DHA YURT BÜLTENİ- 3 

dha-yurt-bulteni-3-kPvjrOvF.jpg

Emniyet Müdürü Büyükatak’ın dokuları lösemi hastasına umut oldu
 
ADANA’da, 2019 yılında kök hücre bağışı için örnek veren Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak’ın dokuları, yaptığı bağıştan 2 yıl sonra bir hastayla yüzde 90 uyum sağladı. Bunun üzerine hastaneye giderek kök hücre bağışında bulunan Büyükatak, “Burada mesleğimi ayrı tutuyorum. Bu bir insanlık vazifesi. Şu anda inanılmaz mutlu ve huzurluyum. Kök hücre bağışçısı olduğum için de çok gururluyumö diye konuştu.

Adana Emniyet Müdürlüğü ve Türk Kızılay Adana Şube Başkanlığı işbirliğiyle 2019 yılında lösemili çocuklar için düzenlenen kampanyada dönemin İl Emniyet Müdürü Zafet Aktaş ile birlikte 350 polis kök hücre, 25 polis memuru da organ bağışında bulundu.

Kök hücre bağışında bulunan polislerden biri olan Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak’ın dokuları, yaptığı bağıştan 2 yıl sonra bir hastayla yüzde 90 uyum sağladı. Bunun üzerine 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Büyükatak, kentteki bir hastaneye gelerek kan testi yaptırdı. Testlerde herhangi bir soruna rastlanmayınca, 3 saat süren işlemin ardından lösemili bir çocuğun hayatını kurtarmak için kök hücre bağışında bulundu.

‘BAĞIŞÇI OLDUĞUM İÇİN GURURLUYUM’
Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükatak, “2019’da kan bağışı kampanyasında 3 tüp kan örneği verip, kök hücre bağışçısı olmuştum. Bu zamana kadar bekledik. Geçtiğimiz aralık ayında dokularım, bir hastayla yüzde 90 uyum sağlamış. Beni arayıp, bağışçı olup olamayacağımı sordular, hiç düşünmeden kabul ettim. Burada mesleğimi ayrı tutuyorum. Bu bir insanlık vazifesi. Şu anda inanılmaz mutlu ve huzurluyum. Kök hücre bağışçısı olduğum için de çok gururluyumö diye konuştu.

‘3 ÜNİTE KAN, CAN KURTARIYOR’
Kök hücre bağışının çok basit ve bir o kadar da önemli bir işlem olduğunu kaydeden Büyükatak, “Bu bağış, bizim sağlığımızın bir zekatı. Ben de zekatımı ödediğimi düşünüyorum. Kök hücre bağışının, bir cerrahi operasyon olmadığını bilmek lazım. Sadece 3 ünite kan bağışında bulunup, hayat kurtarıyorsunuz. Bu işlem ABD’de 400 bin Dolar, Avrupa’da bazı ülkelerde 100-150 bin Euro civarında bir bedelle yapılıyor. Türkiye’de hem hastanın hem de bağışçının tüm konforu düşünülerek, yapılan nakil işlemleri tamamen ücretsiz. 3 ünite kan, can kurtarıyorö dedi.
Büyükatak’tan alınan kök hücreler, uyumlu olduğu belirlenen hastaya verilecek.

Görüntü Dökümü
———————–
– Ferdi Büyükatak’ın hastaneden çıkması
– Büyükatak’ın yürümesi
– Büyükatak ile röportaj
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=======================

