Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Devrilen TIR’ın sürücüsü yaralandı 

BARTIN’da hurda demir yüklü TIR’ın devrilmesi sonucu şoför yaralandı. 

Kaza, saat 05.00 sıralarında Bartın Tuna Mahallesi Safranbolu kavşağında meydana geldi. Bartın Limanından Organize Sanayi Bölgesindeki demir-çelik fabrikasına hurda demir taşıyan Zafer Gülenç (47) yönetimindeki 78 BT 672 plakalı TIR kavşakta devrildi. Zafer Gülenç aracın içerisinde sıkıştı. Haber verilmesi üzerine gelen 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri Zafer Gülenç’i araçtan çıkardı. Yaralanan Gülenç hastaneye kaldırıldı. Yola saçılan hurda demirler ise iş makineleri yardımıyla kaldırılarak, yol trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Olay yerinden görüntü
-Şoförün kurtarma çalışmaları
-Kolu kopan şoförün ambulansa konulması

Haber-Kamera: BARTIN,(DHA)

=======================

Reklam Alanı

Yola savrulan atıkları elindeki kartonla süpüren polise övgü 

TRABZON’da devriye atan trafik polisi, bir kamyonet kasasından yola savrulan cam, moloz ve kâğıt atıklarını, yoldan geçen diğer sürücülere zorluk yaşatmaması için elinde kartonla yol kenarına süpürdü. Polisinin yolda temizlik yaptığı anlara ait görüntüler, paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü, övgü topladı.

Kentte gece saatlerine Karadeniz Sahil Yolu Akyazı mevkisinde sürücü ve plakası bilinmeyen kamyonet kasasından yola şiddetli rüzgârın da etkisiyle cam, moloz ve karton gibi atıklar savruldu. Güzergâhta devriye atan trafik polisleri, fark ettikleri durumu karayolları görevlilerine bildirdi. Zaman kaybetmek istemeyen ekipte görevli trafik polisi, yola savrulan atıkları, yoldan geçen diğer sürücülere zor anlar yaşatmaması için elinde kartonla yol kenarına süpürdü.

SOSYAL MEDYADA ÖVGÜ YAĞDI
İl Emniyet Müdürlüğü, polisinin yolda temizlik yaptığı anlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından, “Sürücü kardeşim döke saça gitmişsin… Arkanı toplamak bize kalsa da şikâyetçi değiliz… Biz temizleriz yeter ki kaza bela olmasınö notuyla paylaştı. Sosyal medya takipçileri de, örnek davranışı nedeniyle trafik polisini tebrik ederken, polis teşkilatına da övgü dolu yorumlarda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Polisin yolda temizlik yapma anları
HABER: Fatih TURAN KAMERA: TRABZON,(DHA)-

===============================

Veresiye vermeyen market görevlisini darbetti
 
KOCAELİ’nin Derince ilçesinde kimliği belirsiz 2 kişiden biri, gittikleri akaryakıt istasyonunda kendilerine veresiye vermeyen market görevlisi Ebubekir Yazıcı’yı (26) darbetti. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, bu kişinin düzenli olarak kendilerini taciz ettiğini söyleyen Ebubekir Yazıcı, “Ben burada ekmeğimin peşindeyim. Her akşam tedirginlikle yaşıyoruzö dedi. 

Olay, önceki gece Derince ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Ertuğrul Gazi Bulvarı’nda meydana geldi. Bir akaryakıt istasyonun marketine gelen 2 kişi, burada görevli personel Ebubekir Yazıcı’dan veresiye sigara ya da kendilerine para vermelerini istedi. Kendilerini gitmeleri yönünde uyaran market görevlisiyle tartışan bu kişilerden biri, market görevlisini darbetti. Burnu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbeler alan Yazıcı, hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Yaşanan olay akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde market görevlisi Ebubekir Yazıcı ile tartışan kişilerden birinin daha sonra Yazıcı’yı darbettiği görülüyor. 

Akaryakıt istasyonuna gelen bu kişilerin kendilerini düzenli olarak taciz ettiğini belirten market görevlisi Ebubekir Yazıcı, “Ben gece vardiyasında çalışıyorum ve sürekli buraya bu kişiler gelip bizden bir şeyler istiyorlar. Marketten sigara istiyorlar, ya da paramız yok, bize marketten bir şeyler ver diyorlar. Hakaret etmeye başladılar en son bize daha sonra aramızda arbede yaşandı. Bizi haraca bağlıyorlarmış gibi konuşuyorlar, biz de belli bir yere kadar sabredebildik. Cebimde para olsa paramı da alırlar, canımı da alırlar bunlar. Ben burada ekmeğimin peşindeyim. Her akşam tedirginlikle yaşıyoruzö dedi.

