Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) AVUKATI TABANCAYLA YARALADI, YAYLA EVİNE KAÇARKEN YAKALANDI

ADANA’da Kaan K. (28), tartıştığı Avukat Levent Karakaya’yı (38) bürosunun önünde tabancayla vurarak yaraladı. Pozantı ilçesindeki yayla evine kaçarken yakalanan Kaan K. ifadesinde, dava dosyasına bakması için Levent Karakaya ile anlaştığını, parasını ödedikten sonra bir daha kendisinden haber alamadığını, bu nedenle olayı gerçekleştirdiğini öne sürdü.
Olay, 27 Nisan günü saat 16.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. Avukatlık bürosuna gelen kişi ile Avukat Levent Karakaya arasında tartışma çıktı. Dışarıya taşan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bu kişi, yanında getirdiği tabancayla Karakaya’ya 4 el ateş etti. Silahtan çıkan bir mermiyle bacağından yaralanan Karakaya yere yığılırken, şüpheli ise kaçtı.
SALDIRGANI TANIMADIĞINI SÖYLEDİ
İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesini yaptığı Avukat Karakaya, özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Karakaya’nın ilk ifadesinde, saldırganı tanımadığını söylediği belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
KIYAFETLERİNİ DEĞİŞTİRİP, YAYLA EVİNE KAÇTI
Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin olayın ardından otobüsle Yeşilyurt Mahallesi’ne gittiğini belirledi. Burada yapılan araştırmada, şüphelinin Kaan K. olduğu tespit edildi. Kaan K.’nin kıyafetlerini değiştirdiği, çıkardığı elbiseleri poşetleyip, bir iş yerinin arkasına attığını, daha sonra da Mehmet İ. (30) ve Turgay B. (26) ile otomobile binerek Pozantı ilçesinde yayla evine gitmek için yola çıktığını saptadı.
OTOYOLDA YAKALANDI
İlçenin girişinde önlem alan polis, Kaan K.’nin içinde bulunduğu otomobili otoyol çıkışında durdurdu. Polis ekipleri, Kaan K. ile yanındaki Mehmet İ. ve Turgay B.’yi gözaltına aldı. Olayda kullanılan tabanca ise ekiplerce yol kenarında bulundu.
Emniyete götürülen şüphelilerden Kaan K., “Uyuşturucu ticaretinden kesinleşmiş 12 yıllık bir dosyam var. Ben de birçok avukatla görüştükten sonra Karakaya’nın yanına gittim. Bu dosya için 10 bin TL karşılığında anlaştık ve ben de parayı verdim. Sonra bir daha kendisinden haber alamadım. Bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdimö dediği belirtildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kaan K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Mehmet İ. ile Turgay B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
BARO KINADI
Adana Barosu da saldırıyı kınadı. Barodan yapılan açıklamada, “Yaşanılan bu çağ dışı ve vahşi olayı kınıyoruz. Saldırganın hukuk çerçevesinde en ağır cezayı almasının takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruzö denildi.

Görüntü Dökümü
————————
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

==================================

2) ÇALDIĞI MOTOSİKLETİ SATTI, ‘SAHİBİNİN ZARARINI KARŞILAMAK İSTİYORUM’ DEDİ

Reklam Alanı

ADANA’da, S.K.’nin evinin önündeki motosikleti çalan Vedat Mert T. (27), güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinden tespit edilip, polis operasyonuyla yakalandı. İfadesinde, motosikleti 250 liraya sattığını, pişman olduğunu ve sahibinin zararını karşılamak istediğini söyleyen Vedat Mert T., mahkemece tutuklandı.

