Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 25

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

HAFİF TİCARİ ARAÇ BETON DİREĞE ÇARPTI: 4 AĞIR YARALI

BURSA’da, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari araç, beton direğe çarptı. Araçta sıkışan 4 kişinin ağır yaralandığı kaza, bir ş yerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Kaza, saat 17.00 sıralarında İnegöl ilçesi kırsal Yeniceköy Mahallesi’nde meydana geldi. Mustafa Gezer (23) yönetimindeki 16 AHD 978 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu beton diğere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savulan araçtaki Mustafa Gezer, Yunus Ilgar, Fatih Gilay ve Berat Topal, sıkıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışarak ağır yaralanan 4 kişi, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntüye, seyir halindeki hafif ticarin aracın yol kenarındaki beton direğe çarptığı ve savrulduğu an yansıdı.

Görüntü Dökümü:
-Kaza anı güvenlik kamera görüntüsü
-Yaralılardan görüntüler
-Kaza yapan araçtan görüntüler
-Ekiplerden görüntüler

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

Reklam Alanı

===================

KURYENİN YARALANDIĞI KAZA KAMERADA

MANİSA’nın Salihli ilçesinde otomobille çarpışan motosikletli kurye kazada yaralandı. Kaza anı ise bir işyerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi ile 326 Sokak kesişiminde meydana gelen kazada; Şükrü Ç. yönetimindeki 45 SC 9990 plakalı otomobil, Mehmet Ö. yönetimindeki 34 RJ 0584 plakalı motosikletli kuryeye çarptı. Kaza anı, bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kazada yaralanan Mehmet Ö., ambulansla Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Güvenlik kamarası görüntüsü

Haber- Kamera: Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

===================

SİİRT’TE, MAÇTA ÇIKAN OLAYDA 1 KİŞİ YARALANDI

SİİRT İl Özel İdare Spor ile Dila Gıda Adıyaman 1954 Spor karşılaşmasında futbolcu ve teknik heyetin karıştığı kavgada 1 kişi yaralandı.

Misli Com. 3’üncü Lig 4’üncü grupta mücadele eden Siirt İl Özel İdare Spor, sahasında Dila Gıda Adıyaman 1954 Spor’u konuk etti. Siirt Atatürk Stadyumu’nda 2-2 biten karşılaşmanın ardından Dila Gıda Adıyaman 1954 Spor oyuncuları hakeme itirazda bulundu. İtiraz sırasında her iki takım futbolcuları ve teknik heyet arasında kavga çıktı. Kavgada stadyumda görevli 1 kişi yaralandı.

Kavga, stadyumda görevli polislerin müdahalesiyle daha fazla büyümeden sonlandırıldı.

Görüntü Dökümü
Maçın arından çıkan olaylar  
Polisin müdahalesi
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, (DHA)

===================
SOKAK ORTASINDA TARTIŞTIĞI ENİŞTESİNİ BACAĞINDAN VURDU

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde A.A., sokak ortasında tartıştığı eniştesi S.Ö.’yü tabancayla bacağından vurdu. A.A. gözaltına, S.Ö. ise tedaviye alındı.

Olay, saat 17.00 sıralarında Serdivan Kemalpaşa Mahallesi 112. Sokak’ta meydana geldi. A.A. ile eniştesi S.Ö. arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. A.A. tabancasını ateşleyerek S.Ö.’yü bacağından vurdu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan S.Ö., olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri A.A.’yı gözaltına alırken, silaha ve olay yerinde bulunan palaya da el koydu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yaralının ambulansa alınması
Olay yeri detay
Polis ekipleri detay
Boş kovan ve pala detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/SERDİVAN (Sakarya), (DHA)

=====================

AŞI YAPTIRMAYANLARIN GEREKÇESİ, KORKU VE İKİ AŞI ARASINDA KALMAK

ANTALYA’da aşı tanımlanmasına rağmen aşı yaptırmayanları ikna için özel tim kuruldu. Aşı ikna tim’leri telefonla ulaştıkları kişileri yüzde 80 oranında ikna ederken, aşı olmayanların büyük kısmının korku ve iki aşı arasında kaldıkları için aşı yaptırmadıkları ortaya çıktı.

Türkiye’de hem Biontech hem de Sinovac aşılarıyla koronavirüse karşı mücadele sürüyor. Aşı olması için tanımlanan vatandaşların büyük kısmının aşı olmaya gitmediğinin ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı, her ilde özel olarak çalışan ‘aşı ikna timleri’ni devreye aldı. Antalya’da 35 aşı ikna timi oluşturulurken bu timler hem sahada hem de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan çağrı merkezinde vatandaşı telefonla arayarak ikna etmeye çalışıyor.