Gönüllüler sokak hayvanlarına paletlerden yuva yapıyor

BURDUR’da bir araya gelen gönüllüler havanın iyice soğuduğu son günlerde sokak hayvanları için yuva yapıyor.
Burdur’da veteriner hekim Erdem Şahin’in öncülüğünde bir araya gelen 10 gönüllü, sokak hayvanları için yuva yaparak ihtiyaç olan bölgelere yerleştirmeye karar verdi. Bir süre önce başlattıkları proje kapsamında çeşitli meslek gruplarından gönüllüler, sanayi işletmelerinde kullanılmayan paletlerden kendi elleriyle yaptıkları yuvaları kentin çeşitli noktalarına yerleştirerek, sokak hayvanlarının barınma ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.
2 ay önce başlattıkları projeyle sokak hayvanlarını beslediklerini belirten Erdem Şahin, havanın soğumaya başlaması ile sanayi işletmelerinde kullanılmayan paletleri aldıklarını ve bunlarla 20 yuva yaptıklarını söyledi. Şahin, “Sokak hayvanlarını besleme etkinliğinden sonra şu an onların kardan ve yağmurdan etkilenmelerini önlemek için kulübe yapımına başladık. Burdur’umuzun sanayicilerinin verdiği paletleri esnaf, memur gibi çeşitli meslek gruplarındaki gönüllü arkadaşlarımızla yuva haline getiriyoruz. Sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemelerini amaçlıyoruz” dedi.
‘İYİLİK HER ZAMAN KAZANACAK’
Geçen hafta 10 palet yaparak gerekli yerlere yerleştirdiklerini kaydeden Erdem Şahin, “Bu haftada 10 palet daha yaparak Burdur çöplüğü, hayvan barınağı gibi yerlere bunları bırakıyoruz. Herkesten çok güzel destek aldık. Gönüllü destekçilerimizle bu proje daha da gelişerek devam edecek. Gönüllülerimizden mama bağışları geliyor. Onları da çöplük ve hayvan barınağındaki sahipsiz hayvanlara ulaştırıyoruz. İyilik her zaman kazanacak” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kulübe yapan gönüllüler
– RÖP: Erdem Şahin 
– Kulübe yapımı
– Gelen paletler
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=======================

Yakalanan kapkaççı basın mensuplarına “Yakışıklı çıkmazsam görüşürüzö dedi
 
ADANA’da İbrahim Aktay’ın (27) cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çaldığı iddia edilen Abdurrahman K. (24), polis ekiplerince yakalandı. K., adliyeye sevk edilirken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Bak, yakışıklı çıkmazsam görüşürüz. Yakışıklı çıkmazsam çok şey konuşurumö diyerek tepki gösterdi. Abdurrahman K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, 18 Aralık 2020’de merkez Yüreğir ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. İşten çıkıp evine gittiği sırada İbrahim Aktay’ın yanına motosiklet ile yaklaşan bir kişinin cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çalarak kaçtığı iddia edildi. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, şüphelinin Abdurrahman K. olduğunu belirledi. Şüphelinin, Başak Mahallesi’ndeki evine baskın yapan ekipler, Abdurrahman K.’yi gözaltına aldı. Hırsızlık ve kapkaç suçlarından çok sayıda kaydı olduğu öğrenilen şüphelinin, suçlamaları reddettiği öğrenilirken, şüphelinin telefonu bir iş yerine sattığı belirlendi.

‘YAKIŞIKLI ÇIKMAZSAM GÖRÜŞÜRÜZ’
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Bak, yakışıklı çıkmazsam görüşürüz. Yakışıklı çıkmazsam çok şey konuşurumö diyerek tepki vermesi dikkat çekti. Abdurrahman K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cep telefonu ise sattığı iş yerinden alınarak, sahibine teslim edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelinin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=======================

Kısıtlamayı ihlal eden yabancı uyruklu kadınlar, polise yakalandı

ÇORUM’da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen düğünden dönen yabancı uyruklu; aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu 15 kişiye, polis tarafından adli ve idari işlem uygulandı.  

Olay dün gece saat 23.30 sıralarında Gazi Caddesi Ayakkabıcılar arastasında meydana geldi. Çoğunluğu kadınlardan oluşan 15 yabancı uyruklu kişinin ara sokaklardan toplu halde yürüyerek gittikleri  ihbarı alan polis ekipleri harekete geçti.  Belirtilen bölgeye sevk edilen ekipler, grubu durdurdu. Polis, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlatıp, gruba ‘Nereye gidiyorsunuz’ diye sordu. Kadınlardan birinin ‘Düğünden gelip, evimize gidiyoruz’ şeklinde cevabı polisleri şaşkına çevirdi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadınlar, polis karakoluna götürüldü. 15 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamalarını uymadıkları için  adli ve idari işlem yapıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
-Kadınların ara sokakta yakalanması
-Polis ve bekçi nezaretinde karakola  yürüyerek götürülmeleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=======================

Kullanılmayan evde korkutan yangın

AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı ilçesinde kullanılmayan iki katlı ahşap evde çıkan yangın çevredeki binalara sıçramadan söndürüldü.

Hisar Mahallesi Kızık sokaktaki kullanılmayan iki katlı ahşap evin çatı katında sabah saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.
Mahalleliyi korkutan yangın itfaiyenin 2 saat süren çalışması sonrası çevredeki binalara sıçramadan söndürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken
HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)
 

Exit mobile version