Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 33

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ankara’da temeli kayan apartman nedeniyle 15 bina tahliye edildi

ANKARA’da inşaat çalışması nedeniyle temelinde kayma oluşan 8 katlı Bahar Apartmanı ve çevresindeki 14 bina, çökme riskine karşı evlerinden tahliye edildi.
Olay, Çankaya ilçesi Mektep Sokak’ta meydana geldi. Yapımına başlanan inşaat çalışması sırasında temel kazısının bitişiğinde bulunan Altay Sokak’taki 8 katlı Bahar Apartmanı’nın temelinde kayma meydana geldi. Binanın temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana geldi. Bina sakinleri, gelen çatırtı sesleriyle panik yaşadı. İhbar üzerine polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve belediye ekipleri bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan 8 katlı bina ve Altay Sokak ile Mektep Sokak’ta bulunan 14 binayı tahliye etti. Evlerinden tahliye edilip, konaklayacak yer bulunmayan bazı vatandaşlar, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanelerine yönlendirildi.
Mahalle sakinlerinden Arif Demir, büyük iş makineleriyle hafriyat alınması sonucu, Bahar Apartmanı’nın temelinde kayma olduğunu ve binanın uçuruma doğru kaymaya başladığını söyledi.
Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Rıza Odabaşı ise “Binanın temelinde alttaki inşaat nedeniyle kazı yapıldı. Bir arkadaşım bize binanın bulunduğu sokakta asfaltta açılma olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, kayma olan bina sakinleri, inşaat çalışması başladığında müteahhit ile görüştüklerini, müteahhidin, ‘Kendi arsam istediğim gibi kazımı yaparım’ ifadesini kullandığını iddia etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Binadan görüntü
-Temel kazısı
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Caner ÜNVER /ANKARA,(DHA)
========================

‘Sahne alan çocuğumu izlemeye geldim’ dedi, cezadan kaçamadı

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, polis ekiplerince bir eğlence mekanına yapılan baskında koronavirüs tedbirlerini hiçe sayan 72 kişiye 64 bin 800 TL ceza kesildi. Sahne alan çocuğunu izlemeye geldiğini ileri süren kadın da cezadan kurtulamadı.
Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, eğlence mekanlarında koronavirüs denetimi yaptı. Saat 16.00 sıralarında Camikebir Mahallesi Barlar Sokağı’ndaki bir barda gerçekleştirilen denetimde, yasak olmasına rağmen canlı müzik yapıldığı, maske ve sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği belirlendi. Polis tarafından işletmeye 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 10 bin 407 TL, işletme içerisindeki 72 kişiye ise 64 bin 800 TL ceza kesildi. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Reklam Alanı

‘ÇOCUĞUMU SEYRETMEYE GELDİM’
Denetim sırasında cep telefonu ile çekilen bir görüntüde, polis memuru ile içerideki bir kadın arasında geçen konuşma dikkat çekti. İddiaya göre, eğlence mekanında canlı müzik yapan çocuğunu görmeye gelen bir kişiye ceza kesildi. Görüntülerde, “Çocuğumu seyretmeye geldim” diyen kadına, polis memuru “Denetim var. Şu anda bu Kovid- 19 tedbirleri kapsamında yasak bir faaliyet. Gündemi takip etmiyor musunuz siz?” diye cevap verdiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu görüntüsü)
-Eğlence mekanına yapılan denetimden 

Haber-Kamera: Eşber OKAYER /KUŞADASI(Aydın),(DHA)
==========================

Kahvehaneye baskın; kumar oynayan 13 kişiye 41 bin TL ceza

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, polis ekiplerince kahvehaneye yapılan baskında 13 kişiye kumar oynadıkları ve sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle 41 bin 340 TL para cezası uygulandı.
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Turgutalp Mahallesi’nde, bir kahvehanede kumar oynandığı ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Kahvehaneye baskın yapan polis ekipleri, 13 kişinin kumar oynadığını belirledi. Polisleri karşılarında gören şüpheliler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kahvehane hakkında 3 bin 180 TL cezai işlem yapan ekipler, 13 kişiye kumar oynadıkları ve sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle toplamda 41 bin 340 lira ceza yazdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu görüntüsü)
-Polisin baskın anları

Haber: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
==================

Bursa’da, 3 aracın karıştığı kazada engelli sürücü yaralandı

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, 3 aracın çarpıştığı kazada engelli sürücü Süleyman Sükut (50) yaralandı.
Kaza, saat 21.30 sıralarında Bursa- Ankara karayolu üzeri Yeniceköy köprülü kavşak mevkiinde meydana geldi. 16 AFY 727 plakalı otomobiliyle Bursa’dan İnegöl’e seyir halinde olan Harun Öztürk (35), iddiaya göre, yola çıkan köpeğe çarpmamak ani fren yaptı. Bu sırada arkadan gelen Semih Varışlısoy (30) yönetimindeki 16 AGU 311 plakalı araç, duramayarak Öztürk’ün aracına, engelli sürücü Süleyman Sükut (50) yönetimindeki 16 KGM 08 plakalı otomobil de cipe arkadan çarptı. Kazada engelli sürücü Süleyman Sükut yaralandı. Yaralı Süleyman Sükut, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Yaralının hastaneye getirilişi
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
========================

Birecik’te iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde, iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 1’i ağır 4 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Birecik- Şanlıurfa karayolunda meydana geldi. İlçe merkezine doğru ilerleyen 27 AIB 174 plakalı otomobil ile 23 KA 808 plakalı otomobil çarpıştı. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarıyla olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu sıkıştıkları otomobilden çıkarılan 4 yaralı, Birecik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Cahit Karataş’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kaza sonrası bir süre trafiğe kapanan yol, araçların çekilmesiyle ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiye ekipleri araçta sıkışan yaralıyı çıkartmak için çalışma yapması
-Hurdaya dönen otomobil çekiciye yüklenmesi
-Kaza yerinde çalışan ekipler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL /ŞANLIURFA,(DHA)
========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!