Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Döşemealtı’nda silahlı saldırı: 1 yaralı

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde silahlı saldırıda bir kişi hafif yaralandı. Polis otomobille gelip ateş açtıktan sonra kaçan 3 saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, dün saat 20.00’de Bahçeyaka Mahallesi’nde yaşandı. Silahla yaralanmış olarak ilçede bulunan özel hastaneye gelen M.A.’yı gören hastane yetkilileri durumu polise bildirdi. İhbar sonrası hastaneye gelen polis ekipleri M.A.’nın ifadesine başvurdu. Arkadaşı A.F. ile Bahçeyaka Mahallesi 635 sokak üzerindeki parkta oturdukları sırada beyaz renkli bir aracın yaklaştığını anlatan M.A., içerisindeki Ç.Y., A.K. ve M.K. tarafından silahlı saldırıya uğradıklarını iddia etti. Aracın sağ ön ve arka camından üzerlerine birkaç el ateş edildiğini öne süren yaralı M.A., şüphelilerin olay sonrası kaçtığını kaydetti.

MERMİLERDEN BİRİ CÜZDANA İSABET ETTİ
Hastanede yapılan müdahalede M.A.’ya isabet eden kurşunlardan birinin pantolonunun arka cebinde bulunan cüzdana geldiğini, diğerinin ise kalçasının sağ tarafından girdiğini ve derinin altında kalarak hayati tehlike oluşturmadığını tespit etti. Yaralı M.A. yapılan tedavisinin ardından kendi isteği üzerine taburcu edildi. M.A. ile saldırıdan yara almadan kurtulan A.F. ifadeleri alınmak üzere Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma ve Önleme Büro Amirliği’ne götürüldü.

Olayın yaşandığı yerde inceleme yapan polis ikisi boş biri patlamamış 3 tabanca kovanı buldu. Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Polisin olay yerindeki çalışma görüntüleri
– Mermi kovanı görüntüleri
– Hastane dış genel görüntü

Reklam Alanı

HABER- KAMERA: Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI,(ANTALYA)(DHA)- 

=======================

Gaziantep’te, üzerinde İbranice yazılar bulunan piton yılanı derisi ele geçti

GAZİANTEP’te, jandarmanın düzenlediği operasyonda, tarihi olduğu değerlendirilen üzerinde İbranice yazılar ve figürler yer alan 340 santim uzunluğunda piton yılanı derisi ele geçirildi. Operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, kentte bazı kişilerin Orta Çağ döneminden kaldığını söyledikleri, üzerinde İbranice yazılar ile şeytan figürlerinin bulunduğu piton yılanı derisini satmak istedikleri bilgisine ulaştı. Çalışma başlatan jandarma ekipleri, eserin Bilek Mahallesi’ndeki bir bağ evinde satılacağını saptadı. Bağ evine operasyon düzenleyen ekipler, müşteri bekleyen M.K. ve M.E.’yi yakaladı. Evde yapılan aramada ise üzeri işlenmiş eski bir kutu içerisinde piton yılanı derisi bulundu. Üzerinde İbranice yazılar ile figürler bulunan 340 santim uzunluğundaki piton yılanı derisi, incelenmek üzere Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gözaltına alınan M.K. ve M.E. ise sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Ele geçirilen piton yılanı derisi
– Deri üzerindeki figür ve yazılar
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ – Kamera: GAZİANTEP- DHA)

======================
Alanya’nın fethinin 800’üncü yılı kutlamaları başladı

ANTALYA’nın Alanya ilçesinin Sultan Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800’üncü yıl dönümü kutlamaları lansman ile başladı

Sultan Alaaddin Keykubat’ın Alanya’yı fethinin 800’üncü yıl dönümü kutlamaları için düzenlenen etkinlikler, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen lansman ile başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında katılımın kısıtlı tutulduğu lansmana Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ekrem Kalan, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Ali Ekrem Özkul, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya eski Milletvekili Hüseyin Yıldız ve Gazipaşa, Sarıveliler, Güneyyurt, Göktepe, Kazancı belediye başkanları ile kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda tarihçi ve eğitimci katıldı.

‘BU KADİM ŞEHİR HEPİMİZİN’
Lansmanda öncelikle çeşitli sahne performansları sergilenirken, Türk opera sanatçısı ve tenor Hakan Aysev de katılımcılara konser verdi. Performansların ardından programın açılış konuşmasını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptı. Başkan Yücel konuşmasının başında katılımcılara, “Bizi, bir araya getiren 8 asrın ve gelecek asırların kahramanları, İki Denizin Sultanı, Ulu Hakan, Sultan Alaaddin Keykubat’ın başkentine, hoşgörünün şehrine, sabrın, merhametin, şefkatin, doğruluğun, sır tutmanın, cömertliğin, sadakatin, rabbine şükredenlerin şehrine, 800 yıldır güven ve huzurun hüküm sürdüğü, özgürlüğün kanatları altındaki, Alanya’mıza hoş geldiniz. Sizleri, asırlardır tüm görkemiyle dimdik ayakta duran; Süleymaniye Cami’yle, Alanya Kalesi’yle, Tersane’yle, Kızıl Kule’yle, Syedra Antik Kenti’yle, Alara Kalesi’yle, mescitlerimiz, evliyalarımız, yatırlarımızla, toprak altında yatan manevi hazinelerimizle, Sultan Alaaddin Keykubat ve onun kutlu ordusuyla, kadim şehir Alanya’nın tüm güzellikleriyle, selamlıyorum” diye seslendi.

