Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) HATAY’DA İZOLASYON VE DEKORASYON ATÖLYESİNDE YANGIN

HATAY’ın Antakya ilçesinde bir izolasyon ve dekorasyon atölyesinde yangın çıktı. Bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.
İlçedeki Haraparası Mahallesi’nde bulunan bir izolasyon ve dekorasyon atölyesinde saat 10.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Malzemelerin yanıcı olması nedeniyle alevler kısa sürede iş yerini sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine atölyeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Yangından genel ve detay
– İtfaiye aracı
– İtfaiyenin yangına müdahalesinden görüntü
– Kalabalığın görüntüsü

Haber-Kamera: İzzet NAZLI/ HATAY,(DHA)

============================================

(ÖZEL)
2) ÜZERİNİ KAZIYARAK YAZI YAZDIĞI 450 TAŞI, EVİNİN BAHÇESİNDE SERGİLİYOR
 
MALATYA’nın Yazıhan ilçesinde Hüseyin Çakıl (89), yıkılan evlerden topladığı yontarak şekil verip, kazıyarak üzerine yazılar yazdığı 450 taşı, evinin bahçesinde sergiliyor.
Yazıhan ilçesinde yaşayan emekli Hüseyin Çakıl, küçük yaşlardan beri taşları yontarak şekillendirdikten sonra üzerlerine kazıyarak yazılar yazıyor. Bölgedeki yıkılan evlerden topladığı çeşitli ebatlardaki 450 taşın üzerine şiir, mani ve özlü sözler yazan Çakıl, bunları evinin bahçesinde biriktirdi. Hüseyin Çakıl, en büyük hayalinin ise el emeğiyle sanata dönüştürdüğü taşların müzede sergilenmesi olduğunu söyledi.
Küçük yaşlardan beri taşlara figürler çizdiğini, ilerleyen süreçte ise kazıyarak yazdığı yazılar ile sanat eserine dönüştürdüğünü anlatan Çakıl, “Bugüne kadar 450 taşı bu şekilde yazarak evimin bahçesinde sergiliyorum. Bazı insanlara saçma geliyor ama benim için bunlar sanat eseri. Kimi zaman çocuklarım bu taşları kırmak istiyor ama ben izin vermiyorum. Şu an evimin bahçesi müze gibi ama sadece çevremdekiler görüyor. Yetkililerin bu taşları müzede sergilemesi en büyük isteğim. O da olmazsa çocuklarım ve torunlarıma miras kalacak” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Taşların geniş görüntüsü
– Taşları fırçalaması
– Muhabir Taha Ayhan’ın anonsu
– Hüseyin Çakıl’dan görüntüler
– Yazı yazdığı taşlar
– Taşlarla uğraşması
– Hüseyin Çakıl röp.
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

============================================

3) VAN’IN YÜKSEKLERİNDE MAYISTA KARLA MÜCADELE
 
VAN’ın Gürpınar ilçesine bağlı 3000 rakımlı Sıcaksu bölgesinde, mayıs ortasında karla mücadele çalışması yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede hem yol açıyor hem yol genişletiyor. 
Yurt genelinde mayıs sıcağı hakim olurken, Van’ın yüksek kesimlerinde ise karla mücadele çalışması sürdürülüyor. Büyükşehir Belediyesi’nce tarım ve hayvancılığın gelişmesi için mezra ve yayla yollarındaki karlar temizleniyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent merkezine 120 kilometre uzaklıktaki Gürpınar ilçesine bağlı 3000 rakımlı Sıcaksu bölgesinde kar temizleme ve yol genişletme çalışması yaptı. Çalışma ile Sıcaksu Mahallesi’ne bağlı Tüzek, Kaya, Çarlık ve Yeşildere mezra yolları ulaşıma açıldı.
Yüksek rakımdan dolayı bölgeye yoğun kar yağdığını ve haziran ayına kadar karların erimediğini belirten iş makinesi operatörü Mücahit Hayran, “Yaklaşık 1 haftadır bu bölgede kar temizleme çalışması yapıyoruz. Yer yer 2-3 metreyi bulan kar kalınlığı var. Çalışmalarımızı tamamlayarak köylerimizi tekrar ulaşıma açtık. Yaylalara gitmek isteyen vatandaşlarımız bugünden itibaren açılan yollarımızı kullanabilirler” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Karla mücadele ekiplerinin çalışması
-Bölgede yol açma ve yol genişletmesi yapan ekipler
-Karlar ve açan çiçekler
-Karla mücadeleden genel