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah evinden çıkan S.K., motosikletinin yerinde olmadığını fark edince polise hırsızlık ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin kimliğinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan ekipler, hırsızlık şüphelisinin, Vedat Mert T. olduğunu belirledi. Ekipler, Vedat Mert T.’yi adresine yapılan baskınla gözaltına aldı. Emniyete götürülen Vedat Mert T.’nin, ifadesinde, motosikleti 250 liraya sattığını, pişman olduğunu ve sahibinin zararını karşılamak istediğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Vedat Mert T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelinin motosikleti götürmesi
– Şüphelinin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

==================================

3) EKİPLERİN SEFERBER OLDUĞU KAYIP KADIN BAĞ EVİNDE BULUNDU

ÇORUM ‘da yakınlarının haber alamadığı Yeter Gösterir (75) için polis ve itfaiye seferber oldu. İtfaiye ekiplerinin merdivenle girdiği dairede bulamadığı kadın, yapılan çalışma sonucu kısıtlama için gittiği bağ evinde olduğu belirlendi.   
Bahçelievler Mahallesi Karşıyaka 1’inci Cadde üzerindeki bir binanın 4’üncü katında oturan Yeter Gösterir’den dün gece haber alamayan yakınları polise haber verdi. Daireye gelen polis ekipleri kapı açılmayınca itfaiye çağırdı. İtfaiye ekipleri merdiven uzatarak balkondan girdiği dairede kimsenin olmadığını fark etti. Kadının cep telefonu ise evde bulundu. Çevrede araştırma yapan polis kadının bağ evine giderken görüldüğü bilgisine ulaştı. Polis yaşlı kadını bağ evinde buldu. Kısıtlama dolayısıyla bağ evine gittiği anlaşılan kadının telefonunu evde unuttuğu için yakınlarına haber veremediği öğrenildi.  

Görüntü dökümü
————————
– İtfaiye ve polis  ekiplerinin balkondan eve  girmesi
-Polisin komşuları ile görüşme yapması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

==================================

4) CADDE ORTASINDA BIÇAKLI KAVGA KAMERADA
 
ADANA’da iki gencin cadde ortasında bıçaklı kavgası, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, gençlerden birinin bıçağı defalarca savurduğu, diğerinin ise güçlükle kurtulduğu görüldü.
Olay, merkez Seyhan ilçesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Kimliği belirsiz iki genç arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Taraflardan biri, yanında taşıdığı bıçağı çekip, diğerine saldırdı. Genç, hasmının bıçağı defalarca savurduğu hamlelerinden yara almadan kurtuldu. Çevredekilerin araya girerek tarafları ayırdı. Bir süre tartışan gençler, daha sonra bölgeden uzaklaştı.
Bu arada kavga anı, yoldan geçen bir araçtaki kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, elinde bıçak bulunan kişinin bıçağı karşısındaki kişiye defalarca savurduğu, hasmının ise güçlükle kurtulduğu görüldü.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kavga anına ait cep telefonu görüntüsü

Haber: Yusuf KANTARLI-Kamera:/ADANA,(DHA)