‘FETİH COŞKUSU PANDEMİDE BİZLERE UMUT OLSUN’
Alanya’nın fethinin 800’üncü yılını kutladıklarını dile getiren Yücel, “Fethimiz mübarek olsun. İstedik ki bu yıl çok farklı bir kutlama programı yapalım. Dünyayı, başta sağlık olmak üzere sosyal ve ekonomik olarak etkileyen, milyonlarca insanın ölümüne neden olan pandemi dolayısıyla üzücü ve zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte, geleceğin belirsizliğinde kaybolmaktansa, hep birlikte geçmişin sağlam köklerine tutunarak, güçlenelim istedik. İnanıyorum ki, fetih coşkusuyla karamsarlığı bir kenara bırakıp, yüzyıllardan akarak bizlere taşınan efsuni dinginlikte huzur bulacağız. Birlik ve beraberlik içinde geleceğe daha umutla bakacağız” dedi.

‘BU DESTAN CESUR İNSANLARIN DESTANI’
Başkan Yücel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bugün, özgürlüğün kanatları altında bir fethi, bir milleti, bir ulusu ve 8 asırlık destansı bir tarihi anlatmak için buradayız. Bir destan ki azimle, kararlılıkla, Alanya Kalesi surlarına dayananların destanı, hemen vazgeçmeyenlerin, sabırla netice almayı bekleyenlerin, fethettiği topraklarda yaşayanlara merhametle yaklaşanların, onlara cömertçe davrananların, cesur insanların destanı. Sır tutmayı bilenlerin, Rabbine şükretmekten hiçbir zaman vazgeçmeyenlerin, doğruluktan ayrılmayanların, birbirlerine, ulusuna ve milletine sadık olanların, destanı bu. Biz Türklerin destanı. Bu şanlı fetih destanını bir yıl boyunca çeşitli etkinlik ve programlarla kutlayacağız. Alanya’yı fetheden Sultan Alaaddin Keykubat ve ecdadımızı hayır ve dualarla anacağız. Bu şehri Türklükle, Müslümanlıkla, ezanla, iyilik ve güzelliklerle buluşturan karaların ve denizlerin sultanı Alaaddin Keykubat’tır. Biz, Alanya’yı, Türk-İslam medeniyetiyle tanıştıran, yoğuran, bizlere bu eşsiz mirası bırakan Alaaddin Keykubat’tan ve o güzel ordudan razıyız. Allah da onlardan razı olsun” diye konuştu.

‘SELÇUKLU’NUN MİRASLARINI AYAĞA KALDIRIYORUZ’
Alanya’da bulunan ve Selçuklu döneminden kalan eserler hakkında da bilgi veren Yücel, şunları söyledi:

“Alanya Kalesi, Surlar, İç Kale Saray Kompleksi, Ehmedek, Arap Evliyası, Tersane, Kızıl Kule, Süleymaniye Cami, Denizci Mescidi, Tophane, Akşebe Mescidi, Arasta, Bedesten, hanlar, hamamlar, sarnıçlar, Kızlar Pınarı Han ve çeşmesi, Sedre Av Köşkü, Hasbahçe Köşkü, Gülevşen Av Köşkü, Hacı Baba, Alarahan, Şarapsahan, Alara Kalesi Selçuklu’dan günümüze tüm ihtişamı ile varlığını sürdüren eserlerdir. Alanya’nın değerine değer katan bu kültür hazinelerini koruyup gelecek nesillere aktarmak gayesiyle birçok tarihi yapıyı restore ederek şehrimizin belleğine kazandırdık. Şehrimizdeki tarihi Alanya evlerini bir bir ayağa kaldırdık. Bedesten, Sedre Av Köşkü, Alanya Yemek Müzesi ve Oba Medresesi’nin onarımını yaptık. Fetih programı kapsamında inşallah açılışlarını gerçekleştireceğiz. Selçukluların kentimizdeki en önemli başyapıtı olan Alanya Kalesi’nin Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi için çalışmalarımız sürmektedir. Kalemizin ziyaretçi sayısı teleferik projemizi hayata geçirdikten sonra 4 kat artmıştır. Yürüyüş güzergahları ve yaya yolları projemizle, ziyaretçilerin kalenin her noktasını yürüyerek keşfetmeleri sağlanmıştır. Birçok ödül ile onurlandığımız restorasyon çalışmalarını büyük bir hızla sürdüreceğiz. Keykubat’ın fethine nail olmuş, Selçuklu’ya başkentlik yapmış, bu kadim kentin, güzel insanlarına hizmette bulunmak bizim için kutsal bir vazife, büyük bir onur ve gururdur. En büyük gayemiz; onlardan aldığımız sancağı daha yükseklerde dalgalandırmaktır.”