HABER: Tuncay AVCI /GÜRPINAR (Van), (DHA)

============================================

4) KALDIRIMDA BULDUĞU 60 BİN LİRALIK ÇEKİ SAHİBİNE ULAŞTIRDI

Antalya’nın Kumluca ilçesinde esnaf Abdullah Korkmaz (38), kaldırımda bulduğu 60 bin TL’lik çeki, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla sahibine ulaştırmayı başardı. Kaybettiği çeki teslim alan esnaf Arif Bağrıyanık (45), “Çeki kaybettiğimin farkına bir gün sonra vardım. Arkadaşımız bulmuş, sağ olsun. İyi insanın eline geçmiş. Teşekkür ederim Allah razı olsun” dedi.
Kumluca’ya bağlı Bağlık Mahallesi jandarma sokakta bobinaj işleri yapan Abdullah Korkmaz, geçen cumartesi pastaneye gitti. Pastaneden alışveriş yaptıktan sonra evine gitmek için caddeye çıkan Abdullah Korkmaz kaldırımda bir kağıt fark etti. Yerden aldığı kağıdın 60 bin TL’lik çek olduğunu anlayan Korkmaz, önce pastanedekilere çekin kendilerine ait olup olmadığını sordu. Pastanedekilerin kendilerine ait olmadığını söylemesi üzerine Korkmaz, çekin sahibini bulmak için harekete geçti. Çekin fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan Abdullah Korkmaz, çekin sahibi olan ayakkabıcı Arif Bağrıyanık’a ulaştı. Abdullah Korkmaz, çeki bulduğu pastanede, Arif Bağrıyanık’a (45) teslim etti.
‘İYİ İNSANLARIN ELİNE GEÇMİŞ’
Arif Bağrıyanık, “Çeki cumartesi günü kaybettim. Akşam üzeri olması lazım. Arkadaşımdan, buradan dondurma almıştım. Çeki kaybettiğimin bir gün sonra farkına vardım. Arkadaşım bulmuş, sağ olsun. İyi insanın eline geçmiş. Teşekkür ederim Allah razı olsun. 10 yıldır esnaflık yapıyorum. Buranın çaprazında ayakkabı dükkanım var. Böyle bir şey hiç başıma gelmemişti” dedi.
‘İŞ YERİMDEN BİR AYAKKABI HEDİYE ETMEK İSTİYORUM’
Çeki kaybettiğini anlayınca avukatıyla görüştüğünü anlatan Arif Bağrıyanık, “Biz basit bir şey zannediyorduk ama çek iptal davası falan açılıyormuş. Avukatımla kaç defa görüştüm. Biraz uğraştım. Sonra çeki bulan arkadaşımız çekin asıl sahibi firma ile görüşmüş. Gerçek çeki kesenle görüşmüş. Oradan bize ulaştılar, ‘çeki düşürmüşsünüz’ diye. Abdullah Bey de arkadaşımız zaten. Sağ olsunlar Allah razı olsun hepsinden. 60 bin TL zarar etme riskimiz vardı. Çek iptal davası açacaktık. Biraz uğraşacaktık. Çeki bulan arkadaşımıza iş yerimden bir ayakkabı hediye etmek istiyorum” diye konuştu.
‘ÇEKİN SAHİBİYİM’ DEYİP ÇOK ARAYAN OLDU’
Çeki bulan Abdullah Korkmaz da şöyle konuştu:
“Pazar günü pastaneden dondurma yaptığım esnada kaldırımda bir kağıt gördüm. Kâğıttan şüphelendim. İncelediğimde çek olduğunu fark ettim. Çekin sahibini bulmak için üzerini karalayıp sosyal medyada paylaştım. ‘Çekin sahibiyim’ deyip çok arayan oldu. Bazı güvenlik aşamaları koydum. Bu güvenlik aşamalarını Arif Bey doğruladı. Çek kendisinindir. Kendisine çekini vereceğim. Bizimki insanlık göreviydi. Görevimi yaptığıma inanıyorum.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Çekin sahibi Arif Bağrıyanık ile röportaj
– Çeki bulan Abdullah Korkmaz ile röportaj
– Çekin sahibine teslim edilmesi
– Detaylar

HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)

============================================

5) ÇİFTÇİ KADINLAR SEBZE FİDELERİNİ TOPLAMAYA VE EVLERE SERVİS YAPMAYA BAŞLADI

DÜZCE’de çiftçi kadınlar Nisan ayında tohumlarını attıkları sebze fidelerini toplamaya başladı. Kadınlar fideleri pazarda satmalarının yanı sıra pandemi nedeniyle evlere de servis yapmaya başladı. 
Düzce’nin Sinirci Köyü’nde kadınlar sebze fidesi üreterek geçimlerini sağlıyor. Nisan ayının ilk günlerinde pırasa, domates, pazı, lahana, salatalık yetişmesi için dikilen ata tohumları Mayıs ayının ortalarında fide haline geliyor. Köylü kadınlar imece usulü tarlalarda fideleri pazarda satmak amacıyla bağlamaya başlıyor. Köylü kadınlar fideleri pazarlarda sattıkları gibi pandemi nedeniyle telefon siparişi alarak ve evlere servis yaparak da satmaya başladı. 
Çocukluğundan bu yana çiftçilikle uğraştığını söyleyen 4 çocuk annesi Feride Karabalut (52), “Biz pırasa, biber, domates, pazı, lahana, salatalık, bunların fidelerini yetiştiriyoruz. Kendi tohumlarımız atalardan kalma. Sabahın 5’inde kalkıyoruz akşam gün batana kadar bahçedeyiz. Hem kendi ihtiyaçlarımızı çıkarıyoruz hem de bundan harçlık yapıp geçimimizi sağlıyoruz.ö dedi.  
Evlenirken çeyizini fideler sayesinde hazırladığını dile getiren Feride Karabulut, “Benim çeyizim bunlarla hazırlandı. Evlendim çocuklarım oldu bunlarla okuttum.ö diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Fide tarlalarından drone görüntüsü 
-Kadınların fideleri bağlarken görüntüsü 
-Kadınların fideleri sökerken görüntüsü 
-Feride Karabulut ile röp ve detaylar 

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE, (DHA)

============================================

6) BURDUR’DA İSRAİL’İ PROTESTO KONVOYU

Burdur’da sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla araç konvoyu düzenlenerek İsrail’in Filistin’de yaptığı katliam protesto edildi.
Otogar önünden başlayan konvoydaki otomobiller Türk ve Filistin bayrakları ile süslendi. Kentin ana caddelerinde klakson çalarak tur atan konvoy Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. 
Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şube Başkanı İbrahim Gün, “Terör örgütü İsrail, 1948 yılından itibaren sistemli olarak devam ettirdiği saldırı ve katliamlarında; Filistinli kardeşlerimizi şehit etmeye, evlerinden ve topraklarından çıkarmaya, masum insanları tutuklamaya, tecavüz, küstahlık ve şımarıklığına dünya kamuoyunun gözü önünde devam etmektedir. Terör örgütü İsrail’in mübarek Ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayramı’nda devam ettirdiği saldırılarda; 200’e yakın Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı. Şehit olanların 60’ı çocuk yaşta Filistinli kardeşlerimiz. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür” dedi.
İbrahim Gün’ün konuşmasının ardından dua edildi. Basın açıklamasına katılanlar çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Konvoya katılan otomobiller
– Cumhuriyet Meydanındaki açıklamaya katılanlar
– İbrahim Gün’ün konuşması
– Dua edilmesi

HABER-KAMERA: Mesut MADAN /BURDUR, (DHA)

============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!