‘GECE VARDIYASINDA ÇALIŞACAK ADAM BULAMIYORUZ’
Yaşanan olayın sık sık tekrarlandığını belirten market sorumlusu Tolga Altınkaya şunları söyledi: “Gece eve gittiğim zaman gecede çalışan personel beni arayarak “Şu olay var, böyle tehdit ediyorlar, can güvenliğimiz yok, korkuyoruzö gibi cümleler söyleyecek diye telefonun başında bekliyoruz. Artık sürekli hale geldi gerçekten çalışanların ve bizim can güvenliğimiz tehlikede. Ne olacak bilmiyoruz, kolluk kuvvetleri de bize yardımcı olmaya çalışıyor ama bu gelen kişi personellerimizi korkutmaya başladı. Gece vardiyasında artık çalışacak adam bulamıyoruz. 2 senedir burayı işletiyorum 10-15 defa personel değiştirdik. Bu durumun gereğinin yapılmasını istiyoruz.ö

Görüntü Dökümü 
-Yaşanan olayın güvenlik kamerası 
-Darp edilen görevli Ebubekir Yazıcı ve market sorumlusu Tolga Altınkaya ile röportaj 
-Muhabir anonsu 
-Detaylar 

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/DERİNCE(Kocaeli),(DHA)

=======================

Genç kız, cep telefonunu çalan kapkaççıları yakalamak için peşlerinden koştu

MERSİN’de Suriye uyruklu 16 yaşındaki R.S.’nin cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çaldıkları belirlenen 2 kardeş, 85 saatlik güvenlik kamerası kaydı izlenerek yakalandı. Genç kızın, telefonunu çalıp kaçan şüphelilerin arkasından koştuğu anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi 5511 Sokak’ta meydana geldi. Suriye uyruklu R.S., polise başvurarak yolda yürürken cep telefonunun çalındığını söyledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olay yeri ve çevresindeki 38 güvenlik kamerasının 85 saatlik kayıtlarını tek tek inceledi. Görgü tanıklarının ifadelerine de başvuran ekipler, şüphelilerin İ.A. (24) ve kardeşi Ö.A. (22) olduğunu tespit etti. Belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı. Ele geçirilen cep telefonu ise R.S’ye teslim edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güvenlik kamera kayıtlarında R.S’nin, cep telefonunu çalan şüphelileri yakalamak için peşlerinden koştuğu görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şüphelilerin kızı takip etmesi
-Şüphelinin telefonu alıp kaçarken, kızın arkasından koşması
-Emniyet binası ve tabelası
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

================

Ölüye yazılan trafik cezası mahkemeden döndü

ANTALYA’da babasının ölüm haberini alan Serkan Mersin, 135 kilometre hızla radara yakalandı. Mersin, cezayı ödedi ancak Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti. Hakimlik, ‘Araç sahibinin ölü olduğu tespit edilmiştir. Ölü kişiye ceza düzenlenemeyeceği anlaşılmıştır” diyerek idari para cezasını iptal etti.

Muratpaşa ilçesinde oturan Serkan Mersin, geçen yıl 26 Şubat sabahı Afyonkarahisar’da yoğun bakımda tedavi gören babasının ölüm haberini aldı. Babasının adına kayıtlı 03 ABH 626 plakalı otomobil ile yola çıkan Serkan Mersin, saat 08.20 sıralarında Keçiborlu- Sandıklı karayolu 36’ncı kilometresinde yapılan uygulamada radara girdi. 135 kilometre hızla gittiği tespit edilen otomobile Karayolları Trafik Kanunu’nun 51/2-a maddesi gereği 288 TL idari para cezası kesildi.

Serkan Mersin, babasının cenazesine giderken kesilen idari para cezasının iptali için Dinar Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Dosyayı inceleyen hakimlik, olay günü Ali Mersin adına kayıtlı olan 03 ABH 626 plakalı otomobili, yasal muris (Miras bırakılan) olan oğlu Serkan Mersin’in kullandığını belirterek, “Belirtilen plakalı araca, 26 Şubat saat 08.20 sıralarında 135 hız ile seyrettiği gerekçesi ile para cezası yazılmıştır. Araç sahibi Ali Mersin ise aynı gün saat 05.25’te vefat etmiştir. Ali Mersin oğlu olan Serkan Mersin, bu cezaya yasal muris olmasından dolayı itiraz etmiştir. Ali Mersin’in vefat ettiği saat dikkate alındığında araç sahibinin ölü olduğu tespit edilmiştir. Ölü kişiye ceza düzenlenemeyeceği anlaşıldığından idari para cezasının iptaline karar verilmiştir” dedi.

Babasından aldığı kötü haberle yola çıktığını belirten Serkan Mersin, “Dinar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği aracıma radar cezası yazdı. Cezayı ödedim. Sonrasında da itiraz ettim” dedi.

