Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

AYVALIK’TA ETKİLİ OLAN FIRTINADA 20 TEKNE BATTI

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle 20 tekne battı.
Ayvalık ilçesinde saat 07.00 sıralarında sağanak yağış ile birlikte hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına etkili oldu. Sağanak ve fırtına sahildeki balıkçı, gezi ve dalış teknelerine de zarar verdi. Ayvalık ve Altınova sahillerinde ilk belirlemelere göre 20 tekne battı. Sahil bandında kaldırım taşları fırtına nedeniyle söküldü.
Altınova’da bir evin çatısı fırtına nedeniyle uçtu. Gönül Yolu Köprüsü yakınlarında bulunan bir zeytin ağacı ve birkaç sokak lambası direğinin de devrildiği bildirildi.
Belediye ekipleri, temizlik çalışması yaparken, ilçede hasar tespiti çalışmalarının da sürdüğü bildirildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Batan teknelerden genel ve detay görüntüler
-Vatandaş röp
-Zarar gören sahil bandından detay görüntü
-Şiddetli fırtına anından detay görüntü

Haber-Kamera: Hüsnü EVREN-Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

===========

Reklam Alanı

EREN-8 AMANOSLAR OPERASYONU’NDA YERALTI DEPOLARINDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

HATAY İl Jandarma Komutanlığı’nın gerçekleştirdiği Eren-8 Amanoslar Operasyonu kapsamında Payas ilçesinde terör örgütü PKK’nın kullandığı 2 ayrı yeraltı deposunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. 
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Payas ilçesinde gerçekleştirilen Eren-8 Amanoslar Operasyonu’nda terör örgütü PKK’nın kullandığı değerlendirilen 2 ayrı yer altı deposu tespit edildi. Depoda boru tipi el yapımı patlayıcı, 6 AK-47 kaleşnikov piyade tüfeği, 4 M-16 Piyade tüfeği,  9 milimetre tabanca, 5,56 milimetre 188 tane M-16 piyade tüfeği fişeği,  9 milimetre 145 tane fişek,  RPG-7 roketatar mühimmatı, 8  uzaktan kumandalı EYP anahtarı, 16 pil, 12 AK-47 kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 
Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan açıklamada, “Yurt içinde yürütülen başarılı operasyonlarla tükenen bölücü terör örgütünün mağara, barınak ve sığınaklar ile burada ele geçirilen örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmatta tek tek imha ediliyor” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Jandarma ekibinin yeraltındaki depodan silah ve mühimmatları çıkarması
– Ele geçirilen silah ve mühimmatların fotoğrafları

Haber-Kamera: HATAY,(DHA)

===================

DEAŞ OPERASYONU; KAÇIRDIKLARI KADINLARI TERÖRİSTLERLE EVLENDİRMİŞ

ADANA’da terör örgütleri DEAŞ ve El-Kaide’ye yönelik önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden Ali Ç.’nin, Suriye’de işgal ettikleri köylerde kaçırılan kadınlar ile DEAŞ’lı teröristlere sözde ‘Cihad Nikahı’ kıydığı ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki el-Hol kampında kalan kadınlara göndermek için para topladığı, polise yakalanmamak için de seyyar tezgahta tantuni sattığı ortaya çıktı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide ile bağlantısı olduğu ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı öne sürülen 6 kişiyi tespit etti. Savcılığın gözaltı kararı vermesinin ardından polis, 19 Mayıs çarşamba günü şüphelilerinin evlerine şafak vakti operasyon düzenledi. Özel harekat timlerinin koçbaşlarıyla kapıları kırarak girdikleri evlerde arama yapan ekipler, 4 kişiyi gözaltına aldı.