Aşı timleri her gün yüzlerce kişiye ulaşarak neden aşı olmadıkları yönünde bilgi almaya çalışıyor. Vatandaşın çoğu bu hizmetten memnun olduğunu belirtirken ‘Neden aşı olmadınız?’ sorusuna geçerli bir gerekçe sunamıyor. Aşı ikna timleri aradıkları 10 kişiden 8’ini ikna etmeyi başarırken, aşı olmayanların sunduğu en büyük gerekçe ise ‘Aşı olan bir arkadaşımda Covid-19 belirtileri oldu. O yüzden korktum aşı olmadım’ ile ‘İki aşı arasında kalınca hiçbirini yaptırmak istemedim’ oldu.

Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya’da şu ana kadar birinci doz 404 bin 567 kişi, ikinci doz ise 235 bin 387 kişi olmak üzere toplam 639 bin 954 kişiye aşı uygulandığını açıkladı. Dr. Hülür, sağlık çalışanları, huzurevi ve özel bakımevi sakinleri ve çalışanları, 60 yaş üzeri vatandaşları ve eşleri (yerleşik yabancılar dahil), öğretmenler, basın mensupları, kolluk kuvvetleri polis ve jandarma, adliye mensupları ve çalışanları, turizm çalışanları, sağlık durumundan dolayı öncelikli, yani kronik hastalığı olanların aşılandığını kaydetti.

Aşı sırası gelmesine rağmen aşısını yaptırmayanlarla ilgili olarak Antalya’da 35 aşı ikna ekibi oluşturulduğunu dile getiren Dr. Hülür, aile hekimlerinin de aşı hakkı olduğu halde aşısını olmayan vatandaşları arayıp aşının gerekliliği, aşının kişiyi hastalığın ağır seyrinden koruduğu, kişinin aşı olması durumunda hem ailesini hem de toplumu koruduğunun anlatıldığını söyledi. Aşı hakkındaki endişelerin bu şekilde giderildiğini kaydeden Dr. Hülür, “Pandemi sürecinden tek çıkışımızın aşılanma olduğu anlatılmaktadırö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Aşı yapılması arşiv görüntüler detay
– Aşı ikna ekibi detay
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR anons
– Aşı ikna personellerinden detay
– Aşı ikna personelinin vatandaşı ikna etmesi (telefon diyalogları detay)
– Detaylar

HABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

===================

EDİRNE’DE GÖKKUŞAĞI GÜZEL GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde sağanak yağış sonrası ortaya çıkan gökkuşağı, görenleri büyüledi.

Keşan’da, akşam saatlerinde etkili olan sağanak sonrası güneşin yüzünü kısa süreli göstermesiyle şehir merkezinde ortaya çıkan gökkuşağı, görenlere doyumsuz bir manzara sundu. Eşsiz renkleriyle büyüleyen gökkuşağını görenler, o anları telefonlarıyla kaydetti.

Görüntü Dökümü
-Yağış sonrası oluşan gökkuşağı
-Çevrede akan trafik ve gökkuşağı
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

=================

İFTARA GİDEN POLİS MEMURU YOL KENARINDA GÖRDÜĞÜ ÇOCUKLARA MEYVE VERDİ

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru aracıyla iftara giderken, ışıklarda durduğu sırada 2 çocuğu görünce aracından indi. Bağajı açan polis memuru poşetten çıkardığı meyveleri çocuklara vererek yoluna devam etti. O anlar ise başka bir araç içerisinde bulunan sürücü tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Mardin Nusaybin’de bu akşam bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde, aracıyla evine giden Mardin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, kırmızı ışık yanınca aracını durdurdu. Yol kenarında Suriyeli oldukları belirlenen 2 kız çocuğu gören polis memuru aracının bagajını açarak poşet içerisinde bulunan meyveleri çocuklara verdi. O anlar ise başka bir sürücü tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

ÇORUM’DA DA POLİSLER KAĞIT TOPLAYICISIYLA KUMANYASINI PAYLAŞMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde benzer bir olay Çorum’da yaşandı. Polisler, kendilerine verilen kumanyayı iftar öncesi kağıt toplayan bir kadın ve yanında bulunan çocuğa vermişlerdi. O anlar ise güvenlik kameralarınca kaydedilmişti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Çevik kuvvet polisinin çocuğa meyve vermesi

HABER: Müslim SARIYAR/MARDİN, (DHA) – 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!