Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Burdur EBA’da ilk sırada

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada EBA başarı grafiğinde Burdur birinci sırada yer aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla Türkiye’de öğretmenler ve öğrenciler eğitim öğretime EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA’ya erişim başarı sıralamasında ilk sırayı Burdur aldı. Burdur’da EBA’ya ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan 98 haneye televizyon desteği verilirken, EBA’ya bağlantı sağlayamadığı tespit edilen 1142 öğrenci için 74 sabit, 1 adet gezici olmak üzere 75 adet EBA destek noktası kuruldu. 700’ün üzerinde öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, şöyle konuştu:
“Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde yaklaşık 1 yıl öncesinde uzaktan eğitime hızlı bir şekilde ülke olarak girdik ve bu noktada 2020- 2021 eğitim öğretim yılı başında da Sayın Valimizin başkanlığında yapmış olunan bir toplantıda uzaktan eğitime yakından destek mottosuyla bir çalışma yürüttük. Bu noktada ilk etapta EBA TV’ye ulaşamayan 98 hanemizde televizyon olmadığını tespit ettik. Bir hafta içerisinde Valiliğimiz öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın da destekleriyle bu ailelerimize 98 televizyonu ulaştırdık. Daha sonrasında ilimiz genelinde 1142 öğrencinin EBA canlı derse bağlantı sağlayamadığını tespit ettik. Bununla alakalı Milli Eğitim Bakanlığımızın illere EBA destek noktaları oluşturma konusunda bir talimatları oldu ve her ilimize bir hedef koymuşlardı. Biz Burdur ili olarak bu hedefin çok çok üstünde yer alarak 74 tane EBA destek noktası ve bir tane de gezici EBA destek noktası oluşturmak suretiyle öğrencilerimizin yürüme mesafesinde ulaşabilecekleri bir imkan sağladık.”

428 öğrencinin bu noktalara ulaşamadığını tespit ettiklerini belirten Çay, “Onlara da tablet dağıtımı yaptık. Şu ana kadar 700’ün üzerinde bir tablet dağıtımımız oldu. Burdur ili olarak 1142 öğrencinin ulaşabilmesi adına oluşturmuş olduğumuz 75 EBA destek noktası ile birlikte aslında EBA’ya ulaşamayan öğrencimizin teknik olarak olmadığını söyleyebiliriz. Geçen günlerde bakanlığımız EBA destek noktasında 20 bilgisayarla beraber bir hesaplama yapmış ve 75 EBA destek noktasında 1500 bilgisayar, bunun karşılığında da 1142 öğrenci olduğu için yüzde 131 orana çıkarak gerçekten bu konuda ciddi bir başarı elde etmiş olduk. Bu konuda başta Bakanlığımız, Sayın Valimiz, il genelindeki hayırseverlerimiz, paydaşlarımız ve bu konuda yönlendirme yapan öğretmenlerimiz ile okul idarecilerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Şu an bizim il olarak uzaktan eğitimde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına çalışmalarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Ders gören öğrenciler
– Öğrencilerle röp.
– Emre çay ile röp.
– Detay

Reklam Alanı

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

========================

Kovalamaca sonucu durdurulan araçta uyuşturucu ve silah ele geçirildi
 
ŞANLIURFA’da kovalamaca sonucu durdurulan hafif ticari araçta uyuşturucu ve tabanca ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kentte sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde denetim yapan polis ekipleri, Akabe Mahallesi’nde 72 DH 429 plakalı otomobilin sürücüsüne, ‘dur’ ihtarında yaptı. İçerisinde 2 kişi bulunan hafif ticari araç ihtara rağmen kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonunda ekipler, ara sokakta aracın önünü keserek durdurdu. Araçtan inerek yaya olarak kaçan 2 şüpheli, kovalamacanın ardından farklı sokaklarda yakalanarak gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada satışa hazır halde uyuşturucu madde ve tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli işlemlerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Polis ekiplerinin gelmesi
– Durdurulan hafif ticari araç
– Araçta arama yapan polis ekipleri
– Olay yeri inceleme polis ekipleri
– Çevrede inceleme yapan polis ekipleri
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLA- Kamera: Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – (DHA)

======================

Trabzon’da tek katlı ev ile samanlıkta yangın

TRABZON’un Maçka ilçesinde tek katlı evde çıkıp bitişikteki samanlığa da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İlçeye bağlı Kırantaş Mahallesi’nde Y.Ç.’ye ait tek katlı evde dün akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Karla kaplı olmasına rağmen kısa sürede büyüyen yangın, rüzgârın da etkisiyle bitişikteki samanlığa sıçradı. Yangın esnasında dışarda bulunan ev sakinleri ve komşuları, durumu itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu yangın, kontrol altına alındı. Yangın sonucu ev kullanılamaz hale gelirken, samanlıkta da hasar oluştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yangın görüntüleri
-Ekiplerin müdahalesi

HABER KAMERA: Salim SARIKOÇ/MAÇKA(Trabzon),(DHA) –

======================

Telefonla konuşurken yolda yürüyen genç kıza çarptı, ‘taşa çarptım’ dedi

AFYONKARAHİSAR’da yolda yürürken arkasından gelen otomobilin çarptığı Fikriye G. (14) yaralandı. Genç kız yola savrulurken, cep telefonuyla konuştuğu sırada taşa çarptığını düşünerek yoluna devam eden sürücüyü ise çevredeki esnaflar durdurdu. Kaza anı güvenlik kamerasına da anbean yansıdı.