YAKALANMAMAK İÇİN SEYYAR SATICILIK YAPMIŞ
Emniyete götürülen şüphelilerden Ali Ç.’nin, terör örgütü DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri olan ve cezaevinde bulunan Mahmut Özden’in kurduğu ‘Yamaçlı’ grubu üyesi olduğu, polis tarafından tespit edilmemek için seyyar tezgahta tantuni satarak kamufle olduğu belirlendi. Ayrıca Ali Ç.’nin, Suriye’de işgal ettikleri köylerde kaçırdıkları kadınlar ile DEAŞ’lı teröristlere sözde ‘Cihad Nikahı’ kıydığı ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki el-Hol kampında kalan kadınlara göndermek için para topladığı, 3 oğlunun DEAŞ saflarında savaşırken öldüğü bildirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden Mehmet Ali Ö.’nün ise sosyal medya üzerinden El-Kaide adına para topladığı ve bu paraları örgüte yolladığı saptandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ali Ç. ile Mehmet Ali Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Araca bindirilmesi
– Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

===============

ATEŞE TİNER DÖKEN 2 ÇOCUK YANDI

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde bahçelerinde ateş yakan 2 çocuğun döktükleri tinerin parlaması sonucu vücutları yandı. Yaralanan çocuklar tedavi altına alındı. 
Olay, gece saatlerinde, Sapanca ilçesi Gazipaşa Mahallesi’nde meydana geldi. 11 yaşındaki Y.Ö. ve 12 yaşındaki B.Y. bahçede yaktıkları ateşin üzerine tiner döktü. Tinerin parlaması sonucu 2 çocuk yaralandı. Yakınlarının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil ekipleri vücutları yanan çocukları Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Vücutlarında ikinci derece yanıklar oluşan çocuklar tedaviye alındı. Çocukların yakınları hastanenin önünde kavga ederken, polis tarafları sakinleştirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Hastane önünde yaşanan kavgadan görüntüler

HABER: SAKARYA, (DHA)

===================

ADANA’DA 1,4 MİLYON GÜMRÜK KAÇAĞI MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

ADANA’da, polisin şüphe üzerine durdurduğu panelvanda yapılan aramada 1 milyon 400 bin gümrük kaçağı makaron ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışmada, kente giriş çıkışlarda şüpheli araçları durdurarak arama yaptı. Bu kapsamda bir panelvanda arama yapan ekipler, gümrük kaçağı 1 milyon 400 bin makaron ele geçirdi. Aracın sürücüsü gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Polisin araçta arama yapması
– Ele geçirilen makaronlar

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

==============

DOĞA HARİKASI ÇILDIR GÖLÜ, YÖRE HALKININ DA GELİR KAYNAĞI

DOĞU Anadolu Bölgesi’nin en büyük tatlı su gölü olan Çıldır Gölü, etrafındaki yeşil bitki örtüsü ve göçmen kuşlarıyla dikkat çekiyor. Gölü çevrelerin zirveleri karlı yüksek dağlar bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Göl, yöre halkının da en büyük gelir kaynağı.
    Denizden 1959 metre yükseklikte birçok dere ve pınardan beslenen 123 kilometre kare alana sahip Çıldır Gölü, kışın başka yazın başka bir güzelliğe bürünüyor. Lav akıntısı ve molozlar tarafından oluşturulmuş doğal bir set gölü olan Çıldır Gölü, göçmen kuşlarında mekanı. Yeşil bitki örtüsü ve etrafını çevreleren zirveleri karla kaplı dağların ayrı bir güzellik kattığı göl, yöre halkının da en büyük gelir kaynağı. Kış aylarında balıkçılığın yanısıra atlı kızaklarla yerli yabancı turistleri gezdirerek para kazanan yöre halkı, Çıldır gölüne gözü gibi bakıyor. 
    Yaz kış yüzlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Çıldır Gölü, koronavirüs salgını sebebiyle son yılların en sessiz zamanlarını yaşıyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Dağlardaki kar, mavi göl suyu, 
-Yeşil çimenler ve hayvanların otlaması
-Göldeki kuşlar
-Göl çevresindeki sazlıklardaki kuşlar
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

============================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!