‘ALANYA’NIN VİLAYET OLACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR’
Alanya’nın geçmişteki gibi barışın, huzurun ve güvenin başkenti olmaya devam ettiğine işaret eden Başkan Adem Murat Yücel, “Farklı din ve dilden, 100’ün üzerinde milletten yaklaşık 31 bin yerleşik yabancıyla hoşgörüyle, birlik ve beraberlik içinde yaşamaktayız. 334 bine yakın nüfusuyla 24 ili geride bırakan Alanya, artık il olmayı çoktan hak etmiştir. 2023 vizyonuyla, Alanya’nın vilayet olacağına inancımız tamdır” dedi.

Lansman yapılan konuşmaların ardından Türk opera sanatçısı ve tenor Hakan Aysev’in kısa bir konser vermesiyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Lasmanda sergilenen dans gösterisinden görüntüler
– Hakan Aysev’in konserinden görüntüler
– Adem Murat Yücel konuşma

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA,(ANTALYA)(DHA)

============================

Bartın’da kademeli normalleşme süreci kararları alındı

BARTIN Valiliği Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın illerdeki kademeli normalleşme sürecine vaka durumuna göre, kentteki yetkililerin karar vereceğini açıklamasının ardından Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. 

Toplantıda alınan kararlara göre 1 Mart tarihinden itibaren il genelindeki tüm okullarda yüz yüze eğitime geçilecek. 1., 2., 3., 4., 8. ve 12’nci sınıflarda eğitim-öğretim haftada 5 gün olarak gerçekleşecek. 5., 6., 7., 9., 10. ve 11’inci sınıflar ise ikişerli gruplara ayrılacak. İlk gruplarda eğitim-öğretim pazartesi- salı günleri, ikinci gruplarda ise eğitim-öğretim perşembe- cuma günleri gerçekleşecek. Çarşamba günleri ise okullarda dezenfeksiyon işlemleri yapılacak. Okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet veren kantinler de masa sandalyeler kaldırılarak ve öğrenci yoğunluğunu önceleyecek şekilde kısa süreli ve temel ihtiyaçların teminine yönelik satış yapılması koşulu ile açılacak.

Bartın Üniversitesi’nde bahar dönemi teorik eğitimler, Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararları doğrultusunda tamamen çevrimiçi yapılacak. Uygulamalı eğitimler ise azami tedbirler sağlandıktan sonra mümkün olan en uygun şartlarda kademeli olarak yüz yüze yapılabilecek. Uygulamalı eğitimler için şehir dışından gelecek üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait yurtlarda ve ayrı ayrı odalarda misafir edilecek. 

65 yaş ve üzeri tüm vatandaşların umumi pazar yerlerine girmelerindeki kısıtlama 1 Mart tarihinden itibaren kaldırılacak.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Bartın dron görüntüsü
-Kent merkezinden görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

======================

Üşüyen yaralı sürücüyü itfaiye eri montuyla ısıttı

Antalya’da sürücüsünün kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen otomobil kamyonete çarptı. Kazada araçta sıkışan kamyonet sürücüsü Mehmet Önverdi üşüyünce bir itfaiye personeli montunu örterek ısıttı. Önverdi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, sabah saatlerinde Gazi Bulvarı’nda sinyalizasyon sistemi içinde meydana geldi. Çevredeki vatandaşların iddiasına göre 06 PP 189 plakalı otomobilin sürücü Fatma P., kırmızı ışıkta durmayınca Mehmet Önverdi’nin kullandığı 07 GMM 59 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazanın etkisiyle kontrolden çıkan kamyonet, kaldırıma çıkarken sürücü Önverdi, direksiyon ile koltuk arasına sıkıştı.

İhbar üzerine kaza yerine gelen itfaiye ekipleri sürücü Mehmet Önverdi’yi sıkıştığı yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Soğuk nedeniyle üşüyen Önverdi’yi itfaiye ekipleri montunu örterken, ambulansla Kepez Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, görgü tanıkları Fatma P.’yi kırmızı ışıkta geçtiğini iddia etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Yaralının yerde yatarken görüntüsü
– Yaralının üşümesin diye üstüne örtülen itfaiye montu
– Kazaya karışan araçların görüntüsü
– Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
– Yaralının sedye ile ambulansa taşınması
– Trafik polisinin olayla ilgili bilgi alması
– Kazaya karışan kadın sürücünün görüntüsü
– Ambulans ve itfaiyenin görüntüsü

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

======================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!