Avukat Emre Uzun ise müvekkilinin hız aşımından dolayı trafik cezası aldığını ifade ederek, “Yazılan trafik cezası hukuka aykırı olduğu için Dinar Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunduk. Araç sahibi vefat ettiğinden dolayı muris olan kişi hız sınırını vefattan sonra gerçekleştirdiği için ceza yazılamayacağına vurgu yapılarak idari para cezası iptal edildi. Neticede ceza araca kesilmiş ve araç sahibi de öldüğü için ölüye ceza kesilemeyeceği vurgulanmıştır. Daha önce bu türlü durumlarda böyle bir kararla karşılaşmadım. Bu kararın emsal olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Serkan Mersin ve avukatıyla konuşurken
– RÖP1: Serkan Mersin ile röportaj
– RÖP2: Avukat Emre Uzun ile röportaj
– İkilinin ayak üstü sohbeti
– Mersin’in elinde mahmeke evrakları
– Adliye dış plan
– Ceza yazılan arabanın görüntüsü
– Vefat eden Ali Mersin’in fotosu

HABER-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) – 

====================

Motosikletle tatile giden iki arkadaş kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı 

ANTALYA’dan motosikletle tatil için yola çıkan 2 arkadaş, Sakarya’nın Geyve ilçesinde kaza yaptı. Motosikletin bariyerlere çarpması sonucu Uğur Okralı (24) öldü, arkadaşı Serdar Toptaş (24) yaralandı.

Antalya’dan tatil için motosikletle yola çıkan Uğur Okralı ve Serdar Toptaş, bugün saat 08.00 sıralarında D-650 karayolu Geyve ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi mevkiine geldiklerinde kaza yaptı. İstanbul yönüne giden Uğur Okralı yönetimindeki 07 Y 0905 plakalı motosiklet, virajda sürücüsünün kontrolünden çıkıp bariyerlere çarptı. Kazada Uğur Okralı yaşamını yitirdi, arkasındaki Serdar Toptaş ise ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine gelen 112 Acil ekipleri, Serdar Toptaş’ı hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
Vatandaşlar tarafından çekilmiş cep telefonu görüntüsü 
Kapanan trafik detay 
Olay yeri detay 

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/GEYVE (Sakarya),(DHA)

=======================

Burdur Gölü’ndeki sazlık yangınlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu

Burdur Gölü kenarındaki sazlık alanda bir hafta arayla çıkan iki yangınla ilgili olarak Burdur Baro Başkanlığı tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Burdur Baro Başkanlığı Çevre Komisyonu Üyesi Nazlı Oral Erkan, geçen günlerde Burdur Gölü sahilindeki sazlık alanda meydana gelen yangınlarla ilgili olarak Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’, ‘genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması’, ‘çevrenin kasten kirletilmesi’ dolayısıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “Burdur Gölü sazlık yangınlarının soruşturulması, sorumlularının cezalandırılması için kamu davası açılması yönünde ihbarda bulunuyoruz” denildi.

‘GÖLÜN ÖNEMİ BİZİM İÇİN AŞİKAR’
Nazlı Oral Erkan, Burdur Gölü’nün, Türkiye’nin 6’ncı büyük gölü olmasının yanı sıra göçmen kuşlara ve pek çok endemik bitki ve hayvan türüne de ev sahipliği yapması bakımından oldukça kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Nazlı Oral Erkan, “Son günlerde meydana gelen sazlık yangınları bizi de endişelendirdi ve bunun araştırılması için Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Olayların araştırılması çevre açısından çok önemli. Zira gölün önemi bizim için aşikar. Gölün etrafındaki sazlıklar da bizim için çok önemli. Çünkü çevredeki ekolojik dengeyi, su erozyonundan dolayı doğabilecek olumsuz durumu o sazlıklar korumayla beraber oradaki yaban hayatını da etkileyen bir durum” dedi. 

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
Burdur Gölü’nün 17 Mayıs 1994 tarihinde 21937 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren RAMSAR Sözleşmesi (Su Kuşları Yaşama Ortamı Olarak Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme) kapsamında koruma alanı ilan edilen ilk göllerden birisi olduğunu hatırlatan Nazlı Oral Erkan, “1998 yılında birinci derece doğal sit alanı ilan edilmekle birlikte korumasını alan gölün 2006 yılında ise Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ilan edilmesiyle sazlıkların ne kadar önemli olduğu açığa çıkmış oldu. Biz bu sebeple bu alana sahip çıkmak adına başvuruyu yaptık. Takipçisi olacağız. Bu tür yangınların devamının gelmemesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Oluşabilecek bir zararın giderilebilmesi maalesef bazen imkansız ölçülere ulaşabiliyor. Bunların önüne geçmek için biz de elimizden gelen gayreti Burdur Baro Başkanlığı Çevre Komisyonu olarak yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Sazlık yangınından detay
– RÖP: Nazlı Oral Erkan 
– Sazlık yangınından detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!