Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Batan balıkçı teknesindeki 3 kişi kıyı emniyeti tarafından kurtarıldı

KOCAELİ’nin Kandıra ilçesi açıklarında yardım çağrısı yaptıktan sonra batan balıkçı teknesindeki 3 kişi, Kıyı Emniyeti ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Dikili mevkii açıklarındaki bir balıkçı teknesi, bugün sabah saatlerinde dalgalı denizde su alarak yardım çağrısında bulundu. Teknenin çağrısını alan Kıyı Emniyeti ekipleri, hemen harekete geçerek denize açıldı. Fırtınanın etkisiyle tekne batarken, teknedeki 3 balıkçı ise Kıyı Emniyeti ekipleri tarafından kurtarıldı. Karaya çıkarılan balıkçılar tedavileri için ambulanslarla Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Balıkçıların kurtarılma anı(cep telefonu)
– Yaralı balıkçıların fotoğrafları
HABER: Dinçer AKBİR/KANDIRA(Kocaeli),(DHA)

======================

Sakatata ‘Covid’ dopingi
 
TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, pandemi döneminde en çok sakatat ürünlerinin satıldığını açıkladı. Kelle, işkembe, paça gibi ürünlerde talep patlaması olduğunu aktaran Yardımcı, “Eskiden işkembe bir haftada satılırdı, şimdi 10 işkembe, 3 günde bitiyor” dedi.

Reklam Alanı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, pandemi döneminde vatandaşın en çok sakatat tükettiğini açıkladı. Sakatat fiyatları hakkında bilgi veren Osman Yardımcı, ciğer 55 TL, işkembe 20 TL, kemiksiz kelle 24 TL, kemik kelle 12 TL, kuzu paçanın tanesinin 2,50 TL’ye satıldığını söyledi. Pandemi nedeniyle sakatat ürünlerin çok talep gördüğünü aktaran Osman Yardımcı, sakatatın mineral ve vitamin açısından zengin olduğunu anlattı.

10 TANE İŞKEMBE 3 GÜNDE BİTİYOR
Osman Yardımcı, “Kemik suyu, kelle, paça gibi birçok sakatat üründe patlama oldu. Vatandaşlar bunun yararını anladı. Onun için de etten çok kelle, işkembe, paça satılıyor. Sakatatçılar eskiden stoklu çalışıyordu. Şimdi günübirlik çalışıyor. Hem kesimler biraz düştü hem de talep attı. Eskiden işkembe bir haftada satılırdı, şimdi 10 işkembe 3 günde bitiyor. Dana ve kuzu kellesinin insan vücuduna yararı olduğu için sakatat şu anda revaçta” dedi.

PANDEMİDE EVDE YEMEK YAPILMAYA BAŞLANDI
Koronavirüsten korunmak için sakatat tercih edildiğini belirten Osman Yardımcı, “Pandemide vatandaş evine gidip yemek yapmayı öğrendi. Çoğu kişi çhizburger, hamburger gibi yiyecekler yiyerek öğünü geçiştiriyordu ama şu anda herkes evinde yapmaya başladı” diye konuştu.

ET ÇOK ÖNEMLİ
Yardımcı, ette A, B, D vitamini ve fosfor olduğunu, hücreleri yenilediğini açıkladı. Osman Yardımcı, “Etin ilacı yok. Vejetaryenler et yemediği için kan eksikliği oluyor. Onun için ete gerçekten çok önem verilmeli. Et ne kadar ucuz olursa bizim için iyi” dedi.

COVİD’İN İLACI
Covid-19’dan önce işkembenin 14 TL olduğunu şimdilerde ise 18-20 TL’ye satıldığını belirten Osman Yardımcı, “Kesim eskisi gibi olsaydı, fiyatlar artmazdı. Bugün kellenin kilosu 12-24 lira, kuzu işkembe 20 TL, paçanın tanesi 2,50 TL. Keşke hastalık olmasaydı, biz bu satışı yapmasaydık. Kelle, paça, ayak, işkembe, et bunlar Covid’in ilacı. Bunları alan gıdasını alır, hastalığı yener, inşallah hasta da olmaz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Osman Yardımcı’nın et kesme görüntüleri
– Sakatat ürünlerinden genel ve detay görüntüler
– RÖP: Osman Yardımcı ile röportaj
HABER-KAMERA: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)  

======================

Akdeniz’in kılavuz fenerinde bahar görüntüleri 

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Akdeniz’in kılavuz fenerlerinden Gelidonya Feneri, baharın gelmesiyle birlikte doğa tutkunlarının yürüyüş rotasında ilk sırada yerini aldı. 