==================================

5) MAĞARADA 8 BİN YILLIK KAYA RESİMLERİ BULUNDU

MERSİN’in merkez Yenişehir ilçesinde bir mağara içerisinde yaklaşık 8 bin yıllık olduğu tahmin edilen figürler bulundu. Kayaların üzerine çizilmiş hayvan figürleri arkeologları heyecanlandırdı.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki merkez Yenişehir ilçesine bağlı İnsu Köyü’nde mağarada bulunan kaya resimleri heyecan yarattı. Yaklaşık 8 bin yıllık olduğu tahmin edilen ve petroglif tekniği ile çizilen kaya resimlerinin neolitik ya da kalkolitik dönemden kaldığı düşünülüyor. Dönemin faunası hakkında bilgi veren figürlerin büyük bir kısmı ise tahrip olmuş durumda.  Kent merkezine 20 dakika mesafedeki kaya resimlerini inceleyen Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Durukan, mağaranın koruma altına alınarak çalışma yapılması ve bölgenin turizme kazandırılmasını istedi.
Durukan, “Mersin’e 20 kilometre uzaklıkta İnsu Köyü’nde çok kısa süre önce keşfedilmiş olan kaya resimlerinin önündeyiz. Bunlar günümüzden yaklaşık 5 ila 8 bin yıl öncesine ait olduğunu tahmin ettiğimiz, petroglif tekniğiyle dediğimiz kaya yüzüne kazıma tekniği ile yapılmış olan, dönemi anlatan kaya resimleri. Çok gerçekçi yapılmış betimlemeler. Hayvan çeşitliliği hakkında bir takım ipuçları veriyor. Özellikle dağ keçileri sanatsal özelliği olan ince bir zevkle yapılmış, onun yanı sıra bazı fantastik yaratıklar gözümüze çarpıyor. Uçan ve yüzen bazı yaratıklar bunlar” dedi.
‘KORUMA ALTINA ALINARAK TURİZME KAZANDIRILMALI’
Mağaranın koruma altına alınmasını isteyen Durukan, “Bunların önemli özelliği şehir merkezine son derece yakın olmaları. Kent merkezinden yaklaşık 20 dakikalık mesafede bulduk bunları. Son 5 yılda orta Toroslar dediğimiz bu kuşakta Mersin’in dağlık bölgesinde neolitik ya da kalkolitik buluntularla pek karşılaşmamıştık ancak son 5 yıl içerisinde yapılan araştırmalarla bunların sayısını arttırmış bulunmaktayız. Burası şehir merkezine en yakın örnekler. Üzücü olan kısmı ise geniş bir alan yayılmış olan kaya resimlerinin büyük ölçüde tahrip olmuş olması. Elimizde çok az bir örnek kalmış. Bununla birlikte burada neolitik ya da kalkolitik dönemden bir yerleşim olduğunu anlayabiliyoruz. Hem bilimsel hem de turistik açıdan önemli bir cazibe merkezinden bahsediyoruz. Burası şu an bir hayvan barınağı olarak kullanılıyor. Yetkililerin burayı bir an önce tescil etmesi koruma altına alması gerekiyor” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
——————————-
-Resimlerin olduğu mağaraya çıkılması
-Mağaraya gelinmesi
-Mağarada inceleme yapılması
-Kaya resimleri
-Murat Durukan ile röp
Haber-Kamera: Mustafa ERCAN-Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)-

===================================

6) ELEKTRİK DİREĞİ 7 YILDIR LEYLEKLERİN YUVASI OLDU

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde, aynı elektrik direğine 7 yıldır yuva yapan leylekler, sokak sakinlerinin de ilgi odağı oldu.

Keşan’da, Aşağı Zaferiye Mahallesi Duru Sokak üzerindeki elektrik direği 7 yıldır leyleklerin yuvası oldu. Göçmen kuşlar için önemli duraklardan ve kuluçka alanlarından biri olan Keşan, ilkbaharın gelişiyle leyleklere de ev sahipliği yapıyor. Bazı leylekler ağaçların üstlerinde konuşlandıkları yuvalarda, bazıları ise elektrik direklerinin üzerindeki yuvalarında hayatlarını sürdürüyor. Duru Sokak üzerindeki elektrik direğinde bulunan yuvada ise 1’i kuluçkada 2 leylek konaklıyor.
‘ONLAR BURAYA GELİNCE SEVİNİYORUZ’
Sokak sakinlerinden Ümmügül Yalçınkaya, leyleklerin 7 yıldır aynı elektrik direğinde bulunan yuvada konakladıklarını belirterek, “7 yıldır devamlı geliyorlar. Yuvaları burada. Geleli 1 ay oldu. Onlar buraya gelince seviniyoruzö dedi.
‘7 SENEDİR MİSAFİRİMİZ OLUYORLAR’
Eşi İsmet Yalçınkaya ise leyleklerin bu yılda yuvalarına geri döndüğünü ifade ederek, “Tam mevsiminde yine buraya geldiler. 7 senedir misafirimiz oluyorlar. Mayıs ayına doğru gelip, Ağustos ayında gidiyorlar. Şu an kuluçkaya yattılar. 1 aya kadar da yavrulayacaklar. Yine buranın maskotu oldular. Sevimli hayvanlar, kimseye bir zararları yok. İnsanların da dikkatini çekiyorlar. Onlar bizim seneden seneye misafirimizö diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Dron ile havadan leylek yuvası gör.
-Leyleğin kuluçkada yatması
-Leyleğin gagasıyla yumurtasını ve yuvayı düzenlemesi
-Yuvanın olduğu sokak gör.
-Sokakta yürüyen kadınlar
-Sokak sakini Ümmügül Yalçınkaya röp.
-Eşi İsmet Yalçınkaya röp.
-Detaylar
Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!