Olay, 5 Şubat Cuma saat 12.30 sıralarında Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Şehit Ali Uygur Caddesi’nde meydana geldi. Akrabalarıyla yolda yürüyen Fikriye G.’ye, arkasından gelen H.Ö. (64) idaresindeki otomobil çarptı. Genç kıza sol tarafından çarpan otomobil sürücüsü hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ederken, Fikriye G. ise yola savruldu. Olayı gören çevredeki esnaflar otomobilin önünü keserek, sürücüyü durdurdu. Sürücü H.Ö.’nün cep telefonuyla konuştuğu sırada taşa çarptığını söylediği ve kazanın farkında olmadığını söylediği öğrenildi.

Fikriye G. olay yerine gelen ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Fikriye G., tedavisinin ardından evine gönderilirken, ailesi olayla ilgili H.Ö.’den şikayetçi oldu. Adli sürecin devam ettiği kaydedildi.

KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan olay anı yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntüde yanındaki iki kişiyle yol kenarında yürüyen Fikriye G.’ye arkadan gelen otomobilin sol tarafından çarptığı, genç kızın yola savrulduğu anlar yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kaza anı güvenlik kamerası
GÖRÜNTÜ DURUMU: Link geçildi.

HABER: Ali Fuat GÜÇLÜER- KAMERA: AFYONKARAHİSAR, (DHA)

======================

Zonguldak ormanlarında kar güzelliği 

ZONGULDAK’ta etkili olan kar yağışının ardından ormanlarda muhteşem güzellikler ortaya çıktı. 

Kent genelinde geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından merkezde hayat normale döndü. Kentin yüksek kesimlerinde ise beyaz örtü güzelliği sürüyor. Ormanlarda oluşan güzellik, seyirlik manzara oluşturuyor. Zonguldak Bartın Karayolu’nun yüksek kesimlerinde güzel manzara, dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, çam ağaçları, üzerlerindeki karla birlikte güzel manzaralar oluşturdu.

Görüntü Dökümü
-Drone ile ormanlardan görüntüler

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

========================

Jandarma, Perşembe Yaylası’ndaki hayvanları unutmuyor

ORDU’nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası’nda, yaşam alanları karla kaplananınca yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar, jandarma ekipleri tarafından besleniliyor.

İlçenin deniz seviyesinden bin 500 metre yükseklikteki Perşembe Yaylası’nda kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bölgede Aybastı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile esnaf da, yaşam alanları karla kaplananınca yiyecek bulmakta zorlanan hayvanları unutmuyor. Harekete geçen ekipler, görev sorumluklarındaki bölgelerinde her gün çıktıkları yaylada, 30’a yakın köpeğe esnaftan topladıkları yiyecekleri götürüyor. Jandarma ekipleri, devriye esnasında karşılaştıkları aç kalmış hayvanlara yiyecek verip, besliyor.

Aç kalan hayvanlarını unutulmaması gerektiğini söyleyen İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Musa Aygören, “Bu soğukta hayatlarını azıcık ta olsa kolaylaştırmak elimizde. Yeter ki iyilik yapmak isteyelim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ekiplerin köpekleri beslemesi

HABER KAMERA: Yavuz ŞEN/AYBASTI (Ordu), (DHA) –

=====================

Aynı aileden 6 kişinin mezar taşı kırıldı

ANTALYA’nın Serik ilçesinde mezarlıkta bulunan Atar ailesine ait 6 mezar taşı kırılarak, parçalandı. Jandarma olayla ilgili inceleme başlatırken, Murat Atar, “Burası 1966 yılından bu yana kullandığımız dedemin, babamın da mezarlarının olduğu aile mezarlığı. Kimin yaptığını bilmiyoruz” dedi.

Serik’e bağlı Kuşlar Mahallesi Kızıllar yolu üzerindeki mezarlıkta Atar ailesi üyelerine ait mezar taşları kırıldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce mezarlığa yapılan saldırıda aile büyüklerinin bulunduğu 6 mezar taşı parçalandı. Olayla ilgili jandarmaya bilgi veren aile, şikayetçi oldu.

Bir dönem MHP Serik İlçe Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Murat Atar, olayı 18 Şubat Perşembe günü akşamı kendisine yakınlarından gelen telefon ile öğrendiğini söyledi. 19 Şubat Cuma günü mahalle muhtarı ile birlikte aile mezarlığına geldiğini belirten Atar, aile büyüklerine ait 6 mezarın taşlarının kırıldığını gördüğünü ifade etti. Atar, “Durumu jandarmaya ihbar ettik. Gerekenin yapılmasını istedik. Jandarma gerekli işlemleri başlattı. Bizim hiç kimse ile bir sıkıntı ya da sorunumuz yoktur. Burası 1966 yılından bu yana kullandığımız dedemin, babamın da mezarlarının olduğu aile mezarlığı. Kimin yaptığını bilmiyoruz” dedi.

Jandarma olayı yapan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Mezarlıktan detay görüntüleri
– Kırılan mezar taşları
– RÖP: Murat Atar

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!