Kumluca sınırları içinde, Türkiye kıyılarının en yüksek feneri olarak 237 metre yükseklikte, denizden 3 kilometre içeride kurulan Gelidonya Feneri, her yıl olduğu gibi bu yıl da doğa tutkunlarının vazgeçilmez rotalarından biri oldu. Araçla tam ulaşım olmayan Gelidonya Feneri’ne, Likya Yolu yürüyüş rotası üzerinde yer alan 12 kilometrelik Adrasan- Gelidonya Feneri güzergahından ve 7 kilometre uzunluğundaki Karaöz Mahallesi- Gelidonya Feneri güzergahından ulaşılabiliyor. 
Yüksek mimar ve doğa fotoğrafçısı Buğra Kayalı, Gelidonya Feneri’nin doğa tutkunları için en popüler bölgelerden biri olduğunu söyledi. Adrasan Korsan Koyu’ndan Gelidonya Feneri’ne yürüme mesafesiyle yaklaşık 6 kilometre sonra ulaşıldığını ifade eden Kayalı, “Burası özellikle bahar aylarında doğa yürüyüşçüleri için sevilen ve tercih edilen etaplardan biri. Son yıllarda yabancı turistler de özellikle kamp kurmak için geliyorlar” dedi. 
Bir doğa fotoğrafçısı olarak Gelindonya Feneri’nin gün batımı ve gün doğumu fotoları için ideal bir bölge olduğunu sözlerine ekleyen Kayalı, “Bu bölgede ben de fotoğraf ve video çalışmaları yapıyorum. Herkesin Gelidonya Feneri’ni görmesini öneririm” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– RÖP: Buğra Kayalı röp
– Doğa yürüyüşlerinden görüntü
– Gelidonya Feneri görüntüleri
– Gelidonya Feneri dron görüntüleri
– Adrasan Korsan Koyu dron görüntüleri
HABER-KAMERA: Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

======================

Dolandırdıkları kadının elini öpüp, helallik istediler

Adana’da evinin balkonunda oturan 63 yaşındaki Zeynep Çelik, sokakta kamyonetle züccaciye eşyası satan 2 kişinin yanına inip, bin lira karşılığında 2 set granit tencere ve tava takımı aldı. Satıcılar, hafif olan 3 tencereyi Çelik’e verdi, ağır olan kolileri kendilerinin bırakacağını söyledikten sonra boş koliyi kapı girişine bıraktı. Çelik’in elini öpüp, helallik isteyen satıcılar, kamyonetle uzaklaştı. Çelik, “Dalga geçtiklerini ve beni dolandıklarını hiç anlamadım. İki defa elimi öpüp, helallik istediler. Meğer beni kandırıyorlarmış” dedi.

Olay, 28 Mart günü Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre öğle saatlerinde evinin balkonunda oturan Zeynep Çelik (63), evinin kapısının önünden geçen züccaciye ürünleri satan satıcıyı görünce aşağı indi. Kamyonet içerisindeki çatal, bıçak, tencere setlerine bakan Çelik, satıcının ısrar etmesi üzerine 2 set halinde toplamda 14 parça granit tencere ve tava almaya karar verdi. Satıcı, Çelik’e 1 set kendisinin hediye edeceğini söylemesi üzerine Çelik, bin liraya anlaştı. İki satıcı Çelik’in kucağına 3 adet tencere vererek, içeri koymasını istedi. Geri kalan kolileri kendilerinin eve taşıyacağını söyleyen satıcılar, boş kolileri giriş kapısına koyup, Çelik’in elini de öptükten sonra helallik isteyip, kamyonete binip uzaklaştı. Satın aldığı ürünleri kontrol etmek isteyen Çelik, kolileri açtığında içlerinin boş olduğunu görünce dolandırıldığını anlayarak polisi arayıp şikayetçi oldu. Mahallede güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
‘KANDIRILMAK ZORUMA GİTTİ’
Satıcıların kamyonetle evin kapısına geldiğini anlatan Çelik,  “Ürün almam için ısrar ettiler. Bana da tencere lazım olduğu için 2 set alacağımı söyledim. Bana ‘1 set sana hediye’ dediler. ‘Sen taşıyamazsın’ deyip, kolileri eve taşıdılar. Kucağıma verdikleri 3 adet tencereyi alarak arkasından geldim. 1000 lira para verdim. Satıcılar gittikten sonra 2 koliyi de açtığımda içlerinin boş olduğunu gördüm. Peşinden koştum ama kaçıp gittiler. Polise şikayet ettim. Paranın bir önemi yok. Düşürüp kaybettim olarak düşünebilirim ama kandırılmak çok zoruma gidiyor. Çok üzüldüm. Onlara verdiğim para emekli paramdı’’ dedi.
HELALLİK İSTEYİP DALGA GEÇİP GİTTİLER
Dolandıran şüphelilerin kolileri içeri koyduktan sonra ‘Teyze, sen bir bardak soğuk iç, bir bardakta biz içelim’ dediklerini anlatan Çelik, “Dalga geçtiklerini ve beni dolandıklarını hiç anlamadım. İki defa elimi öpüp, helallik istediler. Meğer beni kandırıyorlarmış” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Zeynep Çelik’in aldığı tencereler
-Zeynep Çelik’in boş kolileri göstermesi
-Zeynep Çelik röportaj
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Yusuf KANTARLI – Kamera: Anıl ATAR/ADANA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!