DHA YURT BÜLTENİ – 3

dha-yurt-bulteni-3-H9G46ApM.jpg

 

Kayıp doktoru, 100 kişilik arama kurtarma ekibi arıyor 

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Doktor Uğur Tolun’u (51) arama çalışmaları, Kartepe’de, karla kaplı bölgelerde 100 kişilik ekipler sürüyor.

Başiskele ilçesinde özel bir hastanede görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Uğur Tolun, çarşamba günü Kartepe ilçesindeki evinden ayrıldı. Kamyoneti ile gezmeye çıkan Uğur Tolun’dan bir daha haber alınamadı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, AKUT ve İHH’nin karla kaplı dağlarda yaptığı tüm aramalara karşın Dr. Tolun’a ulaşılamadı. 

Bu sabah JAK, AFAD, AKUT ve İHH ekipleri, yaptıkları toplantının ardından yaklaşık 100 kişilik ekiple Maşukiye, Kuzuyayla, Derbent, Geyik Alanı, Uçurtma Tepesi ve Kartepe’nin en yüksek noktası olan antenler bölgesinde arama çalışması başlattı. Aramalar gün boyu bölgede devam edecek. 

Görüntü Dökümü 
-Ekiplerin biraraya gelip toplantı yapması 
-Kuzu yayla bölgesinde ekiplerin arama başlatması 
-Detaylar 

Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

======================================

Buzlu yolda zincirleme kaza: 10 yaralı

BARTIN’da, sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle 10 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi yaralandı.

Kaza, saat 08.00 sıralarında Bartın-Zonguldak karayolu Gecen köyü mevkiinde meydana geldi. Zonguldak yönüne giden işçi servisi, yoldaki buzlanma ve yoğun sis nedeniyle kayarak, refüje çarptı. Arkadan gelen araçlar da duramayarak kazaya karıştı. Toplam 10 aracın birbirine girdiği kazada, 10 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil ve trafik ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. 

Ulaşıma kapanan karayolu, tuzlama çalışması yapılıp, kaza yapan araçlar kaldırıldıktan sonra yeniden açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kaza yapan araçlar
-Ambulanslardan görüntü
-Yolun durumu
-Karayollarının temizlik yapması
-Vatandaşlarla röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

=============================================

Otomobilin, ahırdan kaçan at ile yavrusuna çarptığı kaza kamerada
 
ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde ahırdan kaçıp yola çıkan at ile yavrusuna çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı. Kazada at telef olurken, çenesinden yaralanan tayı ise tedaviye alındı. Kaza anı ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Kaza, dün saat 19.00 sıralarında, Korkuteli- Burdur Caddesi’nde meydana geldi. Ahırdan kaçıp yola çıkan at ile yavrusu, trafikte ters istikamette koşmaya başladı. Bu sırada karşıdan gelen Mehmet Acar (21) yönetimindeki 07 CVF 33 plakalı otomobil, at ve yavrusuna çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Mehmet Acar yaralandı. At telef olurken yavrusu ise çenesinden yaralandı.

Araç sürücüsü Acar ambulans ile Korkuteli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı tay ise Korkuteli Belediyesi veterineri tarafından tedavisinin ardından Burdur’daki hayvan hastanesine götürüldü. Telef olan at ise Korkuteli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait iş makinesi ile kaza yerinden alınarak, gömüldü.

ÇARPMA ANI KAMERADA
Bu arada kaza anı, yoldan otomobille geçen bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. At ve yavrusunun akan trafikte araçlara karşı uzun süre ilerlediği, önündeki aracı sollayan otomobilin ise önce ata, ardından da yavrusuna çarptığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Anne ve yavru atın trafik akışına ters yönde koşmaları
– Gelen araçlardan
– Kırmızı aracın çarpma anı
– Atın yere düşmesi

HABER-KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA) –

==================================

Bayburt’ta ekiplerin kar mesaisi
 
BAYBURT’ta etkili olan kar yağışıyla birlikte kentin çeşitli noktalarında kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı. Kop Dağı Geçidi’nde gece saatlerinde büyük tonajlı araçlar kar nedeniyle mola verdi.

Karadeniz’in yüksek kesimleri yağan karla beyaza büründü. Bayburt’ta dün akşam saatlerinde etkili olan karla birlikte alarma geçen belediye ekipleri, yollarda buzlanmanın önüne geçmek için tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Belediye ekiplerinin yanı sıra Özel İdare ve Karayolları ekipleri de bölgede çeşitli noktalarında kar küreme çalışması yaptı.

Aralıklarla etkili olan kar, Bayburt-Erzurum arasındaki D-915 karayolunun 2 bin 409 rakımdaki Kop Dağı Geçidi’nde trafikte aksamalara neden oldu. Kop Dağı’nda gece saatlerinde büyük tonajlı araçlar, kar nedeniyle mola vermek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri, yolu açık tutmak için gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Trafik ekipleri, güzergâhı kullanacak sürücüleri, düşük hızda seyretmeleri, kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kar küreme çalışması
-Kar görüntüsü
-Kop Dağo Geçidi iş makinesi görüntüsü

HABER KAMERA: Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT,(DHA)-

Exit mobile version