasal düzenlemelerimiz ve sağlık politikalarımız yakalayamamıştır. İnsan hayatı her türlü maddi değerin üzerindedir. Devletler insan sağlığına, tedavi ve ilaç ödeneklerine ayırdıkları bütçelerini belirlerken kar-zarar hesabı yapmamalıdır” diye konuştu. SGK bu karara itiraz etmez ve Yargıtay mahkemenin kararını onaylar ise Aydın’ın kazandığı bu dava benzer davalar için emsal teşkil edecek. 

‘HAKKINIZI MUTLAKA ARAYIN’
Tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Yakup Aydın, kendisiyle aynı durumda olan kanser hastalarına mahkemeye giderek haklarını mutlaka aramalarını tavsiye etti. Aydın, “Hastalığımı öğrendiğimde önce başıma gelen duruma inanamadım. Sonra tedavime odaklandım. İlacı tedarik etme sürecinde yakın akrabalarım, arkadaşlarım ve çeşitli hayır kuruluşlarından yardım aldım. Dava lehime sonuçlandığı için çok mutluyum.  Ancak Türkiye’de yüz binlerce kişi SGK’nın haksız olan bu uygulaması nedeniyle mağdur durumda. Kararın bu mağduriyetleri gidereceğine inanıyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Yakup Aydın’ın ile röp.
-Aydın’ın avukatı Ezgi Tezcan Yaşar ile röp.
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Eşber OKAYER / KUŞADASI, (Aydın),(DHA)

=============================

3- VALİLİK BİNASINA İŞLEM İÇİN GELDİ KARANTİNAYI İHLAL ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

AKSARAY’da Valilik binası işlem için gelen Firat U.(20) yapılan HES kodu sorgulamasında koronavirüslü hastayla temaslı olduğundan karantinayı ihlal ettiği gerekçesiyle, filyasyon ekipleri tarafından KYK yurduna yerleştirildi. Hakkında 3 bin 150 lira idari para cezası da uygulanan Fırat U., “Bursa’dan Aksaray’a gelirken, otobüste bir kişinin durumu pozitif çıkmış. Dün beni sağlık görevlileri arayıp durumu söyledi.  Bende bugün akşam hastaneye gidecektim.” dedi.   

“BENDE BUGÜN AKŞAM HASTANEYE GİDECEKTİM” DEDİ 
Aksaray Valiliği’nin ek binasında bulunan kamu kurumlarından birine işlem yaptırmaya gelen Fırat U., girişte görevliler tarafından yapılan HES kodu sorgulamasında  temaslı olduğu için karantinayı ihlal ettiği belirlendi. Bunun üzerine filyasyon ekibi çağrıldı. Fırat U., kendisini KYK yurduna yerleştirmek için gelen ekiplere, “Bursa’dan Aksaray’a gelirken, otobüste bir kişinin durumu pozitif çıkmış. Dün beni sağlık görevlileri arayıp durumu söyledi.  Bende bugün akşam hastaneye gidecektim” dedi.    Ekipler de “Dün bilgi verildiyse evden çıkmamanız gerekirdi.” diye uyarıda bulundu. 
Karantinanın kalan süresini geçirmek için ambulansla KYK yurduna götürülen Fırat U.’ya İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği karantinayı ihlal ettiği için 3 bin 150 lira idari para cezası uygulandı. 

Görüntü Dökümü
– Fırat Uğraş’ın durumu polise anlatması
– Fırat Uğraş’ın gazetecilerin neden çıktın sorusuna? benim bir şeyim yok demesi
– 112 ekiplerine durumunu anlatması  
-112 ve polis ekiplerince yurda götürülmesi  
-Genel Detaylar
Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

=============================

4- ANTALYA’DA DAVUL- ZURNA EŞLİĞİNDE ‘SOSYAL MESAFESİZ’ GELİN ALMA MERASİMİ

*- Antalya’da dünyaevine girecek olan bir damat, ‘çok yüksek riskli iller’ arasında olan kentte, davul-zurna eşliğinde ‘gelin alma’ merasimi yaptı. 

*- Davetliler gelin alınırken sosyal mesafeyi unuttu ve karşılıklı göbek attı. 

*- O anları çevre sakinleri cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın hergün açıkladığı bulaş oranları ve ölüm sayılarındaki artış, İçişleri Bakanlığı’nın kısıtlamaları düğünleri, geleneksel gelin alma merasimlerini durdurmaya yetmiyor. ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında olan Antalya’da yine bir gelin alma merasimi, kısıtlamalara uyulmadan düzenlendi. Konyaaltı ilçesinin Gürsu mahallesinde dünya evine girecek olan bir çift için ‘gelin alma’ merasimi davul- zurna eşliğinde yapıldı. Davetlilerin çoğunun maske takmasına rağmen sosyal mesafe kuralı yok sayıldı. 
O anları çevre sakinleri cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Site önünde siyah gelin arabası (minibüs)
– Davul-zurna sesi ve davetliler
– Gelin ile damadın siteden çıkışı ve araç yanında oynamaları
– Detay

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

==============

5- BURDUR MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN PANKARTLI RAMAZAN ETKİNLİĞİ

BURDUR’da İl Müftülüğü tarafından ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, çeşitli sloganların yer aldığı pankartlar taşındı.

Burdur İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından toplumun manevi duygularını, gençlerin milli ve manevi değerlerini canlı tutmak, ramazan ayının gelişini müjdelemek amacıyla farklı bir etkinlik gerçekleştirildi. İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü üyeleri, ‘Bu ramazan evdeyiz’, ‘Gel zekat ile derman olalım’, ‘Sıfır korona, sıfır yasak’, ‘Gel oruç ile sıhhat bulalım’ yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanına geldi. Etkinlik alanına gelen İl Müftüsü Enver Türkmen, “Ramazanı şerif öncesinde namazan duyarlılığı oluşturalım istedik. Sadece sözde değil, bu kez göze ve gönle hitap edelim, farkındalık oluşturalım arzu ettik. Burdur’da öğrencilerimiz ve görevlilerimizle birlikte pankartlarla, afişlerle ramazanı şerifin coşkusunu milletimize yaşatalım istedik” dedi.

Bu yıl ramazan ayının temasının ‘Şifa ayı ramazan’ olduğunu söyleyen Türkmen, “Tam da bu seneye uygun. Biliyorsunuz bütün insanlık Covid-19’la mücadele ediyor. Biz tıbbi olarak her türlü tedbiri alacağız. Tedbiri aldıktan sonra da Rabbimize dua edeceğiz. İnşallah Rabbim ramazanın hürmetine bütün insanımızı kurtarsın diye dua ediyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————-
– Afiş ve pankartlar
– Müftü ile röp.
– Öğrenciler
Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) 

=======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!